HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al)

#1 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 31. 13:04

Lehet, hogy meresz vallalkozas, de ugy gondoltam, megerdemelne egy kulon topikot eme szerintem igen jo (legalabbis kulhonban mindenkepp) ar/teljesitmenyu gep. Tobbfele tipusa letezik, en a ket esszeru valtozatra ternek ki:
Kép
M6700N - 15.4" WXGA Widescreen TFT (1280x800)
M6800N - 15.1" SXGA+ TFT (1400x1050)

Tobbi parameterek alt. hasonloak (1.4-1.6Ghz Centrino, ATI Radeon M10 (9600 PRO) 64MB, max. 2GB RAM, DVD-RW v. Combo)

Kulhonban igen sok informacio gyult rola mar ossze az alabbi oldalakon:
CHIP.DE forum
Nemet illeto, Encke sajat foruma + Kepek
Planet 3D.DE forum
Holland forum (sok info, csak nem erteni jol     :D)

Ezenkivul hasznos lehet egy fejezet a szerviz manual-bol (HDD, CPU, Mini PCI csere)
^^ Jo lenne az egeszet megszerezni, hatha vki eljuttatja ezt hozzam, mert fogalmazza oket     :D ^^

Bevezeteskepp ennyit mondanek, jojjon a tartalom.

Szerkesztette: hpx 2004. 04. 02. 12:51 -kor

#2 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 13:12

Ami miatt picit bizonytalan vagyk, hogy foleg a nemetek benaznak az SXGA+ kijelzo minosege miatt, es jobbnak tartjak a WXGA-t. Nekem szerintem az SXGA+ lesz, de meg meglatom majd :D Aki latta mar a kettot egymas mellett, kerem jelentkezzen.

#3 Felhasználó inaktív   kutjus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 31. 13:29

Én is notebook vásárlás előtt állok. :)
Szerintem is egy jó felszerelt kis sorozat. Mindenképen Centrinos gépet szeretnék. Van azért még 1 másik jelölt is a M3700as széria. Csak sajnos dönteni nem tudok :confused:
Ebben a grafikus kártya a vonzó, a másikban a fém ház.
Kutjus

#4 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 13:48

idézet:
Ezt írta kutjus:
Én is notebook vásárlás előtt állok. :)
Szerintem is egy jó felszerelt kis sorozat. Mindenképen Centrinos gépet szeretnék. Van azért még 1 másik jelölt is a M3700as széria. Csak sajnos dönteni nem tudok :confused:
Ebben a grafikus kártya a vonzó, a másikban a fém ház.
[/quote]

Hat igen azis biztos jo gep, de 14"-ba nem huzos az SXGA+ felbontas ?

#5 Felhasználó inaktív   kutjus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 16:28

Ezeket még csak adatok alapján néztem ki. Ha majd megnézem őket élőben is, akkor meglátjuk.
Amúgy az Asus-okkal szokott gond lenni, vagy viszonylag megbízható gépek?
Kutjus

#6 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 00:42

idézet:
Ezt írta kutjus:
... Amúgy az Asus-okkal szokott gond lenni, vagy viszonylag megbízható gépek?[/quote]

Meresz kerdes :D

#7 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 23:08

Sziasztok!

Na ez pont a nekem valo topic :)
En egy M6800N-t (ha jol emlekszem) neztem ki!
Nagyon tetszik a 15,4"-es WXGA kijelzo, igy en inkabb arra szavazok! Zsozso nagyon ajanlja az ASUS cuccokat, azt mondja nagyon jo minosegu!
Kint mennyibe kerulnek ezek? Igaz itthon megtudom venni nagykeraron! Igy legalabb van rajta magyar billentyuzet es a garania is biztonsagosabb!
Kulfoldi (nemet) nagykert esetleg nem tudtok mondani, hogy hol forgalmazzak? A centrinonak milyen hatranyai vannak? Neztem egy kulfoldi ASUS oldalt valahol es ott olvastam, hogy van mar Centrinoban 1800 MHz-es CPU 2 MB-os L2 cache-sel :) Szep kis darab lehet! Kivancsi vagyok az arara!
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#8 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 23:28

Sziasztok!

Na ez pont a nekem valo topic :)
Nagyon tetszik a 15,4"-es WXGA kijelzo, igy en inkabb arra szavazok! Zsozso nagyon ajanlja az ASUS cuccokat, azt mondja nagyon jo minosegu!
Kint mennyibe kerulnek ezek? Igaz itthon megtudom venni nagykeraron! Igy legalabb van rajta magyar billentyuzet es a garania is biztonsagosabb!
Kulfoldi (nemet) nagykert esetleg nem tudtok mondani, hogy hol forgalmazzak? A centrinonak milyen hatranyai vannak? Neztem egy kulfoldi ASUS oldalt valahol es ott olvastam, hogy van mar Centrinoban 1800 MHz-es CPU 2 MB-os L2 cache-sel :) Szep kis darab lehet! Kivancsi vagyok az arara!

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#9 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 01:56

idézet:
Ezt írta Soockit:
Nagyon tetszik a 15,4"-es WXGA kijelzo ...
... Neztem egy kulfoldi ASUS oldalt valahol es ott olvastam, hogy van mar Centrinoban 1800 MHz-es CPU 2 MB-os L2 cache-sel :) Szep kis darab lehet! Kivancsi vagyok az arara!
[/quote]

M6700N ahogy fent is olvashato a wide screen. Sajna itthon dragabb, odakinn nincs kulonbseg.

Ahogy a szervizkonyvbol is lathato, proci kesobb is cserelheto lesz benne. Itt lehet josok arat nezni :
[url="http://"http://www.de-laptopper.nl/index.php?file_id=2217"]Holland hely (nem biztos hogy a legolcsobb)[/url]

Nemtudom mi gatolja az itteni kereskedoket gyors HDD beszerzeseben (kulonos tekintettel a 7200 rpm-esekre), de azer jo lenne mar haladni a korral... :rolleyes:

#10 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 17:46

Sziasztok!

Ha minden jol megy, akkor 1-2 heten belul meg fogom venni a 6800N tipust, a nem-widescreenes szeriat. Volt szerencsem egymas mellett latni a kettot, hat, a wide -os nem gyozott meg.... Gyakorlatilag meretre tok ugyanaz a ket notebook, tehat ugyanabba a "kavaba" van szerelve a tft, fuggolegesen joval kisebb, viszintesen pedig alig szelesebb mint a 15.1" -es 4:3 -as verzio. Illetve engem a fent/lent talalhato vastag muanyag csik is idegesitett.

Amugy felek kicsit a 15.1" -estol is, nagyon nagy a felbontasa a meretehez kepest, nekem meg nem tul jo a szemem.... Esetleg hasznal valaki aktivan ekkora felbontasu/meretu TFT -t ugy, hogy a Win -en a fontok DPI -jet 120 -ra emeli? Ez egy jo megoldasnak tunik, es mas is tanacsolta mar. Ki is probaltam a notebookon a boltban, viszont igazabol akkor tudnam jol megitelni ha hasznalhatnam 3-4 orat a megszokott munkakornyezetemben.

Ha valakinek van esetleg egyeb szemelyes tapasztalata a 6800 -as szeriaval ossza mar meg velunk. Szerintem eleg jo az ar/teljesitmeny viszonya a gepnek, biztos sokan bele fognak ugrani (koztuk en is :) ), es szeretnek rola minel tobbet megtudni.

byez

#11 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 18:48

idézet:
Ezt írta Lasrach:
Sziasztok!

Ha minden jol megy, akkor 1-2 heten belul meg fogom venni a 6800N tipust, a nem-widescreenes szeriat. Volt szerencsem egymas mellett latni a kettot, hat, a wide -os nem gyozott meg.... Gyakorlatilag meretre tok ugyanaz a ket notebook, tehat ugyanabba a "kavaba" van szerelve a tft, fuggolegesen joval kisebb, viszintesen pedig alig szelesebb mint a 15.1" -es 4:3 -as verzio. Illetve engem a fent/lent talalhato vastag muanyag csik is idegesitett.

Amugy felek kicsit a 15.1" -estol is, nagyon nagy a felbontasa a meretehez kepest, nekem meg nem tul jo a szemem.... Esetleg hasznal valaki aktivan ekkora felbontasu/meretu TFT -t ugy, hogy a Win -en a fontok DPI -jet 120 -ra emeli? Ez egy jo megoldasnak tunik, es mas is tanacsolta mar. Ki is probaltam a notebookon a boltban, viszont igazabol akkor tudnam jol megitelni ha hasznalhatnam 3-4 orat a megszokott munkakornyezetemben.

Ha valakinek van esetleg egyeb szemelyes tapasztalata a 6800 -as szeriaval ossza mar meg velunk. Szerintem eleg jo az ar/teljesitmeny viszonya a gepnek, biztos sokan bele fognak ugrani (koztuk en is :) ), es szeretnek rola minel tobbet megtudni.

byez
[/quote]

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy sikerült megnézni a készülékeket!?

#12 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 18:57

Elegge newbie vagyok itt, szal nemtom mennyire toleraljak az adminok ha ideirom, igyhat megy maganba.... :)

Bye

#13 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 12:17

idézet:
Ezt írta Lasrach:
Elegge newbie vagyok itt, szal nemtom mennyire toleraljak az adminok ha ideirom, igyhat megy maganba.... :)
Bye
[/quote]

Marmint a velemenyed a notebookokrol ? En szeretnem ha ide irnad.

#14 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 12:22

Ettol fuggetlenul, ha vkinek van kerdese M6800N-rol, akkor mar tudok erdemben nyilatkozni :D

SXGA+ felbontas tenyleg nem semmi, jo picik a betuk, de meg lehet szokni. Sajna a wfos-t meg mindig nem arra talaltak ki, hogy nagyobb betumerettel jol mukodjon, igy en a kicsivel hasznalom.

Ami biztos, hogy marha gyors gep, imadom :D

#15 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 14:44

idézet:
Ezt írta hpx:

Marmint a velemenyed a notebookokrol ? En szeretnem ha ide irnad.
[/quote]

Bocsi, nem a velemenyemre gondoltam, hanem Soockit kerdesere valaszoltam, nem akartam a ceget reklamozni itt , maganban ment az info.
Velemenyem meg nagyon nincs rola, mert meg nem vettem meg, amennyit lattam belole, azt fentebb leirtam.

Konkretan mibaj a 120DPI -s fontokkal Win -en? Nekem ebben van minden remenyem :(((

Bye,

Lasrach

#16 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 17:01

Sziasztok!

Most lattam az asus.com -on (ennyi ido utan vegre eszembe jutott hogy nem artana ott korulnezni :) ), hogy van M6800N sima XGA -s 15.1" -es tft -vel is. Latott mar valaki ilyet itthon?

Bye,

Lasrach

#17 Felhasználó inaktív   fiqsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 17:55

idézet:
Ezt írta Lasrach:
Sziasztok!

Most lattam az asus.com -on (ennyi ido utan vegre eszembe jutott hogy nem artana ott korulnezni :) ), hogy van M6800N sima XGA -s 15.1" -es tft -vel is. Latott mar valaki ilyet itthon?

Bye,

Lasrach
[/quote]

Joreggelt :)

Csak egy kerdes :) En magamnak az Asus M3700-at neztem ki, ami ugye sxga+ tehat 1400*1050 felbontas. Na most valahol lattam feltuntetve az 1024*768-at is. Akkor elvileg az is nativ felbontas, vagy minek is nevezik azt az 1400*1050-es felbontast. Vagy nincs igazam? Mert ha igen, akkor az 1024*768-at is szepen tudja megjeleniteni...es akkor gondoolom a 6x00 sorozat is tudja azt...de ez nem bizti
pa'pa'
fiqszvoltam

#18 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 18:02

idézet:
Ezt írta fiqsz:

Joreggelt :)

Csak egy kerdes :) En magamnak az Asus M3700-at neztem ki, ami ugye sxga+ tehat 1400*1050 felbontas. Na most valahol lattam feltuntetve az 1024*768-at is. Akkor elvileg az is nativ felbontas, vagy minek is nevezik azt az 1400*1050-es felbontast. Vagy nincs igazam? Mert ha igen, akkor az 1024*768-at is szepen tudja megjeleniteni...es akkor gondoolom a 6x00 sorozat is tudja azt...de ez nem bizti
[/quote]

Én 14.1"-es SXGA+ kijelzős masinán dolgozom. Tökéletesen olvasható.

#19 Felhasználó inaktív   fiqsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 19:13

idézet:
Ezt írta zsozso:

Én 14.1"-es SXGA+ kijelzős masinán dolgozom. Tökéletesen olvasható.
[/quote]

es az az informaciom, hogy az m3700 tud menni 1024x768-as felbontasban is az helyes, marmint ugy gondolom, hogy ugyanolyan szepek a betuk, mint 1400x1050-es felbontasban?
Egyebkent azt az 1400x1050-et nativ felbontasnak hivjak?
pa'pa'
fiqszvoltam

#20 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 19:31

idézet:
Ezt írta fiqsz:

es az az informaciom, hogy az m3700 tud menni 1024x768-as felbontasban is az helyes, marmint ugy gondolom, hogy ugyanolyan szepek a betuk, mint 1400x1050-es felbontasban?
Egyebkent azt az 1400x1050-et nativ felbontasnak hivjak?
[/quote]

Az M6800N biztosan nem tudja nativan az 1024x768 -at. Elso dolgom volt hogy kprobaljam a boltban, eleg csunya volt.

Amugy en is lattam olyan 15" -os asztali TFT -t (Belinea), ami ment 800x600 -ba szepen, de ezt szentem valami plussz elektronika vagy sw csinalta illetve konvertalta (korrigalta?). Csak a win desktopra pillantottam ra, meg par weblapra IE -vel, szep volt. Sajnos az SXGA+ -os M6800N 1024x768 -ban, kevesbe :(

Bye,

Lasrach

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.