HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 10:12

Idézet: Vulpes - Dátum: 2004. április 2, péntek - 8:20

reasonfan: Mi az öreg ördögnek kell az alaplapi hang, ha úgyis raksz bele egy kártyát? :think:

Hehe... hát ez jó kérdés...  :think:

#422 Felhasználó inaktív   reasonfan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 10:34

Idézet: Cifu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 9:16

Hehe... hát ez jó kérdés...  :think:

a plusz kártya egy profi hangkártya, zenéléshez....az alaplapi meg a 5.1-hez, meg a játékokhoz kell :)
(mert arra nem túl jó a profi :)
AZ ACPI disabled....szóval az kellene, hogy a BIOS melyik menüjében (Resources controlled by MANUALon belül mit, hova, mennyire? Ugyanez a PIRQ beállításokkal kérdés...)

Köszi a figyelmet! :)

#423 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 11:16

sziasztok!

van itt egy pici gond. szert tettem egy bartonra, mint az aláírásban is látszik, és gondoltam meghajtom kicsit. kapott 200-as fsb-t a 333-as ramjaimmal együtt (hehe 333@400 :D) szépen be is bootol, megy pöpecül, mark lefut, meg ilyen hülyeségek, háttérben prime95, de a gond itt van: nem kékhalál, nem szabálytalan müvelet, csak simán lefagy. lockup, hang, minden megáll.

mitől lehet? kevés a chipseten a gyári hütés? 52 fokig ment fel a cpu (100% terhelés mellett persze), az még nem sok szerintem, bőven a megadott érték alatt van.

ötletek?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#424 Felhasználó inaktív   Syrius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:04

Idézet: reasonfan - Dátum: 2004. április 2, péntek - 9:38

a plusz kártya egy profi hangkártya, zenéléshez....az alaplapi meg a 5.1-hez, meg a játékokhoz kell :)
(mert arra nem túl jó a profi :)
AZ ACPI disabled....szóval az kellene, hogy a BIOS melyik menüjében (Resources controlled by MANUALon belül mit, hova, mennyire? Ugyanez a PIRQ beállításokkal kérdés...)

Köszi a figyelmet! :)

A PIRQ beállításoknál a jobb oldalon kilistázza milyen eszközök kapcsolódnak az adott PIRQ-hoz. Alaplap kézikönyvben nézd meg melyik PCI osztozik az AGP vel, nem tudom 4 e vagy nem, de oda ne rakd a hangkarit. Elvileg ha megadod az IRQ-t, akkor a Win azt fogja használni... De volt már hogy felülbírálta...
A Lite azt jelenti butított? Ja...

#425 Felhasználó inaktív   reasonfan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 13:16

Idézet: Syrius - Dátum: 2004. április 2, péntek - 11:08

A PIRQ beállításoknál a jobb oldalon kilistázza milyen eszközök kapcsolódnak az adott PIRQ-hoz. Alaplap kézikönyvben nézd meg melyik PCI osztozik az AGP vel, nem tudom 4 e vagy nem, de oda ne rakd a hangkarit. Elvileg ha megadod az IRQ-t, akkor a Win azt fogja használni... De volt már hogy felülbírálta...

hello, köszi a hozzászólást, most végre találtam valamit én is:
"

Problem

How's the IRQ sharing issue for the NF7-S board?

Solution

PCI-1, PCI-5 and Sil3112A share an IRQ.
PIRQ_0 is for PCI-5, PCI-1 and Sil3112A.
PIRQ_1 is for PCI-4.
PIRQ_2 is for PCI-3.
PIRQ_3 is for PCI-2.

"

Ma este megint próbálkozhatok valami újjal :)
(habár már jártam ott, ennek hatására állt át a hangkártya az IRQ 5-re a 10-ről...holott legjobb tudásom szerint a 7-est állítottam be neki :)

#426 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 13:25

Idézet: kAy - Dátum: 2004. április 2, péntek - 10:20

... kapott 200-as fsb-t a 333-as ramjaimmal együtt (hehe 333@400 :D) szépen be is bootol, megy pöpecül, mark lefut, meg ilyen hülyeségek, háttérben prime95, de a gond itt van: nem kékhalál, nem szabálytalan müvelet, csak simán lefagy. lockup, hang, minden megáll....

Állísd be az időzítéseket "By SPD"-re. Ugyan valószinüleg elég lassúakat fog megadni, de működnie kell - nálam ís így mennek a noname Samsung ramos 333Mhz-es ramok 400Mhz-en  :smoker:

Szerkesztette: Cifu 2004. 04. 02. 13:26 -kor

#427 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 13:29

Idézet: Cifu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 12:29

Állísd be az időzítéseket "By SPD"-re. Ugyan valószinüleg elég lassúakat fog megadni, de működnie kell - nálam ís így mennek a noname Samsung ramos 333Mhz-es ramok 400Mhz-en  :smoker:

hmm, lehet az aggressive mégsem a kánaán? :D
oks, kipróbálom, de ez nekem nem ramhibának tűnik. a chipset melegedése mit idézhet elő?

szerk:
na, közben próbálgattam, az spd ugyanazt adja mint a "turbo" amin eddig volt, az optimal, meg az aggressive beállításokkal már el sem indul, pedig azok lassabb időzítéseket adnak meg...

ötlete vkinek?

Szerkesztette: kAy 2004. 04. 02. 13:53 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#428 Felhasználó inaktív   TGeRi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 14:16

Ha nincs gond akkor is érdemes feltenni sima nf7-re az új biost? Lehetséges h pl
a 33as ramom ami máshol jó de itthon csak 266on nem hibázik fog menni új
bios hatására 33on?

TGeRi

#429 Felhasználó inaktív   nicevolley 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:04

Idézet: kAy - Dátum: 2004. április 2, péntek - 12:20

sziasztok!

van itt egy pici gond. szert tettem egy bartonra, mint az aláírásban is látszik, és gondoltam meghajtom kicsit. kapott 200-as fsb-t a 333-as ramjaimmal együtt (hehe 333@400 :D) szépen be is bootol, megy pöpecül, mark lefut, meg ilyen hülyeségek, háttérben prime95, de a gond itt van: nem kékhalál, nem szabálytalan müvelet, csak simán lefagy. lockup, hang, minden megáll.

mitől lehet? kevés a chipseten a gyári hütés? 52 fokig ment fel a cpu (100% terhelés mellett persze), az még nem sok szerintem, bőven a megadott érték alatt van.

ötletek?

Szia.
Szerintem nem a ramjaiddal van a gond, nekem is ugyanez a problémám.
A rev. 2.0 előtti NF7-esek nem szeretik a "magas" 200 körülis fsb-t, ha 166 MHz-es proci (pl: Barton) van bennük. 2 megoldás lehet: a proci megbütykölése, vagy a lapcsere. Nekem most 180 fsb-n stabil, feljebb nem megy (ugyanazokat a tüneteket produkálja mint neked). Ja az enyém 1.2-es.
Remélem segítettem, bár ez nem megoldás a problémára, de talán arra jó, hogy ne szenvendj feleslegesen a ramokkal.
Link: http://forum.abit-us...?threadid=45898
A proci moddolása: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...=&threadid=6934

Szerkesztette: nicevolley 2004. 04. 02. 16:06 -kor

#430 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 17:57

Üdv Mindenkinek!

Újabb problémák vetődtek fel Kedvesem hugának a gépén!

TUDOM hogy ez le van írva valahol, anno mikor nekem AMD-s gépem volt én is szoptam vele, de az NF7 topic már eléggé kinőtte magát ahhoz, hogy ne olvassam végig, meg régen is volt  :)

Szóval: Indítás után nem megy se a bill. se az egér ...

PS2-es mindkettő, Abit NF7-S-ben! Ha újraidítom a gépet akkor minden OK ... idegesítő egy kicsit!

A másik pedig az hogy valami okból kifolyólag ha CD-image-ből akarok telepíteni valamit (majdnem mindent!) 25545676milliószor kidob valami CRC hibával ... mintha CD lenne, de nem tudná olvasni ...

Daemon tools, 3.13-as Nforce vezérlő, ACPI disabled, mind Nwidiás IDE illesztővel és az XP beépítettjével is csinálja ...

Van ezekre valami ötletetek?
"Live Fast! Die Young!"

#431 Felhasználó inaktív   Syrius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:58

Idézet: reasonfan - Dátum: 2004. április 2, péntek - 14:20

hello, köszi a hozzászólást, most végre találtam valamit én is:
"

Problem

How's the IRQ sharing issue for the NF7-S board?

Solution

PCI-1, PCI-5 and Sil3112A share an IRQ.
PIRQ_0 is for PCI-5, PCI-1 and Sil3112A.
PIRQ_1 is for PCI-4.
PIRQ_2 is for PCI-3.
PIRQ_3 is for PCI-2.

"

Ma este megint próbálkozhatok valami újjal :)
(habár már jártam ott, ennek hatására állt át a hangkártya az IRQ 5-re a 10-ről...holott legjobb tudásom szerint a 7-est állítottam be neki :)

Hello,

A 7est valszeg azért bírálta felül, mert általában azt az LPT1 nyomtatóport használja. Hangkártyátnak jó az 5ös. Videonak 10 es, 11es.
Ha az usb engedélyezve van, akkor az 3 irq-t fog használni, és ezeknek is magasabb kellene.
3,4 com port
5 mondjuk hang
6 hajlékonylemez
7 LPT1
8 óra
13 adatproci
14 ide1
15 ide2
marad a 9, 10, 11, 12
ezeken kell osztoznia az:
ACPI vezérlőnek 1
Videokártyának 1
usb-knek 3
esetleg ps/2 egérnek (de ennek mindenképpen a 12 es kell...)
Elég reménytelen megosztás nélkül kiosztani őket... hátmég ha lan is kell... :doom:
Eddig nem is kellett osztogatni, csak kb 4 évvel ezelött...
A Lite azt jelenti butított? Ja...

#432 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 23:26

Idézet: kAy - Dátum: 2004. április 2, péntek - 12:33

hmm, lehet az aggressive mégsem a kánaán? :D
oks, kipróbálom, de ez nekem nem ramhibának tűnik. a chipset melegedése mit idézhet elő?

szerk:
na, közben próbálgattam, az spd ugyanazt adja mint a "turbo" amin eddig volt, az optimal, meg az aggressive beállításokkal már el sem indul, pedig azok lassabb időzítéseket adnak meg...

ötlete vkinek?

Ram hiba, cpu hiba kidobal desktopra, kek halal, stb...
Csontra fagyast nalam a tulzottan nagy chipset freki produkalt (>=210), szal valoszinuleg nem birja a 200-at a tied.

Ram idoziteseknel pedig "by SPD"-vel probalgass. Nem azert, mintha nem mehetne agresszivebb beallitasokkal is a ramod (nalam is jovan a "default" alatt megy), de ha mindent tulhuzol egyszerre es fagy, akkor az eletben nem jossz ra mitol volt :)
Ha minden ok, akkor kezdd el a finomhangolast...

#433 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:45

Lámert kérdés, de ha az FSB nő akkor a chipsetet jobban kell hűteni, nem?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#434 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:00

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 11:49

Lámert kérdés, de ha az FSB nő akkor a chipsetet jobban kell hűteni, nem?

Általában. De inkább úgy fogalmaznék, hogy ha extrém FSB-t akarsz akkor már ildomosabb komoly hűtéssel megkínálni a NB-et. :)

#435 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:02

A kék Zalman passziv mennyire jo? [a nagyobbik]

Szerkesztette: Wyco 2004. 04. 03. 14:03 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#436 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 15:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 15:06

A kék Zalman passziv mennyire jo? [a nagyobbik]

Az NB-47J az én NF7-S v2.0-mat 200Mhz-es FSB-n járatva kb. 2-4° celsiussal tartja alacsonyabb hőmérsékleten, mint a gyári hűtés - legalábbis a AIDA32 szerint.

#437 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 15:09

És azt az AIDA hol mondja meg hogy hány fokos az NB? Mert én még nem találkoztam ilyennel :eek:

#438 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 16:13

És azt az AIDA hol mondja meg hogy hány fokos az NB? Mert én még nem találkoztam ilyennel :eek:

Én úgy tudom, hogy a "Számítógép -> Érzékelők -> Alaplap" adata az NB-re vonatkozik...

#439 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:41

Idézet: Cifu - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:09

Én úgy tudom, hogy a "Számítógép -> Érzékelők -> Alaplap" adata az NB-re vonatkozik...

Rosszul.

#440 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 16:51

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 3, szombat - 17:45

Rosszul.

He? :confused:  :think:

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +