Elküldve: 2004. 08. 12. 21:28
Volna kérdésem, ha használ valaki egyáltalán még ilyet rajtam kívül; szóval van nekem egy A7V8X-X, ami csinál érdekes dolgokat, és nem tudom, hogy ezek melyike normál ficsör, s melyik lehet hiba, s azzal lehet-e tenni valamit.
- valami sípol, csicsereg a lapon, de csak xp alatt (win98se kussol) és csak akkor, ha üresjárat van procifronton. Alaplapi hang, modem, háló kikapcsolva, bios 1011 final. Venti vagy más csapágyas dolog (vinyó) nem lehet szerintem, mert azokat nem érdekelné a cpu load.
- időnként úgy indul (hidegen), hogy se kép, se hang. Felpörög, ide led világít, monitor bekapcsol, de semmit se mutat. Kikapcs-bekapcs és feláll rendesen, ki érti ezt? Besokalt a 300W-os dtk tápom, vagy kevés lenne?
- kedvenc ramjaim egyikét se hajlandó látni, ha a középső dimm-be nyomom; pontosabban ha csak egy van, azt látja, de ha már két modul lenne, csak a szélső slotok használhatók. Hm. Mi lesz, ha veszek még egyet?
- ha már dimm slot: másnak is kezében maradt már a slot kallantyúja? Nekem több is…
- passzív northbridge hűtés: elég ez 333-as fsb-hez? Értem én, hogy olcsóbb és halkabb, ha a cooler keringeti ezen is a levegőt, de palomino 2000+ körül ez már nem igazán tűnik használhatónak; nálam ez most 62 fokot jelent, érinthetetlen mindkét borda, viszont 133*12,5 stabil, de a 10*166 már okozott meglepit. Ram tesztelve, legalábbis egyszer-kétszer már lement rajta a memtest86.
- integrált hang: másnál is zajos? Mármint mindenféle egér és más mozgásával összefüggő zörejek hallatszódnak benne alapból, csinálok amit akarok; mondjuk a digi kimenetet nem próbáltam, de nincs is mivel. Új driver megoldja? Mert akkor valahol leszedem, de addig nem állok neki 1xMb-os cuccokat átpréselni a matávon.
- Ja, billentyű-egér fagyás is volt, de az itt nem unikum, meg nem is zavar.
Konfig: dtk 300W, av8x-x, palo 1600@2000+, gt igloo 2470, 2*256Mb pc2700, hitachi 60Gb, cdíró, dvdrom, radeon 9000pro, fm801 hang, softk56, firewire. Elöl-hátul egy-egy 8cm venti van még, ha ez számít valamit. Egyik a lapon, másik a tápról szív 5V-ot. Mondjuk ez is érdekes, hogy 2db venticsati van rajta, mindegy.
Kezdem megbánni a kr7a lecserélését, még a végén visszaváltok rá.
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...