HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 08:45

Igen kapni. TEgnap láttam én is dell x300 asat. 1550 re tartotta a tulaj. meg a monstercomputernél nc4010 eset 150+fá ért. DE a centrinósokból sem mind jó. igaz azokból legjobb tudásom szerinte mind speed stepes.
De az h LV-s vagy ULV-s az a ferkitől függ. Aműlkor olvastam intelnél,h az ulvs centrinók mennek 1,2 GHzig
az LV sek 1,4 ig asszem a többi meg sima centrino. de tényleg van 150 körül centrinós gép.

#1322 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:21

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 9:57

Ne haragudj, de ez hülyeség. Számítástechnikai termékekre 0% a vám, és nincs különbség céges, vagy magánimport között. Az áfa adott, és minimális eljárási illeték jöhet még hozzá, viszont akinek a nevére szól a csomag, annak rendelkeznie kell VPID-vel, ennek kiváltása 3 naptól egészen 14-ig terjedhet, jobb hamar elindítani.

:offtopic:

Bocs, hogy egy régi ráadásul tkp. offtopik kérdést feszegetnék, de látom, vámeljárásban is szakemberhez fordulhatok, nemcsak TPC-ügyben, ez utóbbi viszont most nem esedékes. :) (IDot CP11-esem van, így keveredtem erre, hogy egy kis ontopik is legyen. :) ) A kérdés tehát: a VPID szükséges német e-boltból magánforgalmi rendeléshez, 80 euro körüli bruttó ár mellett is? Vagy keressem mindjárt a VPOP lapján...?

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 05. 16:23 -kor

#1323 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 19:18

az EU-n belüli forgalom nem tárgya vámeljárásnak, kivéve a jövedéki termékek. magánemberként ugyanúgy rendeled németországból, mint magyarországról.

#1324 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:16

:offtopic:
Csak azért kérdeztem, mert találtam egy
ilyet *,
de úgy látszik már nem aktuális. ;) Tehát nem kell semmi trükközés (30 euro alatti értékkel feladni, magánszemély címéről stb. - amilyen óhajok egy e-bolt esetén elég furán adnák magukat  :eek: ), jöhet minden további nélkül mondjuk DHL-lel a vga, amit kinéztem.
Köszi!  :respect:

* Erre a szakaszra gondolok:

Idézet

Elhanyagolható értékű küldemények  
Nem kell vámot és ÁFA-t fizetni a 22 euró összértéket meg nem haladó levél vagy postai csomag után. Ez a kedvezmény nem vonatkozik az alkoholtartalmú termékekre, a parfümökre és kölnivizekre, továbbá a dohány vagy dohánytermékekre. 

Csomagküldemények  
A magánszemély által magánszemélynek küldött, 45 eurót meg nem haladó összértékű küldemények után nem kell vámot és ÁFA-t fizetni. Ennek feltétele, hogy a küldemény 
1. alkalmi jellegű,
2. kizárólag a címzett vagy családtagjai személyes használatára szolgál, és jellegénél vagy mennyiségénél fogva nem tükröz semmilyen kereskedelmi szándékot,
3.nem tartalmaz olyan árucikket, amelynek teljes értéke, meghaladja a 35 eurót,
4. a feladó azt a címzettnek bármiféle pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi.

On: Alkalmasint majd referálok a CP11-ről is, még elég kísérleti stádiumban vagyok vele.  :think: (Meg a notikkal általában :rolleyes::cool:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 05. 21:26 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:34

Egyébként eléggé tetszik ez a kis nyavajás Arima Idot ;), és bár eleinte hiányoltam valami ODD-t, DVD-írót vagy kombót legalább, de belátom, teljesen igazatok van: minek, ha van az összes asztali gépben a környezetemben...? Van egy külső 5,25-ös házam 1394 és USB2 felületekkel, egy újkorában "kinőtt" 60GB-os HD-vel, gondolkodom, hogy belesuvasztok valahogy egy DVD-írót is (talán egy notiba való beleférne a HD fölé, de annak ugye spec. kábel kell), mert ez a külsőp ház tkp. nagyobb a notesznél.  :p Na meg persze sok értelme ennek sincs, mert táp ugye kell hozzá... :omg:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 05. 21:39 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:48

az EU-n belüli kereskedelem a jövedéki termékektől és egyéb különleges esetektől eltekintve kvázi belföldinek minősül, így az országok közötti mozgás teljesen szabad. magánemberként az áfát ott fizeted meg, ahol eladják, tehát az árral kifizeted a német áfát, a német cég pedig befizeti a német államnak. vámeljárás nincs az EU-n belül. a VPOP hatálya alá eső eljárás az EU-n kívülről érkező termékekre van (kivétel a kivételek). IT termékekre a WTO irányelve alapján 0 %, viszont egy értékhatár felett, amelyet most nem tudok felidézni, de néhány tízezer forint, kell megfelelő áfát fizetni, meg talán némi illetéket. ekkor kell igényelni VPID-t a VPOP-től. ezt az igénylési folyamatot érdemes megkezdeni minél előbb, hogy ne álljon az áru a vámraktáron. néhány papír, faxolás, és készen van, kiszállításkor a logisztikai vállalat kifizetteti kp, legalábbis ez a gyakorlat tudtommal magánszemély esetében.

Szerkesztette: special 2006. 06. 05. 22:09 -kor

#1327 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 21:27

Hello

Ismét én. Kedves fórumozó társaimat már a hideg rázza  láttomra :) DE vegy én vagyok nagyin béna vagy valami nicns rendben mert sehogy sem tudok beregisztrálni ebayre mint magyar. Próbáltam ebay.co.uk-n ott nincs iylen ebay.comon ott sincs ebay.hun ott meg nem is találtam olyat,h regisztráció :D DE valószínűleg én vagyo a béna. MElyik ebay oldalon lehet az országok között megtalálni kicsiny hazánkat? REmélem nem valamelyik német mert ahhoz még annyit se értek mint az angolhoz :) Előre is köszöntem

#1328 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 23:15

.com -on pl a Country or Region -nél van olyan hogy see all countries. ez a LEGALSÓ. .de és szerimten a .co.uk -nél is pont így van. most hogy végignézted a listát, rájöttél Te magad is, hogy milyen láma vagy, nem? :) de ne offoljuk szét a topicot, szóval ha később ebay-es problémád van, írj pü-t, vagy mail-t, segítek.

#1329 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:01

Igaz nem is OFFolom tovább a topikot. Viszont ezúton szeretnék megkérdni minden kedves topik látogatót, hogy ha valaki az ismerősei között tud vagy netán a sajátja olyan 900Mhz körüli mobil PIII as subnotit és hajlandó 80- 90E között megválni tőle a nyárvégén az kérem jelezzen. És ezennel ünnepéjesen felhagytam a rendszeres OFF olással :) Előre is köszönöm.

ui.:DELL gépek számomra előnytélveznek.

#1330 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 11:48

Idézet

A Sony VAIO TX3 tömege mindezekkel együtt csupán 1,27 kilogramm, az akkumulátoros üzemidő pedig az energiatakarékos processzornak és megjelenítőnek köszönhetően elérheti a 10 órát (Core Solo CPU-kkal) vagy a 7 órát (Celeron M processzorral).

Aktualizálta ultrahordozható álomgépét a Sony

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1331 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:00

Két kérdés:

- van olyan subnoti (márkásabb), amiben rendesn 3D-s vezérlő van? (valami jobb)

- ha amerikából veszek notebookot, akkor arra milyen kölcségeket kell még itthon kifizetnem? (vám, áfa, "regisztrációs adó" :), stb)
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1332 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:43

-- rendes szubnotiban (könnyű, kicsi, hosszú akkuidő) nincs rendes 3D, ugyanis a kettő üti egymást. a sonynak van olyan 13,3-as modellje, amelyikben erősebb geforce van, meg van a toshiba portégé m200 például. viszont egyik sem igazi ultarhordozható szerintem, persze az átlagnál még így is sokkal mobilabbak

-- amerikából véve alapvetően áfát kell fizetni, más jelentős tételről nem tudok. vám nincs. a gond a garancia.

#1333 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 14:00

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 14:43

-- rendes szubnotiban (könnyű, kicsi, hosszú akkuidő) nincs rendes 3D, ugyanis a kettő üti egymást. a sonynak van olyan 13,3-as modellje, amelyikben erősebb geforce van, meg van a toshiba portégé m200 például. viszont egyik sem igazi ultarhordozható szerintem, persze az átlagnál még így is sokkal mobilabbak

-- amerikából véve alapvetően áfát kell fizetni, más jelentős tételről nem tudok. vám nincs. a gond a garancia.

[B]
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1334 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 08:59

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:43

Egy nVidia 7400-as az erős videó, az alaplapi meg az akkukímélő. Átkapcsolható, nekem is ilyen van.

#1335 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 09:08

Idézet: sanda_banda - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 9:59

Egy nVidia 7400-as az erős videó, az alaplapi meg az akkukímélő. Átkapcsolható, nekem is ilyen van.

Csak éppen rebootolni kell a váltáshoz.... :(
Elég gáz...

#1336 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:03

Idézet: sanda_banda - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 9:59

Milyen notiban?

Fődudu: reboot nem zavar :) Mici géped hogy megy?

#1337 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:54

Idézet: Viperboy - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 9:03

Milyen notiban?

Fődudu: reboot nem zavar :) Mici géped hogy megy?

Ott van az aláírásában:)

Egyébként az a gép gyönyörű szép! Nagyon eltalálta a sony :respect:

#1338 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:08

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 11:54

Ott van az aláírásában:)

Egyébként az a gép gyönyörű szép! Nagyon eltalálta a sony :respect:

:respect: Le kellett volna vennem a napszemüvegem :D

#1339 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:17

gyerekek, érdemes várni dx10-es VGA-val szerelt notira ? vagy ugorhatok bele dx9-be ?

Vista miatt. jövő miatt. akármi miatt. :)

Turion64 X2-nél több helyen látom hogy 31W. Van 25-ös is ebből ? (gondolom, ahol a két mag egyenként nem ML hanem MT típusúak, erre akar utalni, nem?) :think:

Sokat költök rá, de akkor évekig legyen jó.
Om mani peme hung.

#1340 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:19

van notebook.de-n FEHÉR MSI Megabook Turion64 MT -s .. aaaaaa gyönyörű. Mennyire kényes ? Nagyon, mi ? (külső). Vajon fényes vagy matt ? :think: Gyönyörű kis gép.
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.