Elküldve: 2005. 06. 08. 12:57
Egy Compaq IPAQ 3760 használója vagyok már egy ideje és felmerült bennem, hogy jó volna netezni rajta. GSM-infraport összefüggésben a net gyönyörűen megy, csak hát kissé drága. Igazából arra kellene, hogy itthon a kertben/ágyban, stb. kényelmesebben lehessen olvasgatni a weboldalakat. A mostani felállás: ADSL jön a házba, az bele egy PI-es gépbe, ami NAT-tal oszt netet a benti asztali gépeknek(UTP kábelezés + HUB). Mit kellene vásárolnom ehhez a felálláshoz, hogy tudjak netezni a kéziszámítógépen az egyik asztali géptől mondjuk 30 méteres sugarú körben? Bluetooth jó erre vagy wifit használjak?
Pontos eszköztípusok jöhetnek, hogy miből kéne összerakni és általános tanácsok is, hogy merre érdemes elindulni.
A PI-es gépen NetBSD fut, az én gépemen Linux, az se baj, ha csak akkor tudok netezni, amikor az én gépem be van kapcsolva, gondolom a wifis cuccokat a NetBSD kevésbé támogatja, mint a Linux. De ha csak windows alatt működő eszközök kellenének hozzá, az se dráma, akad a közelben windowsos gép is.
Köszi előre is a tippeket!