HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   ferpetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 18:29

Hi!
Nekem is van egy kis gondom. Az a problémám ,hogy vettem egy USB-s szkennert de nem működik (felismeri de nem szkennel). A haveromnál viszont igen. Arra gondoltunk,hogy lehet az USB a hibás a lapon nosza irány drivert keresni de nincs külön USB meghajtóprogi hanem pl.a telepítő cd-n azt írják telepítsem fel XP-hez a service pack 1-et, de ez sem megoldás . Az ABIT honlapján sem találtam semmit. Találkozott valaki már ezzel a gonddal ezzel a lapnál?
(Fényképezőgéppel semmi gond nincs kommunikál az USB-n .)

#762 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:02

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:19

2.0-s vrzio volt

Bebuktam mert aki hozta nem jelentkezik :):)
Ha jelentkezik akkor meg gari

Már tudom hol csesztem el. Siettem és nem vártam mig emeti a beállitást :):)

Hiába nem vagyok hozászokva, mivel asus és giga lapoknál nyugodtan léphetek :):)

Kérdés
Valahogy nem tudom maszekba itthon a biosat frissiteni??
nincs valami trükkje??

Ez az első Abit NF7-es alaplapom, elcsesztem mert nem vártam meg mig lassan beirja magát az uj állitás. Mondom nem vagyok hozzászokva

Még egy: INSERT-et nyomogasd boot alatt. Tudom, mint halottnak a cvikipuszi, de hátha...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#763 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 19:39

Azt már probáltam még a bh6-os időben használtam is ennél nem segitett :):):)

#764 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 05:18

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 20:39

Azt már probáltam még a bh6-os időben használtam is ennél nem segitett :):):)

:offtopic:

Akkor sírjunk együtt! (Nekem egy A7N8X halt meg a BIOS miatt)

:offtopic:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#765 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 06:59

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:19

Valahogy nem tudom maszekba itthon a biosat frissiteni??
nincs valami trükkje??

Nem tudom NF7/S esetén működik-e a régi trükk, h egy működő lapba menet közben beteszed a BIOS epromodat, és ott frissítesz...
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#766 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 07:45

Idézet: ferpetee - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 19:29

Hi!
Nekem is van egy kis gondom. Az a problémám ,hogy vettem egy USB-s szkennert de nem működik (felismeri de nem szkennel). A haveromnál viszont igen. Arra gondoltunk,hogy lehet az USB a hibás a lapon nosza irány drivert keresni de nincs külön USB meghajtóprogi hanem pl.a telepítő cd-n azt írják telepítsem fel XP-hez a service pack 1-et, de ez sem megoldás . Az ABIT honlapján sem találtam semmit. Találkozott valaki már ezzel a gonddal ezzel a lapnál?
(Fényképezőgéppel semmi gond nincs kommunikál az USB-n .)

Megválaszoltad a saját kérdésedet. A lap usb-jével nincsen semmi gond. :)
Nem csoda, hogy nem találsz hozzá drivert, mert azt az sp1 támogatja alapból és nincs is hozzá egyik lapnál se win xp alá.

Ha már a gyártók honlapját nézegeted akkor talán ideje lenne a szkenner gyártójához elnézni és utána rendesen beállítani a szerkezetet. Mivel a lap felismeri onnantől őt nem lehet hibáztatni. :respect:
My photos

#767 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 11:04

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 7:59

Nem tudom NF7/S esetén működik-e a régi trükk, h egy működő lapba menet közben beteszed a BIOS epromodat, és ott frissítesz...

ahhoz kellene egy müködö nf7 alaplap :) a környékemen de az nincsen, mindegy megy vissza gariba

#768 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 12:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 8:45

Megválaszoltad a saját kérdésedet. A lap usb-jével nincsen semmi gond. :)
Nem csoda, hogy nem találsz hozzá drivert, mert azt az sp1 támogatja alapból és nincs is hozzá egyik lapnál se win xp alá.

WinXP SP1 NEM tamogatja alapbol az NF7 USB-jet, hanem fel kell rakni az nForce2 chipsetdrivert.
Abban van az USB 2.0 driver, es csak akkor telepul fel, ha az SP1 mar fennvan!!!

Nem megfelelo sorrendben telepitve a drivereket csak USB 1.1-kent fog mukodni.
Lehet, hogy ez nem tetszett a szkennernek?

#769 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 14:00

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 13:42

WinXP SP1 NEM tamogatja alapbol az NF7 USB-jet, hanem fel kell rakni az nForce2 chipsetdrivert.
Abban van az USB 2.0 driver, es csak akkor telepul fel, ha az SP1 mar fennvan!!!

Nem megfelelo sorrendben telepitve a drivereket csak USB 1.1-kent fog mukodni.
Lehet, hogy ez nem tetszett a szkennernek?

Nem hinnem. Rengeteg scanner van ami USB1.0/1.1-en is siman mukodik. USB 2.0 eseteben max annyi, hogy gyorsabb az adatatvitel. Elvben - szabvanyos szkenner eseten - semmifele driver nem szuksegelteteik.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#770 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 14:48

Ha esetleg azt is megtudnánk milyen scanner-ről is van szó, akkor talán többet tudnánk mondani.  ;)
Vagy lehetetlen, hogy e becses darab csak usb 2.0-án hajlandó működni?! :confused:

#771 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 14:57

Idézet: Jevge - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 15:48

Ha esetleg azt is megtudnánk milyen scanner-ről is van szó, akkor talán többet tudnánk mondani.  ;)
Vagy lehetetlen, hogy e becses darab csak usb 2.0-án hajlandó működni?! :confused:

Furcsa lenne, mert az USB spec resze a protocol negotiation, tehat a scannernek kutya kotelessege fallback-elni egeszen 1.0-ig is, ha az ellenolda csak azt tamogatja. Es mino meglepo a HP, Mustek, Canon, Heidelberg scannerek szepen mennek meg TX-es chipsettel is, habar specko szerint USB2.0-ra vannak tervezve.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#772 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 15:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 15:57

Furcsa lenne, mert az USB spec resze a protocol negotiation, tehat a scannernek kutya kotelessege fallback-elni egeszen 1.0-ig is, ha az ellenolda csak azt tamogatja. Es mino meglepo a HP, Mustek, Canon, Heidelberg scannerek szepen mennek meg TX-es chipsettel is, habar specko szerint USB2.0-ra vannak tervezve.

I see...

#773 Felhasználó inaktív   tremmi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 17:32

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem: adott egy NF7 2.0-ás lap, amin tegnap gépbuherálás közben vettem észre, hogy a chipsethűtő ventije nem működik. Nem tudom, mióta rossz, mindenesetre eddig nem jelentkezett hiba... Érdemes lecserélnem valami normálisabb méretű passzív bordára, vagy hagyhatom úgy, ahogy van? (a proci egy 166 FSB-n járó Barton).

Tremmi

#774 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 07:39

Érdemesnek érdemes lenne, mert a default borda venti nélkül nem sokat ér (kicsi), viszont a cseréhez valószínű ki kell szedni a deszkát, szóval ha nem értesz hozzá, akkor inkább valaki mással csináltasd meg!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#775 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 10:22

Elhalálozott a lapom. Este kikapcs játék után, reggel meg se moccan. Ventik forognak, de azonkívúl semmi. Kérdésem: mennyire gyakori ez? Mármint hogy így spontán elszáll. Most, hogy megtörtént már mindenki tudni véli, hogy "bizony ezekkel előfordul".  :(  :(  Szerencsére garis és cserélik.

#776 Felhasználó inaktív   Padre 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:05

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 11:22

Elhalálozott a lapom. Este kikapcs játék után, reggel meg se moccan. Ventik forognak, de azonkívúl semmi. Kérdésem: mennyire gyakori ez? Mármint hogy így spontán elszáll. Most, hogy megtörtént már mindenki tudni véli, hogy "bizony ezekkel előfordul".  :(  :(  Szerencsére garis és cserélik.

Nálam az alaplap elhalálozás eddig mindíg így történt. A reggeli bekapcsra nem válaszoltak szegények. Nem tudom mi az oka, de eddig egy ASUS és egy Gigabyte is így járt nálam. Az ABIT eddig bírja jól, bár azért félek nehogy ez is elhaljon valamelyik bootnál. Szerintem nem ABIT betegség, előfordúl minden márkánál.

#777 Felhasználó inaktív   Makakoke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:32

Szevasztok!

Van egy vadiúj NF7-S 2.0 lap és az alaplapi lan nem akar rendesen menni...
Friss xp alatt, SP1, 3.13driverrel csak küldött csomagok vannak, fogadott Nulla! :(
Oké, mindenki rávágja, rossz a háló, a kábel stb...Sajnos teszteltem mindent:(
Eddig az összes többi gép, u.ebben a környezetben simán küldött fogadott stb egyből...ő nem akarja.
Lehet, hogy egyszerűen hibás a lap eme része?! Volt már valakinek hasonló?  Esetleg bios frissités kellene? (mivel nem az enyém a gép, alapból nem nyomom, mert parás vagyok:)

Ötletek?

Thx!

#778 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:45

Idézet: Makakoke - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 10:32

Szevasztok!

Friss xp alatt, SP1, 3.13driverrel csak küldött csomagok vannak, fogadott Nulla! :(
Eddig az összes többi gép, u.ebben a környezetben simán küldött fogadott stb egyből...ő nem akarja.
Lehet, hogy egyszerűen hibás a lap eme része?! Volt már valakinek hasonló?  Esetleg bios frissités kellene? (mivel nem az enyém a gép, alapból nem nyomom, mert parás vagyok:)

Ötletek?

Thx!

Szia!
Milyen net elérésed van?

Nálam chello és ugyanilyen lapom van, és nem ment az alaplapi hálókártya.
Valami olyasmi gond lehetett hogy, ugyebár minden hálókártyának van azonosítója, ez a MAC ADRESS

és ez miatt nem tudott regisztrálni a chello központ.

Vettem egy másik kártyát és azzal megy tökéletesen.

#779 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:52

Idézet: Padre - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 12:05

Nálam az alaplap elhalálozás eddig mindíg így történt. A reggeli bekapcsra nem válaszoltak szegények. Nem tudom mi az oka, de eddig egy ASUS és egy Gigabyte is így járt nálam. Az ABIT eddig bírja jól, bár azért félek nehogy ez is elhaljon valamelyik bootnál. Szerintem nem ABIT betegség, előfordúl minden márkánál.

Probalj meg egy BIOS cseret. (marmint a bios ict csereld ha adtak hozza masikat...) ha nem probald meg elvinni egy szervizbe ahol kicserelik, vagy ujraflashelik.
Nekem mar tobb abit deszkam is elszalt, a tunetek ugyan ezek voltak.
Bios csere helyrehozta.

#780 Felhasználó inaktív   robur 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 17:54

Idézet: Makakoke - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 10:32

Szevasztok!

Ötletek?

Thx!

Szia!
Hasonlót nekem is csinált aztán a driver állítgatás után produkált kb olyan modem sebességet.
Megoldás: BIOS disable Intel kari be :cool:

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.