HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#3121 Felhasználó inaktív   Pirinyó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:06

Idézet: randomly - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 20:23

SziaSztok :-)

A Fujitsu-Siemens M7405 azt az LG-IBM gyártja vagy valamit benéztem rajta.
Nekem így elsőre úgy tünt?

rand

hol lehet most ilyet kapni?

Mennyiért?

#3122 Felhasználó inaktív   CseLev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:17

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 18:04

Még egyszer mondom, nincs 1.8-as MT processzor. Egyébként nem tudom, mit olvastál össze, de jó ha tudod, hogy idén egy millió feletti Radeon 9700 ment el.

Most már abszolut nem tudom, hogy mit gondoljak :confused:

Az említett konfigot mailben kaptam egy konkrét árajánlattal egy értékesítőtől.
:reklamacio: MOST VÉGÜL MI AZ IGAZSÁG? :reklamacio:

Egyébként mikor mondtad már...?

Köszi GoLAN a bíztatást! :respect:

#3123 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 17:21

Idézet: CseLev - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:17

Most már abszolut nem tudom, hogy mit gondoljak :confused:

Az említett konfigot mailben kaptam egy konkrét árajánlattal egy értékesítőtől.
:reklamacio: MOST VÉGÜL MI AZ IGAZSÁG? :reklamacio:

Egyébként mikor mondtad már...?

Köszi GoLAN a bíztatást! :respect:

Nos, hogy haladjunk egy kicsit a dologgal:
- clevos fórumban vetetted fel először feb. 7-én, kettővel alatta lett jelezve, hogy a Pentium MT 1.8 proci valami elírás lesz -- jó esetben Pentium M 1.8 Dothan, de ki tudja
- a Clevo M375EW van akinek bejön, van akinek nem, de a "sok helyen olvastam, hogy gond van az ATi kezelésével" típusú félelmed alaptalan, nem tudom, milyen szubjektív dolgok állnak a háttérben, de semmiképp sem általánosítható.

Egyébként, az egyik forgalmazó a Pentium M után rendszeresen odaírja, hogy TM - vagyis Trade Mark - nem ez zavart be? Ez a cég szereti tupírozni a dolgokat, elfedve, hogy hivatalosan nem jogosult Clevo forgalmazására. Kitők kaptad az ajánlatot?

#3124 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 17:48

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 17:21

Nos, hogy haladjunk egy kicsit a dologgal:
- clevos fórumban vetetted fel először feb. 7-én, kettővel alatta lett jelezve, hogy a Pentium MT 1.8 proci valami elírás lesz -- jó esetben Pentium M 1.8 Dothan, de ki tudja
- a Clevo M375EW van akinek bejön, van akinek nem, de a "sok helyen olvastam, hogy gond van az ATi kezelésével" típusú félelmed alaptalan, nem tudom, milyen szubjektív dolgok állnak a háttérben, de semmiképp sem általánosítható.

Egyébként, az egyik forgalmazó a Pentium M után rendszeresen odaírja, hogy TM - vagyis Trade Mark - nem ez zavart be? Ez a cég szereti tupírozni a dolgokat, elfedve, hogy hivatalosan nem jogosult Clevo forgalmazására. Kitők kaptad az ajánlatot?

Az M375 nem rossz gép.
Közepes igényű usereknek megfelelő.

Nálam egy Glare-Type kijelzős verzió járt 1 giga ram , 80GB vinyó és 1.6-os Dothan társaságában.
Kijelző tényleg jó. Igaz, a mostani IPS paneles T42-vel sincs vizuális gondom.

Amire figyelj oda:
--hangja (marha halk és torz hang jött a nálam lévő hangszórójából, de a fejhallgató kimenet is halk és torz volt. Hallgasd meg a hangját vásárlás előtt. Vigyél egy CD-t és fejhallgatót.

-- melegszik. A palmrest is felmelegszik, valószínűleg a vinyó fűti. A gép alja is elég rendesen felmelegszik. Ölben már kellemetlen egy idő után.

-- hangos. IBM T42 után irdatlan hangosnak tűnik. Vagy az IBM hűtése jobb, vagy a Clevo-é szar. Kb ugyanaz a kategória, de IBM-nél nem hallani ha megy a venti.

-- vegyél bele elég ramot, különben lassú lesz. 512mb a minimum szerintem.
--5400-as vinyó nem luxus. Olyat vegyél bele.

--ha játékra vennéd, akkor arra a notebook kijelző teljességgel alkalmatlan.
Hiába a R9700. 60hz frissítés és lassú panel. Csak külső moncsin érdemes játszani. Az LCD erre nem alkalmas.

-- lehet hogy én bénáztam, de nekem nem ment a kártyaolvasó sem. Felismerte a belerakott nokia kártyát, de nem látta.

-- Wlan és BT esetén egy gombbal kapcsolgatod őket ki/be. Nekem gondot okozott melyik is megy éppen. Az említett gomb rossz helyen van. Véletlenül megnyomva gond van belőle.

-- A wlan és BT nem mehet egyszerre (nekem ugyan sikerült bekapcsolni), de gondolom egy az antennájuk és nem jó ha egymás vevőjére dolgoznak az adók.

#3125 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 00:41

Sziasztok! keresegéltem, de nem találtam sehol annak a proginak a nevét vagy linket, ami a notebook-os amd athlon-oknak a teljesítményét nem hagyja csőkkenteni, hanem mindig full teljesítménnyel dolgoztatja a procit a hordozható gépekben.
A segítséget előre is köszi!
Egyébként ha valakit esetleg érdekel:
ASUS A2500D
Athlon 2800+
256 mb
Radeon 9200 32mb
3d mark2001: 4061pont
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#3126 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 03:30

How do I set CPU speed with power management?

In Windows XP, almost all notebooks use XP's built-in power management setup. Settings can be changed through Control Panel | Power Options, Power Schemes tab. (Depending on your setup, you may need to click "Switch to classic view" in Control Panel to see the Power Options choice.)
When None is in effect, the CPU will always run at full speed unless it reaches a critical thermal zone (in plain terms, unless it's overheating).

#3127 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 17:22

Sziasztok! Keresnék Dell D600-hoz mini pci wlan-t. Hol lehet kapni?
Thx.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#3128 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 17:59

Hali!

Azon gondolkodom, hogy létezik-e valamilyen kurvagyors memória a PCMCIA slotba?
Ugyanis a gépbe beteszek 1 giga ramot, de nem szeretném ha a vinyót baszogatná swappeléssel.
T42-ről van szó. 60GB/7200 az egyik vinyó. A másik a gyári 40gb/5400 az ultrabayben egy keretben.
Szeretném ha egyikre sem swappelne.

Létezik valami gyors memória amit be tudok tolni a Pcmcia slotba?
Azt használnám Swapnek.

Illetve létezik valamilyen Pcmcia-ide adapter. Gondoltam az UBay slim-ből kikerült Combo drájvomat arra kötöm. (Ide-Ubay slim átalakítóm van).

#3129 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 20:05

Nincs kedvem uj topikot nyitni egy egyszeru kerdesnek:
Tudtok valami olcso, jo, megbizhato laptop szervizt?

Egy regi Toshiba Satellite zsanerjait kene meghuzni, mert kilazultak, allandoan pofara/hanyattesik az LCD.

#3130 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 21:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 17:59

Hali!

Azon gondolkodom, hogy létezik-e valamilyen kurvagyors memória a PCMCIA slotba?
Ugyanis a gépbe beteszek 1 giga ramot, de nem szeretném ha a vinyót baszogatná swappeléssel.
T42-ről van szó. 60GB/7200 az egyik vinyó. A másik a gyári 40gb/5400 az ultrabayben egy keretben.

Létezik valami gyors memória amit be tudok tolni a Pcmcia slotba?
Azt használnám Swapnek.

Illetve létezik valamilyen Pcmcia-ide adapter. Gondoltam az UBay slim-ből kikerült Combo drájvomat arra kötöm. (Ide-Ubay slim átalakítóm van).

Solid State Disk?

szerk:
Tavaly még találtam (1db) magyar céget, aki forgalmazott ilyet, de most nem lelek rá. Azért kiindulásképp berakok egy linket: SSD

Szerkesztette: GoLAN 2005. 02. 13. 22:06 -kor

#3131 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:07

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 21:27

Solid State Disk?

szerk:
Tavaly még találtam (1db) magyar céget, aki forgalmazott ilyet, de most nem lelek rá. Azért kiindulásképp berakok egy linket: SSD

Sajnos PCMCIA nincs, a notiban meg nem tudom máshová berakni.

#3132 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:17

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 17:59

Windows XP-t hasznalsz? Tiltsd le a swap-et... ;) 512 felett mar meg lehet vele probalkozni... 1GB-nal mar nem lehet belole baj...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3133 Felhasználó inaktív   norb0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:30

Hi!
Most akarok egy M400A 03-at venni, de nem tudom mire képes a videókártyája ( ATi® Mobility Radeon X700/128MB ) és mennyit bír az akkuja.
Melyik a jobb ATi® Mobility Radeon X700/128MB vagy ATi® Mobility Radeon 9700/128Mb???
Jó lenne ha tudnátok segíteni. Előre is köszi

#3134 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:35

Nézegetem az új notikat..
tudnátok tanácsot adni?
Nézegettem ACER Travelmate-eket...
pl.  4502LMi (centrino 1.6GHz, 512mb ram, 15"tft, 60GB hdd, radeon 9700 64mb ram(nem shared) dvd iro, wlan, stb... ez olyan 343eFT bruttó
van erről valakinek valami véleménye?
illetve néztem még a Toshibákat, de azok drágábbak, mint az Acer-ek, mit lehet tudni a 2 közti különbségekről?

várom válaszaitokat!
köszi

vadaszg

#3135 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:38

Idézet: norb0 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 21:30

Hi!
Most akarok egy M400A 03-at venni, de nem tudom mire képes a videókártyája ( ATi® Mobility Radeon X700/128MB ) és mennyit bír az akkuja.
Melyik a jobb ATi® Mobility Radeon X700/128MB vagy ATi® Mobility Radeon 9700/128Mb???
Jó lenne ha tudnátok segíteni. Előre is köszi

Valószínűleg az X700 a jobb. Tapasztalatokat ne várj, ilyen még nem sok fordul elő.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor azt mondom nem érdemes ekkora videokártyát venni.
Minden notebook LCD alkalmatlan a játékra. Max RTS megy el, a többire (amelyen már gyorsabb mozgás is van) már nem jó. Mondom ezt úgy, hogy volt már R9700-as Clevo M375 is a notijaim között.

Ha nem grafikai tervezéssel foglalkozol, akkor vegyél egy jobb gépet gyengébb VGA-val.
Neked is azt tanácsolom, hogy ha teheted, akkor vegyél egy márkás notit (IBM) még akkor is ha az abban lévő VGA gyengébb.

Ha akarod megnézheted az én T42-es notimat, és utána lesz fogalmad a minőségről.
Igaz ebben nem R9700 van csak 9600, de teljesítményben lazán odavágja a Clevo-t.
Írj egy privit, ha meg szeretnéd nézni a gépem!

#3136 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 23:45

Idézet: norb0 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 20:30

Mobil X700 (8 pix pipelines) ~ desktop 9800
Mobil 9700 (4 pix pipelines) ~ desktop 9600.

#3137 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:31

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 21:38

Minden notebook LCD alkalmatlan a játékra. Max RTS megy el, a többire (amelyen már gyorsabb mozgás is van) már nem jó.

Szia,
És ha van mellette egy asztali LCD? Vagy abból sem mindegy, hogy melyik?
Én is hasonlót néztem ki, X600-as videokártyával egy acer-t.
Vagy jobb neki egy hagyományos monitor?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#3138 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:35

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 22:38

Valószínűleg az X700 a jobb. Tapasztalatokat ne várj, ilyen még nem sok fordul elő.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor azt mondom nem érdemes ekkora videokártyát venni.
Minden notebook LCD alkalmatlan a játékra. Max RTS megy el, a többire (amelyen már gyorsabb mozgás is van) már nem jó. Mondom ezt úgy, hogy volt már R9700-as Clevo M375 is a notijaim között.

Ha nem grafikai tervezéssel foglalkozol, akkor vegyél egy jobb gépet gyengébb VGA-val.
Neked is azt tanácsolom, hogy ha teheted, akkor vegyél egy márkás notit (IBM) még akkor is ha az abban lévő VGA gyengébb.

Ha akarod megnézheted az én T42-es notimat, és utána lesz fogalmad a minőségről.
Igaz ebben nem R9700 van csak 9600, de teljesítményben lazán odavágja a Clevo-t.
Írj egy privit, ha meg szeretnéd nézni a gépem!

Ezzel nem értek egyet!
Nem azt mondom, hogy a lanpartykat ezen kéne nyomni, de biztos vagyok benne, hogy a következő laptopomban nem integrált videókártya lesz (hacsak meg nem táltosodnak addig :))!
Annak idején én is úgy gondoltam, hogy nincs szükség a combos videókártyára, de azóta teljesen átszoktam az asztali gépről a notira, és néha azért jól jönne a teljesítmény!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#3139 Felhasználó inaktív   lzsolt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 16:17

Egy ASUS s5-ben szeretném a gyári 4200 rpm-es vincsit egy IBM/Hitachi 7200 rpm-esre lecserélni, de úgy hogy a garancia is megmaradjon. Az új vincsit most viszonylag olcsón meg tudom venni (60Gb 8 mb cache 7200 rpm 25K), csak a csereét kéne még olcsón megúszni.

Valakinek ötlete, hogy ki és mennyiért cseréli ki ?

#3140 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 16:45

Idézet: lzsolt - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 16:17

Egy ASUS s5-ben szeretném a gyári 4200 rpm-es vincsit egy IBM/Hitachi 7200 rpm-esre lecserélni, de úgy hogy a garancia is megmaradjon. Az új vincsit most viszonylag olcsón meg tudom venni (60Gb 8 mb cache 7200 rpm 25K), csak a csereét kéne még olcsón megúszni.

Valakinek ötlete, hogy ki és mennyiért cseréli ki ?

Priviben megirhatnád hol veszed a vinyót és mennyi garral!
Nekem is kellene egy.

Köszi!

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »