HWSW Informatikai Kerekasztal: ALBATRON alaplapok - Kinek mi a véleménye!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ALBATRON alaplapok - Kinek mi a véleménye!? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 08. 19:47

Ja és ha már itt tartunk, akkor még egy kis off BOCS!

Mi az a HT? és mire jó?

#62 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 22:36

Én nemtom, hogy aggasztónak, vagy bíztatónak találjam-e, hogy KX18D PRO II-höz cirka 1 héten belül 3 BIOS frissítést is kiadtak. Bár bocsánatos lehet, hogy ezekben 3-4 javítás és 1-2 módosítás került a BIOS-ba. De, ha a hibajavításokat vesszük alapul, akkor elgondolkodtató, hogy vajon hány hiba lehet még a BIOS-ban.
Ami mellette szól a dolognak, hogy legalább nem várnak hónapokat 2 frissítés között, hanem a hiba felfedezésekor "azonnal" kidobják hozzá a frissítést.

#63 Felhasználó inaktív   handras 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 10:57

idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Ja és ha már itt tartunk, akkor még egy kis off BOCS!

Mi az a HT? és mire jó?
[/quote]

Hello !

HT = HyperThreading, azaz többszálú feldolgozás.
Az oprendszer nem 1 hanem 2 db processzort "lát" és ezek között megosztja az elvégzednő feladatokat. Részletesebben azt jelenzi, hogy a processzoron belül lévő pipeline-ok jobb kihasználsára kitalált technologia. A vélemények eltérnek hogy jó-e vagy csak parasztvakítás az egész. Tény, hogy bizonyos alkalmazásoknál gyorsabb lesz a dolog másoknál teljesen értlmetlen (ha ramigényes). Az sem árt ha a progi támogatja a multiprocesszoros alkalmazást (Photoshop, 3dmax, stb.), valamint az op rendszer is támogatja (Nt, win2000k, xp, server op rendszerek).
Nemrég (kb 1 éve) csináltunk 1 dual xeonos gépet ott elég jól nézett ki, hogy nem 2 hanem 4 proci van a gépben :) Amugy késöbb le lett tiltva az opcio mivel a linuxnak gondjai voltak vele. (Akkor! - mostani helyzettről nem tudok.)

865 kontra 875 : nincs semmilyen különbség egyedül a PAT nevezetű memóriakezelés. Még gyártástechnológiai sincs.

Üdv
András

u.i.: nyilván az Albatron is ki fog jozni 875-ös chipkészletes lapot, ha az szükséges lesz. Gondolom

#64 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 17:47

Kicsit felhozom a témát.

A Prohardver végre készített egy [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=285"]nForce2 TESZTET[/url] néhány alaplappal, melyek között az én kicsikém is megtalálható. És néhány üzletben is kapható kb. 31000 HUF bruttóért. Így elnézve a Prohardveres teszte "konklúzióját" tényleg (csak) az ajánlott kategóriába tartozik, bár én nem így érzem, mivel kiskerben szeptemberben ~25000 bruttóért vettem. :cool: (biztos véletlen volt :))

A Prohardver tesztben a max 300 MHz fsb nem valós, mivel a lap támogatja a Bartont.

Más:
Tuningolás szempontjából még mindíg nem sikerült tesztelnem, mivel csak a napokban tudtam szerezni olyan hűtőt, ami esetleg el is bírná a procit húzott állapotban.
Viszont most is feldobom a kérdést, hogy - mivel a topic indítása óta eltelt ~3 hónap - esetleg nem került-e valaki ilyen lappal közelebbi kapcsolatba?

Kíváncsi lennék mások véleményére a lappal kapcsolatban.

[ 2003. december 04.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#65 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 19:08

idézet:
Ezt írta mumtaz:
És néhány üzletben is kapható kb. 31000 HUF bruttóért. Így elnézve a Prohardveres teszte "konklúzióját" tényleg (csak) az ajánlott kategóriába tartozik, bár én nem így érzem, mivel kiskerben szeptemberben ~25000 bruttóért vettem. :cool: (biztos véletlen volt :))[/quote]Az árakat egy bizonyos nagyker árai szerint kalkulálom ki, ott kb. ennyibe került kb 1 hónappal ezelőtt.
idézet:
Ezt írta mumtaz:
A Prohardver tesztben a max 300 MHz fsb nem valós, mivel a lap támogatja a Bartont.[/quote]A Prohardver! tesztben szereplő 300 MHz-es max FSB VALÓS, ugyanis a Bartonok FSB-je 166 és 200 MHz.
Én szóltam, uff! :)

[ 2003. december 04.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 21:07

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Az árakat egy bizonyos nagyker árai szerint kalkulálom ki, ott kb. ennyibe került kb 1 hónappal ezelőtt.
[/quote]
Én sem azt mondtam, hogy az ár nem valós. Itt inkább arra világítottam rá, hogy én valamiért (talán az eladó hirtelen ismerethiánya miatt) az alaplapot olcsóbban vettem meg. Innen nézve én teljesen más szemmel nézek az összehasonlító tesztre. :)

idézet:
Ezt írta fLeSs:
A Prohardver! tesztben szereplő 300 MHz-es max FSB VALÓS, ugyanis a Bartonok FSB-je 166 és 200 MHz.
Én szóltam, uff! :)
[/quote]

Így korrekt.Összes fejemet veregetem a falba, mivel ez valahogy fel sem merült bennem. Mentségeműl szolgáljon, hogy csak jóindulatból mondtam.

#67 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 22:03

Az az Albatron lap nekem is szimpatikus, csakhát amikor néztem az árakat, akkor az Aopen, az Albatron és az ASUS is 33K volt asszem. Így az Alba nem nyerhetett, mivel a másik kettőn több cucc van. Attól függetlenül nekem tetszik.

#68 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 23:13

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Az az Albatron lap nekem is szimpatikus, csakhát amikor néztem az árakat, akkor az Aopen, az Albatron és az ASUS is 33K volt asszem. Így az Alba nem nyerhetett, mivel a másik kettőn több cucc van. Attól függetlenül nekem tetszik.[/quote]

Nekem is. Bár amikor először láttam, akkor hirtelen nem tudtam hová tenni, mivel ilyen márkájú alaplapot még nem láttam, de a dobozt kinyitva és az alaplapot megszemlélve (tudás, kinézet) nagyon megtetszett, de még mindíg bizalmatlan voltam. Aztán mikor meghallottam, hogy mindezért mennyit is kell fizetni (amennyiért én vettem), valahogy vegyes érzelmek kavarogtam bennem, hogy ez túl olcsó egy jó minőségű laphoz, ami ennyire fel van szerelve.
A dobozt tovább szemlélve szemet szúrt az a bizonyos 3 év garanciára vonatkozó "ikon". Ekkor azonnal kérdőre vontam az eladót, aki közölte, hogy ez teljesen komoly. A számlát is ennek megfelelően kaptam meg, ami szintén meglepett, hiszen én még nem találkoztam olyan üzlettel, mely a kötelező 1 év garanciánál többet nyomott volna a számlára. Eddig inkább csak közölték, hogy az a gyári garancia.
Ezek tudatában minden kétségem eloszlott és elhoztam az alaplapot. Eddig nem bántam meg. :)

#69 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 23:15

Mennyin megy benne a procid? Mekkora a max FSB, amit kihoztál belőle szinkron?

#70 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 23:43

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Mennyin megy benne a procid? Mekkora a max FSB, amit kihoztál belőle szinkron?[/quote]

Még semmi, aminek 3 oka van.

1. Ez az első (leszámítva az 5x86-osomat) AMD procis gépem. Eddig Intel volt, ezért alaposan körül kell nézegetni, hogy mik azok a buktatók, amibe belefuthatok. Egyébként egy AXDA sorozatú 2400+ tengődik benne, amit egyszer próbaképpen a D5TB-vel, szorzóállítással alapfeszen 2600+-ig (16x133 MHz) sikerült felnyomni.

2. Nem volt normális léghűtésem. TITAN D5TB alapon általános procihasználat mellett még épphogy jó volt.

3. A mostani JET 7 hűtés csak 3 napja üzemel a gépben, ezért a napokban csak összehasonlítás folyik, hogy mennyivel hűt jobban a D5TB-nél. Eddig jók az eredmények, mert a D5TB-vel (4500 rpm-en) a SETI-t fullban nyomatva a proci pillanatok alatt elérte az 56-58 fokot. A JET 7-el ugyanez kb 2500 rpm-nél 46 fok (a venti max fordulata 3500), de ehhez is kellett pár perc, mire elérte. Általános használat mellett a JET 7-el alapfordulaton átlag 40 fokos a proci.

[ 2003. december 04.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#71 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 07:45

idézet:
Ezt írta Vulpes:
Inkább nem ismerik, és kell egy kis idő amíg ismert, elismert, s ezáltal elterjedt lesz.[/quote]

Ez így van, én is (szeretném) forgalmazni azok között akik megkeresnek gépátépítés kapcsán és az AMD platformot választják, de hiába ajánlgatom a külföldön már yóó ideje nívós terméket, a kutya sem hallgat rám. Abit és Asus :D ennyi.

Hozzátenném, hogy a többi gyártóval szemben 3 év garanciát vállalnak a termékeikre és kifejezetten minőségi cucc. Eddig összesen 2db volt a kezemben, a design egy kicsit felesleges rá, de a szolgáltatásai révén ez elhanyagolható tényező.

Tudom, mindenki a tuningra hajt és arról vár infót, de nekem nem erősségem a tuning, így arra nem tudok választ adni. Ha nagyobb órajelet szeretnék használni, akkor nagyobb procit veszek :D

Remélem, hogy ez a cég befészkeli magát a köztudatba legalább úgy, mint anno az inno :D

#72 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:31

Hol lehet pro2 -őt legolcsóbban venni? Mert pro1 Hertában van jó áron, de az nekem nem elég :-/
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#73 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 12:43

Van ott pro2 is (mar ha intelre gondolsz)

#74 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:51

AMD-re.

#75 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 22:48

idézet:
Ezt írta EG0:
Hol lehet pro2 -őt legolcsóbban venni? Mert pro1 Hertában van jó áron, de az nekem nem elég :-/[/quote]

Hát erre nem tudnék pontos választ adni. Ha pesti vagy és érdekel, akkor esetleg hétfőn megkérdezhetem azt a boltost, akitől én vettem, hátha tud hozni olcsóbban. :)

#76 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 00:22

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Hát erre nem tudnék pontos választ adni. Ha pesti vagy és érdekel, akkor esetleg hétfőn megkérdezhetem azt a boltost, akitől én vettem, hátha tud hozni olcsóbban. :)
[/quote]

Hát, ha valami csoda folytán 25-26e-ért lenne, akkor érdekel. Amúgy meg vszínű NF7-S lesz.

#77 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 19:38

idézet:
Ezt írta EG0:

Hát, ha valami csoda folytán 25-26e-ért lenne, akkor érdekel. Amúgy meg vszínű NF7-S lesz.
[/quote]

Holnap megkérdezem. Úgyis kell pár cucc ház moddoláshoz amit talán be tud nekem szerezni.

Mellesleg próbálkoztam picit tuningal a mai napon. Ameddig eljutottam a lenti procival az 13.5x166 MHz alapfeszültségen. Igaz, feljebb nem is próbáltam mivel valamilyen oknál fogva bootoláskor "...ntfs.sys fájl nem található..." hibaüzenettel megáll.

[ 2003. december 08.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#78 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 11:00

[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=285&p=3"]Albatron KX-18D ProII teszt és a többi![/url]
Wittman

VMH59

#79 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 16:30

idézet:
Ezt írta EG0:

[/quote]

Megkérdeztem. Sajnos már náluk is 33010 Ft lett. :( :( :(

#80 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 17:28

idézet:
Ezt írta mumtaz:

Megkérdeztem. Sajnos már náluk is 33010 Ft lett. :( :( :(

[/quote]

Gondolom a Flash-Data-nál vetted újpesten /vagy Flaxman/! :)

Az Ajánlott Netto Kisker Árak:

KX18D PRO2 26.910,- HUF Netto
KX18D PRO 19.840,- HUF Netto
K8X800 PRO2 41.350,- HUF Netto
K8X800 PRO 28.580,- HUF Netto

Új alaplapok
KX600S Pro - Serial ATA RAID-del!

Ha gondoljátok belinkelhetek pár kiskert akiknél megtaláljátok az alaplapokat!!

ps.: Most tesztelek egy KX18D PRO2-t én is a gépemben!
Eddigi tapasztalatok pozitívak!

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.