HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#121 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 20:51

[ 2004. január 27.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#122 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 20:54

idézet:
Ezt írta Ati007:

Elég fura forum ez.
Na mindegy , ha nem hiszed el akkor berakok egy képet.
Nem baj beszéljétek csak rá a srácokat a hiperszuper Blockbusterre!!![/QB][/quote]

print screen + ctrl-c + ctrl-v , 1 perc alatt megvan admin szerkesztéssel együtt.
:-)

[ 2004. január 27.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]

Személyeskedés szerkesztve.

[ 2004. január 28.: czaki szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#123 Felhasználó inaktív   The-GoDi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 22:15

És ha egyszer jobb az intel a sisnél miért kell egyből csalással vádolni?, ez van.

#124 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 22:24

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Az olvasás egy dual 1066-os RD ramnak felel meg. Biztos, hogy jó az érték? Nem 2344 véletlenül?
[/quote]

Ez több mint a ddr 400 elméleti maximuma. Tehát elég kamun hangzik.............
nc4000; A64 X2;

#125 Felhasználó inaktív   The-GoDi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 23:26

idézet:
Ezt írta Poni:

Ez több mint a ddr 400 elméleti maximuma. Tehát elég kamun hangzik.............
[/quote]

DDR 400 olvasási sebessége (igaz 440en) 5200 mb/s írása meg 1400 mb /sec
[url="http://"http://www.hardlimit.com/forum/showthread.php?threadid=24867"]http://www.hardlimit...?threadid=24867[/url]

#126 Felhasználó inaktív   Titti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 23:59

Személy szerint szívesebben használok Intel chipset-et, mint SiS-t, de a szám misztikán kívül nem érzem a sebesség különbséget. Nekem ez a SiS648FX, amit mostanában időnként nyüstölök, teljesen elég. A D470V képe meg egyszerűen sirály!

#127 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 00:12

idézet:
Ezt írta Ati007:
Nem hiszed el? miért irnék többet?[/quote]

Az aida-ban asztali konfigk szerepelnek leginkább, így elég furcsán néz ki, hogy egy leírás szerint 266-os DDR ramot támogató gép annyit tol, mint egy dual csatis (tudtommal noteszban nincs ilyen) RD ramos gép.

#128 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 00:14

idézet:
Ezt írta The-GoDi:

[url="http://"http://www.hardlimit.com/forum/showthread.php?threadid=24867"]http://www.hardlimit...?threadid=24867[/url]
[/quote]

Az ATA 133as winyó elméleti olvasási maximuma meg 133mb/sec, mégsem olvas annyival.
Ezt a témát egyébként mindenképpen jelentsed az alaplapgyártóknak, ugyanis szégyen, hogy a per pill legjobbnak számító intel 875-ös lap is csak 4880at tud dual chanelben.

#129 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 06:20

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Az aida-ban asztali konfigk szerepelnek leginkább, így elég furcsán néz ki, hogy egy leírás szerint 266-os DDR ramot támogató gép annyit tol, mint egy dual csatis (tudtommal noteszban nincs ilyen) RD ramos gép.
[/quote]

Tessék itt vannak a képek:
[url="http://"http://kep.tar.hu/attilaistvan/index.phtml?aid=27624175"]Aida memoria teszt[/url]

Gondolom most jön hogy csalok??!!
Az én véleményem hogy a Toshiba P10 elég jó kis gép.
Nekem jobb mint a blockbusterem ami volt elötte (hál istenek csak 3 napig).Én senkivel sem szeretnék hülye vitákba belemenni mindenki olyat vesz amilyet akar, én csak segiteni szerettem volna olyan embereknek akik még hezitálnak.Én nem légbölkapott linkeket szurtam be hogy valami ami nem támogatja a HT-t az a linken támogatja, hanem számokat amiket olyan progik mutattak amelyek arra lettek kitalálva hogy lemérjék a teljesitményt.
Az én véleményem aki teheti menjen ki ausztriába és ott vegyen laptopot és kerülje el a Blockbustereket!!!!(most jön majd Zsozso hogy amiért én véletlen kifogtam rosszat azért nem kéne ezt mondani, Ok aláirom de három nap alatt amit majdnem ott töltöttem vagy 4 gépet probálgatattok ki amiböl 2 el sem indult .)
Ja gyerekek akinek van blockbustere az rakjon már fel képeket amit az aidaban elért!!!!!

Innen is kiszerkesztettem az oda nem illő, szintén személyeskedő idézetet.

GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#130 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 09:40

idézet:
Ezt írta The-GoDi:

[/quote]

Ja és természetesen ez a noti nem 266-on (gyári adat) nyomja a ramot, hanem tuning értéken. Áljunk meg egy kicsit sztem. Jobb lenne vmi mással is megmérni. Hülyeségekre, lehetetlen dolgokra meg ne akarjuk már a kezünket a tűzbe tenni.

[ 2004. január 28.: Poni szerkesztette a hozzászólást ]
nc4000; A64 X2;

#131 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:18

idézet:
Ezt írta Poni:

Ja és természetesen ez a noti nem 266-on (gyári adat) nyomja a ramot, hanem tuning értéken. Áljunk meg egy kicsit sztem. Jobb lenne vmi mással is megmérni. Hülyeségekre, lehetetlen dolgokra meg ne akarjuk már a kezünket a tűzbe tenni.

[ 2004. január 28.: Poni szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha már nagyon AIDA-zunk van ebben a progiban még sok hasznos info: Alaplap/alaplap/membusz tulajdonságai alatt van egy max sávszélesség érték, ami ha minden igaz nagyobb mint a mért érték.

Ehhez hozzátartozik, hogy nekem a PC3200-as rammal ez az érték 3200MB/s az asztali gépemben (ennek a ramja valódi 200Mhz), természetesen nem megy ennyivel mert olcsó ram, és húzva sincs. :)

A laptopomban amiben a ugyanolyan 266-os ddr lakozik 133-on megy és mint gondolhatjátok esélye nincsen mivel az elméleti sávszél 2133Mb/s.

Ugyhogy 1. körben én sem hinném el.
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#132 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 13:32

idézet:
Ezt írta Ati007:

[url="http://"http://kep.tar.hu/attilaistvan/index.phtml?aid=27624175"]Aida memoria teszt[/url]

Az én véleményem hogy a Toshiba P10 elég jó kis gép.
Nekem jobb mint a blockbusterem ami volt elötte (hál istenek csak 3 napig).Én senkivel sem szeretnék hülye vitákba belemenni mindenki olyat vesz amilyet akar, én csak segiteni szerettem volna olyan embereknek akik még hezitálnak.Én nem légbölkapott linkeket szurtam be hogy valami ami nem támogatja a HT-t az a linken támogatja, hanem számokat amiket olyan progik mutattak amelyek arra lettek kitalálva hogy lemérjék a teljesitményt.
Az én véleményem aki teheti menjen ki ausztriába és ott vegyen laptopot és kerülje el a Blockbustereket!!!!(most jön majd Zsozso hogy amiért én véletlen kifogtam rosszat azért nem kéne ezt mondani, Ok aláirom de három nap alatt amit majdnem ott töltöttem vagy 4 gépet probálgatattok ki amiböl 2 el sem indult .)
Ja gyerekek akinek van blockbustere az rakjon már fel képeket amit az aidaban elért!!!!![/quote]

Kedves Ati,

Ha már dobálod a sz@rt, nem árt jól megnézni, hogy valóban azt célzod, akit kéne. Valahogy rám akarod testálni a "Gericom honi helytartója" címet, ami eléggé téves, főként ha figyelembe vesszük, hogy a bűdös életben egyetlen Gericom gépet nem adtam el. Valahogy hozzászólásaim sem nagyon dícsérték, hogy finoman fogalmazzak.
Hasonlóképp nem barátkozom a Toshiba Satellite szériájával, mert nem tükrözi a Toshiba minőségét. Nem tükrözi azt a hírnevet, amiért valaki 2004-ben Toshiba notebookot választ. Árulunk Toshibat, de a Satellite-ot saját jól felfogott érdekünkben senkinek sem ajánljuk, sőt az ingadozó vásárlót le is beszéljük róla. Nem akarunk ugyanis abba a helyzetbe kerülni a vásárló később a nyakunkba varrja a hibás döntés következményeit. Nem akarom önmagamat n+1.-szer ismételni, amúgy is szerencsétlen dolog a fogadatlan prókátor szerep. Ha valakit érdekel, leírom tapasztalataim, ennyi. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy évi sok-sok ezer eladott gép alapján tudok képet alkotni, így mondhatni: véleményem statisztakai mintán alapul. Ettől persze lehet téves. Leszidhatok olyan gépet, mely egy példánya a tulajnál hibátlanul kiszolgál. Végülis én csak egy statisztikát látok, márpedig az mindig szürke, míg egy adott eset vagy fekete vagy fehér.

Kronológiailag annyi történt, hogy valaki Satellite-ot akart venni és érdeklődött. A magam részéről leítam a meglátásaimat. Ő kérdezett és kapott egy választ, a privát dolga, mit kezd vele. Ennek az lett a következménye, hogy egy jelenleg boldog Satellite tulajdonos - nevezetesen Te -jól besértődött. Ez van, ezen én nem tudok és nem is akarok változtatni. Van egy darab notebookod, ez pedig nem tekinhető statisztikai mintának. Vagy elromlik vagy nem. Vagy elégedett leszel vele hosszú távon vagy nem. Megvásároltad, ez egy eldöntött szituáció; mondhatni ez a topik (Milyen notebookot vegyek) nem neked és főképp nem rólad szól.
Ez a topik szvsz az érdeklődöket elrettenti, és ezt nagyon szerencsétlen iránynak tartom. Most éppen számok röpködnek ide-oda, mely egy termék minőségét, megbízhatóságát elég távolról érinti. A gyors notebook gyorsabb, a lassabb pedig lassabb; ettől még lehet jó vagy rossz egyaránt.
Nálam egy notebook könnyű és sokat megy el egy töltéssel és tartós. Nekem olyan gépem van, mely 1.4GHz-es és 8 órát megy el egy aksival. Cserébe 1100-at mér rajta a 3DMark2001,a 2003 pedig el sem indul. Érdekel ez? Nem és nem is fog. Rosszabb egy D510P-nél, mely 10K ill. 3K felett mér? A fenéket! Az én értekrendem szerint jobb. A lényeg az, hogy az, hogy nekem megfelel.

#133 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 13:46

idézet:
Ezt írta Ati007:

[/quote]

Riport file mhtml-ben? ;)

#134 Felhasználó inaktív   24 bit 96KHz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:15

idézet:
Ezt írta The-GoDi:

És ha egyszer jobb az intel a sisnél miért kell egyből csalással vádolni?, ez van.
[/quote]

És ha egyszer jobb az intel a sisnél miért kell egyből csalással vádolni?, ez van

Elfogadom, hogy a SIS chipset nem lesz olyan autentikus, mint az Intel. Ettől függetlenül, az új változatok ott vannak a szeren. Térjünk rá vissza 1 év múlva is!
A csalás szót te használtad.

Azt viszont, hogy a levegőbe puffogtass a töketlen hasonlatatokkal együtt... (Toyota Suzuki:-)

Még mindig össze merem engedni a D470V-met, akár egy P20-szal is.

:-p

Jó havat!

:( :( :( :( :( :(
[*]

:confused:

[ 2004. január 28.: 24 bit 96KHz szerkesztette a hozzászólást ]
Szeretem a notebookomat.

#135 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:48

idézet:
Ezt írta zsozso:

Nálam egy notebook könnyű és sokat megy el egy töltéssel és tartós. Nekem olyan gépem van, mely 1.4GHz-es és 8 órát megy el egy aksival. Cserébe 1100-at mér rajta a 3DMark2001,a 2003 pedig el sem indul. Érdekel ez? Nem és nem is fog. Rosszabb egy D510P-nél, mely 10K ill. 3K felett mér? A fenéket! Az én értekrendem szerint jobb. A lényeg az, hogy az, hogy nekem megfelel.
[/quote]

Na ezzel én is egyetértek. Milyen notid van??? Nekem nc4000. Igaz nem 8 óra, hanem kb 3-4, de cserébe 1,6kg és ati radeon 7000 tv-outtal. ugye az albérleteseknek nem kell elmesélni micsoda előny az s-video out!!!!!!!!
nc4000; A64 X2;

#136 Felhasználó inaktív   The-GoDi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 15:27

Zsozso igazd van, midnenkinek az a notebook felel meg amire akarja használni, te neked speciel notebookod van és nem desknoteod. De ha egyszer az ember desknoteot akar venni szíve joga. És emiatt nem kell őt megvetni, mert hogy nem számít az üzemidő és csak a teljesítmény a lényeg. Végülis ezért jött létre a desknote. Valami előhívta ezt az irányzatot és lehet, hogy ez az út fog tovább menni, nem a kis teljesítmény minél hosszabb távon, de ezt inkább ne mi hanem a jövő mondja meg, és olyan emberek, mint "24 bit 96KHz" ne a másikon túráztassák magukat, hanem segítsenek másnak a döntésben és ne csak annyit legyen képes mondani, hogy az én desknoteom mindent ver! Pontosan ebből látszik, hogy mennyire különbözőek vagyunk, és vannak akik soha sem fognak felnőni.

#137 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 15:57

K.András: indítványozni fogom, hogy kapj egy kis gondolkodási időt egy tempban formájában. A mai megnyilvánulásod stílusa nem igazán erre a fórumra való.

A személyeskedő hozzászólásokat kipucoltam, nyomatékosan megkérek Mindenkit, hogy fejezze be a személyeskedést (tisztelet a kivételnek)! Vitázni lehet kultúráltan is, ha az előző két topikban sikerült, ebben miért ne menne?

Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#138 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 19:35

Mi ez hol vagyok?
Dell Inspiron 9300

#139 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 19:42

Ha már itt vagyok remélem jo helyen járok,kérdeznék valamit.Van egy compaq evo 1015 gépem amiben amd2000+ proci van ami 1666mhz kéne menni az aidában ez 1316,92mhz a busz 219,49 ez most rendben van igy?
Dell Inspiron 9300

#140 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 19:54

idézet:
Ezt írta zsozso:

Kedves Ati,

Ha már dobálod a sz@rt, nem árt jól megnézni, hogy valóban azt célzod, akit kéne. Valahogy rám akarod testálni a "Gericom honi helytartója" címet, ami eléggé téves, főként ha figyelembe vesszük, hogy a bűdös életben egyetlen Gericom gépet nem adtam el. Valahogy hozzászólásaim sem nagyon dícsérték, hogy finoman fogalmazzak.
Hasonlóképp nem barátkozom a Toshiba Satellite szériájával, mert nem tükrözi a Toshiba minőségét. Nem tükrözi azt a hírnevet, amiért valaki 2004-ben Toshiba notebookot választ. Árulunk Toshibat, de a Satellite-ot saját jól felfogott érdekünkben senkinek sem ajánljuk, sőt az ingadozó vásárlót le is beszéljük róla. Nem akarunk ugyanis abba a helyzetbe kerülni a vásárló később a nyakunkba varrja a hibás döntés következményeit. Nem akarom önmagamat n+1.-szer ismételni, amúgy is szerencsétlen dolog a fogadatlan prókátor szerep. Ha valakit érdekel, leírom tapasztalataim, ennyi. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy évi sok-sok ezer eladott gép alapján tudok képet alkotni, így mondhatni: véleményem statisztakai mintán alapul. Ettől persze lehet téves. Leszidhatok olyan gépet, mely egy példánya a tulajnál hibátlanul kiszolgál. Végülis én csak egy statisztikát látok, márpedig az mindig szürke, míg egy adott eset vagy fekete vagy fehér.

Kronológiailag annyi történt, hogy valaki Satellite-ot akart venni és érdeklődött. A magam részéről leítam a meglátásaimat. Ő kérdezett és kapott egy választ, a privát dolga, mit kezd vele. Ennek az lett a következménye, hogy egy jelenleg boldog Satellite tulajdonos - nevezetesen Te -jól besértődött. Ez van, ezen én nem tudok és nem is akarok változtatni. Van egy darab notebookod, ez pedig nem tekinhető statisztikai mintának. Vagy elromlik vagy nem. Vagy elégedett leszel vele hosszú távon vagy nem. Megvásároltad, ez egy eldöntött szituáció; mondhatni ez a topik (Milyen notebookot vegyek) nem neked és főképp nem rólad szól.
Ez a topik szvsz az érdeklődöket elrettenti, és ezt nagyon szerencsétlen iránynak tartom. Most éppen számok röpködnek ide-oda, mely egy termék minőségét, megbízhatóságát elég távolról érinti. A gyors notebook gyorsabb, a lassabb pedig lassabb; ettől még lehet jó vagy rossz egyaránt.
[/quote]
Zsozso
Én nem vagyok besértödve semmi okom nincs!!!
Ahogy te is a tapasztalataidal szeretél volna segiteni másnak én is!!
Nem hiszem hogy sárt dobálnék bárkire is .Az meg hogy nem hiszik el amit ide leirok nem ÉRDEKEL.
Innentöl kezdve nem is érdekel ez a forum mert rég nem arról szól hogy segitsünk másoknak!!!
Én csak a saját tapasztalataimat osztottam meg és bizza a gericomal befürödtem a toshibával meg vagyok elégedve a többi nem érdekel.
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.