HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al)

#201 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 06. 08:23

ezen a 7200es hdd-n mar en is gondolkodtam. egyedul csak az tartott meg vissza, hogy ceges a notebook. bar, elvileg tartos hasznalatra adtak! :)

#202 Felhasználó inaktív   Sziki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 10:18

Hi All,

Ti milyen VGA driver-t használtok? A gyári ASUS-t vagy valami módosított Catalyst-ot?
:think:
sziki

#203 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 10:43

Idézet: Sziki - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 9:18

Hi All,

Ti milyen VGA driver-t használtok? A gyári ASUS-t vagy valami módosított Catalyst-ot?

asus alltal javasolt. neha jatszom csak a gepen, eddig teljesitmennyel nem volt problemam.

#204 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 14:52

Idézet: Sziki - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 11:18

Hi All,

Sajnos az ASUS nem dobalja ki naponta az uj drivereket, de ha koveted az encke.net forumot, ott azert lehet ujakrol olvasni. Innen tudom en is, hogy a taiwani asus FTPn van fenn eleg uj VGA driver. (azert beszurom a tobbi cimet is hatha)

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asuscom.de...OK/M6x00N/Bios/

Jah es kerdesedre a valaszom, hasznaltam mar moddolt catalystot is, avval sem volt gond, de ha mar van gyari inkabb azt valasztottam.

Szerkesztette: hpx 2004. 10. 12. 14:53 -kor

#205 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:13

Van egyebkent uj BIOS, 211A verzio, szinten a .tw szerveren. Hogy mit javit... barcsak lenne vki bennfentes aki megosztja velunk :D

(akinek xxxAe vegu BIOS-a van az remelem tudja, hogy nekik mas sorozat megy... nehogy ugy frissitse...)

Szerkesztette: hpx 2004. 10. 12. 15:14 -kor

#206 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:35

Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 13:52

Sajnos az ASUS nem dobalja ki naponta az uj drivereket, de ha koveted az encke.net forumot, ott azert lehet ujakrol olvasni. Innen tudom en is, hogy a taiwani asus FTPn van fenn eleg uj VGA driver. (azert beszurom a tobbi cimet is hatha)

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/M6N/
ftp://ftp.asuscom.de...OK/M6x00N/Bios/

Jah es kerdesedre a valaszom, hasznaltam mar moddolt catalystot is, avval sem volt gond, de ha mar van gyari inkabb azt valasztottam.

huuu, az szemetladak! megyek es frissitek! :)

211es biost probalta valaki? change logot nem nagyon talaltam

#207 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:06

Idézet: Red - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:35

huuu, az szemetladak! megyek es frissitek! :)

211es biost probalta valaki? change logot nem nagyon talaltam

Igenis azok :D Ocska Power4Gear is le van maradva par evvel, igazan lehetne belole egy a gep kategoriajanak megfelelo tudasu dolog...

Ahogy elozo szolasomban irtam, a change log naluk szinten luxus...

#208 Felhasználó inaktív   Sziki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 07:33

Haj!

Csak azért kérdeztem ezt a VGA driver dolgot, mert régebben a gyári ASUS driverrel gondom volt Catia V5 alatt. Ha végighúztad az egeret a modelfán, az összes ikon egyformára változott... :p
Ekkor raktam fel moddolt Catalyst-ot, az jó volt.
Most felraktam a legfrissebb gyárit, ez is műxik rendesen.
Beégettem a 2.11-es biost is. Müködik vele a masina, a bios menürendszerében "természetesen" nincs változás. Semmi extrát nem tapasztaltam eddig. :)
sziki

#209 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 10:07

Sziasztok

Óriási problémám van. Sose hittem volna, hogy ezt kell kérdeznem. :(
Németországban vett Asus noti garanciális javítását csak ott lehet érvényesíteni, vagy itthon is?
Történt ugyanis, hogy tegnap este akksiról használtam a gépet, és már elég kevés nafta volt benne, ezért rádugtam a 220-ra. Ekkor elsötétült a kép, újraindult és azóta semmi kép nincs rajta. Betölt szépen, és ki is tudom kapcsolni (billentyűvel, vakon). Se a külső monitoron, se a TV-n (s-videon) nem jön be semmi.
Segítsetek!!!!!!!
Ha a szervízbe beadás elött kiszedem a vincsit, akkor még megmarad a gari, vagy nem?

köszi

Szerkesztette: Jóqtya 2004. 10. 24. 10:11 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#210 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 13:09

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 11:07

Sziasztok

Óriási problémám van. Sose hittem volna, hogy ezt kell kérdeznem. :(
Németországban vett Asus noti garanciális javítását csak ott lehet érvényesíteni, vagy itthon is?
Történt ugyanis, hogy tegnap este akksiról használtam a gépet, és már elég kevés nafta volt benne, ezért rádugtam a 220-ra. Ekkor elsötétült a kép, újraindult és azóta semmi kép nincs rajta. Betölt szépen, és ki is tudom kapcsolni (billentyűvel, vakon). Se a külső monitoron, se a TV-n (s-videon) nem jön be semmi.
Segítsetek!!!!!!!
Ha a szervízbe beadás elött kiszedem a vincsit, akkor még megmarad a gari, vagy nem?

köszi

En amikor ott voltam a szervizben, akkor szedettem ki veluk a HDD-t, az a biztos.

Elvileg vilaggari van ASUS-ra, ugyhogy itt az ideje, hogy kideritsd, valoban igy van-e. (Azt hiszem nemeteknel 2 ev vilaggari es 3 ev egyeb jar hozza..)

#211 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 18:43

Szaisztok!

Rég írtam, ez felfogható jó dolognak is, meg rossznak is.. :) A jó része, hogy nincs problem a géppel (kop-kop-kop!!!) a rossz, hogy csak úgy nem tudok irogatni, mert nincs rá idő.. :(

Viszont most nagyon elkezdett foglalkoztatni a vinyócsere, mert ez a 4200 RPM kezd megőríteni... !!!  :mad:

Kérdés: Ha én szerválok egy HDD-t, akkor azt gondolom nem fogják nekem garanciálisan kicserélni/elfogadni/tovább folytatni a garit...?!  :confused: Ha ezt jól gondolom, akkor hol és hogyan lehetne cseréltetni/újat venni beletetetni, hogy a gari megmaradjon? És ez mennyibe fájna nekem (60 GB@7200RPM 8MB)?

thx!

ja.. és még valami.. akkor ezexerint akár a 2 gigás procikat is vígan lekezeli a gép? Ezek árait hol lehetne fellelni neten?
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#212 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:48

Jóqtya: Most kapcsolok, hogy mar a Rikvest a hiv. szerviz, ahogy a masik topikban megirta zsozso. En meg nem naluk voltam, de gondolom, hogy hasonloan mukodik.

#213 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:51

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 19:43

... Viszont most nagyon elkezdett foglalkoztatni a vinyócsere, mert ez a 4200 RPM kezd megőríteni... !!!  :mad:

Kérdés: Ha én szerválok egy HDD-t, akkor azt gondolom nem fogják nekem garanciálisan kicserélni/elfogadni/tovább folytatni a garit...?!  :confused: Ha ezt jól gondolom, akkor hol és hogyan lehetne cseréltetni/újat venni beletetetni, hogy a gari megmaradjon? És ez mennyibe fájna nekem (60 GB@7200RPM 8MB)?

ja.. és még valami.. akkor ezexerint akár a 2 gigás procikat is vígan lekezeli a gép? Ezek árait hol lehetne fellelni neten?

Csak hangosan gondolkodom... Nincs matrica a HDD-t fedo lapot rogzito csavarokon, tehat ha en azt kicsavarozom, nem lesz nyoma. Tegyuk fel, hogy kicsavarod, kicsereled a keretben a HDD-t, es mindent visszacsinalsz... Kit zavarna ez elvileg ? Ha gond van visszaraknam a HDD-t es kesz...

Proci: En ugy tudom barmilyen Banias/Dothan procit tud kezelni, vagyis 2 GHz se lehet akadaly. Arban ezek naon sokba fajnak... sztem ujonnan 100k felett... NK arlistan netto 70k az 1.7-es (nagyobb nincs is irva...)

Szerkesztette: hpx 2004. 10. 24. 19:59 -kor

#214 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 22:32

Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:51

Csak hangosan gondolkodom... Nincs matrica a HDD-t fedo lapot rogzito csavarokon, tehat ha en azt kicsavarozom, nem lesz nyoma. Tegyuk fel, hogy kicsavarod, kicsereled a keretben a HDD-t, es mindent visszacsinalsz... Kit zavarna ez elvileg ? Ha gond van visszaraknam a HDD-t es kesz...

Proci: En ugy tudom barmilyen Banias/Dothan procit tud kezelni, vagyis 2 GHz se lehet akadaly. Arban ezek naon sokba fajnak... sztem ujonnan 100k felett... NK arlistan netto 70k az 1.7-es (nagyobb nincs is irva...)

Hmmm.... ha ez így van, akkor.... :) Thx!

Ezeket a prociárakat hol lehet megnézni? Ill. hol érdemes venni mostanság vinyót? Én 50 bruttóért láttam 60 GB-os Hitachit (7200/8)...
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#215 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 01:06

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 23:32

Hmmm.... ha ez így van, akkor.... :) Thx!

Ezeket a prociárakat hol lehet megnézni? Ill. hol érdemes venni mostanság vinyót? Én 50 bruttóért láttam 60 GB-os Hitachit (7200/8)...

Proci arakat egy nagyker arlistan lattam, az 1.7-es volt a legnagyobb.

HDD-k Ausztriaban altalaban olcsobbak, nekem onnan jott a Toshiba HDDm. Az IBM-ek azt hiszem kinn se sokkal olcsobbak, keress ra (geizhals.at)

Ha itthon, akkor elvileg az expert egy nagyker ha tudsz onnan... (arait nemtudom epp)

Szerkesztette: hpx 2004. 10. 26. 01:07 -kor

#216 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 19:04

Idézet: hpx - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 0:06

Proci arakat egy nagyker arlistan lattam, az 1.7-es volt a legnagyobb.

HDD-k Ausztriaban altalaban olcsobbak, nekem onnan jott a Toshiba HDDm. Az IBM-ek azt hiszem kinn se sokkal olcsobbak, keress ra (geizhals.at)

Ha itthon, akkor elvileg az expert egy nagyker ha tudsz onnan... (arait nemtudom epp)

ment PM

#217 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 22:44

A vinyó németben még olcsóbb.
www.guenstiger.de
vagy
www.notebooksbilliger.de

Megyek a szervizbe holnap, megkérdem a vinyócserét.
De a 4200-as tényleg idegölő. 60 GB-ra az 50.000 meg agyrém. Szal mi van, ha egy külső mobil-rack-ról botolok egy 7200-as 120 GB-os vinyót? Mert a rack meg a vinyó még így is olcsóbb.

Szerkesztette: Jóqtya 2004. 10. 26. 22:46 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#218 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 00:41

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 23:44

A vinyó németben még olcsóbb.
www.guenstiger.de
vagy
www.notebooksbilliger.de

Megyek a szervizbe holnap, megkérdem a vinyócserét.
De a 4200-as tényleg idegölő. 60 GB-ra az 50.000 meg agyrém. Szal mi van, ha egy külső mobil-rack-ról botolok egy 7200-as 120 GB-os vinyót? Mert a rack meg a vinyó még így is olcsóbb.

En ugy olvastam nem problemamentes egy ilyen kulso rack. Nemtudom egyaltalan bootolni tude olyanrol a gep. Ha kulso, akkor viszont FireWire-osat vennek, amibel pedig biztos nincs bootolhato verzio. (A nemet encke.net forumon van tema kulso rack-rol...)

Igy van nalam 2 HDD a gepben, egyelore nekem eleg.

Egyebkent elarulom en avval a feltetellel vettem anno a nagykerben a noteszt, hogy a HDD-t barmikor cserelhessem. Mondtak is, hogy semmi gond, nyugodtan. (hangsulyoznam, hogy nagykerbol...)

#219 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 08:29

Hali

Megcsinálták a gépet. Alaplapcsere történt, de hogy miért ment tönkre a másik, azt nem tudták megmondani.
Nagyon szépen megcsinálták, karc sehol sincs.
Azt mondjuk nem tudom, hogy van-e köze az új biosnak a hibához. Ugyanis aznap frissítettem, mikor tönkrement. Kb. 3-4 órával elötte. Ugyhogy az új alaplapba a 10-es verziót raktam, amíg nem jön újabb infó.

Azokba a notikba, amikbe be lehet tenni a "kis ajtón" keresztül a vinyót és a ramot, abba garivesztés nélkül megtehető.

#220 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 10:08

LAssan két hónapja hanyagolom a topicot, mert beadtam garanciális javításba a gépemet, amit azóta se láttam (nem tudom emlékeztek-e rá, valszeg alaplaphibás volt, GbitLAN), de a bolt ahova beadtam 1,5 hónapja ki se nyitott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Benn csücsül a kis gépem.
Tehát ha valaki a CRITO-ban akar laptopoz venni, az magára vessen , és a világ legnagyobb marhája.
Ez a cég egy KIBA*********** KÖCSÖG!
Bocs mindenkitől.
DE ideges vagyok. nagyon.................................

HG

Szerkesztette: Hrváthg 2004. 10. 29. 10:16 -kor

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »