HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Hypno 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 14:28

MSI K8N NEO4 Platinum-om van. 230FSB-ig gond nelkul stabil a gep(10x230) Bootol miegymas. Nagyobb FSB-n nem indul ujra a gep, ha kilepek a bios-bol, csak kikapcs-insert utan. Ha ClockGen-el Win alatt allitom az FSB-szorzot, akkor akar 9x260-ig is stabil. 2x512Kingmax DDR500 van benne es egy 7800GTX/256. 3200+-os Venice van benne. Probaltam gyari es moddolt bios-sal is. Otlet?

Hypno

Szerkesztette: Hypno 2005. 12. 18. 14:28 -kor

"csak egy apro problemam lenne..."

#982 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 11:20

Üdv Mindenkinek! Kellemes Ünnepeket!

Urak-hölgyek ... segísetek, mert a végén kidobom az egész kücerájt és veszek egy TV -játékot ...

Szóval 3 napig nem voltam itthon, gép lekapcsolva ...

Visszaérve érdekes hibaüzenetek fogadtak,  lényeg: szüksége WIN reinstall ...

MSI K8N Neo2 Platinum (nforce3) lap ... XP fel, SP2 fel, 5.11-es Nforce driver fel ... menne de mikor az Ethernet részehez érnék akkor hopp ... reset ... Valaminek sikerült annyira elszállni hogy kezdhettem előrőrl az egészet ... Megint XP fel, SP2 fel, 5.11 es Nforce driver fel ... és megint Ethernet résznél reset ... Nagy nehezen felheggesztettem a drivert, de azóta az van hogy boot után bejön a desktop, majd jó 2 perces várakozás után a hálókártyák is "inicializálódnak" ... addig SEMMIT sem lehet használni ...

Utánna persze minden jó, de addig semmit nem megy ... hálókártyák is tökéleteen működnek ... de szétb@sz az ideg ... arról nem is beszélve ha esetlegesen próbálon az Nforce Networking Controller-t eltávolítani akkor kékhalál ... ha csökkentett módban akarom akkor pedig azt írja a zikszpé, hogy nem lehet az adott eszközt eltávolítani mert a rendszernek szüksége az induláshoz ...

Nincs kedvem mégegyszer XP-t telepíteni, ezzel ment el a karácsonyom ... hza valakinek van valami ötlete azt szivesen fogadnám!

Üdv!

DummyBoy
"Live Fast! Die Young!"

#983 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 11:43

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 11:20

Üdv Mindenkinek! Kellemes Ünnepeket!

Urak-hölgyek ... segísetek, mert a végén kidobom az egész kücerájt és veszek egy TV -játékot ...

Szóval 3 napig nem voltam itthon, gép lekapcsolva ...

Visszaérve érdekes hibaüzenetek fogadtak,  lényeg: szüksége WIN reinstall ...

MSI K8N Neo2 Platinum (nforce3) lap ... XP fel, SP2 fel, 5.11-es Nforce driver fel ... menne de mikor az Ethernet részehez érnék akkor hopp ... reset ... Valaminek sikerült annyira elszállni hogy kezdhettem előrőrl az egészet ... Megint XP fel, SP2 fel, 5.11 es Nforce driver fel ... és megint Ethernet résznél reset ... Nagy nehezen felheggesztettem a drivert, de azóta az van hogy boot után bejön a desktop, majd jó 2 perces várakozás után a hálókártyák is "inicializálódnak" ... addig SEMMIT sem lehet használni ...

Utánna persze minden jó, de addig semmit nem megy ... hálókártyák is tökéleteen működnek ... de szétb@sz az ideg ... arról nem is beszélve ha esetlegesen próbálon az Nforce Networking Controller-t eltávolítani akkor kékhalál ... ha csökkentett módban akarom akkor pedig azt írja a zikszpé, hogy nem lehet az adott eszközt eltávolítani mert a rendszernek szüksége az induláshoz ...

Nincs kedvem mégegyszer XP-t telepíteni, ezzel ment el a karácsonyom ... hza valakinek van valami ötlete azt szivesen fogadnám!

Üdv!

DummyBoy

Ilyen vagy ehhez haonló gondom nekem is volt. Nálam akkor jelentkezett ha az nVidiás hálókártyát állítgattam, szintén 5.11-es driver. Tedd vissza az 5.10-et, nálam ez volt a gond.
BIOS-t frissítsd 1.B-re!

Kellemes Ünnepeket!
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#984 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:28

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 11:43

Ilyen vagy ehhez haonló gondom nekem is volt. Nálam akkor jelentkezett ha az nVidiás hálókártyát állítgattam, szintén 5.11-es driver. Tedd vissza az 5.10-et, nálam ez volt a gond.
BIOS-t frissítsd 1.B-re!

Kellemes Ünnepeket!

Köszi Szépen!!!

1.C-s Sideeffect modded BIOS-om van , de asszem 1 WIN reinstallt még kibirok :)

Köszi és Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
"Live Fast! Die Young!"

#985 Felhasználó inaktív   smilecat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:30

hello

tanácsot szeretnék kérni tőletek....
van egy MSI P4N Diamond alaplap amiben egy Pentium 4 D 3ghz-es proci csücsül.
ez egy dual magos proci amit az alaplap támogat a leírás szerint....
de valamiért nem jut el oda az egész hogy egyáltalán a monitor bekapcsoljon...se kép se hang se semmi....az alaplaphoz adtak egy d-bracket cuccost amin van egy alaplapi hibajelentő ledecske(4 db) ami szerint sérült, vagy nem támogatott a processzor....(a jelzések leírása szerint(mind a 4 led ég))
ezt most hogy a fenébe tudnám letesztelni hogy tényleg müxik-e vagy nem proci és alaplapcsere nélkül ugyanis a környéken senkinek sincs p4-e max AMD-je az meg ugye nem jó hozzá.

ja még valami...nem tudtok egy olyan progit ami szériaszám alapján beazonosítja hogy milyen proci is ez igazán???

előre is köszi a válaszokat

üdv

#986 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 22:20

Ha legalább ez a BIOS van a lapban: 7160v14.zip (MSI CPU Compatibility list), akkor támogatnia kell ezt a procit.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#987 Felhasználó inaktív   smilecat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 22:30

Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 23:20

Ha legalább ez a BIOS van a lapban: 7160v14.zip (MSI CPU Compatibility list), akkor támogatnia kell ezt a procit.

sajnos alap bios van benne és nem tudok biost frissíteni amíg nincs másik proci.
a környékünkön senkinek nincs ilyen tokozású p4-e.
egyébként nem az enyém csak segíteni akartam a fickónak, de nekem AMD-m van ezért ez sajna nem fog így menni...:(

köszi a segítséget :respect:  :respect:  :respect:

#988 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:43

Sziasztok!

A kvetkezo lenne a gondom a gepemmel:
Amikor eloszor inditom bekapcsolad utan,akkor ugy nez ki beindul minden a monitorom,tok fekete kep van rajta,mintha nem lenne jel,de nem jon be a No Signal felirat.Nem sipol a gep,csak nem jon be semmi rajta.
Ha nyomok neki itt egy resetet,akkor egybol beindul,megy csont nelkul minden rajta.
Mi lehet a gond vele?
A ramot hogyan kell beallitani,hogy normalisan menjen 500-on?
A konfig:
MSI K8N Neo4-FI alaplap,2X512Mb Kingmax DDR500,BlueStorm 500-as tap,HIS ICQ2 ATI X800GTO

#989 Felhasználó inaktív   sohrking 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:16

Helló All.... nagyon keresek egy bizonyos terméket....  MSI K7N2GM-V... bár igazából bármilyen jófajta N-force-os SlotA-s MicroATX-es lapka jó lenne.... PLZ.. ha valaki tud valamit szóljon....
Köszi

#990 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:46

Üdv!

Van itt egy bioshibás K7N2-ILSR. A BootBlock kér rendszerlemezt, de hiába teszem be, ott, hogy Starting MS-DOS / DR-DOS / stb. elakad. A led világít, de nem olvas.

Próbáltam csomó féle bootimage-dzsel, lemezzel, meghajtóval, kábellel, de semmi. A SmartBootmanager még elindul, de más nem. Majd nézek valami linuxos floppyt, hogy arra mit reagál.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Egy másik K7N2 lappal is volt már ilyen tapasztalatom, hogy egyszerűen nem indult a DOS bootlemezzel. Bár azt hiszem, az valami cds boot volt. Nagyon kéne valami okos ötlet!

sohrking: tesómnak ilyen lapja van, nagyon jó, csak arra figyelj, ha beszerzed, hogy két memóriamodul legyen benne, mert eggyel ha kicsit több ramot fogyasztasz, akkor szétesik a kép. Legalábbis itt ez volt.

#991 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 20:28

Pedig úgy kéne működnie, hogy megnyomod a POST képernyőn, ha jól emlékszem az ALT+F2-t (vagy lehet, hogy ha hibás a BIOS, magától kéri a jót tartalmazó lemezt) és mondjuk egy dos6.22-es floppyt, üres, vagy nem létező config.sys-el (ez fontos, mert ha windowsból csinálod, lehet, hogy rejtett lesz a config.sys, ezért úgy néz ki, mintha nem lenne) és egy autoexec.bat-el, amiben csak ez van:
AWDFLASH.EXE xxx.BIN /CC /CD /CP /F /R /PY /SN
Az xxx.BIN helyén értelemszerűen a biztosan működő BIOS file nevének kell lennie és természetesen a floppyn is megtalálhatónak kell lennie a főkönyvtárban az awdflash.exe-vel együtt.
A gépben semmilyen plusz kártya (főleg olyanok, ami beleszólna a boot folyamatába, pl. IDE vezérlő, vagy SCSI), vagy meghajtó ne legyen, csak a floppy.

#992 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 23:37

Az alt+f2 az az amibiosban van, ez kéri a lemezt. Amit leírtál, pont úgy próbáltam (az msi leírása szerint), kivéve a paraméterezést. Az a baj, hogy a command.com sem fut le.

Vidkari, proci, ram billentyű, meg a floppymeghajtó. Ennnyi van a lapra kötve. Ja, meg a táp és a procihűtő...

#993 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 01:13

Akkor alma. CMOS reset gondolom volt...
Nekem van egy pontosan ilyen alaplapom, ezt velem is eljátszotta (bár én meg sem próbáltam kijavítani, mert: ), de még garis, úgyhogy a szervízben flash-eltek egy BIOS-t bele, azóta tökéletesen működik.

#994 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 02:31

Hohó! Hát még ez is garis. De elfogadják a gariban hogy elszúrtam a bioszfrissítést? Szerintem ez nem rendeltetésszerű használat... Mármit bioszt frissíteni. Vagy nem?
Amúgy ramirises garim van.

#995 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 09:15

Sziasztok!

Van a cégnél két totál egyforma MSI 875P Neo-FIS2R alaplap (1.1-es, még nem 2.0-s PCB)
A problémám az, hogy az utolsó biost besütve az egyikben megjelenik a dynamic overclocking, a másikban viszont nem. El nem tudom képzelni hogy lehet ezt előcsalni  :confused: Perifériák is azonosak rajtuk. Valaki tud segíteni?
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#996 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:04

Idézet: ghostbear - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 9:15

Van a cégnél két totál egyforma MSI 875P Neo-FIS2R alaplap (1.1-es, még nem 2.0-s PCB)...

Esetleg a proci nem más fajta?

#997 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:34

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 13:04

Esetleg a proci nem más fajta?

Nem, minden ua., még a memória is azonos gyártmány.

#998 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 12:39

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 2:31

Hohó! Hát még ez is garis. De elfogadják a gariban hogy elszúrtam a bioszfrissítést? Szerintem ez nem rendeltetésszerű használat... Mármit bioszt frissíteni. Vagy nem?
Amúgy ramirises garim van.

Az attól függ, hogyan szúrtad el. :) Mást írtál bele?
Egyébként meg lehet velük beszélni szerintem, velem mindig egész korrektek voltak.

#999 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:48

ghostbear: szerintem ez után érdeklődj az MSI fórumon, ott sok okos ember van!

Bevittem ma a Ramiba. Hát, kicsit csalódtam most. Szóval ott a nagy üres szervíz, de azért kell várnom 5 percet, mire felnéz a srác. Meg húzza magát, mint egy lajhár. Meg nem az, hogy fogom, megírom neked az új biost, várj egy percet, hanem hagyjam ott, talán a héten meglesz. Közben nem csinálnak semmit láthatóan. Fúj.

Pedig eddig mindig nagyon segítőkészek, meg korrektek voltak.

#1000 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:27

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 17:48

ghostbear: szerintem ez után érdeklődj az MSI fórumon, ott sok okos ember van!

Thx, asszem már nem lesz rá szükségem... az a lap, amelyikben nem jelent meg a D.O.T. megadta magát :( Így utólag egymás mellé téve a két lapot azért felfedeztem egy különbséget, a működő példány southbridge-ére rá van ragasztva a D.O.T. matrica, a halotton nincs. És rosszul írtam, nem 1.1-es PCB egyik se, hanem 1.0-s.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.