Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert volt egy Neo3-f alaplapom, ami igazából garis csere előtt neo2-f volt, meg mittomén, de végül ez is meghalt, így az újabb valszeg hibás alaplapra való cserétől megmenekülve inkább levásároltam az árát, és beújítottam egy MSI P45 Neo3-FIR alaplapot.
Persze rögtön összeraktam, minden szép és jó, csak éppen a reseteléskor újraindul a gép, és se kép, se hang, semmi. Ilyenkor nyomni kell 3mp-ig a resetet és akkor valóban újraindul. Próbáltam feltelepíteni újra az xpt, nem sikerült a folyamatos cd olvasási hibáknál, ami persze valójában nem az optikai meghajtó, illetve a lemez hibája volt, hanem tipikus ramhiba.
Kiszedtem az egyik ram modult, azóta tökéletesen működik a resetelés, sőt még az xpt is fel lehet telepíteni...
Ha csak egyedül teszem be a hibás(?) ram modult, akkor el sem indul a gép.
Persze ezt nem hagytam annyiban, egy másik számítógépen 5 és fél órán át teszteltem a memtest86tal a kérdéses ram modult, melyen hibát nem talált, abban a gépben tökéletesen is működött.
2*1Gb DDR2 800 Mhz-es PQI ramról van szó, amire élettartam garancia van elvileg.
Kérdésem az lenne, hogy mi lehet a probléma, mert más alaplapokban tökéletesen működik, így ha visszaviszem a szervízbe valószínűleg ott se fognak hibát találni. Persze ki lehetne cserélni a cégnél valamelyik gép ramjával, de akkor meg buknám az élettartam garanciát, és ugye tuti tönkremenne rövid időn belül, mert ugye Murphy....
A lehetséges megoldásokat előre is köszi!
Üdv,
Ákos
Szerkesztette: Bitman 2008. 10. 27. 15:58 -kor