Sziasztok!
Volna egy problémám, remélem tudtok segíteni, vagy adtok ötletet. Van egy MSI K8N Neo Platinum lapom, meg egy 3000+os A64-em. Eddig két 256os, samsung memóriát használtam (egyoldalasak), de későbbi fejlesztésben gondolkodva ezeket eladtam, és havertól vettem egy 512MB-os Kingston ValueRAM-ot (ez kétoldalas). Innen jöttek a gondok. Amint betettem a memet, a windows indulásnál hibaüzenetet írt ki (nem tudom pontosan mit, de vmi baja volt a rendszerleíró adatbázissal

). A lényeg, hogy szerintem egy ramcserénél semmit nem kéne szólni. Jó, gondoltam újratelepítem a windows-t, az biztos megoldja a gondot. Az a poén, hogy a telepítő folyton elakadt. Szobatársamtól elkértem az 512es Samsungját (szintén kétoldalas), azzal simán felment a windows. Viszont a Warcraft3 egyfolytában kilépett, memória-gondokra hivatkozva. Gondoltam azért mert nem újratelepítettem a játékot, hanem ami fent volt, azzal küldtem tovább. Ezért újratelepítettem a játékot, de a probléma fenn ált. Sőt! Gép-újraindítás, egyszer csak nem jön be a windows.
Innentől kezdve teljesen megőrült a gép (más jelző nincs rá):
Nyomtam egy Default-bios-t, hogy semmi baj ne legyen, de nem továbbra se jött be a windows, hanem amikor a windows kellett volna bootoljon, vmi nVidia BootManagert akart elindítani, de nem ment tovább. Megint újraindítottam, ismét reseteltem a biost, most simán bejött a windows. Gondoltam még egy újraindítás próbát megér: nem indult a windows. Ismét bios-reset (mert már miért is ne?), most rendszerlemezt nem talált.
Én gyanakszom, hogy vmi miatt nem kedveli a kétoldalas memóriákat, de hát ez csak tipp. Sajna nincs lehetőségem kipróbálni egyoldalassal. És végre (már én sem tudom hogy), de sikerült újra felszenvednem a windowst, és most egyenlőre megy. De a floppy-t nem merem már rákötni, mert előzőleg akkor is hülyéskedett, ha rajta volt a floppy (nem mintha nagyon kéne az fdd, de hát attól nem kéne hülyéskedni a gépnek, hogy rákötök egy floppyt!)
Lehet ez laphiba? És ha visszavinném a boltba hogy bizonytok be, egy nem állandóan jelentkező, nem állandó hibát? Tapasztalt vki hasonlót? Bios-frissítés?
Please, help!