Idézet: Picassu - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:44
Sziasztok
Egy Fuji S5500 -at tervezek venni, de nem túl jókat hallottam az xD memóriakártyák megbízhatóságával kapcsolatban...
Szia!
2003 októbere óta használtam (múlt hétig) Fuji S5000-et. Az xD kártyákkal nekem semmi bajom sem volt (az árukon kívül), és nem is hallottam ilyenről.

(16MB Fuji + 128MB Fuji + 128MB Olympus)
Jó tulajdonságuk, hogy nagyon gyorsak, kicsik, keveset fogyasztanak, és azt hiszem valahol 8GB az elvi határ. Szerintem az árán kívül nincs hibájuk.
Idézet
Studi: "szvsz a Smartmediához hasonlóan szörnyű halált fog halni"
Ha beteszed a mikróba, biztos.

Nem hiszem hogy kihalna. Az Olympus is mellé állt, az összes Olympus kompakt gép xD-t használ, és ha jól tudom most már a Kodak is gyárt xD-s gépeket.
Az SM azért "halt ki", mert csak a memória volt a kártyán, a vezérlő elektronikát pedig a fényképezőkbe építették be. Ezért nem volt értelme 128MB-nál nagyobb SM kártyát gyártani, mivel semmilyen fényképező nem tudta volna kezelni, vagy max csak 128 MB-ig. Ennek ellenére láttam külföldi online boltokban 256MB-s Toshiba kártyákat.
SM-en kívül a többi kártyatípusnál a kártyán található a vezérlő is.
Ennyi erővel, haljon ki még 5 másik kártya, mert felesleges. Tessék választani:
Legyen a Sony Memory Stick, mert drága, csak a Sony használja, és van belőle többféle.

- CF I
- CF II / Microdrive
- Memory Stick
- Memory Stick Pro
- Memory Stick Duo
- SD
- MMC
- SecureMMC
- Reduced size MMC
- Smart Media
- xD
Szerkesztette: eszpe 2004. 11. 15. 20:36 -kor
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde