Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:36
Aha, sejthettem volna.

mivel írtam is már a legelső postban
Idézet
Na én úgy emlékszem, hogy az összes általam eddig használt offical BIOS-ban lehetett volna feles multipliert (így 8.5x-et is) használni, de én nem próbáltam ki. Azt olvastam valahol, hogy nem működik együtt a C'n'Q-val, pontosabban a CnQ visszaveszi 5-re a szorzót, majd az első terhelésnél beállítja a default értékre (esetünkben 9-re).
bizonytalan voltam benne, de úgy rémlik használtam 8.5-ös szorzót. most hogy jobban átgondolom tuti! szóval ezért is fura, hogy ebben a biosban nincs
a cnq-val valóban így áll a dolog, de nem csak feles szorzókra nem megy, hanem egyáltalán a defaultnál kisebbekre, mivel mindig a maximálisra teszi vissza.
korábban érdeklődtem is errefelé, hogy nem létezik-e vmi hekkelő progi, amivel esetleg a windows-os amd cpu drivernek meg lehetne mondani, hogy ez nem 9-es hanem 8-as szorzójú proci
Idézet
Ahhoz képest elég bátran nyüstölöd.

hát ha gond van vele én menedzselem, és persze ha nincs gond, csak simán be kell állítani, akkor is

most új ram érkezett a gépbe, a régiek bírták a 210-et, az új nem, emiatt kell megint bűvészkedni a ram osztóval