HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:58

Idézet: Tüzes13 - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:15

Hi !   brd !  Már megtudtad hogy a lapod támogatja-e a dolby digitalt???  Mert IGEN, főleg ha a tiedben is az ALC655 csip van!!   Töltsd le és telepitsd a:   Realtek AUDIO H75 drivert. Tetszeni fog, hacsak már nem ezt használod!!! :D  :up:

Hello! Köszi a tájékoztatást, de legalább 2 dolgot félreértettél:

Egyrészt én tudom, hogy mit tud az alaplapom, mellesleg én segítettem másnak egy ezzel kapcsolatos kérdésben, azonkívül le is írtam (bár így visszaolvasva valóban egy kicsit félreérthető, tehát: nem én nem tudom, hanem az a bizonyos alaplap nem tudja, amiről az illető kérdezte :). Másrészt nem kell 655-ös Realtek. Az én alaplapomom (K7N2 Delta-ILSR) Realtec (v. Realtek?) 650-es hangzörej van. Ám a Dolby Digital encodingot nem ettől tudja v. nem tudja, hanem a déli hídban meglévő, ill. hiányzó DSP-től.

Mi többet tud az a driver egyébként, mint az MSI-től letölthető?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#562 Felhasználó inaktív   Tüzes13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:49

Inkább nézd meg Bőségesen megér annyit!!!!!!  :up:
A M D   <--+-->  Platform

#563 Felhasználó inaktív   Rotburg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 07:40

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 6:14

Helló Mindenkinek!

Van egy kis gondom a konfigommal ...

Működik "tökéletesen" de van pár anomália, amit egyszerűen nem értek ...

Meg fogtok kövezni, de vagy nagyon el van lőve valami nállam, vagy öngól volt ez a konfig :(

Szóval ... maga a renccer süvít mint a fékevesztett barom, DE!!! ha mondjuk az egyik monitoron megy a TV a másikon pedig elkezdem mongjuk az Explorer/Maxthon ablakát görgetni, a TV kép nekiáll akadozni ... (Leadtek Winfast Expert + DScaler)

Programmal nem mértem, de valszeg kipróbálom, a winyóműveletek mintha tetves lassúak lennének, leakasztják a gépet, ellenben 40-50 MB/sec-el másol a 2 winyó között ... de pl. fut egy tömörítés a háttérben és a tálcán lévő Maxthont elő akarom szedni az MAJDNEM fél perc!!! Sőt ... ráadásul megjelenik a fejléc és kakukk ... semmi ... azután hopp ... bejön ... Valami ötlet? Nem lehet hogy ez is bugos mint az Nforce2-nél anno? (MSI K8N Neo2, 3200+, 2 SATA Samsung ...)

Csatlakozom, sajnos a megoldást nem tudom, de a tapasztalataim ugyanezek. 1 hónapja váltottam intelről, ott ilyet nem tapasztaltam. Több helyen is érdeklődtem tapasztaltabb AMD használóktól, de sehol nem kaptam választ. Másnál nincs ilyen probléma? vagy csak nem beszélünk róla? Ha már megy a rendszer gyors meg szép, de amig betölt valamit addig tré. Ha megy a TV tuner és elinditok egy progit (word, excel, explorer) megáll a kép és csak másodpercek után tér magához. A hangja megy folyamatosan. Esetleg valami disznoság az Nvidia részéről az ATI kártya irányába?

#564 Felhasználó inaktív   Rotburg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 07:45

Látom neked is két Samsung SATA-d van, mint nekem. Lehet ez a gond? Nekem Raid0-ba vannak. Van itthon egy Maxtor SATA, próbáljam ki azzal? :think: 

#565 Felhasználó inaktív   Rotburg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 07:49

Most nézem, Te Nvidia kártyával nyomod, akkor az ATI kártya inkompatibilitása :cool:  kilőve. AA lapom különben K8N Sli Platinum de ezt csinálta egy K8Neo4 Platinummal is. Persze vin újrahúzva, sőt más proci és memória. Csak a két Samsung és a PCTV Pro maradt ugyanaz. 

#566 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:41

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 10:34

Tuning alatt a SATA 1-2 portok nem működnek! A 3-as és 4-es csatlakozókat(a procihoz közelebb) használd ott jó lesz. ;)

Én is szívtam ezekkel, mire kiderült, hogy miért nem jó :)

Nálam is ez van Neo2 Platinum, majd megöl az ideg !!! :D
Om mani peme hung.

#567 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 23:29

Na Neo2 Platinum-omon SATA 1,2 nem fix PCI-ra osztott, mint megtudtam.

Ezért nem boot-oltam. :omg:

SATA3-on megy..
Om mani peme hung.

#568 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:36

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 0:29

Na Neo2 Platinum-omon SATA 1,2 nem fix PCI-ra osztott, mint megtudtam.

Van még egy érdekesség ezzel kapcsolatban. Ha alaposan szemügyre veszed a Quick Guide-ot (az alaplapot ábrázoló A2-es méretű posztert), akkor láthatod, hogy a fényképen a procihoz közelebbi csatlakozók mellé van festve a SATA1-2 felirat. És az alaplap revíziója is más ("OC" az "1.00") helyett - legalább is nálam.

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 04. 14. 09:38 -kor

#569 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:13

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 8:36

Van még egy érdekesség ezzel kapcsolatban. Ha alaposan szemügyre veszed a Quick Guide-ot (az alaplapot ábrázoló A2-es méretű posztert), akkor láthatod, hogy a fényképen a procihoz közelebbi csatlakozók mellé van festve a SATA1-2 felirat. És az alaplap revíziója is más ("OC" az "1.00") helyett - legalább is nálam.

Ez jó poén..

.. az én poszteremen is SATA1,2 a CPU fölött lévő (a hozzá közelebbi).

Az alaplapomon viszont ők a SATA3,4 és a SATA1,2 bal lent van a HDD LED-hez közel eső régióban.

Mindegy, a lényeg hogy megy.
Om mani peme hung.

#570 Felhasználó inaktív   Wingman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:56

Sziasztok!

Kellene nekem is egy kis segítség! Az alaplapom K8t Neo-V. A proci 3100+ Sempron.
Az alaplapi cdről felraktam, ezt a PcAlert nevű progit és egyfolytában riaszt. Vmi feszültség baja van. Fogalmam sincs, hogy miaz, és hogy mit kéne csinálnom vele.
Kép
Gondoltam (lehet hogy hülyeség) hogy a 300as táp nem elég és lehúzom az egyik vinyó tápkábelét, hátha... De semmi változás.
Kérnék ötleteket, és segítséget, hogy mit csináljak vele. Köszönöm előre is. Ill. nagy baj, hogy nem annyi amennyinek lennie kell?

#571 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 16:09

Hát, ahogy te is láthatod, a 3,3 Voltos kijelző elég furcsa adatot jelez, emiatt van.

Ez most vagy azért van, mert valami nnagyon nem jó a táppal, ráadásul a 300 Wattos valószínűleg tényleg nem elég.
A másik lehetőség. hogy a program nem jó, nézd meg vmi másikkal is, pl. SpeedFan, vagy MotherboardMonitor.
KomposztWC

#572 Felhasználó inaktív   Wingman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:36

Nos a progi jó, bár jobban örülnék ha ezzel lett volna a baj. A speedfan is 0.51V-ot jelez. Szóval akkor vágjak bele egy tápcserébe?

Szerkesztette: Wingman 2005. 04. 15. 16:36 -kor

#573 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:56

Idézet: Wingman - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 15:36

Nos a progi jó, bár jobban örülnék ha ezzel lett volna a baj. A speedfan is 0.51V-ot jelez. Szóval akkor vágjak bele egy tápcserébe?

Nem feltétlen.

Ha márkás táp, akkor nem biztos..

Nekem az Abit IC7-emnél volt olyan, hogy -12V-ra -16-ot mért az alaplap, -5 -re -3-at, -3.3 -ra meg -0egész valamennyit..

.. szal szerintem a szenzorokat el lehet felejteni, annyira silányak.

És a tápom akkor is az volt, ami most aláírásomban van. Erre meg nem mondanám, hogy szar. :cool:

Ha a géped nem produkál abnormális jelenségeket, Prime stabil, SuperPi stabil, 3d nem fagy, jó sok nyúzást bír stabilan, akkor felejtsd el oszt jó.

És tegyél SpeedFan-t, az nem ennyire csicsás, és nem ugat feleslegesen, továbbá a kijelzését is le tudod korlátozni, és nem fog zavarni a feszkó.

Még mielőtt megtennéd mindezt, azért egy kölcsön MÁRKÁS, BIKA táppal megnézném.. haver, ismerős, ilyesmi..
Om mani peme hung.

#574 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 17:07

Úgyvan, próbáltad ki másik táppal, és én sem ajánlom a PCAlertet, nálunk csak szívás volt vele a cégnél, nincs is már fent egyik gépem sem.
KomposztWC

#575 Felhasználó inaktív   Wingman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 17:52

A táp az ilyen noname vmi. Ezt adták a házhoz. A másik gépem tápja viszont márkás, és az is 300as. Egyébként jól működik a gép, semmi gond vele, nem fagy le meg semmi, szval...
Köszönöm még 1x a segítséget.

#576 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 13:23

Nem fut más progi, ami nézi ugyanezeket az értékeket? Ekkor szokott előfordulni téves riasztás.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#577 Felhasználó inaktív   Wingman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:20

Nem fut semmilyen más rendszerfigyelő. Csak a PcAlertet, és a Speedfant tettem fel. De ezeket is külön-külön, szval előtte uninstalláltam.

#578 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 18:21

sziasztok! én kíváncsiságból feltettem a pcalert-et, nekem is hülye értékeket mutatott bizonyos dolgokra. ez nálam természetesen abból fakadt, h a progi nem támogatja az alaplapomat. :) msi k8n neo platinum
BuXY

#579 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 19:03

Idézet: Wingman - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:20

Nem fut semmilyen más rendszerfigyelő. Csak a PcAlertet, és a Speedfant tettem fel. De ezeket is külön-külön, szval előtte uninstalláltam.

speedfan-nál jelentkezik a doldog?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#580 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 18. 20:02

Van egy KT6 Delta lapom, és nem tudom, hogy miért, de ha rákötöm az új SATA Hitachi vinyóm, akkor nem akarja látni, csak raidként.
MIt kell tennem?
KomposztWC

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »