HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2501 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 17:52

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:31

Néztem árakat, még a 20GB-s is nagyon drága. Nekem nem kell MP3, távirányító, TV-n lejátszás, video lejátszás. Csak tárolni szeretném a képeket, azután otthon áttölteni. Ennyi. Az amerikai cégről meg csak annyit, hogy a Klipsch is amerikai és mit látok a Promedia 4.1-en? Made in China.

ha a gigabyte-os memóriakártyák áraival veted össze, nem olyan vészes, de tényleg nem olcsó. Az amerikainál meg szándékosan írtam, hogy cég, ez azért jelent valami még mindig (garancia, létező, nem eltűnő cég, support, stb), nem hiszem, hogy túl sok elektronikai eszköz készülne (gyártás) a távol-keleten kívül máshol.
A tárolásra írtam, hogy kijelző nélkül soha nem tudhatod, hogy sikerült-e a másolás.

#2502 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:40

Idézet: yoko - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:52

A tárolásra írtam, hogy kijelző nélkül soha nem tudhatod, hogy sikerült-e a másolás.

1. Hogyha a vosonic vp2060 vmit nem tud másolni, akkor sipákol, h error, és azt látod.
2. Hogyha RAW-ba fotózol, azt is meg tudod jeleníteni a kijelzőn?

#2503 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:43

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:40

1. Hogyha a vosonic vp2060 vmit nem tud másolni, akkor sipákol, h error, és azt látod.

A RAW formátum tudtommal gépspecifikus, és a Photoshop is csak plug-inekkel tudja olvasni őket. Ennek alapján nem hiszem, hogy egy ilyen készülék meg tudná jeleníteni.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#2504 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:45

Idézet: Studi - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:43

A RAW formátum tudtommal gépspecifikus, és a Photoshop is csak plug-inekkel tudja olvasni őket. Ennek alapján nem hiszem, hogy egy ilyen készülék meg tudná jeleníteni.

Költői volt a kérdés (;

#2505 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:22

a rawot nekem meg maga a gep se tudja megjeleniteni, igaz, hogy csak hackelt firmware-rel tudja, valszeg azert (minolta z2) :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2506 Felhasználó inaktív   yoko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:38

Idézet: szeder - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:40

1. remélhetőleg
2. nem, illetve kicsit. a frissíthető firmware egyre több raw-formátumot ismer, persze csak a bennük rejlő jpg-et tudja megjeleníteni

#2507 Felhasználó inaktív   -ZR- 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 12. 15:46

Hi all!
A Fuji Finepix 2800-as gépem beadta a kulcsot, tudtok ajánlani Budapesti szervizt?

#2508 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 20:31

Idézet: -ZR- - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 16:46

Hi all!
A Fuji Finepix 2800-as gépem beadta a kulcsot, tudtok ajánlani Budapesti szervizt?

Szia!

1) Sajnállak, :( nekem is FP 2800 volt az első digitgépem, nagyon szerettem. :)
2) Szerencsére a szervizzel nincs tapasztalatom, de a hivatalos Fujifilm szervíz:

1144 Bp, Füredi út 9/d, az IKEA mellett.
Tel.: 06-1-363-3777

http://www.foto-paradicsom.hu/

Gondolom már nem garanciális. :(

Szerkesztette: eszpe 2004. 11. 12. 20:34 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2509 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:17

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 12:47

A75-öt, és nagyon meg van vele elégedve. Nemrég jött haza Sri Lankáról, hétvégén lesz kis időm, és bedobok pár képet, amit ott készített. Előrebocsátom, művészi kompozíciókra nem kell számítani, a képek viszont nagyrészt kiválóan sikerültek.

Hello!

Lesz valami azokból a képekből?  :D

#2510 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:49

Idézet: zolnagy - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 23:17

Hello!

Lesz valami azokból a képekből?  :D

Jogos, szólhattál volna hamarabb is :) Kiválasztottam az egyik napi galériából 3 képet. Ne a kompozíciót nézd, Édesapám hobbifotós, ráadásul a 3. kép elefánthátról készült :D Programautomatika mód, ISO50, minden más automatán...

Kép

Kép

Kép

#2511 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 22:58

Nagyon szép színei vannak a képeknek. Azóta amúgy átnéztem a Steve's Digicams oldalt is. Töltöttem le képeket és összehasonlítottam más ilyen kategóriás gépekkel készült fotóval és eddig ez a No.1  ;)

Szerkesztette: zolnagy 2004. 11. 14. 23:02 -kor

#2512 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:44

Sziasztok

Egy Fuji S5500 -at tervezek venni, de nem túl jókat hallottam az xD memóriakártyák megbízhatóságával kapcsolatban.  Van valakinek konkrét negatív vagy pozitív tapasztalata velük kapcsolatban? Ha volt már korábban hasonló kérdés akkor bocsi, de kissé sürgős lenne az infó és most nincs időm végigolvasni. Ha volt ilyen téma vhol akkor az is elég hogy merre találom kb. A segítséget előre is köszönöm.

#2513 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:08

Idézet: Picassu - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 10:44

Sziasztok

Egy Fuji S5500 -at tervezek venni, de nem túl jókat hallottam az xD memóriakártyák megbízhatóságával kapcsolatban.  Van valakinek konkrét negatív vagy pozitív tapasztalata velük kapcsolatban? Ha volt már korábban hasonló kérdés akkor bocsi, de kissé sürgős lenne az infó és most nincs időm végigolvasni. Ha volt ilyen téma vhol akkor az is elég hogy merre találom kb. A segítséget előre is köszönöm.

A negatív tapasztalat az, hogy az xD kártyák majd kétszer annyiba kerülnek, mint a CF, és SD kártyák. Ez elég riasztó, főleg, ha azt nézzük, hogy szvsz a Smartmediához hasonlóan szörnyű halált fog halni, és 2 év múlva nemigen kell majd senkinak, kukaéretté válik. Ellenben a mostani 256-os, 512-es CF, SD kareszok használhatóak maradnak egy picit hosszabb távon is. Ez csak az én véleményem, gyakorlati tapasztalatom nincs vele.

#2514 Felhasználó inaktív   süsü a sárkány 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 15. 19:44

Sziasztok!

"Új gyerek vagyok", de lenne egy kérdésem az öreg rókákhoz. Tervezek egy nagyobb beruházást, szeretnék egy minőségi digitális fényképezőt vásárolni. Fontos lenne számomra, hogy rossz fényviszonyoknál is éles és szép képet csinálhassak a leendő szerkezettel. A következők között gondolkodom, ti melyiket javasolnátok? Fuji S5500, S7000, Olympus C-765?

#2515 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 19:56

tesztekepekkel egybekotott ismertetoket olvashatsz pl. a http://www.steves-digicams.com/ oldalon. van par gep meg, amiket megnezhetsz igy nemtuldraga ultrazoom tajekan (canon s1 is - stabilizatoros, gianninal asszem 88 ruppo az ara, (konica-)minolta z sorozat, ezek kozott is van mar stabilizatoros is), erdemes korultekinteni :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2516 Felhasználó inaktív   süsü a sárkány 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:05

Köszi, megnézem. Az S7000-rel mik a tapasztalatok?

#2517 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:24

Idézet: Picassu - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:44

Sziasztok

Egy Fuji S5500 -at tervezek venni, de nem túl jókat hallottam az xD memóriakártyák megbízhatóságával kapcsolatban...

Szia!

2003 októbere óta használtam (múlt hétig) Fuji S5000-et. Az xD kártyákkal nekem semmi bajom sem volt (az árukon kívül), és nem is hallottam ilyenről. :) (16MB Fuji + 128MB Fuji + 128MB Olympus)
Jó tulajdonságuk, hogy nagyon gyorsak, kicsik, keveset fogyasztanak, és azt hiszem valahol 8GB az elvi határ. Szerintem az árán kívül nincs hibájuk.

Idézet

Studi: "szvsz a Smartmediához hasonlóan szörnyű halált fog halni"

Ha beteszed a mikróba, biztos. :D
Nem hiszem hogy kihalna. Az Olympus is mellé állt, az összes Olympus kompakt gép xD-t használ, és ha jól tudom most már a Kodak is gyárt xD-s gépeket.
Az SM azért "halt ki", mert csak a memória volt a kártyán, a vezérlő elektronikát pedig a fényképezőkbe építették be. Ezért nem volt értelme 128MB-nál nagyobb SM kártyát gyártani, mivel semmilyen fényképező nem tudta volna kezelni, vagy max csak 128 MB-ig. Ennek ellenére láttam külföldi online boltokban 256MB-s Toshiba kártyákat. :)

SM-en kívül a többi kártyatípusnál a kártyán található a vezérlő is.

Ennyi erővel, haljon ki még 5 másik kártya, mert felesleges. Tessék választani:
Legyen a Sony Memory Stick, mert drága, csak a Sony használja, és van belőle többféle. :)
  • CF I
  • CF II / Microdrive
  • Memory Stick
  • Memory Stick Pro
  • Memory Stick Duo
  • SD
  • MMC
  • SecureMMC
  • Reduced size MMC
  • Smart Media
  • xD

Szerkesztette: eszpe 2004. 11. 15. 20:36 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2518 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:36

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 20:24

Szia!

2003 októbere óta használtam (múlt hétig) Fuji S5000-et. Az xD kártyákkal nekem semmi bajom sem volt (az árukon kívül), és nem is hallottam ilyenről. :) (16MB Fuji + 128MB Fuji + 128MB Olympus)
Jó tulajdonságuk, hogy nagyon gyorsak, kicsik, keveset fogyasztanak, és azt hiszem valahol 8GB az elvi határ. Szerintem az árán kívül nincs hibájuk.

Ha beteszed a mikróba, biztos. :D
Nem hiszem hogy kihalna. Az Olympus is mellé állt, és ha jól tudom most már a Kodak is gyárt xD-s gépeket.
Az SM azért "halt ki", mert csak a memória volt a kártyán, a vezérlő elektronikát pedig a fényképezőkbe építették be. Ezért volt az, nem volt értelme 128MB-nál nagyobb SM kártyát gyártani, mivel semmilyen fényképező nem tudta volna kezelni, vagy max csak 128 MB-ig. Ennek ellenére láttam külföldi online boltokban 256MB-s Toshiba kártyákat. :)

SM-en kívül a kártyákon található a vezérlő is.

Ennyi erővel, haljon ki még 5 másik kártya, mert felesleges. Tessék választani: :)
  • CF I
  • CF II / Microdrive
  • Memory Stick
  • Memory Stick Pro
  • Memory Stick Duo
  • SD
  • MMC
  • SecureMMC
  • Reduced size MMC
  • Smart Media
  • xD

Nem feltétlen a méretre gondolok, inkább a támogatottság hiánya. Nem véletlen, hogy a Fuji profi gépei, és az S7000 is használható CF-fel, csakúgy, mint a jobb Oly-k. Bár úgy emlékszem, hogy most már a Lexar, és a Sandisk is gyárt xD kártyákat, lehet, hogy ez sem fogja annyira letörni az árát, hogy ne legyen másfélszer, kétszer több, mint egy sokkal jobban fogyó CF, vagy SD. Ráadásul nem hiszem, hogy sokan fogják mindkét foglalatot használni a gépükön, úgyhogy a vásárlók fognak választani az xD, és a jóval olcsóbb CF között.
Hasonló szomorú jövőt jósolok a Sony Memory Stickjeinek. Náluk még az is bosszantó, hogy elég gyakran jönnek ki újabb, gyorsabb, nagyobb típussal, amik jót dobnak az áron.
Szerintem hoszabb távon a CF I/II mellett csak az SD fog megmaradni, esetleg a nagyon kicsi kártyák (SD,MMC) közül valamelyik mobilokba.

#2519 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 20:51

Idézet: süsü a sárkány - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 20:44

Sziasztok!

...Tervezek egy nagyobb beruházást, szeretnék egy minőségi digitális fényképezőt vásárolni. ...A következők között gondolkodom, ti melyiket javasolnátok? Fuji S5500, S7000, Olympus C-765?

Szia!

Ha most vennék ebben az árfekvésben kompakt gépet, én a Canon S1 IS-t venném a képminősége és tudása miatt.

Ha a két Fujiról kérdezel, S7000-et nem vennék, akkor inkább az olcsóbb S5500-at. (vagy méginkább egy jó kis S602-őt, ha még lehet kapni valahol) :)
Olympust sajnos nem ismerem személyesen, de nem lehet rossz.

Mindenképpen olvasgass teszteket, nézz a neten képeket, és ne csak fotós oldalak "tesztképeit", hanem érdemes beregisztrálni a
www.pbase.com -ra, vagy a
www.photosig.com -ra, és ott tudsz szűrni gépenként userek képeire.

van még a digicam.index.hu -n -n is egy lista.

üdv: eszpe

Szerkesztette: eszpe 2004. 11. 15. 20:53 -kor

#2520 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 23:54

Idézet: süsü a sárkány - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 19:44

Fuji S5500, S7000, Olympus C-765?

Panasonic FZ3, Panasonic FZ20 (ez drága eléggé), Canon S1 IS.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.