Milyen notebookot vegyek? - második rész
Elküldve: 2003. 08. 31. 21:12
Ar 300-400 netto!!
Ha pl megnyitok egy corelt ne toltson a gep napokat szoval normalis legyen igazabol sokfele van de mindbe vmi fos videokartya van ez zavar engem 32mbos ezereves ati nah ezt nem akarom!!
koszonom
Elküldve: 2003. 09. 01. 14:58
idézet:
Ezt írta BmwM3:
Hat igazabol sok netezes neha quake2 nyomok neten addig kirakom majd moncsira es igazibol infos suliba jarok es ahoz is kell megbizhato legyen es ne gericom meg hasonlok mert attol hanyok sorry ha vkinek az van es megsertettem!!!!
Ar 300-400 netto!!
Ha pl megnyitok egy corelt ne toltson a gep napokat szoval normalis legyen igazabol sokfele van de mindbe vmi fos videokartya van ez zavar engem 32mbos ezereves ati nah ezt nem akarom!!
koszonom[/quote]
Netezni lényegében majd minden noteszen lehet, a quake2 sem egy mai játék, gondolom egy egyszerűbb 3d-s kártya viszi.
Az még nem derült ki, hogy szükséged van-e nagy akkuidőre, vagy mindig tápról megy a gép. Ugyanis egy nagyobb proci meg egy jobb 3d-s kárya rendesen zabál, tehát avval nem lehet hosszú órákat kvékezni. Arról nem is szólva, hogy a notik tft-jének response time-ja elmarad egy crt-től jelentősen, tehát játékpkban elképzelhető, hogy kenődik, csíkot húz, stb. Ezt mindenképpen meg kell nézned rajta, mert mindenkinek mások a 'szem beállításai' ilyen téren.
Elküldve: 2003. 09. 01. 16:25
Koszonom
Elküldve: 2003. 09. 03. 12:13
Segítsetek nekem pls. Laptopot szeretnék vásárolni, de egyátalán nem ismerem őket. Egyszerűbb munkákra, napi levelezés stb. célra lenne. feltétel a modem, hálózati csatlakozás, jó volna infraport. Fontos, hogy csendes legyen. És nem ártana ha lenne benne cdíró meg sok memória (bár az ha jól tudom bővíthető). árba meg legyen minél olcsóbb.

előre is kösz
Elküldve: 2003. 09. 03. 12:44
idézet:
Ezt írta devpet:
Sziasztok,
Segítsetek nekem pls. Laptopot szeretnék vásárolni, de egyátalán nem ismerem őket. Egyszerűbb munkákra, napi levelezés stb. célra lenne. feltétel a modem, hálózati csatlakozás, jó volna infraport. Fontos, hogy csendes legyen. És nem ártana ha lenne benne cdíró meg sok memória (bár az ha jól tudom bővíthető). árba meg legyen minél olcsóbb.Compaq gépeket nézegettem, akit ismerek mindenkinek az van. Milyen tapasztalatok van pl az IBM, Dell, Acer stb. gépekről. Szal milyen márkát érdemes venni?
előre is kösz[/quote]
Hali!
Nekem az aláírosomban szereplő DELL gépem van, meg vagyok elégedve vele. Szövegszerksztésre, netezésre használom. "Normál" munka mellett nincs hangja, mert ilyenkor soha nem kapcsolódik be a ventilátora.
Elküldve: 2003. 09. 04. 09:50
idézet:
Ezt írta devpet:
Sziasztok,
Segítsetek nekem pls. Laptopot szeretnék vásárolni, de egyátalán nem ismerem őket. Egyszerűbb munkákra, napi levelezés stb. célra lenne. feltétel a modem, hálózati csatlakozás, jó volna infraport. Fontos, hogy csendes legyen. És nem ártana ha lenne benne cdíró meg sok memória (bár az ha jól tudom bővíthető). árba meg legyen minél olcsóbb.Compaq gépeket nézegettem, akit ismerek mindenkinek az van. Milyen tapasztalatok van pl az IBM, Dell, Acer stb. gépekről. Szal milyen márkát érdemes venni?
előre is kösz[/quote]
A kérdésedre korrekt választ kapsz, ha végigolvasod a topikot és az elődjét is. A márkanév szerinti választás teljes zsákutca. Ugyanis a cégek nem gyártanak, hanem gyártatnak. Az olcsó készülékeik igénytelenek és minőségileg sincsenek a toppon.
Elküldve: 2003. 09. 05. 19:46
idézet:
Ezt írta tejfel:
Hali!
En Compal CQ12-t vettem a notebook centrum-nal.
(2.4 P4 asztali, 60G vinyo, 1G ram, ati9000,15")
Az elejen volt par korom memoriagond miatt, de aztan
beallt a gep. Gyanus amugy, hogy van vmi melegedesi
problemaja, de joideje nem eszleltem.
Ha tft nelkul hasznalom, akkor amugy egyaltalan
nem meleg a gep. Dolgoztam vele napi 8-10
orakat, s semmi gond nem volt.
Tetszik a ketyere, olcsoert sztem jot. (koppkoppkopp)
tejfel[/quote]
Hello!
Nekem is compal CQ12esem van (p4 2,4GHz,512 ram, 40Gb, ati rad 9000, 15")
Mit ertesz melegedesi probleman?
Kikapcsol a gep? Vagy csak gomboknal melegszik...pl a power meg a gyorsbilleknel?!
Elküldve: 2003. 09. 07. 16:15
- Hát olyat semmiképp ne, amit köröz a rendőrség... mint például az alábbit:
ASUS L3800S P4-es (2Ghz/256DDR/40GB) noti, szériaszáma 2BNP043914. Szept. 6.-án hajnalban lopták el Bp. 17. kerületben Rákosligeten, táp és egyéb kiegészítők nélkül.
Ha valaki találkozna a géppel, kérem haladéktalanul értesítsen engem (0620 328 8317) vagy a rendőrséget!
Köszönöm megértéseteket!
(Elég nagy bajban vagyok nélküle

Elküldve: 2003. 09. 07. 22:10
idézet:
Ezt írta mantis:
"Milyen notebookot vegyek?"
- Hát olyat semmiképp ne, amit köröz a rendőrség... mint például az alábbit:
[/quote]
asusnal nincs olyan minta zibmnel hogy be lehet jelenteni hogy lopott es barmilyen szerviznel bebukod?
tolem emlekszem meg akkor is megkerdeztek a serial#-t mikor tapot vettem hozza.
szornyu lehet elhagyni notebookot, fogadd reszvetem.
Elküldve: 2003. 09. 07. 23:26
idézet:
Ezt írta diab303:
szornyu lehet elhagyni notebookot, fogadd reszvetem.[/quote]
Tényleg az, és köszönöm.
idézet:
asusnal nincs olyan minta zibmnel hogy be lehet jelenteni hogy lopott es barmilyen szerviznel bebukod?
[/quote]
Nem tudom, remélem van. Mindenesetre valami ilyesmiben bízva küldtem is egy mailt a magyarországi disztibutoroknak, a Sowah-nak és a Ramiris-nek. Talán érdemes volt.
Elküldve: 2003. 09. 08. 08:24
Itt van valakinek ilyen? Tapasztalatok? Leginkább a megbízhatóság/minőség érdekelne! Járt már valaki a budapesti Dell-szervízben, ez milyen?
Köszönöm a válaszokat!!

Elküldve: 2003. 09. 08. 10:39
idézet:
Ezt írta shadai:
sziasztok! én is a napokban szeretnék notebook-ot venni, CNET/ZDNET review-k szerint a sub-100 dolcsis kategóriában messze a DELL INSPIRON 1100 a legjobb választás.
Itt van valakinek ilyen? Tapasztalatok? Leginkább a megbízhatóság/minőség érdekelne! Járt már valaki a budapesti Dell-szervízben, ez milyen?
Köszönöm a válaszokat!![/quote]
Az 1100-as széria legnagyobb baja, hogy 2db USB porton kívül semmi nincs rajta. Se floppy, se infra, se soros, se párhuizamos, se firewire. Ehhez képest a féltégla kategória. Viszont jó nagy aksi van benne, ami pozitív. Jobb választás az 5100-as és lényegesen jobb bármelyik Latitude.
Elküldve: 2003. 09. 08. 12:19

a latitude sajnos már a büdzsé feletti áron van.. ebben az árkategóriában (260-280 netto) szerinted van jobb választás a dell 1100-nél?
usb egyébként nekem bőven elég, tulajdonképpen cd-rw/dvd sem kell (usb memory key-t használok adatmozgatásra).
Elküldve: 2003. 09. 08. 12:19
Mit ertesz melegedesi probleman?
Kikapcsol a gep? Vagy csak gomboknal melegszik...pl a power meg a gyorsbilleknel?!
Igazabol csak megerzes, hogy huzamosabb hasznalat utan
a cache rendetlenkedik. Az ms-tol lehet memteszter progit
leszedni, az jelezte a hibakat. Ez lehetett ram hiba is,
de 3szor is csereltunk ramot, s az utolsonal is volt
vmi.
Az elso adag rammal meg a windows sem akart meleg allapotban
felmenni (persze reggel a szervizben mar igen...).
Fagyogatott szanaszet minden.
Azert csak gyanu, mert ezutan egy hetig ezen a gepen
dolgoztam napi 8-10 orakat, es semmi gond nem volt.
Ekkor viszont nem hasznaltam a monitorjat, igy nem is
melegedett annyira (ennyire sokat dob a moncsi ?).
A bill melegszik hatul, de az nem akkora gond, mert
legtobbet ugyis kulso billel lesz hasznalva.
Csipom amugy a ketyeret.
tejfel
Elküldve: 2003. 09. 09. 13:25

végül egy dell inspiron 2650 mellett döntöttem és nagyon boldog vagyok vele!
250 HuF (nettó) volt és kaptam hozzá ajándékba egy 256MB-os usb flash drive-ot: szerintem jó vétel.
Elküldve: 2003. 09. 09. 14:11
idézet:
Ezt írta shadai:
megvettem!!
végül egy dell inspiron 2650 mellett döntöttem és nagyon boldog vagyok vele!
250 HuF (nettó) volt és kaptam hozzá ajándékba egy 256MB-os usb flash drive-ot: szerintem jó vétel.[/quote]
Gratula! Azért egy kicsit fecsegjél róla. Paraméterek, gar, stb.,stb, hátha mást is érdekelnek a részletek.