HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:42

Idézet: local hero - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 6:06

Segítsetek - kb két hete próbálok tájékozódni sub-notebook ügyben, nagyon amatőr vagyok. Szeretnék: kicsit, könnyűt,  legyen benne (nem külső) DVD lejátszó, CD iró/olvasó, és mindenfajta Internet hozzáférés (bluetooth is). Sokat utazom, a gépet szövegszerkesztésre használom, sok anyagot Interneten kapok, a DVD is a munka része.
Kéne a magyar billentyűzet.
A Sony Vaio-ról rosszakat olvastam egy kinti site-on, A Fu-Si rojkonszenvesebb, de melyik?
Köszönet!!!

Összegben mennyire gondoltál?
A Fusiról is lehet rosszakat hallani. Viszont ha szövegszerkesztésre használod, akkor a sonyk mellett szól a gyönyörű kijelzője:)

#1182 Felhasználó inaktív   local hero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:50

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 22:42

A Fusiról is lehet rosszakat hallani. Viszont ha szövegszerkesztésre használod, akkor a sonyk mellett szól a gyönyörű kijelzője:)

sony vaio-t megnéztem, csodás, de az Acomp csak 1 éves garanciát ajánlott és várni kell, amig legalább angol nyelvü bejön (most csak francia van.) Nézzem a notebook-nál? (Mammut, Pólus). Eddig thinkpadem volt, régi, nehéz, minden külső rajta, de bizom az IBM-ben, az asztali gépem is az. A thinkpad-eknél nem látok bluetooth-t.
Köszönet!!!

#1183 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:30

Idézet: local hero - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:50

sony vaio-t megnéztem, csodás, de az Acomp csak 1 éves garanciát ajánlott és várni kell, amig legalább angol nyelvü bejön (most csak francia van.) Nézzem a notebook-nál? (Mammut, Pólus). Eddig thinkpadem volt, régi, nehéz, minden külső rajta, de bizom az IBM-ben, az asztali gépem is az. A thinkpad-eknél nem látok bluetooth-t.
Köszönet!!!

Hát igen, francia billentyűzettel nekem sem kéne :down:
A notebook.hu-nál drágábbak, de lehet cserébe megoldják ezt. Viszont a sony garanciája régiónként különböző, ausztriába, németországban, cseheknél stb 2év garancia van rá.

#1184 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:47

Idézet: local hero - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 23:50

Köszönet!!!

ha pénz nem számít, és nem kell tablet funkcionalitás, sem teljesítmény, panasonic toughbook eLite w4.

ha a pénz korlátos, de azért van rá, és esetleg teljesítmény is kell, akkor asus w5f, csak nem tudom, van-e nem glaretype panellel.

ha kevés rá a pénz, és 1,9 kg még belefér (már nem igazán ultrahordozható), akkor MSI MEGABOOK S260/270.

Szerkesztette: special 2006. 03. 31. 00:00 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 13:34

Haveromnak van MSI 270-es subnote.
Szerintem jopofa, nincs vele semmi gond, o is elegedett vele, es szep a kijelzoje is.

Mellesleg sok penz notebook-ba olni total marhasag mert 1-2 ev mulva ugyis egy elavult masina lesz.

Szoval nekem szimpatikus ar/tudas-ban a MSI 270.

#1186 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 14:39

Idézet: YikeSS - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 13:34

Szerintem jopofa, nincs vele semmi gond, o is elegedett vele, es szep a kijelzoje is.

Mellesleg sok penz notebook-ba olni total marhasag mert 1-2 ev mulva ugyis egy elavult masina lesz.

Itt figyel mellettem egy.
Majd referálok.

#1187 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 18:31

Idézet: YikeSS - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 12:34

Azért szerintem nem avul el olyan gyorsan egy notebook :)
Nekem pl egy P3as van, de még mindig kielégíti minden igényemet.

#1188 Felhasználó inaktív   local hero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:31

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 22:42

Van egy "akciós" Fu Si, P7010-es, 467.999-ért. Merjem? Nekem nagyon huzós, de... 3 év garancia, uj. Köszönet a tanácsokért!!!

#1189 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:47

Idézet: local hero - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:31

Van egy "akciós" Fu Si, P7010-es, 467.999-ért. Merjem? Nekem nagyon huzós, de... 3 év garancia, uj. Köszönet a tanácsokért!!!

Annyiért már P7120 is akad.

#1190 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 20:35

Msi S270:

Majdnem sub. 12.1". 2kg.
Turion Mt30/512mb/80gb/DVD RW/WLAn/BT/8 cellás akku.

A gép elég masszív, állítólag magnézium ötvözet váza van. Mjdnem IBM masszívságú.
A proci elég fürge, teszteket nem csináltam.
A kijelző nagyon jó, glare-type (fényes felületű), elég nagy a fényereje, 1280x800-as felbontású. Wxga.
A fényereje is elég. Persze nem olyan fehér a fehér mint a mögötte levő VX924en, de notihoz mérten az egyik legjobb.Sony-hoz hasonló, csak Glare-type. Talán az egyik legvékonyab kijelző amivel találkoztam. Vékony, de masszív. A chipset ATI RS480, integrált X200-as VGA vezérlővel.
Van benne DVD író. DL, Philips SDVD8441. Nem próbáltam. Mindenféle port akad. 3xUSb2.0, mini firewire, vga kimenet, SD/MMC/MS olvasó, PCMCIA, modem, ethernet, hang ki/be. A cucc elég falánk. 8 cellás 4400mAh-s akkuja van. Ezzel kb 4 órát megy. Most az első ciklusánál azt mondja az akkumérő, hogy 36% 1:10.  Persze megy a Wlan/BT és szól a zen is rajta. A nagy akku megemeli a gép hátulját kb 1 centivel. Így a billentyűzet kellemes megdöntött pozícióba kerül. A gép alja pedig nem párhuzamos az asztallal és így tud szellőzni. A gép nem melegszik túlságosan. Ez azt jelenti hogy a hűtése jó. Elég halk is, de néha be-bekapcsol.  A hangszórója elég magas hangú, semmi basszus. A kijelző alatt van 2 pici hangszóró. A gép alán nincs egyetlen fedél sem. A bővítését nem tudom hogyan kell megoldani. Van benne Intel 2200BG és Bluetooth is. Sajnos ezt egy kapcsoló kapcsolja, de külön külön. Gyakorlatilag egy nyomógomb, aminek 4 állapota van. Szar, mert wlan mellett úgy kapcsolható be a BT ha elgyalogolok a wlan+BT együttesig. Közben sajnos a wlan kikapcsol egy pillanatra. a billentyűzete jó. 30 centi széles a gép, gyakorlatilag tudtak belezsúfolni egy teljes méretű magyar billentyűzetet. Ez egyébként olcsón cserélhető, magam is gondolkodom a fekete gépbe egy fehér billentyűzet berakásán. 1-2e a HRP-ben.  Csak tudnám hogy kell szétszedni.....   Muszály lesz a ram bővítés miatt. Ha nem rabló a kereskedő, akkor nem lopja ki a csomagból a Targus válltáskát és az optikai egeret amit a géphez adnak. A táska nagyon jó. Adnak hozzá Recovery DVD-t is. A kijelző törléséhez mellékelnek egy puha kendőt is.  A töltője nem nagy, de legalább nem 3 pólusú a tápdugója mint a dell és ibm cuccok esetén (magyarul villás a 220-as vége). 
Most netezés közben kb 20 wattot mutat a mobile meter. Ez kb megmutatja hogy így wlan és BT mellett zenét hallgatva kb 3.5 órára elég a 65Wh-s akku. Falánk, de ez van. Van pár alkalmazás indító gomb. Mail, web,search. A touchpad elég jó. Lehet rajta gördítő sávokat beállítani. A vinyója WD 800VE. 80gb/5400. Elég gyors, nem tűnik melegedősnek. A gép jól használható. Bár a billentyűzetet még szoknom kell, mert elég határozottan meg kell nyomni a billentyűket, nem elég simogatni. Gyakorlatilag a 2kg-ba mindent beraktak amit lehet. WLAn, BT, DVD író, jó kijelző, nagy vinyó, elég nagy akku, teljes méretű billentyűzet, stb. Mindez egy elég masszív házban foglal helyet divatos fehér vagy szolid fekete színben. Összességében egy jól használható majdnem subnoti 12.1"-os wxga
kijelzővel.
Targus táska: Kép
Honlapja
Teszt és képek

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 06. 21:21 -kor

#1191 Felhasználó inaktív   local hero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 07:13

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 19:47

Annyiért már P7120 is akad.

Nem írtam, hogy a P 7010 bruttó 467.999! Igy is soknak találod? Kösz!

#1192 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 07:16

Idézet: local hero - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 7:13

Nem írtam, hogy a P 7010 bruttó 467.999! Igy is soknak találod? Kösz!

380 körül van nettóban.

A p7120 meg 470 nettó.

Egyébként 240-ért nagyon jó az MSI S270.
Most tudok egyet 240-ért pár naposan 2 év garral. :)

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 07. 07:17 -kor

#1193 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 08:06

Idézet: local hero - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 20:31

Alapvetően nem rossz kis gép, én tavaly június óta használok egy ilyet. Csak akkor válaszd, ha kell az optikai drive hordozás közben is, ilyen kis tömeggel. Nekem kell, ezért van ilyen, egyébként felesleges bele, könnyebb is lenne pár dkg-val :)

Szerkesztette: melon 2006. 04. 07. 08:07 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 19:49

Hi!

Megvan az X60. Core duo T2400, 512mb ram, 80gb sata 2.5" Hdd, wlan a/b/g, Bluetooth, 12.1" 1024x768, Intel GMA950, fingerprint reader, infra, 3x usb2.0, mini firewire, vga kimenet, sd olvasó, pcmcia, audio ki/be.

Honlapja.

A gép fantasztikus! Nagyon jó a kijelző! A fényerő jó nagy, a láthatóság király.
Nekem van egy kicsi és egy nagy akku is a géphez. Nagy akkuval 1610g. A kicsivel 1400. Konyhai mérleg rulez :)

Az akkuról csak jüt tudok mondani. 75Wh a nagyobb akku. Most az első ciklusában 90%-nál 7:04 órát ír ki. Hihetetlen.  Megy a wlan, max fényerő és mégis ilyen durva akkuidőt tud. A ventije néha megy, de hideg a gép alja. Maga a konstrukció nagyon merev, igazi IBM minőség. Nekem hiányzik a touchpad, de majd megszokom. Akinek nem kell beépített optikai meghajtó, annak best buy.
Van benne normál méretű vinyó (2.5"), melyet ki lehet cserélni. X40-ben nekem a lassú vinyó nem tetszett. X40-hez képest van  rajta firewire és ujjlenyomat olvasó is. Az ujjlenyomat olvasó bios szinten integrálva van, helyettesíti a supervisor passwordot is. Elég látványos ujjlenyomattal loginolni.
Marha jó a billentyűzete, igaz az enyém angol.  X40-hez képest a billentyűzet még abban változott, hogy a kurzor gombok valamilyen lejátszót vezérelnek (forward, rewind,play/pause,stop jelek vannak rajtuk). A wlan része nagyon érzékeny. Nálam, ahol méter vastag falak vannak, talált kb 10-15 wlan hálót. Általában olyan 5-6 wlant létnak a gépeim.
Sajnos még nem nagyon akadt progi a CPU-Z-n kívül ami tudta volna mérni az aktuális órajelet.
Elsőre úgy tűnik, hogy 6x167 a minimum amin megy. Ez ugye 1000MHz. Szerintem be is lehet minimalizálni erre, hiszen dupla magos és nem lagol soha. A gép alja 1 óra használat után hideg.
Most egy óra wlanos netezés után 86% és 6:52 perc amit kiír. Hihetetlen! Olyan 11w körül mutat a Mobile meter, csak sajnos a sebességet nem tudja mutatni. Mutatja a 2 proci hőfokát, az akku terhelését/töltését.....
Egyebet még nem tudok mondani. Elsőre tökéletes a gép!

Tudtok valami programot ami jól méri a Yonah sebességét és a provik terhelését és hőfokát?

#1195 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 16:58

a 90% és a 7 óra alapján a fogyasztás 9,64 watt, ami ha tényleg maxon volt a fényerő, egészen faszántos. 75 wattórából csökkentett fényerővel, LV procival akkor 8 óra fölé lehet menni.

#1196 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 17:55

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 16:58

a 90% és a 7 óra alapján a fogyasztás 9,64 watt, ami ha tényleg maxon volt a fényerő, egészen faszántos. 75 wattórából csökkentett fényerővel, LV procival akkor 8 óra fölé lehet menni.

Sajnos az LV procis X60s kurva drága lesz! Ez is csak azért volt elérhető áron, mert az első darabok és bevezető áron vannak.
Egyébként az 1.6kg /7 óra működés az szerintem igen jó! A kis akkut még nem sikerült kipróbálnom.
Egyébként a nagy akku 14,4V 5200mAh. A kicsi pedig 14,4V 2600mAh. Épp a fele.
Kis akkuval 1.4kg alatt van.

Valahol láttam már olyan összehasonlító adatokat notikról, ahol az üzemidőt osztották el a súllyal. Ott a Samsung q30 nyert 5 fölötti aránnyal.
Ez egyébként nem hülyeség! Valóban az a lényeg, hogy mennyire mobil .... ez pedig épp a súly és az üzemidő hányadosa.

Most éppen backupolni szeretnék. Szivat rendesen. A Sata-s vinyót egyetlen backup progi sem látja!!! :(
(Ghost, Acronis True image, Drive image,......) Ez is gáz. Meg a vinyót is ketté szeretném partícionálni,de az sem megy perpill.

Még egy jó dolgot találtam: van rajta fzikai wlan/BT kikapcsoló. Ezzel is lehet spórolni. Wireless funkciók nélkül szerintem viszi a 8 órát! Sima office pötyögés vagy laza gépelés mellett tuti kibír egy munkanapot!

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 08. 17:57 -kor

#1197 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 18:11

miért lenne kurva drága? meg mihez képest. ez mennyibe fájt, ha szabad tudni? geizhalson már vannak árak 60s-ről is, referenciának.

#1198 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 20:03

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 18:55

...Most éppen backupolni szeretnék. Szivat rendesen. A Sata-s vinyót egyetlen backup progi sem látja!!! :(
(Ghost, Acronis True image, Drive image,......) Ez is gáz. Meg a vinyót is ketté szeretném partícionálni,de az sem megy perpill...

Acronis progikból mindig keresni kell a legfrissebbeket, általában elég gyorsan van az új hardverekhez támogatás.

#1199 Felhasználó inaktív   hndl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 11:34

Hol lehet megnezni, kiprobalni ezeket a panasonic laptopokat? Milyen arban vannak kb? Van valakinek esetleg ilyen? Tapasztalatok?

#1200 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 14:38

Idézet: hndl - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:34

Hol lehet megnezni, kiprobalni ezeket a panasonic laptopokat? Milyen arban vannak kb? Van valakinek esetleg ilyen? Tapasztalatok?

Az áraikról nem tudok nyolatkozni, de tudtommal itthon nem kaphatók.
A Toughbook sorozat nagyon drága! Azt harctéri körülményekre tervezték.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.