ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al)

Elküldve: 2004. 10. 06. 08:23

Elküldve: 2004. 10. 12. 10:18
Ti milyen VGA driver-t használtok? A gyári ASUS-t vagy valami módosított Catalyst-ot?

Elküldve: 2004. 10. 12. 10:43
Idézet: Sziki - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 9:18
Ti milyen VGA driver-t használtok? A gyári ASUS-t vagy valami módosított Catalyst-ot?

asus alltal javasolt. neha jatszom csak a gepen, eddig teljesitmennyel nem volt problemam.

Elküldve: 2004. 10. 12. 14:52
Idézet: Sziki - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 11:18

Sajnos az ASUS nem dobalja ki naponta az uj drivereket, de ha koveted az encke.net forumot, ott azert lehet ujakrol olvasni. Innen tudom en is, hogy a taiwani asus FTPn van fenn eleg uj VGA driver. (azert beszurom a tobbi cimet is hatha)
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asuscom.de...OK/M6x00N/Bios/
Jah es kerdesedre a valaszom, hasznaltam mar moddolt catalystot is, avval sem volt gond, de ha mar van gyari inkabb azt valasztottam.
Szerkesztette: hpx 2004. 10. 12. 14:53 -kor

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:13

(akinek xxxAe vegu BIOS-a van az remelem tudja, hogy nekik mas sorozat megy... nehogy ugy frissitse...)
Szerkesztette: hpx 2004. 10. 12. 15:14 -kor

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:35
Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 13:52
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asuscom.de...OK/M6x00N/Bios/
Jah es kerdesedre a valaszom, hasznaltam mar moddolt catalystot is, avval sem volt gond, de ha mar van gyari inkabb azt valasztottam.
huuu, az szemetladak! megyek es frissitek!

211es biost probalta valaki? change logot nem nagyon talaltam

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:06
Idézet: Red - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:35

211es biost probalta valaki? change logot nem nagyon talaltam
Igenis azok
 Ocska Power4Gear is le van maradva par evvel, igazan lehetne belole egy a gep kategoriajanak megfelelo tudasu dolog...
 Ocska Power4Gear is le van maradva par evvel, igazan lehetne belole egy a gep kategoriajanak megfelelo tudasu dolog...Ahogy elozo szolasomban irtam, a change log naluk szinten luxus...

Elküldve: 2004. 10. 13. 07:33
Csak azért kérdeztem ezt a VGA driver dolgot, mert régebben a gyári ASUS driverrel gondom volt Catia V5 alatt. Ha végighúztad az egeret a modelfán, az összes ikon egyformára változott...

Ekkor raktam fel moddolt Catalyst-ot, az jó volt.
Most felraktam a legfrissebb gyárit, ez is műxik rendesen.
Beégettem a 2.11-es biost is. Müködik vele a masina, a bios menürendszerében "természetesen" nincs változás. Semmi extrát nem tapasztaltam eddig.

Elküldve: 2004. 10. 24. 10:07
Óriási problémám van. Sose hittem volna, hogy ezt kell kérdeznem.

Németországban vett Asus noti garanciális javítását csak ott lehet érvényesíteni, vagy itthon is?
Történt ugyanis, hogy tegnap este akksiról használtam a gépet, és már elég kevés nafta volt benne, ezért rádugtam a 220-ra. Ekkor elsötétült a kép, újraindult és azóta semmi kép nincs rajta. Betölt szépen, és ki is tudom kapcsolni (billentyűvel, vakon). Se a külső monitoron, se a TV-n (s-videon) nem jön be semmi.
Segítsetek!!!!!!!
Ha a szervízbe beadás elött kiszedem a vincsit, akkor még megmarad a gari, vagy nem?
köszi
Szerkesztette: Jóqtya 2004. 10. 24. 10:11 -kor

Elküldve: 2004. 10. 24. 13:09
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 11:07
Óriási problémám van. Sose hittem volna, hogy ezt kell kérdeznem.

Németországban vett Asus noti garanciális javítását csak ott lehet érvényesíteni, vagy itthon is?
Történt ugyanis, hogy tegnap este akksiról használtam a gépet, és már elég kevés nafta volt benne, ezért rádugtam a 220-ra. Ekkor elsötétült a kép, újraindult és azóta semmi kép nincs rajta. Betölt szépen, és ki is tudom kapcsolni (billentyűvel, vakon). Se a külső monitoron, se a TV-n (s-videon) nem jön be semmi.
Segítsetek!!!!!!!
Ha a szervízbe beadás elött kiszedem a vincsit, akkor még megmarad a gari, vagy nem?
köszi
En amikor ott voltam a szervizben, akkor szedettem ki veluk a HDD-t, az a biztos.
Elvileg vilaggari van ASUS-ra, ugyhogy itt az ideje, hogy kideritsd, valoban igy van-e. (Azt hiszem nemeteknel 2 ev vilaggari es 3 ev egyeb jar hozza..)

Elküldve: 2004. 10. 24. 18:43
Rég írtam, ez felfogható jó dolognak is, meg rossznak is..
 A jó része, hogy nincs problem a géppel (kop-kop-kop!!!) a rossz, hogy csak úgy nem tudok irogatni, mert nincs rá idő..
 A jó része, hogy nincs problem a géppel (kop-kop-kop!!!) a rossz, hogy csak úgy nem tudok irogatni, mert nincs rá idő.. 
Viszont most nagyon elkezdett foglalkoztatni a vinyócsere, mert ez a 4200 RPM kezd megőríteni... !!!

Kérdés: Ha én szerválok egy HDD-t, akkor azt gondolom nem fogják nekem garanciálisan kicserélni/elfogadni/tovább folytatni a garit...?! :confused: Ha ezt jól gondolom, akkor hol és hogyan lehetne cseréltetni/újat venni beletetetni, hogy a gari megmaradjon? És ez mennyibe fájna nekem (60 GB@7200RPM 8MB)?
thx!
ja.. és még valami.. akkor ezexerint akár a 2 gigás procikat is vígan lekezeli a gép? Ezek árait hol lehetne fellelni neten?
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:48

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:51
Idézet: Sas Sam - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 19:43

Kérdés: Ha én szerválok egy HDD-t, akkor azt gondolom nem fogják nekem garanciálisan kicserélni/elfogadni/tovább folytatni a garit...?! :confused: Ha ezt jól gondolom, akkor hol és hogyan lehetne cseréltetni/újat venni beletetetni, hogy a gari megmaradjon? És ez mennyibe fájna nekem (60 GB@7200RPM 8MB)?
ja.. és még valami.. akkor ezexerint akár a 2 gigás procikat is vígan lekezeli a gép? Ezek árait hol lehetne fellelni neten?
Csak hangosan gondolkodom... Nincs matrica a HDD-t fedo lapot rogzito csavarokon, tehat ha en azt kicsavarozom, nem lesz nyoma. Tegyuk fel, hogy kicsavarod, kicsereled a keretben a HDD-t, es mindent visszacsinalsz... Kit zavarna ez elvileg ? Ha gond van visszaraknam a HDD-t es kesz...
Proci: En ugy tudom barmilyen Banias/Dothan procit tud kezelni, vagyis 2 GHz se lehet akadaly. Arban ezek naon sokba fajnak... sztem ujonnan 100k felett... NK arlistan netto 70k az 1.7-es (nagyobb nincs is irva...)
Szerkesztette: hpx 2004. 10. 24. 19:59 -kor

Elküldve: 2004. 10. 25. 22:32
Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:51
Proci: En ugy tudom barmilyen Banias/Dothan procit tud kezelni, vagyis 2 GHz se lehet akadaly. Arban ezek naon sokba fajnak... sztem ujonnan 100k felett... NK arlistan netto 70k az 1.7-es (nagyobb nincs is irva...)
Hmmm.... ha ez így van, akkor....
 Thx!
 Thx!Ezeket a prociárakat hol lehet megnézni? Ill. hol érdemes venni mostanság vinyót? Én 50 bruttóért láttam 60 GB-os Hitachit (7200/
 ...
...

IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

Elküldve: 2004. 10. 26. 01:06
Idézet: Sas Sam - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 23:32
 Thx!
 Thx!Ezeket a prociárakat hol lehet megnézni? Ill. hol érdemes venni mostanság vinyót? Én 50 bruttóért láttam 60 GB-os Hitachit (7200/
 ...
...Proci arakat egy nagyker arlistan lattam, az 1.7-es volt a legnagyobb.
HDD-k Ausztriaban altalaban olcsobbak, nekem onnan jott a Toshiba HDDm. Az IBM-ek azt hiszem kinn se sokkal olcsobbak, keress ra (geizhals.at)
Ha itthon, akkor elvileg az expert egy nagyker ha tudsz onnan... (arait nemtudom epp)
Szerkesztette: hpx 2004. 10. 26. 01:07 -kor

Elküldve: 2004. 10. 26. 19:04
Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 0:06
HDD-k Ausztriaban altalaban olcsobbak, nekem onnan jott a Toshiba HDDm. Az IBM-ek azt hiszem kinn se sokkal olcsobbak, keress ra (geizhals.at)
Ha itthon, akkor elvileg az expert egy nagyker ha tudsz onnan... (arait nemtudom epp)
ment PM

Elküldve: 2004. 10. 26. 22:44
www.guenstiger.de
vagy
www.notebooksbilliger.de
Megyek a szervizbe holnap, megkérdem a vinyócserét.
De a 4200-as tényleg idegölő. 60 GB-ra az 50.000 meg agyrém. Szal mi van, ha egy külső mobil-rack-ról botolok egy 7200-as 120 GB-os vinyót? Mert a rack meg a vinyó még így is olcsóbb.
Szerkesztette: Jóqtya 2004. 10. 26. 22:46 -kor

Elküldve: 2004. 10. 27. 00:41
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 23:44
www.guenstiger.de
vagy
www.notebooksbilliger.de
Megyek a szervizbe holnap, megkérdem a vinyócserét.
De a 4200-as tényleg idegölő. 60 GB-ra az 50.000 meg agyrém. Szal mi van, ha egy külső mobil-rack-ról botolok egy 7200-as 120 GB-os vinyót? Mert a rack meg a vinyó még így is olcsóbb.
En ugy olvastam nem problemamentes egy ilyen kulso rack. Nemtudom egyaltalan bootolni tude olyanrol a gep. Ha kulso, akkor viszont FireWire-osat vennek, amibel pedig biztos nincs bootolhato verzio. (A nemet encke.net forumon van tema kulso rack-rol...)
Igy van nalam 2 HDD a gepben, egyelore nekem eleg.
Egyebkent elarulom en avval a feltetellel vettem anno a nagykerben a noteszt, hogy a HDD-t barmikor cserelhessem. Mondtak is, hogy semmi gond, nyugodtan. (hangsulyoznam, hogy nagykerbol...)

Elküldve: 2004. 10. 29. 08:29
Megcsinálták a gépet. Alaplapcsere történt, de hogy miért ment tönkre a másik, azt nem tudták megmondani.
Nagyon szépen megcsinálták, karc sehol sincs.
Azt mondjuk nem tudom, hogy van-e köze az új biosnak a hibához. Ugyanis aznap frissítettem, mikor tönkrement. Kb. 3-4 órával elötte. Ugyhogy az új alaplapba a 10-es verziót raktam, amíg nem jön újabb infó.
Azokba a notikba, amikbe be lehet tenni a "kis ajtón" keresztül a vinyót és a ramot, abba garivesztés nélkül megtehető.

Elküldve: 2004. 10. 29. 10:08
Benn csücsül a kis gépem.
Tehát ha valaki a CRITO-ban akar laptopoz venni, az magára vessen , és a világ legnagyobb marhája.
Ez a cég egy KIBA*********** KÖCSÖG!
Bocs mindenkitől.
DE ideges vagyok. nagyon.................................
HG
Szerkesztette: Hrváthg 2004. 10. 29. 10:16 -kor

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.