Elküldve: 2004. 10. 22. 19:19
Sziasztok!
K7N2-es alaplapom van, és úgy tűnik, hogy már a második olcsó PCI hangkártyával sem megy a game port. Van a gépben egy EMU profi hangkártya, az minden gond nélkül megy. Ha beteszem a Genius sm32-es kártyát, amit csak azért vettem, mert game port kellene, az is feltelepül szépen, az audio része működik is, csak a game port felkiáltójeles lesz, és azt írja, hogy nem talál erőforrást. Ha kiveszem az EMU hangkártyát, ugyanez. Ha lekapcsolom az alaplapi csipogót, ugyanez.
Tippem szerint az nforce2 chip tudna game port kezelést is, csak ezen a lapon nem építették ki, mert úgymond kiment az már a divatból, "legacy hardware". Szóval szerintem az nforce chip foglalja azt az I/O-t (ha jól emlékszem a 0201-0201-et szeretné a PCI kártya), ami a game portnak kellene. Letiltani meg csak a hang részét lehet a dolognak.
Van valakinek tippje, hogy mi a teendő?
Légy szívest, azt ne mondjátok, hogy vegyek drágább hangkártyát, én is tudom, hogy a komolyabbak, a 300-400-as I/O körül foglalnak. Csak a game portért nem szívesen adnék több ezer forintot. Meg USB joyt sem szeretnék venni megint csak sokezerért.