HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 30. 23:04

idézet:
Ezt írta gmanus:

Igen, gondolkodom....mi lehet nálad a bibi!
BIOS beállításaid?
[/quote]

Erre gondoltam én is, de mit nézzek meg a biosban? Minden egyes kapcsolót egyesével kipróbálni kicsit macerás, a kézikönyvben meg semmit sem írnak. És nálad működik? Most kérdezem harmadjára... :)

RedCat

#122 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 23:06

idézet:
Ezt írta Stefa:
gmanus nalad mukodik rendesen a mikroguruba fsb allitas?
Mert ahogy elneztem a reviewket (pl hardocp), ok is emlitik
hogy fagy a mikroguru.
Esetleg van mar rev1.0-nal ujabb lap?
[/quote]

Nem tudom, én 3 napja vettem de még 1.0-ás. Sőt az Abit honlapján is csak 1.0-hoz vannak cuccok... :)
Neked megy rendesen az fsb állítás?

RedCat

[ 2004. január 30.: RedCat szerkesztette a hozzászólást ]

#123 Felhasználó inaktív   Stefa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 31. 15:03

idézet:
Ezt írta RedCat:

Neked megy rendesen az fsb állítás?

RedCat

[ 2004. január 30.: RedCat szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

En csak szeretnek venni AN7-et, es azert erdekel az FSB allitas, mert nekem az lenne a legfontosabb hogy ejszakara elkussoltassam a gepet.Viszont tobb helyen is olvastam hogy fagy a mikroguru.Szoval egyelore varok, es gyujtom a tapasztalatokat.

#124 Felhasználó inaktív   gmanus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 19:02

idézet:
Ezt írta RedCat:

Erre gondoltam én is, de mit nézzek meg a biosban? Minden egyes kapcsolót egyesével kipróbálni kicsit macerás, a kézikönyvben meg semmit sem írnak. És nálad működik? Most kérdezem harmadjára... :)

RedCat
[/quote]Bocsánat, de nem voltam számítógép közelben!
Igen, nálam tökéletesen működik.
Csak 133 alá nem szabad vinni az FSB-t.
De én 227-ről indulok, így 166-nál kisebb értéknek nincs is értelme.
Akkor már 1,5 V kap a proci (az 1,65 V helyett)
A proci venti kivételével az összes ventilátor áll ilyenkor, a proci-é meg 8 Volton csendesen susog.
Kép

#125 Felhasználó inaktív   gmanus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 19:17

Tapasztalat a lappal kapcsolatosan.
1. Nem valami jól sikerült az AGP portja.
2. Viszonylag nagy az áramfelvétele. Vs Epox8RDA+ 2.0.
Kép

#126 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:08

idézet:
Ezt írta gmanus:
Bocsánat, de nem voltam számítógép közelben!
Igen, nálam tökéletesen működik.
Csak 133 alá nem szabad vinni az FSB-t.
De én 227-ről indulok, így 166-nál kisebb értéknek nincs is értelme.
Akkor már 1,5 V kap a proci (az 1,65 V helyett)
A proci venti kivételével az összes ventilátor áll ilyenkor, a proci-é meg 8 Volton csendesen susog.
[/quote]

Akkor nálam mi lehet a gond? BIOS? Milyen beállításokat használsz? Itt gondolom csak a CPU-ra vonatkozó beállítások a fontosak. Ezért vettem ilyen lapot NF7-S után hogy éjszakára el tudjam némítani a gépem. Erre ez a része nem működik... :(
Lehet ez alaplap hiba? Bár öcsémnek is ilyen lapja van és az is fagy...
Esetleg tudtok másik forumot, ahol ezzel foglalkoznak? Mert szerintemn itt mi nem fogjuk megtalálni a megoldást...

RedCat

[ 2004. február 01.: RedCat szerkesztette a hozzászólást ]

#127 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 07:49

Jót mulattam ezen az új BIOS-on, mármint az én egyik problémámmal kapcsolatos dolgon, ami ugye az volt, hogyha nincs CPU venti rádugva, akkor sipítozik mint állat megállás nélkül a lap. Na most ebben ez új BIOS-ban már le lehet tiltani ezt a funkciót, de úgy vettem észre, hogy a riasztás "Disabled"-re állítása néha random módon visszaröppen "Enabled"-re. :)

Egyébként visszatérve a korábbi dologra, pontosabban a SouthBridge hőfokára, az másnál milyen magas? (az előző belinkelt kép jobb alsó hőfok, ami ott 79 fok)
A félreértések elkerülése végett, ez nem az alaplapi chipset és gyárilag semmilyen hűtés nincs rajta.

Két ismerősömet is megkérdeztem, egyiküknek NF7-S van, másiknak Asus A7N8X Deluxe, Asuson biztos nem, de ha jól rémlik az NF7-S-sen sincs monitorozva ez a hőfok, tehát csak "tapintásra" tudtak hagyatkozni, viszont mindkettőnek ráégett a keze a chipre.

az NF7 topic-ban is olvastam, hogy egy emberke rakott rá hűtést, nos én szintén ráapplikáltam egy bordát, mint ahogyan azt írtam korábban is. Érdekelne, hogy nálatok hány fok körül szökött mozogni a chip, nálam borda nélkül majd' elére a képen szereplő hőfokot, pár fokkal maradt csak alatta. Akkor lettem először figyelmes a dologra, mikor is csontra fagyott a gép és reboot-nál a BIOS-ban megkukkantva mutatott 75 fokot a cucc. Majd ezek után unalmas óráimban a monitorozás bámulása, "nem hiszem el" módon a chip kézzel tapenolása, majd égési sérülések beszerzése után ráheggesztettem egy Zalman chipset hűtő bordát, azóta olyan 30 és 45 fok között mászkál a drága, mikor milyen kedve van.

Nem olyan nagy dolog, nézzétek már meg a monitorozó software-ben, hogy kinél hány fokos ez a chip. PWM hőfokot kell nézni, ahogyan a képen is szerepel, a jobb alsó sarkoban. Ugyan mostmár megoldottam a dolgot, de pusztán a kíváncsiság hajt és úgy látszik ez nem kirívó eset, hogy az nForce2-es lapokon tojást lehet sütni ezzel a chip-pel, csak azt nem értem, hogyha ez ennyire magától értetődik, akkor mi a rákért nem raknak gyárilag rá valami (legalább passzív) hűtést...
mgf

#128 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 08:48

Nah én tegnap elött vettem ilyen alaplapot és tegnap szereltem össze.Nekem nem csipogott és a pwn höfok is állando 40 fok körül van tehát nincs eddig igazi para.Az lenne a kérdésem Spellforce játéknál van az eddig,hogy elinditom játékot a képig el se jutok és a windows ujraindul.A naploban truevectorform inditása volt ami a hibát okozta.Erre szeretnék vmi megoldást találni.Q3 alatt figyeltem még meg hogy néha vannak ilyen hirtelen törések a képben amiket nem tudok mire vélni.Lehet hogy catalyst 4.1 kéne???? :rolleyes:

#129 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 09:03

idézet:
Ezt írta edward2:
Nah én tegnap elött vettem ilyen alaplapot és tegnap szereltem össze.Nekem nem csipogott és a pwn höfok is állando 40 fok körül van tehát nincs eddig igazi para.Az lenne a kérdésem Spellforce játéknál van az eddig,hogy elinditom játékot a képig el se jutok és a windows ujraindul.A naploban truevectorform inditása volt ami a hibát okozta.Erre szeretnék vmi megoldást találni.Q3 alatt figyeltem még meg hogy néha vannak ilyen hirtelen törések a képben amiket nem tudok mire vélni.Lehet hogy catalyst 4.1 kéne???? :rolleyes:[/quote]

Nekem Abit IS7 lappal és a catalyst 3.7-el voltak ilyen problémák, a cat. 4.1 lett a megoldás.

#130 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 09:28

idézet:
Ezt írta mgf:
Jót mulattam ezen az új BIOS-on, mármint az én egyik problémámmal kapcsolatos dolgon, ami ugye az volt, hogyha nincs CPU venti rádugva, akkor sipítozik mint állat megállás nélkül a lap. Na most ebben ez új BIOS-ban már le lehet tiltani ezt a funkciót, de úgy vettem észre, hogy a riasztás "Disabled"-re állítása néha random módon visszaröppen "Enabled"-re. :)

Egyébként visszatérve a korábbi dologra, pontosabban a SouthBridge hőfokára, az másnál milyen magas? (az előző belinkelt kép jobb alsó hőfok, ami ott 79 fok)
A félreértések elkerülése végett, ez nem az alaplapi chipset és gyárilag semmilyen hűtés nincs rajta.

Két ismerősömet is megkérdeztem, egyiküknek NF7-S van, másiknak Asus A7N8X Deluxe, Asuson biztos nem, de ha jól rémlik az NF7-S-sen sincs monitorozva ez a hőfok, tehát csak "tapintásra" tudtak hagyatkozni, viszont mindkettőnek ráégett a keze a chipre.

az NF7 topic-ban is olvastam, hogy egy emberke rakott rá hűtést, nos én szintén ráapplikáltam egy bordát, mint ahogyan azt írtam korábban is. Érdekelne, hogy nálatok hány fok körül szökött mozogni a chip, nálam borda nélkül majd' elére a képen szereplő hőfokot, pár fokkal maradt csak alatta. Akkor lettem először figyelmes a dologra, mikor is csontra fagyott a gép és reboot-nál a BIOS-ban megkukkantva mutatott 75 fokot a cucc. Majd ezek után unalmas óráimban a monitorozás bámulása, "nem hiszem el" módon a chip kézzel tapenolása, majd égési sérülések beszerzése után ráheggesztettem egy Zalman chipset hűtő bordát, azóta olyan 30 és 45 fok között mászkál a drága, mikor milyen kedve van.

Nem olyan nagy dolog, nézzétek már meg a monitorozó software-ben, hogy kinél hány fokos ez a chip. PWM hőfokot kell nézni, ahogyan a képen is szerepel, a jobb alsó sarkoban. Ugyan mostmár megoldottam a dolgot, de pusztán a kíváncsiság hajt és úgy látszik ez nem kirívó eset, hogy az nForce2-es lapokon tojást lehet sütni ezzel a chip-pel, csak azt nem értem, hogyha ez ennyire magától értetődik, akkor mi a rákért nem raknak gyárilag rá valami (legalább passzív) hűtést...
[/quote]

Hali!

Nekem 30 fok körül van mindkét hőfok:
az NB olyan 30 szokott lenni
a pwm kb 32-33.

Felraktam rá az új BIOSt, na ez tetszik a flashben, szépen megflashelte Win alól.
Illetve felraktam az 1.8-as mikrót és megoldódott két problémám.

1., Eddig elég sokszor indulásnál szirénázott, hogy valamelyik (már nem emlékszem vagy az NB vagy PWM) hőfok 119 fokos (mindig ennyit mért). Ez azóta nem jött elő.

2., Az FAN EQ-ban le lehet venni a procihűtő fordulat minimumát 1000-re, így már nem sípol ha a Zalmant 1500-ra leviszem.

Kézzel még nem taperoltam meg, de majd meglesem.
Mondjuk a szobában 18 fok körül van (valami eszkimóvér lehet bennem :) ), és elég jó a szellőzése a háznak.
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#131 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 10:26

Hát ezen a fordulat "ninozáson" ;) én is megijedtem tegnap mondom kiprobálom thermaltake 2000 körül mennyire hűt és nagyon megijedtem a hangjátol.de aztán qguruban lejebb vettem a minimumot. :)

#132 Felhasználó inaktív   KiMika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:10

Sziasztok!

Valaki segitsen, plz... a Barton 2500+ szorzojat atallitom a biosban, (oc on the fly o.k.) de bootolaskor megint alapon megy. Ez mitol van?
Elore is koszi!

K
Jelentkezzetek a Magyar F1 Challenge Bajnokságba! Hivatalos oldal: mf1cb.fpn.hu

#133 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:37

idézet:
Ezt írta KiMika:
Sziasztok!

Valaki segitsen, plz... a Barton 2500+ szorzojat atallitom a biosban, (oc on the fly o.k.) de bootolaskor megint alapon megy. Ez mitol van?
Elore is koszi!

K
[/quote]

Gondolom szimplán lockos a drága...
mgf

#134 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:37

Szorzot kilokkoltad?de szerintem ha 11*200-ra rakod az lesz a legjobb.

#135 Felhasználó inaktív   KiMika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:43

idézet:
Ezt írta mgf:

Gondolom szimplán lockos a drága...
[/quote]

khm...ize....van lockos 2.5 barton? ajjaj....rosszat sejtek. most raktam ossze egy havernak a gepet uj 2.5 bartonnal es ott volt az enyem szetszedve az addig 3.2-on jaratott bartonommal. ezexerint elcsereltem a procikat :(
koszi, most mar csak be kell tornom hozza, ellopni a gepet, visszacserelni a procit es ujra betorni. koszi! :D

#136 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:53

Manapság sokkal helytállóbb lenne a "Miért, van nem lockos Barton is?" kérdés, egyébként nem lehetsége, hogy szimplán 11x200 szaladgált eddig a te 2500+ -os Bartonod? (az alap 11x166 helyett ugye)
mgf

#137 Felhasználó inaktív   KiMika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:59

idézet:
Ezt írta mgf:
Manapság sokkal helytállóbb lenne a "Miért, van nem lockos Barton is?" kérdés, egyébként nem lehetsége, hogy szimplán 11x200 szaladgált eddig a te 2500+ -os Bartonod? (az alap 11x166 helyett ugye)[/quote]

nem, a masikon a szorzot allitottam....mint az mar az eddigiekbol kiderult, nem vagyok nagy tuningszakerto, nekem az fsb allitasa mar valami misztikus, nagy szakertelmet kivano dolog, mint pl egy konnektor felszerelese. azert koszi a segitseget! :)

K

#138 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 22:33

Nah amit még ezelött felvetettem ujra indulási problémát nem más volt mint a rendszer instabilitása és nem a catalyst. 11*200 1.75V mellett no para. De 1.7-en probáltam és ott ujraindul még.Majd a naploba az a hiba kerül be mint amit mondtam.

#139 Felhasználó inaktív   Mukikoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 23:25

sziasztok!

en is beszoptam egy lockos bartont...es en sem allitgattam eddig mast, csak szorzot. ha 11x200-on akarom jaratni, mit allitsak meg at? core mennyi legyen? elore is koszi a segitseget!

mukikoma

#140 Felhasználó inaktív   edward2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 00:35

Nekem 1.75-ön lett stabil 11*200-on.Elötte mindig ujraindult windows.tehát core-t állitasz azt annyi.ha jo ventid van 50 fok felé terhelés mellett se megy majd.Én ennél jobban nem huzom szerintem 23k-ért egy 3200+ szerintem iszonyat jo ár. :)

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.