Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:53
Sziasztok!
AN7-ben (is) gondolkodom, miután az NF7-S leszerepelt, se Kingston, se Twinmos RAM-okkal nem bírt helyesen 400-on működni aszinkronban sem, duálban pláne nem (333-on minden OK).
Ezért kérdezném a kedves AN7 tulajokat, hogy Dual-ban csomagolt 2x512Mbyte-os Twinmos (twinmos chipes) memóriával megy-e valakinek a lap korrekten, dualban 400-on is CL2.5 mellett vagy ha nem milyen időzítés értékekkel? Érdekelne hogy a memtest lefut-e jól rajta, főleg a fránya 5-ös teszt, az AMD halálos ellensége.
A RAM modell száma.: M2G9J16A-TT
Azért is érdekel az AN7 mert hasonló az NF7-S-hez, és a legújabb BIOS-ában az van írva hogy kicsit megnövelték a memória kompatibilitást...
Az AN7 ABIT site-on nem mondják konkrétan modell számra megadva melyik RAM-okkal megy a lap, csak a gyártó neve szerepel ott...a twinmosnál meg nincs AN7 lap az ABIT-ok között hogy meg lehessen nézni.
Ha valaki venné a fáradságot, ha ilyen RAM-ja van és írna, azt köszönöm.
Szevasztok!
Én is 5 napja cumizok, most vettem ez a lapot, hozzá 2X512Mb Kingston 400as ramot (KVR400X64C3A/512)
A problémám az, hogy 3d alatt kb állandóan ujrabootol a gép, vagy az ati VPU recover hibaüzenet jön, vagy csak kilép a 3d ből. Szal nem stabil. Lefuttattam a memtestet memtest86 (V3.12), és ha mindkettő ram be van rakva duálba akkor hibát jelez az 5 ös tesztnél (nem vagyok guru, nem tudom a kollega a memtest 5-ös tesztjére írta-e, hogy az amd ellensége, mindenesetre nekem is pont ott jelzett hibát) Ha viszont külön-külön rakom be a ramokat akkor akár 6 órát is eljáccik vele, mégis minden ok.
Kérdésem, hogy akkor ez most kompatibilitási probléma, ramprobléma, vagy lapprobléma?
Mert már egyszer visszavittem a lapot, mert 2X512Mb 333as elixir ramokkal is ezt csinálta, de akkor a szervizes srác megállapította, hiogy nem jó az egyik ram, bár ezzel a 2 rammal 2 évig ment a KD-7 esem minden probléma nélkül. Ezért volt fura, hogy hirtelen nem lett jó, de láttam én is a szervizbe, hogy hibázik az egyik, 2 különféle lapban is. Most feltörtem a malacperselyt, vettem 2 méregdrága ramot, és kicsit el vagyok kámpicsorodva.
Köszi az ötleteket.
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX