HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A7V8X (Via KT400+VT8235) Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Haxlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:00

Hali!
Az a nagy helyzet, hogy szépen beszerelem az ASUS A7V8X-X alaplapom a gépházba, bele egy 2400+-os T-bred hűtővel, 512 MB RAM, és egy ATI RADEON 9200-es. Majd még vinyó, DVD-ROM, egyebek. A kész gépnek örvendezve beindítom, szépen fölismer mindent, nagy a boldogság, hát akkor elkezdek Windózt telepíteni, ami sajnálatos módon valami random, értelmetlen hibával leáll...

Ami az igazi probléma, hogy újraindításkor a gép nem ismer föl egyetlen IDE eszközt sem, még a BIOS-ban sem lehet rákényszeríteni semmit. És ez addig megy így, amíg ki nem húzom megint a konektorból, majd ha visszadugom, előről kezdődik az egész procedúra....

Én az alaplap memóriáját tudom csak indokolni, mert már minden mást kizártunk, ami ilyen hibát okozhat...

Tud valaki bármit is mondani erre? Plíz, help!

(Mellesleg garanciális, csak a garanciapapír eltűnt...  :)  :omg: )

#82 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 06. 17:13

Melyik Windowst telepítenéd?

Mi a BIOS számozása?

Milyen típusú és sebességű memóriamodult használsz?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#83 Felhasználó inaktív   Haxlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 06. 21:49

XP pro hun alap, de az tökmindegy, ha UHU Linux Lice CD 1.1-et indítok, ugyanez a helyzet, ha SUSE Linux, akkor is, ha WIN98 bootdisk, akkor is......

A RAM pedig egy 333MHz-es Kingston DDR 512 MB

A BIOS számozását nem tudom, kb. a 1,5-2 hónappal ezelőtti, mert próbáltuk már frissíteni, de az nem segített....  :(

#84 Felhasználó inaktív   Silver82 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 06. 23:31

Nyugodtan vegyél ilyen alaplapot, mert nekem már lassan 1 éve van és eddig semmilyen fagyi nem volt (kivéve a windows eredetűt). Mondjuk olyan volt, hogy nem kapcsolt be a gép, de az azért volt, mert 1 el több távtartót tettem véletlenül a gépbe és rövidzárat okozott és nem füstölt el !!!
Config :ASUS A8N-SLI; AMD 3200+@2400MHz Venice (Zalman CNPS9500 LED); 1024 MB Corsair VS1GB400C3 2,5-4-4-5; Inno3D GF 6800 GT 256MB PCI-E 426MHz@1100MHz (Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 2)); 300,120,40GB Seagate 7200rpm; Pioneer DVR-108DBK; Pioneer DVR-111DBK;Enermax Liberty 500W
Tanácsok, tippek, módszerek a sikeres csajozáshoz, hogy a legjobb nőket is elcsábítsd!

#85 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 01:08

Idézet: Haxlin - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 18:00

Hali!
Az a nagy helyzet, hogy szépen beszerelem az ASUS A7V8X-X alaplapom a gépházba, bele egy 2400+-os T-bred hűtővel, 512 MB RAM, és egy ATI RADEON 9200-es. Majd még vinyó, DVD-ROM, egyebek. A kész gépnek örvendezve beindítom, szépen fölismer mindent, nagy a boldogság, hát akkor elkezdek Windózt telepíteni, ami sajnálatos módon valami random, értelmetlen hibával leáll...

Ami az igazi probléma, hogy újraindításkor a gép nem ismer föl egyetlen IDE eszközt sem, még a BIOS-ban sem lehet rákényszeríteni semmit. És ez addig megy így, amíg ki nem húzom megint a konektorból, majd ha visszadugom, előről kezdődik az egész procedúra....

Én az alaplap memóriáját tudom csak indokolni, mert már minden mást kizártunk, ami ilyen hibát okozhat...

Tud valaki bármit is mondani erre? Plíz, help!

(Mellesleg garanciális, csak a garanciapapír eltűnt...  :)  :omg: )

Ki kell húzni a konnektorból?
Milyen tápod van? Nincs rajta kapcsoló hátul?
Mellesleg próbáltátok másik RAM-mal? Bár Kingston, de lehet, hogy a lap nem szereti.
Glory Glory Man United!!!

#86 Felhasználó inaktív   Haxlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 07. 18:36

Őszintén bevallom bűnöm, lusta vagyok kivenni, és megnézni a táp megnevezését, a gépházhoz adták, de nem azzal van a gond, mert próbáltuk másik táppal, és úgy sem ment...

Másik RAM-mal még nem próbáltuk, csak a RAM ellenőrzést hajtottuk végre párszor, meg pakoltuk egyik DIMM-ből a másikba, de semmi javulás....

#87 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 00:10

Idézet: Haxlin - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 19:36

Őszintén bevallom bűnöm, lusta vagyok kivenni, és megnézni a táp megnevezését, a gépházhoz adták, de nem azzal van a gond, mert próbáltuk másik táppal, és úgy sem ment...

Másik RAM-mal még nem próbáltuk, csak a RAM ellenőrzést hajtottuk végre párszor, meg pakoltuk egyik DIMM-ből a másikba, de semmi javulás....

Akkor próbáljátok ki.
Egyébként ha lusta vagy akkor a legegyszerűbb tűzre dobni az egészet :doom:

#88 Felhasználó inaktív   Haxlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 08. 08:24

Csak én azt nem értem igazából, hogy mi okozhat ilyen jellegű  hibát....
Mert hogy a gép csak gondol egyet, és azontúl nem lát több IDE ezköszt....

Gondoltunk az alaplap akkumlátorára is, mert ha az szar, akkor előfordulhat, hogy az alaplap elfelejt minden beállítást (de az alaplap csak az IDE eszközöket nem találja, a beállítások megmaradnak...), de egy röpke aksicsere után bebizonyosodott, hogy nem ez a probléma :(

De azért kösz!!!  :respect:

#89 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 21:28

Volna kérdésem, ha használ valaki egyáltalán még ilyet rajtam kívül; szóval van nekem egy A7V8X-X, ami csinál érdekes dolgokat, és nem tudom, hogy ezek melyike normál ficsör, s melyik lehet hiba, s azzal lehet-e tenni valamit.
- valami sípol, csicsereg a lapon, de csak xp alatt (win98se kussol) és csak akkor, ha üresjárat van procifronton. Alaplapi hang, modem, háló kikapcsolva, bios 1011 final. Venti vagy más csapágyas dolog (vinyó) nem lehet szerintem, mert azokat nem érdekelné a cpu load.
- időnként úgy indul (hidegen), hogy se kép, se hang. Felpörög, ide led világít, monitor bekapcsol, de semmit se mutat. Kikapcs-bekapcs és feláll rendesen, ki érti ezt? Besokalt a 300W-os dtk tápom, vagy kevés lenne?
- kedvenc ramjaim egyikét se hajlandó látni, ha a középső dimm-be nyomom; pontosabban ha csak egy van, azt látja, de ha már két modul lenne, csak a szélső slotok használhatók. Hm. Mi lesz, ha veszek még egyet?
- ha már dimm slot: másnak is kezében maradt már a slot kallantyúja? Nekem több is…
- passzív northbridge hűtés: elég ez 333-as fsb-hez? Értem én, hogy olcsóbb és halkabb, ha a cooler keringeti ezen is a levegőt, de palomino 2000+ körül ez már nem igazán tűnik használhatónak; nálam ez most 62 fokot jelent, érinthetetlen mindkét borda, viszont 133*12,5 stabil, de a 10*166 már okozott meglepit. Ram tesztelve, legalábbis egyszer-kétszer már lement rajta a memtest86.
- integrált hang: másnál is zajos? Mármint mindenféle egér és más mozgásával összefüggő zörejek hallatszódnak benne alapból, csinálok amit akarok; mondjuk a digi kimenetet nem próbáltam, de nincs is mivel. Új driver megoldja? Mert akkor valahol leszedem, de addig nem állok neki 1xMb-os cuccokat átpréselni a matávon.
- Ja, billentyű-egér fagyás is volt, de az itt nem unikum, meg nem is zavar.

Konfig: dtk 300W, av8x-x, palo 1600@2000+, gt igloo 2470, 2*256Mb pc2700, hitachi 60Gb, cdíró, dvdrom, radeon 9000pro, fm801 hang, softk56, firewire. Elöl-hátul egy-egy 8cm venti van még, ha ez számít valamit. Egyik a lapon, másik a tápról szív 5V-ot. Mondjuk ez is érdekes, hogy 2db venticsati van rajta, mindegy.
Kezdem megbánni a kr7a lecserélését, még a végén visszaváltok rá.
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#90 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 23:47

Sziasztok!

Több kérdésem lenne:

1.
14es bios-t próbálta valaki? jobb mint 12-13?

2.
Azon gondolkozom, hogy a második géphez amit összerakok, érdemes e egy nforceos lapot venni, vagy vegyek óccsóért mégegy A7V8X-et? :) Mennyire lehet gyorsabb, meg jobb?(mondjuk asusban?)
A mostani lapom nagyon bejött, soha semmi gondom nem volt vele, már kb másfél éve megvan...
Nforce-al nem volt még dolgom...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#91 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 09:01

Idézet: NeCrO - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 22:47

...
2.
Azon gondolkozom, hogy a második géphez amit összerakok, érdemes e egy nforceos lapot venni, vagy vegyek óccsóért mégegy A7V8X-et? :) Mennyire lehet gyorsabb, meg jobb?(mondjuk asusban?)
A mostani lapom nagyon bejött, soha semmi gondom nem volt vele, már kb másfél éve megvan...
Nforce-al nem volt még dolgom...

Csak ne a7v8x-x legyen belőle, ld. a sirámaimat. Amúgy szerintem egy olcsó nforce-os lap nem biztos, hogy többet tud nyujtani a rendes a7v8x-nél (itt a valóban olcsó canyon/ecs stb lapokra gondolok), viszont drágább lehet.
Egy rendes a7v8x engem is érdekelne.

#92 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 18:25

Idézet: köpet - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 10:01

Csak ne a7v8x-x legyen belőle, ld. a sirámaimat. Amúgy szerintem egy olcsó nforce-os lap nem biztos, hogy többet tud nyujtani a rendes a7v8x-nél (itt a valóban olcsó canyon/ecs stb lapokra gondolok), viszont drágább lehet.
Egy rendes a7v8x engem is érdekelne.

Hááát a mostanit még egy jó darabig nem adom el... :D
Viszont a másik géphez valami tuningosabb lapot szeretnék, mondjuk egy epoxot, csak a 8rda3+ 25brutto, egy asus a7v8x-et meg kb 15ért megkapok...
Aztán lehet hogy először megveszem procit, kipróbálom mostanit, hogy mennyire tuningképes egy bartonnal(mert TbredA 2000+ max 1,9Gig volt ezzel a lappal nálam stabil), aztán ha bírja tuningot, veszek mégegy ilyet, ha nem, akkor Epox...
(csak mostanin nincsen se SATA se RAid, az meg jó lenne...)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#93 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 20:35

No, a sipítozásra meglett a válasz nagyjából: a szoftveres cpu-hűtők körül nem ment valami rendesen, mert a vcool és az asusprobe eltávolítása után megszűnt a visítás. Mégsem dobom ki a lapot, és ha a northbridge hűtését lecserélve a 166MHz fsb is stabil lesz, mindent visszavonok, ami rosszat eddig mondtam róla. Nofene.
Az alaplapi hang zajosságán állítólag segít a bemenetek halkítása/némítása, ezt majd kipróbálom még egyszer; a kezdeti düh után visszakerült a genius a helyére, most nem szőrözök vele.
Újabban nem fagy az egér/bill, eszerint a 1010 bios valóban csinált valamit. Vagy az utána jövők.
Van 1012 is, ha valakit érdekel.

#94 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:30

Idézet: köpet - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 21:35

No, a sipítozásra meglett a válasz nagyjából: a szoftveres cpu-hűtők körül nem ment valami rendesen, mert a vcool és az asusprobe eltávolítása után megszűnt a visítás. Mégsem dobom ki a lapot, és ha a northbridge hűtését lecserélve a 166MHz fsb is stabil lesz, mindent visszavonok, ami rosszat eddig mondtam róla. Nofene.
Az alaplapi hang zajosságán állítólag segít a bemenetek halkítása/némítása, ezt majd kipróbálom még egyszer; a kezdeti düh után visszakerült a genius a helyére, most nem szőrözök vele.
Újabban nem fagy az egér/bill, eszerint a 1010 bios valóban csinált valamit. Vagy az utána jövők.
Van 1012 is, ha valakit érdekel.

Nekem a 2200+ TBred atomstabil 166 MHZes FSB-vel.
Már több mint egy éve (télen nyáron), 1800 helyett 2083 MHZen járatom.
Jó kis alaplap ez.
Ennyire még nem voltam elégedett egy konfigommal sem.
Most jön a családba egy NF7, félek is tőle mint a tűztől...

#95 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 07:39

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 22:30

Nekem a 2200+ TBred atomstabil 166 MHZes FSB-vel.
Már több mint egy éve (télen nyáron), 1800 helyett 2083 MHZen járatom.
Jó kis alaplap ez.
Ennyire még nem voltam elégedett egy konfigommal sem.
Most jön a családba egy NF7, félek is tőle mint a tűztől...

Azzal az eredeti kis fekete bordával az északi hídon? Akkor lehet, hogy a ramom nem bírja a kiképzést, bár azon meg lement a memtest86; ugyanazt az órajelet bírja 133MHz fsb-n (10*166 vs. 12,5*133). Hm. Szerzek valami normális ramot, és lcserélem a nb hűtőjét, oszt' meglátjuk.
Egy ilyen kis tbredet én is elfogadnék, de valahogy senki sem akar megválni a sajátjától...

#96 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 19:18

No, a northbridge kicsi fekete bordája lekerült, kiderült, hogy csak a chip fele volt bekenve alatta pasztával; megkentem rendesen, került rá kicsi zalman, most már jónak tűnik.

#97 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 08:34

Ma reggel megint nem indult el elsőre, ezért kérdezem: palo2000+ ill. tbred 2600+ körül már kevés a dtk 300W táp? Vagy ez az alaplapi gombelem problémája?

#98 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:17

No, megválaszolom akkor magamnak: a nemindulás - amit időközben win98se boot-ba való belefagyás is kiegészített - valószínűleg az agp beállításoknak köszönhető; rémlik, mintha a bajok visszajövetele előtt bekapcsoltam volna a fast writes és az agp performance nevű valamiket a biosban. Visszavettem, most majd kiderül, egyenlőre jónak tűnik.

#99 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 11:06

En rosszul jartam vele, a 256x333-as samsungjaimat (amit e regi kt333-asom vigan hasznalt) nem szereti (csak a dimm3-ban ismeri fel oket, es csak 1et), a 4200-es geforce-om nem indul (egyatalan), a bios upgrade nem megy, mert 1, a bois elszall, 2 az ez fless meg nem indul el... En csalodtam, asussal idaig SEMMI problemam nem volt. Persze azert nem adom fel, meg lesz cserebere, utananezes, ki a hunyo, de akkor is most :( vagyok. Ja, es a kedvencem: neha hidegen hagyja, hogy nyomom-e a power gombot, ha tapbol jon a kakao, elindul, nincs mese, es ilyenkor le is fagy minden esetben, nincs videokartya bois, nincs semmi, feketeseg es halal. Egeszen addig csinalja ezt, amig ki nem veszem a ramot, vagy torlom a cmos-t (!) LOL? :think:
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#100 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 11:27

Idézet: eisei - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 12:06

En rosszul jartam vele, a 256x333-as samsungjaimat (amit e regi kt333-asom vigan hasznalt) nem szereti (csak a dimm3-ban ismeri fel oket, es csak 1et), a 4200-es geforce-om nem indul (egyatalan), a bios upgrade nem megy, mert 1, a bois elszall, 2 az ez fless meg nem indul el... En csalodtam, asussal idaig SEMMI problemam nem volt. Persze azert nem adom fel, meg lesz cserebere, utananezes, ki a hunyo, de akkor is most :( vagyok. Ja, es a kedvencem: neha hidegen hagyja, hogy nyomom-e a power gombot, ha tapbol jon a kakao, elindul, nincs mese, es ilyenkor le is fagy minden esetben, nincs videokartya bois, nincs semmi, feketeseg es halal. Egeszen addig csinalja ezt, amig ki nem veszem a ramot, vagy torlom a cmos-t (!) LOL? :think:

Ezért regeltél be? Kifogtál 1 azaz EGY darab beteg deszkát (valszeg rossz hacsak nem a User error tipikus esetével állunk szemben), ezért aztán már rögtön rosszul jártál vele?
Közvetlen környezetemben 3 azaz HÁROM A7V8X deszka van (eredeti, nem -x verzió), mondjam azt nulla gonddal? Stabil, megbízható..és nem túl háklis az alkatrészekre.

köpet: elvileg dtk 300w elég (nekem is az van) de persze függ attól is, hogy mi minden van mellette, 4 házhűtő, 4 IDE drive és még egy halom pci lap mellett esetleg kevés lesz. Normál (cpu+házhűtő, 2 ide drive, semmi extra) esetben simán elég. Nálam pont ilyen tápokkal megy 2.5-ös barton, és egy 1.7-es tbred (olyan 1.9-re húzva). Semmi gond.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.