HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások ( Segíteni kéne ), karitatív topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (560 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások ( Segíteni kéne ), karitatív topik http://www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:12

Üdvözlünk a Felajánlások (Segíteni kéne) karitatív csapatának HWSW-s topicjában!

Felajánlások ( Segíteni kéne )

Ez a mottója ennek a HWSW fórumán szerveződött kis társaságnak.
Mit is takar ez?
Olyan embereket, akik egy kérés okán arra szerveződtek össze, hogy az általuk már nem használt/megunt számítógépalkatrészek ne a szemétbe, hanem olyan emberekhez kerüljenek, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy a tanulásukhoz/munkájukhoz szükséges számítógéphez hozájuthassanak.
Az Internetnek köszönhetően, az ország minden részéről érkeztek és (szerencsére) érkeznek csapattagok. A rászorulókat a társaság tagjai napi munkájuk során, vagy mások ajánlatai alapján lelik meg.
Eddig  kb. 45 (2004., áprilisi állapot) gépátadás történt meg, amihez esetenként segítségképpen a helyi önkormányzat és/vagy a Vöröskereszt helyi szervezetei is csatlakoztak. Bármilyen számítógépalkatrészt szívesen fogadunk!

Te hogyan segithetsz?:
- Bármilyen  számítógépalkatrésszel
- Gépösszeszereléssel, teszteléssel / raktározással
- Driver kereséssel és írással
- Szállítással (a felajánlott alkatrészek és a kész gépek eljuttatása a cél, akár vidékre is)
- Rászorulók személyérere való javaslattétellel

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, esetlegesen lenne mit felajánlanod vagy más módon szeretnél segíteni, kérlek szólj hozzá a topichoz vagy keress meg minket e-mailben. Előre is köszönjük.

Elérhetőségeink:

Honlapunk
HWSW topic
PH! topic
E-mail: helpmehwsw@freemail.hu

(Kérlek kattints az "Utolsó" nevű linkre az oldal alján, hogy lásd, éppen mivel foglalkozunk. Ehhez a topichoz a Bolhapiacon érvénybelépő korlátozások után is hozzászólhatsz.)

A régi fórummotor miatt felszabdalt és sajnos csak részben megmaradt topicarchívumunk:

Felajánlások ( Segiteni kéne ) VII
Felajánlások ( Segiteni kéne ) VIII
Felajánlások ( Segiteni kéne ) IX
Felajánlások ( Segiteni kéne ) X
Felajánlások ( Segíteni kéne ) XI
Felajánlások ( Segíteni kéne ) XII
Felajánlások ( Segiteni kéne ) XIII
Felajánlások ( Segiteni kéne ) XIII
Felajánlások ( Segiteni kéne ) XIV
Felajánlások ( Segiteni kéne ) XV
Felajánlások ( Segíteni kéne ) XVI
Felajánlások ( Segíteni kéne ) XVII

Szerkesztette: Sipi- 2004. 04. 14. 11:19 -kor

Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:20

Áthozatal a másik topikból:

- Miller és telcontar már keresztülment itt: köszönet nekik. A nálamhagyottakkal a hétvégén megpróbálok kezdeni valamit.

- Mobiltelefon, élő mobilkártya: fel kellene venni a topikhoz tartozó honlapokra - nameg a PH! -ra - hogy ezek is jöhetnek. Reménybeli klienseket meg majd szállítanak a családsegítők.

- Dög vas: ezt is híresztelni kellene, nehogy valaki kidobja ezeket. Tényleg elég jutányosan becserélhetők.

- SGI monitorok: nem sikerül semmi használhatóra cserélni őket. Akinek van tippje, ne tartsa magába: addig is megpróbálom őket átalakítani PC-végződésűre. Ennek használhatóságához kellenek majd olyan videozsugák, amik tudnak SyncOnGreen-t, és az üzemi frekvenciájukat jól lehet állítani. Egyelőre utánanézek Telcontar Matroxjainak, de ehhez is jöhetnének tuti tippek.

:)
Elköltöztem :-)

#3 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:27

Én is áthozom a másikról, mert már későn vettem észre a zárást.

Holmes1:
Ezzel a scannerel csak nem tudok dűlőre jutni. Driver-t installálom, mire feltesz egy scsi-s eszközt. Magyarázom neki, hogy a parallel porton van, de ott nem talál semmit. Most akkor ennek kell egy scsi vezérlőkártya, com2-essel és arra kell rákötni vagy hogyan?

Miller:

Megnéztem az egyik alaplapot amit tesztlapként adtál. Proci melegszik, kép nincs ("hibakép" van). Vagy a vga ludas (kétlem, megnéztem másik isa-slotban is), vagy a ram, amit most nem tudok megnézni, mert várom az SD-ket Telcontartól, hogy legyen újra hibátlan tesztramom. Bár fura, hogy mintha a reset-re sem reagálna... A másik alaplapot nem tudom megnézni, mert mint mondtam múltkor socket7-es procim csak az van, amit kaptam anno 233-asat, ez az alaplap meg a feliratok szerint csak 150-ig viszi a procikat. De sebaj, tesztgép most úgyis áll, amig bele nem kerül a Szőke-féle scsi-s winyó. Akkor majd folytatom a Linux, illetve a többi alternatív és ingyenes operációs rendszer bemutatását is.

Rive:

Én is azon tűnődöm, hogy egy format segíteni szokott ilyen helyzetekben, de ezt a táp-dolgot nem értem. 230 W-os táp nem lenne elég?!? Volt, hogy 2 winyó és 2 cd volt rajta (+szokásos dolgok) és nem volt semmi gond, akkor most mitől, hogy csak alapkonfig van (1 cd-rom+floppy+stb.) És miért csak akkor, amikor a cd-rom-ot használom, miért nem akkor, amikor pl. a floppy-t? Ja igen, most jut eszembe, az gond lehet, hogy két P1-es szintű hűtőventi van rajta? Lehet, hogy csak most jelentkezik mint hiba? Esetleg a hűtőventit vezessem át a cd-ről és winyóról máshova (azok kábelén megy keresztül, de ez mindig is így volt)?
Rating: Psychopath

#4 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:30

Miller !!!

Még mindig nem jött meg ???

CD, 1.3 -as proci, 128 MB + 4*32 MB SD, kisfloppy.

#5 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:04

Sziasztok!

Nem tudom, mennyire passzol a profilba, de lenne nalam ket nyomtato. Az egyik egy Epson Stylus Color 300 (kb 5-6 eves), a masik egy Epson C40UX (kb haromeves). Egyiket sem hasznalom mar eleg regota, a 300-as tutira nem mukodik XP alatt. _Elvileg_ mind2 mukodokepes. A tintamennyisegekrol fogalmam sincs, de van egy erintetlen fekete-feher patronom is. Ha esetleg vkinek szuksege van ra, szivesen odaadom, Pesten es kornyeken el is viszem.

#6 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:37

idézet:
Ezt írta PG.PG:
Miller !!!

Még mindig nem jött meg ???

CD, 1.3 -as proci, 128 MB + 4*32 MB SD, kisfloppy.
[/quote]Bocsánka; ezerszeresen!
Megvan egy düböz (sógorom nejét lehet [de gustibus... :D] körülhálálkodni.
Mi legyék a tartalommal??

#7 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:46

idézet:
Ezt írta Nimrod:
Én is áthozom a másikról, mert már későn vettem észre a zárást.

Holmes1:
Ezzel a scannerel csak nem tudok dűlőre jutni. Driver-t installálom, mire feltesz egy scsi-s eszközt. Magyarázom neki, hogy a parallel porton van, de ott nem talál semmit. Most akkor ennek kell egy scsi vezérlőkártya, com2-essel és arra kell rákötni vagy hogyan? *)

Miller:

Megnéztem az egyik alaplapot amit tesztlapként adtál. Proci melegszik, kép nincs **) ("hibakép" van). Vagy a vga ludas (kétlem, megnéztem másik isa-slotban is), vagy a ram, amit most nem tudok megnézni, mert várom az SD-ket Telcontartól, hogy legyen újra hibátlan tesztramom. Bár fura, hogy mintha a reset-re sem reagálna... A másik alaplapot nem tudom megnézni, mert mint mondtam múltkor socket7-es procim csak az van, amit kaptam anno 233-asat, ez az alaplap meg a feliratok szerint csak 150-ig viszi a procikat. De sebaj, tesztgép most úgyis áll, amig bele nem kerül a Szőke-féle scsi-s winyó. Akkor majd folytatom a Linux, illetve a többi alternatív és ingyenes operációs rendszer bemutatását is.

Rive:

Én is azon tűnődöm, hogy egy format segíteni szokott ilyen helyzetekben, de ezt a táp-dolgot nem értem. 230 W-os táp nem lenne elég?!? Volt, hogy 2 winyó és 2 cd volt rajta (+szokásos dolgok) és nem volt semmi gond, akkor most mitől, hogy csak alapkonfig van (1 cd-rom+floppy+stb.) És miért csak akkor, amikor a cd-rom-ot használom, miért nem akkor, amikor pl. a floppy-t? Ja igen, most jut eszembe, az gond lehet, hogy két P1-es szintű hűtőventi van rajta? Lehet, hogy csak most jelentkezik mint hiba? Esetleg a hűtőventit vezessem át a cd-ről és winyóról máshova (azok kábelén megy keresztül, de ez mindig is így volt)? ***)
[/quote]*) Ne hülyíts! Vezérlőkártya nélkül vágytál az ügyre?? Vagy én értek rosszul vmit??
**) Gyanítom: a procc! Nem?? Adtam volna hetesbe való procnit, ha hagyod...
***) Légyszíves a tápkábelek csatlakozóhüvelyeit ellenőrizni, szolidan brutalizálni finom csavarhúzócskával ("zárd összébb" a felsliccelt perselyeket, de ívelten!) -, ez kontaktveszteség-szagú ügy. Egyszerűen elhadsználódik a stróm zöme arra, hogy átverekedje magát a heveny érintkezésen. Ez persze csak az én véleményem...

#8 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:49

idézet:
Ezt írta viharhozo:
Sziasztok!

Nem tudom, mennyire passzol a profilba, de lenne nalam ket nyomtato. Az egyik egy Epson Stylus Color 300 (kb 5-6 eves), a masik egy Epson C40UX (kb haromeves). Egyiket sem hasznalom mar eleg regota, a 300-as tutira nem mukodik XP alatt. _Elvileg_ mind2 mukodokepes. A tintamennyisegekrol fogalmam sincs, de van egy erintetlen fekete-feher patronom is. Ha esetleg vkinek szuksege van ra, szivesen odaadom, Pesten es kornyeken el is viszem.
[/quote]Nagyon belepasszol a profilba (!!) köszönjük a felajánlásodat!
Várnám örömmel, hogy nálam (XI. kerület) landoltasd a darabokat!
Küldj kérlek privátot; megbeszéljük!!

#9 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:51

Miskolc felé még mindig nem jön senki?

Sajnos későn olvasta ma döglött vas részt, két kocsira való leselejtezett döglött cuccot dobtam ki :(

----atyuska----

#10 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:01

Hóember-Barát! Az a DVD-olvasgató... ha más nem jelentkezik (ill. a ma, Rive Sámántól kapott stückök közül se kettyenne...) - libalaki leánykámnak; átmenetileg; kőccsönbe..??

#11 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:02

idézet:
Ezt írta miller:
Hóember-Barát! Az a DVD-olvasgató... ha más nem jelentkezik (ill. a ma, Rive Sámántól kapott stückök közül se kettyenne...) - libalaki leánykámnak; átmenetileg; kőccsönbe..??[/quote]

természetesen.
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#12 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:05

YceBear Tezsvérke!
Nálunk nem kilóra mérik a hovatartozást! Azt Te nyilvánítod ki.
Ha velünk vagy a dologban; köztünk a helyed dologidő múltával is... :) :) :)

#13 Felhasználó inaktív   miller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:07

idézet:
Ezt írta Hoember:

természetesen.
[/quote]Köszönöm, ha másnak sincs ellenvetése.

#14 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:17

'stét!

Nimrod: 2x32 MB SDRAM dekkol millernél, neked címezve. Memtest rendben levőnek találta őket, VX-es alaplap felismerte mindkettőt (akkor TX-es is fel fogja, remélhetőleg).

Szőke: azok az alaplapok, amiket hétvégén felküldtél, tesztelve vannak? Vagy ugorjak rájuk a tesztprocnimmal, tesztmemcsimmel?

tsibe.: kedves hölgyem, 1001 játék sorozat még mindig itt figyel mellettem. ;)
... a trip back in time is all I need ...

#15 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:24

idézet:
Ezt írta miller:
Bocsánka; ezerszeresen!
Megvan egy düböz (sógorom nejét lehet [de gustibus... :D] körülhálálkodni.
Mi legyék a tartalommal??
[/quote]

1. Éljen !!!

2. Mi legyen : ???

Mivel felajánlás...

Gondoltam a ramokat izomból gépbe : a 128 -as jó lehet annak, akinek ellopták a gépét.

Esetleg a procit elcserélhetitek 3-4 kisebbre.

Vagy valakinek, aki nagyon nagy hasznát tudja venni.

(Eredeti ötlet :

Összerakni egy izomgépet; mindenki, amit tud.

Április 4 -én sorsolás... ;))

#16 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:28

idézet:
Ezt írta PG.PG:

1. Éljen !!!

2. Mi legyen : ???

Mivel felajánlás...

Gondoltam a ramokat izomból gépbe : a 128 -as jó lehet annak, akinek ellopták a gépét.

Esetleg a procit elcserélhetitek 3-4 kisebbre.

Vagy valakinek, aki nagyon nagy hasznát tudja venni.

(Eredeti ötlet :

Összerakni egy izomgépet; mindenki, amit tud.

Április 4 -én sorsolás... ;))
[/quote]

A procira szivesen ráugranák :)

Mit kellene adnom helyette?

#17 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:29

idézet:
Ezt írta Hoember:

A procira szivesen ráugranák :)

Mit kellene adnom helyette?
[/quote]

Ezt a Felajánlás ;) részleggel beszéld meg; én már eljuttattam... ;)

#18 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:30

Max. szerezz ólcsóbban 2*256 RD 800 -ast, ha lehet, Samsungot.

#19 Felhasználó inaktív   joleho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:33

Szőke Mester!

Ha még nem késtem le a FELSZABADULÁS NAPI ÖSSZEJÖVETEL-re jelentkezéssel akkor tiszteletemet tenném(joleho +1 fő,mert a nejemnek sem árt egy kis kirándulás) a jeles napon Nálatok!(Egyik kollégám elvállalta a készenlétet arra a napra)
Remélem nem jön közbe semmi!
Kocsival mennénk úgyhogy Bp-ről 2 főt tudnánk vinni-hozni ha szükség van rá.
Legfinomabb sütemény a rántotthús!
Kérlek segíts ha tudsz

#20 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 18:40

idézet:
Ezt írta PG.PG:
Max. szerezz ólcsóbban 2*256 RD 800 -ast, ha lehet, Samsungot.[/quote]

ezeknek még mindig 12-15k barabja, tehát nem olcsó

Téma megosztása:

• (560 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó