HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:03

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:38

Persze!
A bootsorrend kiválasztásában a a legfelső menüben kell SATAra állítai a BIOSban.

Köszi, hogy erre nem is gondoltam.  :confused:

Szoval biztos nem jol fogalmaztam, de minden rack betétele utan be kell allitani hogy ujra a Satarol bootoljon.

Tehat részletesen.
- Sata rendszer Minden OK
- Rack be, bios alapbol ATA-rol akar bootolni, persze nem tud, mert nem rendszer.
- Bios atalit Sata boot - OK
- Gép használva semmi gond.
- Rack kivéve, gep használva OK.
- Rack be (mindegy milyen vagy mekkora vagy slave v. master) ujra alapbol ATA-rol akar bootolni
GOTO elso pont

Szoval anno vegigjartuk a témat itt is, de akkor nem volt mukodo megoldas.

Azota hatha.

#1042 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:23

Idézet: Klampfer - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:03

- Rack be, bios alapbol ATA-rol akar bootolni, persze nem tud, mert nem rendszer.

Ha a rack-es vinyó nem rendszer vinyó, akkor minek ismerteted fel a BIOS-szal? A windows anélkül is fogja látni. Vagy ilyenkor is átállítódik?
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1043 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:14

Idézet: seby - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 15:23

Ha a rack-es vinyó nem rendszer vinyó, akkor minek ismerteted fel a BIOS-szal? A windows anélkül is fogja látni. Vagy ilyenkor is átállítódik?

Ez majdnem jo megoldas....
Mondjuk a linuxot kulon vinyorol használom, de tényleg ritkabban kell mint a mobilvinyo.
Koszi.

#1044 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 07:30

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 10:53

Sziasztok!

AN7-ben (is) gondolkodom, miután az NF7-S leszerepelt, se Kingston, se Twinmos RAM-okkal nem bírt helyesen 400-on működni aszinkronban sem, duálban pláne nem (333-on minden OK).

Ezért kérdezném a kedves AN7 tulajokat, hogy Dual-ban csomagolt 2x512Mbyte-os Twinmos (twinmos chipes) memóriával megy-e valakinek a lap korrekten, dualban 400-on is CL2.5 mellett vagy ha nem milyen időzítés értékekkel? Érdekelne hogy a memtest lefut-e jól rajta, főleg a fránya 5-ös teszt, az AMD halálos ellensége.

A RAM modell száma.: M2G9J16A-TT

Azért is érdekel az AN7 mert hasonló az NF7-S-hez, és a legújabb BIOS-ában az van írva hogy kicsit megnövelték a memória kompatibilitást...
Az AN7 ABIT site-on nem mondják konkrétan modell számra megadva melyik RAM-okkal megy a lap, csak a gyártó neve szerepel ott...a twinmosnál meg nincs AN7 lap az ABIT-ok között hogy meg lehessen nézni.

Ha valaki venné a fáradságot, ha ilyen RAM-ja van és írna, azt köszönöm.

Szevasztok!

Én is 5 napja cumizok, most vettem ez a lapot, hozzá 2X512Mb Kingston 400as ramot (KVR400X64C3A/512)

A problémám az, hogy 3d alatt kb állandóan ujrabootol a gép, vagy az ati VPU recover hibaüzenet jön, vagy csak kilép a 3d ből. Szal nem stabil. Lefuttattam a memtestet memtest86 (V3.12), és ha mindkettő ram be van rakva duálba akkor hibát jelez az 5 ös tesztnél (nem vagyok guru, nem tudom a kollega a memtest 5-ös tesztjére írta-e, hogy az amd ellensége, mindenesetre nekem is pont ott jelzett hibát) Ha viszont külön-külön rakom be a ramokat akkor akár 6 órát is eljáccik vele, mégis minden ok.

Kérdésem, hogy akkor ez most kompatibilitási probléma, ramprobléma, vagy lapprobléma?

Mert már egyszer visszavittem a lapot, mert 2X512Mb 333as elixir ramokkal is ezt csinálta, de akkor a szervizes srác megállapította, hiogy nem jó az egyik ram, bár ezzel a 2 rammal 2 évig ment a KD-7 esem minden probléma nélkül. Ezért volt fura, hogy hirtelen nem lett jó, de láttam én is a szervizbe, hogy hibázik az egyik, 2 különféle lapban is. Most feltörtem a malacperselyt, vettem 2 méregdrága ramot, és kicsit el vagyok kámpicsorodva.

Köszi az ötleteket.
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#1045 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 08:44

Idézet: Ghostman - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 6:30

Szevasztok!

Én is 5 napja cumizok, most vettem ez a lapot, hozzá 2X512Mb Kingston 400as ramot (KVR400X64C3A/512)

A problémám az, hogy 3d alatt kb állandóan ujrabootol a gép, vagy az ati VPU recover hibaüzenet jön, vagy csak kilép a 3d ből. Szal nem stabil. Lefuttattam a memtestet memtest86 (V3.12), és ha mindkettő ram be van rakva duálba akkor hibát jelez az 5 ös tesztnél (nem vagyok guru, nem tudom a kollega a memtest 5-ös tesztjére írta-e, hogy az amd ellensége, mindenesetre nekem is pont ott jelzett hibát) Ha viszont külön-külön rakom be a ramokat akkor akár 6 órát is eljáccik vele, mégis minden ok.

Kérdésem, hogy akkor ez most kompatibilitási probléma, ramprobléma, vagy lapprobléma?

Mert már egyszer visszavittem a lapot, mert 2X512Mb 333as elixir ramokkal is ezt csinálta, de akkor a szervizes srác megállapította, hiogy nem jó az egyik ram, bár ezzel a 2 rammal 2 évig ment a KD-7 esem minden probléma nélkül. Ezért volt fura, hogy hirtelen nem lett jó, de láttam én is a szervizbe, hogy hibázik az egyik, 2 különféle lapban is. Most feltörtem a malacperselyt, vettem 2 méregdrága ramot, és kicsit el vagyok kámpicsorodva.

Köszi az ötleteket.

Én most raktam ossze egy gépet, nf7s2 alaplapra, és mar a masodik garnitura rammal ezt jatsza, miovel garis a cucc, épp a bluefish vizsgálgatja ... talan holnap lesz eredmény ...  :think:
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1046 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 13:01

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 7:44

Én most raktam ossze egy gépet, nf7s2 alaplapra, és mar a masodik garnitura rammal ezt jatsza, miovel garis a cucc, épp a bluefish vizsgálgatja ... talan holnap lesz eredmény ...  :think:

én visszavittem, mivel 2% ra vettem, a srácok a kékhalnál nagyon rendesek voltak (kőbánya), ott helyszínen lefuttatott 1 memtestet, másik lappal, azzal nem volt hiba, most hazahoztam, várom a csodát. Remélem ezzel nagyobb szerencsém lesz.
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#1047 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:25

sziasztok, karira vettem egy Abit AN7 Guru lapot amd 2600+ proc, geil 400as 512mb ram, volt mar abit  geforce ti4200 vidikarim.
egyre gyakrabban csinalja azt, hogy bekapcsolaskor kiirja, hogy Figyelem, megvaltozott a processzor, nezzem meg a biosban, es mentsem le. hat ugye a proci nem valtozik csak ugy magatol.
masik gazom,hogy hosszabb (mondjuk par oras) aramtalanitas utan elfelejt mindent, az idot/datumot is.
Harmadik, hogy allandoan visit mostanaban a vijjogoja, hogy melegszik tul a rendszer. Nem ritka a 75 fok sem, amit jelez, maskor meg 50. nem igazan ertem, es kezd bosszantani, ez az allando bios-turkalas, hogy mi is a gond.
Segitsetek, plz!

#1048 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:26

ja meg vmit kerdeznek. AMD 2600+ procinal mit kene latnom az alaplapi bios elso ablakaban? feszultseg, valodi mhz, stb. Nem ertek en ehhez ennyire:)

#1049 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 22:44

Idézet: Ghostman - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 12:01

én visszavittem, mivel 2% ra vettem, a srácok a kékhalnál nagyon rendesek voltak (kőbánya), ott helyszínen lefuttatott 1 memtestet, másik lappal, azzal nem volt hiba, most hazahoztam, várom a csodát. Remélem ezzel nagyobb szerencsém lesz.

én is 2%ra vettem, és szintén nagyon korrektul siman cserélték ... ez a kispesti kékhal ... :)
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1050 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 08:42

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 21:44

én is 2%ra vettem, és szintén nagyon korrektul siman cserélték ... ez a kispesti kékhal ... :)

Kőbánya, vagy kispest tök mindegy, szvsz ugyanaz az üzlet, de én időközben feladtam, vissza kellett vinnem a 2. ilyen lapot is, szó nélkül kicserélték, ugyhogy a bolt teljesen korrekt, ajánlom mindenkinek :up: MSI K7N2 Delta2 lett a vége, berak, telepít, azóta vígan megy duálban, egész éjjel 3D futott, hiba nem volt.

#1051 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 16:03

hmm, úgy hallottam itt okos és segítőkész népek vannak. ne cáfoljatok rá! :)

#1052 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 16:13

Idézet: klood - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 17:25

egyre gyakrabban csinalja azt, hogy bekapcsolaskor kiirja, hogy Figyelem, megvaltozott a processzor, nezzem meg a biosban, es mentsem le. hat ugye a proci nem valtozik csak ugy magatol.
masik gazom,hogy hosszabb (mondjuk par oras) aramtalanitas utan elfelejt mindent, az idot/datumot is.

Attól tartok lemerülhetett az elem az alaplapban, ki kellene cserélni.

#1053 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 16:48

Idézet: seby - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 17:13

Attól tartok lemerülhetett az elem az alaplapban, ki kellene cserélni.

ááh, ennyi idő alatt? Lehetetlen... Vagy... Gyarilag gyenge volt az elem maximum...

#1054 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 16:48

Idézet: klood - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 17:03

hmm, úgy hallottam itt okos és segítőkész népek vannak. ne cáfoljatok rá! :)

Nem fogunk... :cool2:

#1055 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 16:56

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 16:48

ááh, ennyi idő alatt? Lehetetlen... Vagy... Gyarilag gyenge volt az elem maximum...

Hááát... nem hangsúlyozta, hogy új a lap :) Vagy ott porosodott a boltban egy polcon.
A riasztás is lehet pl. a kiforratlan BIOS oka, érdemes lehet frissíteni.

#1056 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:34

Ott a pont:) Sikerult ravennem magam egy bios frissitesre, es azota minden ok. Fene gondolta volna, hogy masfel eves biossal adjak el a lapot. Az elemet azota nem teszteltem, de gyanitom, hogy csere lesz majd. Amugy karira ujonnan vettem, legalabbis ugy adtak:)
Koszi all!

#1057 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 19:06

ujabb problema, a gep bekapcs, felall, majd shutdown. tok magatol. virusirtas megvolt ezerrel, szerintem az kizarhato. mi lehet a gebasz? alaplap? tap? ezt neha egymas utan megcsinalja, aztan nem. ugy remlik, allas utani bekapcskor inkabb, mint ujrainditas utan. Help, plz!

#1058 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 19:24

Hali!

Van egy kis gond!

Haverom AN7-ese nem akar feléledni...
Bekapcsra csak egy hosszú sípolás és AF hibakód a kijelzőn...

Mi lehet az oka?

Előre is köszi!

#1059 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:30

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 18:24

Hali!

Van egy kis gond!

Haverom AN7-ese nem akar feléledni...
Bekapcsra csak egy hosszú sípolás és AF hibakód a kijelzőn...

Mi lehet az oka?

Előre is köszi!

ha jol emlexem, nekem is volt ilyen jelenseg. CMOS reset, default beallitasokkal inditas, bios upgrade. Probald meg.

#1060 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 21:02

Idézet: klood - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 21:30

ha jol emlexem, nekem is volt ilyen jelenseg. CMOS reset, default beallitasokkal inditas, bios upgrade. Probald meg.

A lap már volt használva, szóval BIOS upgrade nem hiszem, hogy kellene...
CMOS reset folyamatban...

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.