Abit AN7
Elküldve: 2004. 04. 19. 20:02
Pedig 10-es szorzóra raktam.
Tehát:
CPU INTERFACE mindig legyen ENABLED ha vki szorzót akar állítani !!!!!!!!!!!!!!
(NF7-S 2.0-val próbáltam, több lappal is, tehát nem egyedi a dolog -> AN7-nél sincs ez másképp gyanítom)
Elküldve: 2004. 04. 20. 04:25
Az Abit jól elvan: kiadják az alig használható Guru progijaikat, aztán a honlapjukon egész mást állítanak róluk, mint amit a mezei júzer lát

(Az OC Gururól egy hónapja jelentek meg hasonló képek/leírások, aztán azóta sincs semmi hír...)
Elküldve: 2004. 04. 20. 05:48
Idézet: Apaf3j - Dátum: 2004. április 20, kedd - 5:25
Az Abit jól elvan: kiadják az alig használható Guru progijaikat, aztán a honlapjukon egész mást állítanak róluk, mint amit a mezei júzer lát

(Az OC Gururól egy hónapja jelentek meg hasonló képek/leírások, aztán azóta sincs semmi hír...)
hát banyek, ez már szivatás
csorog a nyálam...
Elküldve: 2004. 04. 20. 10:43
Idézet: -MM- - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 19:02
Pedig 10-es szorzóra raktam.
Tehát:
CPU INTERFACE mindig legyen ENABLED ha vki szorzót akar állítani !!!!!!!!!!!!!!
(NF7-S 2.0-val próbáltam, több lappal is, tehát nem egyedi a dolog -> AN7-nél sincs ez másképp gyanítom)
...Csak két dolog végtelen az emberi hülyeség és az univerzum, az utóbbiba nem vagyok biztos!
(Ez az idézet pont ide való)
Just all!
Elküldve: 2004. 04. 22. 02:29
Idézet: gmanus - Dátum: 2004. április 20, kedd - 11:43
(Ez az idézet pont ide való)
Just all!
Miért is?
Mert eddig 2 lapnál próbáltam ki, és mind2-nél ez volt?
Mellesleg anno, mikor megvettem az elsőt, és beleraktam egy gyárilag unlockos 1700+ TBredB-t, szorzó állítása után nem bootolt a gép. Felhívtam a boltot, ahonnan vettem, hogy valami nem OK a lappal a szorzók körül (mivel előtte KX7-el nem volt probléma), és a szervízes mondta, hogy állítsam ENABLED-re, különben... Megtettem, és érdekes módon működött. Azóta is (kb 3/4 éve)
2 hónapra rá máshonnan, másik ugyanilyen lap tesómnak -> eszembe sem jutott, hogy disabled-re tegyem. Most kiváncsiságból kipróbáltam mind2 lapnál, tök új BIOS-al, és még mindig fennáll a dolog.
(= se kép, se hang, CMOS clear segít csak)
Ha nem hiszed, próbáld ki.
De gondolom se gyárilag lockmentes TBreded, se NF7-S 2.0-d nincs. (a 2 proci 1700+ JIUHB @10x200, és 2200+ AIUHB @10,5x215)
Nem tegnap óta foglalkozom gépekkel, és nem szokásom kamu faszságokat írogatni fölöslegesen.
Várom az indoklásod, ellenkező esetben:
Elküldve: 2004. 04. 22. 10:29
Elküldve: 2004. 04. 22. 10:47
Idézet
Vagyis igen, az általános teljesítménynövelés érdekében be kell kapcsolni.
Elküldve: 2004. 04. 22. 12:24
Idézet: Temes - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:29
Nem KT7A-ról beszélek, vagy egy ECS deszkáról, te is tudod ,hogy ez gyakorlatilag ugyanaz a lap, a műguruval megfejelve.
Ahelyett, hogy lehülyéztek, elküldötök, értelmesebb lenne kipróbálni, ha valakinek van 10 fölös perce, és lockmentes procija.
Mert az is lehet, hogy disbled-el a szorzóállítás, és más kapcsolók együttes állása szükséges a "kiakadáshoz". De hogy örüljetek, az NF7 topicban is felhozom a témát. Sőt, nyitok nektek egy alázó szobát, ahol mindenki kedvére anyázhat, de csakis ENGEM, ezzel is növelve boldogság hormonjait, és fejlesztve a T2K féle ® ungariSe felsőbbrendűségi komplexusát.
Elküldve: 2004. 04. 22. 13:30
Idézet: -MM- - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:24
Yoooooo! Ez teccik. És teccem érteni.
Elküldve: 2004. 05. 14. 11:28
Idézet: Narancs pécs - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 15:27
Melyik Zalman?
:confused:
Azért nem megy rá alapból, mert a lefogató lemez egyik vége a lapon található kondikba ütközik.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy le lett vágva az egyik végéből a külső lyuk, így elfér, amúgy is a belsőre van szükség.
Egy dolog, ezzel a barkáccsal elveszíted a lehetőséget az A64 és P4 hűtési lehetőségére.
De max amikor upgraedelsz, akkor hűtővel együtt adod el a cuccost, és max veszel egy másikat.
Elküldve: 2004. 05. 16. 12:18
Aránylag láma vagyok így ha lehet ne nagyon rhgjetek ki pls...
A problémám a kvetkező:
Kb. 2 hnapja van egy AN7-esem. Utána vettem egy satás samsung vinyót, és arra raktam fel egy WinXP-t. Azóta elég gyakran szál el 3D-s játékok közben kék halállal, és az újraindulás után siránkozik, hogy súlyos hiba után állt helyre.
BIOS frissítést még nem mertem csinálni a rémhírek miatt, de most szívesen megcsinálnám, ha tudnám hogyan kell. Van valami ötletetek, hogy melyiket rakjam fel? Ja és hogyan?
Az nforce driverek közül melyik megbízható?
Kell még ezeken kívül valamit újítani?
Előre is kösz!
Monty Woods
Elküldve: 2004. 05. 17. 19:01
Idézet: monty - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 13:18
A problémám a kvetkező:
Kb. 2 hnapja van egy AN7-esem. Utána vettem egy satás samsung vinyót, és arra raktam fel egy WinXP-t. Azóta elég gyakran szál el 3D-s játékok közben kék halállal, és az újraindulás után siránkozik, hogy súlyos hiba után állt helyre.
BIOS frissítést még nem mertem csinálni a rémhírek miatt, de most szívesen megcsinálnám, ha tudnám hogyan kell. Van valami ötletetek, hogy melyiket rakjam fel? Ja és hogyan?
Előre is kösz!
kicsit reszeltesebben ird korul a hibat.
- stop error uzenet
- milyen hwek
- huzod a cuccot?
- tap rendben, eleg a kakoja?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 05. 19. 09:37
melyik nforce2 drivert merjem használni ?
iletve bios frissítéskor -olvastam- sokan paráznak, hogy elszáll a lapjuk... mire kell vigyázni a szokásos dolgokon túl ? a DOS os verzió biztonságosabb ?
köszke, udv uniu
Elküldve: 2004. 05. 19. 11:26
Idézet: uni - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 8:37
melyik nforce2 drivert merjem használni ?
iletve bios frissítéskor -olvastam- sokan paráznak, hogy elszáll a lapjuk... mire kell vigyázni a szokásos dolgokon túl ? a DOS os verzió biztonságosabb ?
köszke, udv uniu
Lehet használni a 3.13-ast nForce2 drivert (ez az utolsó), csak nem érdemes feltelepíteni a driver IDE vezérlőjét, mert pl nálam, amikor a rackben volt egy vinyó, és arról/arra másoltam, akkor állandóan hibát jelzett, hogy a késleltetett írás nem sikerült.
Amikor újraraktam a drivert, akkor ezt külön kérdezi, és nem kell neki engedni, hogy feltegye.
BIOS frissítés:
Fel kell tenni a legújabb microgurut, és annak van BIOS flash opciója.
Én már 2x is ezzel flasheltem, nagyon korrekt.
Igaz a probléma elsősorban akkor lehet, ha BIOS flashelés közben áramszünet jön be.
Nekem mondjuk van szünetmentes.
Elküldve: 2004. 05. 19. 11:29
Idézet: monty - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 11:18
A problémám a kvetkező:
Előre is kösz!
Én két dologra tippelek:
- Memóriahiba, nem elfüstölt, de nem jó a memória (pl a főnököm gépe víruskeresésénél, folyamatosan újraindult, mígnem az egyik memóriát ki nem szedtem belőle, mondjuk volt vírus is rajta rendesen)
- Kevés a táp. Akkor kezdett jelentkezni a hiba, amikor a SATA belekerült?
Valóban jó lenne, ha leírnád a konfigodat, így talán még segíteni is tudnánk.
Elküldve: 2004. 05. 19. 12:02
Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 12:26
Fel kell tenni a legújabb microgurut, és annak van BIOS flash opciója.
...
Nem kell hozzá nGuru...
Simán le kell tölteni a flashmenu133.exe file-t, felinstallálni és kész. Semmi köze az nGuru-nak ehhez.
Elküldve: 2004. 05. 19. 12:29
Az Everestnek is van már uGurut támogató verziója. Bővebben a Felhasználói programoknál.
Elküldve: 2004. 05. 19. 12:34
Idézet: Etele - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 11:02
Simán le kell tölteni a flashmenu133.exe file-t, felinstallálni és kész. Semmi köze az nGuru-nak ehhez.
Ebben azért nincs igazad!
A Mikroguruban azért egyszerűbben meg van csinálva a flash opció. S gondolom, hogy neki is, mint minden rendes AN7 tulajnak ez fel van installálva.
A srác írta, hogy nem csinált még ilyet, s azért egy kezdőnek még mindig a legegyszerűbb megoldás a legszerencsésebb.
Más dolog, hogy ennek nincs köze konkrétan a monitorozó chiphez.
De a progiban benne van....

Súgó
A téma zárva.