HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3361 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:50

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 17:37

Nem az objektív végén van, hanem a vázon. :) Kell hozzá egy ilyen tubus, és erre tudsz szűrőt. előtétlencsét rakni. Kereshetsz ilyet gyáriban is, de sokkal drágább lesz. Sajnos már ez is jóval drágább, mint a Z1-é, gondolom az alacsonyabb kezdő látószög miatt nagyobb, és nagyobb szűrő is kellhet hozzá, de ebben nem vagyok biztos.

Háhá, tudtam, hogy valami trükk lesz a dologban! :) Köszi az infot!
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3362 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 20:13

Végre megvan a Z3-am.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3363 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 20:59

Az normális, hogy amikor kiveszem belőle az SD kártyát, az forró?
Ezt amikor kibontottam a csomagból, meg odakint nem tapasztaltam.

#3364 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 22:07

Most használtam egy kicsit kártya nélkül, és így is csinálja. Szerintem ennek nem így kéne lennie. Vagy van benne beépített fűtés? :)
Megnéztem, az elem nem meleg, tehát biztos nem az csinálja. De akkor mi?

#3365 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:44

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 22:07

Most használtam egy kicsit kártya nélkül, és így is csinálja. Szerintem ennek nem így kéne lennie. Vagy van benne beépített fűtés? :)

Elméletileg a ccd melegedhet, és nagyon ritkán a kijelző(de az csak pár fokot). Viszont a ccd-nek sem lenne szabad ennyire melegednie szerintem.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#3366 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:41

Úgy tűnik megfáradt szegény Fuji FinePix S5000-em. :(
Feltöltött aksit beletéve is egyből kijelzi, hogy nincs elég töltés, és kikapcsol!
És természetesen most februárban járt le a gari! :reklamacio:
Hol szervizelnek Fuji gépeket?
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#3367 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:55

Idézet: Scytam - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:41

Úgy tűnik megfáradt szegény Fuji FinePix S5000-em. :(
Feltöltött aksit beletéve is egyből kijelzi, hogy nincs elég töltés, és kikapcsol!
És természetesen most februárban járt le a gari! :reklamacio:
Hol szervizelnek Fuji gépeket?

Nézted másik aksival is? Mert ez inkább azok hibájából szokott eredni, legalábbis nálam mindíg ilyen problémák voltak hasonló esetekben. Nekem már olyan is volt hogy új aksik esetén csinált ilyet (elég ha csak az egyik megbetegedett).  De az is lehet hogy a töltőd nem tölt rendesen (ilyenben is volt már részem), szerezz egy másik töltőt kölcsönbe és próbáld meg azt is, mert ha már nem garis akkor azért is lehúznak ha csak ránéznek a gépre.  :reklamacio:

#3368 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:15

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 9:55

Nézted másik aksival is? Mert ez inkább azok hibájából szokott eredni, legalábbis nálam mindíg ilyen problémák voltak hasonló esetekben. Nekem már olyan is volt hogy új aksik esetén csinált ilyet (elég ha csak az egyik megbetegedett).  De az is lehet hogy a töltőd nem tölt rendesen (ilyenben is volt már részem), szerezz egy másik töltőt kölcsönbe és próbáld meg azt is, mert ha már nem garis akkor azért is lehúznak ha csak ránéznek a gépre.  :reklamacio:

Másik töltő már próbáltam, de eredménytelenül. Más aksikkal még nem sikerült kipróbálni, de a jelenlegik alig fél évesek ( 2100 mA ). Nem voltak agyon használva, de máris tönkrementek volna? :confused:
De inkább ezek mint a gép...
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#3369 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:20

Idézet: Scytam - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:15

Másik töltő már próbáltam, de eredménytelenül. Más aksikkal még nem sikerült kipróbálni, de a jelenlegik alig fél évesek ( 2100 mA ). Nem voltak agyon használva, de máris tönkrementek volna? :confused:
De inkább ezek mint a gép...

Ha egy gyári hibás van köztük, simán lepukkanhat pár hónap alatt is. :( És az egész szet kapacitását lehúzza a béka feneke alá. :(

Próbáld ki egy sor sima elemmel, ha nincs a közelben akksi. Én is inkább arra gyanakszom, hogy az akkumulátorok haltak el, és nem a gép.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3370 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:53

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 22:07

A képstabilizátor melegszik. Nem tudom neked mennyire meleg, nekem 15-20 perc folyamatos használat után kézmeleg lesz a ház alja (az állványmenet-sd foglalat környékén), ilyenkor még nem vettem ki a kártyát belőle, de valószínűleg az még melegebb lehet (mivel közelebb van a hőforráshoz). A kézikönyvben benne van, hogy a jelenség normális, ha esetleg túlmelegedne, akkor lekapcsol a képstabi és a kéz ikon helyén megjelenik egy hőmérő szimbólum, amíg vissza nem hűl. Nekem eddig még soha nem jutott el, csak a kézikönyvből tudom. Szóval szerintem no para. Egyébként hogy tetszik?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3371 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:14

Idézet: axer - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 18:54

Sziasztok! Nagyon megtetszett a Fuji Finepix S5500, ... mi a véleményetek róla?...

Ilyen van az asszonynak. Karacsonyra kert, hogy vegyek neki egy olcso de jo gepet, erre esett a valasztasom, egyikunk sem banta meg ;) Nagyon jo kis gep, rengeteg beallitasi lehetoseggel. A 10x optikai zoom miatt nem lenne hatrany egy kepstabilizator, de gyakorlatilag ez az egyetlen hianyossaga.
Nagyon jol ossze van rakva, es nagyon strapabiro. A strapabirasra szukseg is van, mert nem nagyon lehet tokot kapni hozza. 1300mAh-s aksikkal is jol birta, most 2300-asak van benne, "lemerithetetlen".
Zart terben es gyenge fenyviszonyok mellett is tokeletes kepeket csinal -de csak full manual uzemmodban.
ISO 64 - 400, ezt erdemes csak 64-100on hagyni. Kicsi az erzekelolapka merete, de ez minden nagyzoomos gepre jellemzo.
Az elesseget mindig "sharp"-ra allitsd (kiveve portrenal). Vaku meglepoen jo, eros es tobb fokozatban allithato.
Max zarido "papiron" eleg rovid, gyakorlatban mindenre eleg.
Videot nagyon jo minosegben vesz fel, neha ez is jol johet.
Nem hiszem, hogy araban jobbat talalsz.

Szerkesztette: szabinar 2005. 03. 10. 11:15 -kor

#3372 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:06

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:53

A képstabilizátor melegszik. Nem tudom neked mennyire meleg, nekem 15-20 perc folyamatos használat után kézmeleg lesz a ház alja (az állványmenet-sd foglalat környékén), ilyenkor még nem vettem ki a kártyát belőle, de valószínűleg az még melegebb lehet (mivel közelebb van a hőforráshoz). A kézikönyvben benne van, hogy a jelenség normális, ha esetleg túlmelegedne, akkor lekapcsol a képstabi és a kéz ikon helyén megjelenik egy hőmérő szimbólum, amíg vissza nem hűl. Nekem eddig még soha nem jutott el, csak a kézikönyvből tudom. Szóval szerintem no para. Egyébként hogy tetszik?

Tényleg! Pedig ezt én is olvastam. Akkor megnyugodhatok. Kösz.

Amúgy jó kis gép. Még bele kell tanulni, de jó lesz az.

#3373 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 23:35

Túl hosszúra nőtt a téma, így bezárom. A folytatást itt találhatjátok meg. :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó