HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS M6000N notebookok (Radeon 9600-al)

#281 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 21:28

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:00

Szerencsére ilyen nekem még nem jött elő.
Viszont van más!  :p
Ha akksihasználat küzben, a működő gépre rádugom a delejt, akkor kékhalált hal a winy és resetel.
Na, ilyen valakinek? (Mell. így ment tönkre anno, és lett alaplapcsere)

Hat ez csunayan hangzik. A Rikvest-be volt az elozo hibaval ?

#282 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:38

Idézet: hpx - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 20:28

Hat ez csunayan hangzik. A Rikvest-be volt az elozo hibaval ?

Igen ott volt, de már előtte is csinálta.
Lehet hogy windows-bug. Sima SP nélküli verzió.  :think:
Vagy a táp a szar? Mindjárt kipróbálom a főnök tápjával.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#283 Felhasználó inaktív   bugger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:02

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 12:38

Igen ott volt, de már előtte is csinálta.
Lehet hogy windows-bug. Sima SP nélküli verzió.  :think:
Vagy a táp a szar? Mindjárt kipróbálom a főnök tápjával.

Nos, nekem se jott elo ilyesfele zavar, szerencsere.... (Sp2)

HDD behallatszas: igen, van, de 10000%, hogy ez hardveres okokra vezetheto vissza, igy *nix alol is ugyanolyan lesz. Bar szerencsemre nem hangos, foleg, ha joool felhangositod a hangkartyadat.

Ja, az ujaknak: az enyem 3DMark03 alatt 2700-2730 pontot teljesit, bika a gep, tessek ilyet valasztani, vagy hasonlot ;) Jol, akadasmentesen fut HL2 (1280*800, kozepesen, a magashoz mar videomem keves, de birna, igy viszont megall toltogetni), DeusEx 2, (1024*768, full, Bloom nelkul), stb, szoval hacsak nincs igen eros geped otthon, megeri ez.

Mas: aki kapott hozza Xp-t: nektek is 2 recovery CD, amin egy Paragon Partition Magic image-file van? Kicsit elkezdtem oket szidni, amikor meglattam... Na meg a recovery partition.... Na mindegy
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse

#284 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:23

bugger

Az USB-s külső vincsid milyen keretben van? Kell hozzá táp, vagy az usb-ről kapja?

3,5-esbe létezik olyan, amihez nem kell táp?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#285 Felhasználó inaktív   bugger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:51

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 12:23

bugger

Az USB-s külső vincsid milyen keretben van? Kell hozzá táp, vagy az usb-ről kapja?

3,5-esbe létezik olyan, amihez nem kell táp?

3.5-ös normál HDD van egy külső keretben, és kell hozzá táp is.Szerintem nincs ilyan USB, ami tud elegendő tápot adni egy 3.5-ös HDD-nek, a 2.5-öshöz is sokszor kell második USB kábel is (a hivatalos áramellátás 500mA / USB csati).

Conceptronic CHD3U, lásd www.mktrading.hu (16+fa tőlük, MediaMtól meg asszem 32, de adnak egy 40es Maxtor HDD-t is)
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse

#286 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 23:31

http://www.digit-lif...00/asus-m6.html

Itt van egy eleg jo cikk az M6000N-rol, en is most vettem egy M68N-t, holnap szallitjak ki.
Valaki elarulna, hogy ezeken vajon oldal-t is vannak USB aljzatok vagy csak hatul? :-(

Szerkesztette: ion 2004. 12. 28. 23:32 -kor

#287 Felhasználó inaktív   ekg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 11:31

Idézet: ion - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:31

Itt van egy eleg jo cikk az M6000N-rol, en is most vettem egy M68N-t, holnap szallitjak ki.
Valaki elarulna, hogy ezeken vajon oldal-t is vannak USB aljzatok vagy csak hatul? :-(

csak hátul

#288 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:51

Oregapam folyton cikiz, hogy csak 1.7GHz-es proci van ebben a laptopban, hiaba magyarazom neki, hogy ez mashogy mukodik, es egy ilyen Pentium M 1.7GHz-es egy 2.6-os asztalinak felel meg teljesitmenyben. :D
Nem tudtok valami jo cikket, amiben vilagosan le van irva, hogy az orajel nem minden es miert is azonos teljesitmenyu ez a ket CPU?

#289 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 17:58

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:40

Ma elmentek a felszólítások a Critonak, és a Tóth 2001-nek. Beszámolok majd a fejleményekről, ha érdekel benneteket.

Addig is mindenki vegyen laptopot a critoból!!! :D

hg

Vissza is jöttek a levelek a Critobol, és a Tóth 2001 Kft-től is, mindenki lepattant....
Irány a bíróság......

Majd még írok, de lehet ha a jogerős ítéletre is kíváncsiak vagytok, akkor valszeg 1-2 év múlva nézzetek be a topic-ba (amikor már mindenki kidobta ASUS M6800-t).
Amúgy nekem az Asus helyett Clevo d870P- lett 3,2 -es Prescottal, ez gyors, mint atom, de olyan a hangja, mind a MIG-21-nek.

HG

#290 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:00

Idézet: ion - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:31

Hátul van 4 db.

"ma már csak emlék, mikor még MEGvoltál..."

hg

#291 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:45

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 16:58

Vissza is jöttek a levelek a Critobol, és a Tóth 2001 Kft-től is, mindenki lepattant....
Irány a bíróság......

Majd még írok, de lehet ha a jogerős ítéletre is kíváncsiak vagytok, akkor valszeg 1-2 év múlva nézzetek be a topic-ba (amikor már mindenki kidobta ASUS M6800-t).

HG

Hát mit is kívánhatna az ember

Gyors lefolyású, kedvező kimenetelű pert!
És boldog új évet  :cool:

Viszont nekem még mindíg bajom van ezzel a lcd világítással. Táp használatakor mindíg 4 Fn+F6-ot kell nyomnom bekapcsolás után, mert nem jegyzi meg a dolgot.
Erre valami ötlet?

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 01. 10. 11:48 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 11:55

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:45

Hát mit is kívánhatna az ember

Gyors lefolyású, kedvező kimenetelű pert!
És boldog új évet  :cool:

Viszont nekem még mindíg bajom van ezzel a lcd világítással. Táp használatakor mindíg 4 Fn+F6-ot kell nyomnom bekapcsolás után, mert nem jegyzi meg a dolgot.
Erre valami ötlet?

A Power4Gear -nél állítsd a Panel Light Brightness leveljét 100%-ra és metsd el... ez nem jó?
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#293 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:38

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 10:55

A Power4Gear -nél állítsd a Panel Light Brightness leveljét 100%-ra és metsd el... ez nem jó?

Game, High és Super módban (tehát táposban) nem lehet változtatni a Panel Light-ot. Szal nincs mit elmenteni.  :(

#294 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:23

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:38

Game, High és Super módban (tehát táposban) nem lehet változtatni a Panel Light-ot. Szal nincs mit elmenteni.  :(

Hmmm... majd megnézem, ha hozzájutok a géphez... ugyanis az M6-osom már másé lett, nekem meg egy T42-es figyelt be... ;)
Mindenesetre ez furcsa, hogy nem lehet menteni.. ugyanis nekem úgy volt, hogy ha rádugtam a töltőre, akkor egyből, magától felnyomta a fényerőt! Megnézem, amint tudom.
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#295 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 12:36

Valaki el tudna magyarazni, hogy milyen elven mukodnek ezek a Pentium M processzorok? Mi az oka annak, hogy egy 1.7 GHz-es Dothan megfelel egy 2.x GHz teljesitmenyu asztali Pentium-nak?

#296 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 15:38

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:23

Hmmm... majd megnézem, ha hozzájutok a géphez... ugyanis az M6-osom már másé lett, nekem meg egy T42-es figyelt be... ;)
Mindenesetre ez furcsa, hogy nem lehet menteni.. ugyanis nekem úgy volt, hogy ha rádugtam a töltőre, akkor egyből, magától felnyomta a fényerőt! Megnézem, amint tudom.

En pedig szamuztem azt a vacak Poverforgiirt, es inkabb a RightMark CPU Clock Utility-t hasznalom. Kepernyo dolgaihoz ez nem nyul, viszont a lenyeghez annal inkabb. Komolyan finomhangolhato, meg a CPU tapfesz is allithato. (En pl. lejjebb vettem, es igy kevesebbet megy a ventillator, mert szerintem nekem alaplapcserenel benan rakta ra a ficko es jobban melegszik.)

Arra azert kivancsi lennek masnak pl. teljesen alapjaraton hany fokos a gepe a MobileMeter-rel megnezve... Nekem alig ment 55 fok ala, ami ugye a limit ahol beindul a hangos uzemmodu venti, es igy elege volt egy kicsit terhelni, maris beindult a zajgep. Lehet hogy az 1GB RAM segit ra, de el kene adnom a gepet es venni nekem is egy T42-t... nem kell valakinek ? ;)

#297 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 15:39

Idézet: ion - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 12:36

Valaki el tudna magyarazni, hogy milyen elven mukodnek ezek a Pentium M processzorok? Mi az oka annak, hogy egy 1.7 GHz-es Dothan megfelel egy 2.x GHz teljesitmenyu asztali Pentium-nak?

Tekints be a kiemelt Notebook topikba, milliard infot talalsz errol. Nagyobb cache-van a P-M-ekben, valamint mas architektura, ezert tud joval gyorsabb lenni.

#298 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:38

Idézet: hpx - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 15:38

En pedig szamuztem azt a vacak Poverforgiirt, es inkabb a RightMark CPU Clock Utility-t hasznalom. Kepernyo dolgaihoz ez nem nyul, viszont a lenyeghez annal inkabb. Komolyan finomhangolhato, meg a CPU tapfesz is allithato. (En pl. lejjebb vettem, es igy kevesebbet megy a ventillator, mert szerintem nekem alaplapcserenel benan rakta ra a ficko es jobban melegszik.)

Arra azert kivancsi lennek masnak pl. teljesen alapjaraton hany fokos a gepe a MobileMeter-rel megnezve... Nekem alig ment 55 fok ala, ami ugye a limit ahol beindul a hangos uzemmodu venti, es igy elege volt egy kicsit terhelni, maris beindult a zajgep. Lehet hogy az 1GB RAM segit ra, de el kene adnom a gepet es venni nekem is egy T42-t... nem kell valakinek ? ;)

Ezzel gondolom csak a gáz, hogy a hotkey/gomb nem kezeli a másik progit, a beállítások mellett még külön kell állítanod a fényerőt. De biztos jobban lehet finomhangolni.

A melegedést meg kéne nézetni szerintem, mert nem jó az, ha szarul van rajta a hűtés! De majd megpróbálom én is megnézni a hőmérsékletet a másik dologgal együtt. Talán 7végén odajutok.

A T42 egy álom! Olyan masszív, jól összerakott gép, hogy csak na! Baromi jó dolog ez a magnéziumos ház! Kemény, nem nyeklik, nyaklik... A kijelző FlexiView-ja is eszméletlen! 170 fokban tökéletesen látható a képernyő! És gyönyörű a kontraszt is!
Az ASUS is eszement jó gép! Senki ne gondolja azt, hogy ezek után az már gagyi gépnek számít! Nem ezt mondom! ...csak anny, hogy ha valaki elkezd egy T42-t használni, akkor nem akar visszatérni máshoz... persze ennél is megvan a "hátrány"... csak 2 USB van, nincs rajta FireWire.. ezt picimaci kártyában kell beszereznem (12 rugó :() és az akksija 6 cellás, 4000-es... az ASUS 8 cella/4400-val szeben. Viszont ebben 2 Type II vagy 1 Type III kártya fér bele.

Ami nagyon gusztustalan az IBMnél, hogy az oprendszert meg kell venni vele, viszont nem cd-n kapom, plusz driverekkel, hanem egy rejtett parición van az egész, és magától felnyomja a win-t és konfigurálja.. ergo, ha én lepartícionálom, akkor ugrik az egész legális windows... eg a driverek...
Fogtam magam, beraktam a saját 60/7200 -es HDDmet és arra telepítettem, letöltöttem 800 MB (!!) drivert és felraktam.. ebből hasznos 400 MB kb. Az eredeti 80/5400-as vinyó meg majd megy egy rack-be... és akkor egmarad rajta az 5 gigás rejtett parti is. A 70 giga meg egyben egy mobil vinyó lesz...  :(

#299 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:38

Idézet: hpx - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 15:38

Ezzel gondolom csak a gáz, hogy a hotkey/gomb nem kezeli a másik progit, a beállítások mellett még külön kell állítanod a fényerőt. De biztos jobban lehet finomhangolni.

A melegedést meg kéne nézetni szerintem, mert nem jó az, ha szarul van rajta a hűtés! De majd megpróbálom én is megnézni a hőmérsékletet a másik dologgal együtt. Talán 7végén odajutok.

A T42 egy álom! Olyan masszív, jól összerakott gép, hogy csak na! Baromi jó dolog ez a magnéziumos ház! Kemény, nem nyeklik, nyaklik... A kijelző FlexiView-ja is eszméletlen! 170 fokban tökéletesen látható a képernyő! És gyönyörű a kontraszt is!
Az ASUS is eszement jó gép! Senki ne gondolja azt, hogy ezek után az már gagyi gépnek számít! Nem ezt mondom! ...csak anny, hogy ha valaki elkezd egy T42-t használni, akkor nem akar visszatérni máshoz... persze ennél is megvan a "hátrány"... csak 2 USB van, nincs rajta FireWire.. ezt picimaci kártyában kell beszereznem (12 rugó :() és az akksija 6 cellás, 4000-es... az ASUS 8 cella/4400-val szeben. Viszont ebben 2 Type II vagy 1 Type III kártya fér bele.

Ami nagyon gusztustalan az IBMnél, hogy az oprendszert meg kell venni vele, viszont nem cd-n kapom, plusz driverekkel, hanem egy rejtett parición van az egész, és magától felnyomja a win-t és konfigurálja.. ergo, ha én lepartícionálom, akkor ugrik az egész legális windows... eg a driverek...
Fogtam magam, beraktam a saját 60/7200 -es HDDmet és arra telepítettem, letöltöttem 800 MB (!!) drivert és felraktam.. ebből hasznos 400 MB kb. Az eredeti 80/5400-as vinyó meg majd megy egy rack-be... és akkor egmarad rajta az 5 gigás rejtett parti is. A 70 giga meg egyben egy mobil vinyó lesz...  :(

#300 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 14:20

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 9:38

Hotkey nem megy valoban (nekem ez nem hatrany, ugyan annyi 'munka' ket eger gombnyomassal kivalasztani mint odanyulni..)

Kijelzo fenyerot pedig mindig olyat hasznalok, hogy a fenyviszonyoknak megfeleljen. Raadasul ez azt jelenti altalaban h. ugyan az.

Tudom en milyen egy Thinkpad, csak arban is durvabb... foleg amikor vettem az M6...

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.