HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1951 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:54

Jó ötlet, de lehet, hogy kinyírnák a könyvtárban, ha rádiktálná a cuccost. :Đ

@Capri
Honnan? :o
Üdvözlettel:
Gabi

#1952 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:19

ha esetleg érdekel valakit egy Fujitsu (NEM Fujitsu-Siemens) tablet PC:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry5257428

#1953 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 19:54

Jó ötlet, de lehet, hogy kinyírnák a könyvtárban, ha rádiktálná a cuccost. :Đ

@Capri
Honnan? :o

ebay.co.uk vagy ebay.com

#1954 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 09:50

:respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1955 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 22:54

Van egy C400-hoz való külső egységem, amiben valószínüleg tönkrement a dvd író. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe jó bármilyen slim meghajtó, vagy csak valami speckó dellel fog működni?

#1956 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 06:36

Idézet: Capri - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 22:54

Van egy C400-hoz való külső egységem, amiben valószínüleg tönkrement a dvd író. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe jó bármilyen slim meghajtó, vagy csak valami speckó dellel fog működni?

Tudtommal bármilyen jó bele.
Nyugodtan szedd szét, ez csak egy külső ház...

#1957 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 08:16

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 5:36

Tudtommal bármilyen jó bele.
Nyugodtan szedd szét, ez csak egy külső ház...

Szét szedtem már, és úgy tűnt, hogy sima is jó bele, csak megerősítésre vártam:)
Köszi az infót!

#1958 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 00:10

halihó, a sok PDA ill communicator után én is subnoti tulaj lettem :). ahelyett h E90re nyergeltem volna egy rakás pénzér, inkább vettem egy hp nc4200at :). originalban 60GB vinyo 1GB DDR2 RAM, Wifi, BT 12.1" kijelző és 2-3 órát bíró akksi van benne, kb vadiúj kinézettel. szerintetek ez megért 120at? 2 napja vettem :). mivel 1 GBos modul volt benne ezt csak ki kellett egészíteni, ill a vinyót 80asra cseréltem. Vista úgy fut rajta h öröm nézni, egyetlen hátránya h GMA900as tehát Aero nincs rajta (és a 3Dben sem túl erős, de azért az 1.8as Dothan ott van...)..

#1959 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 00:14

más kérdés: mivel ezek a gépek alapból nem tartalmaznak optikai meghajtót ezért (a batár sima notebookommal ellentétben) tudnak mindenféle USB deviceról bootolni. Meg lehet (vagy inkább érdemes e) megtenni azt hogy az oprendszert egy pendrivera telepítem és onnantól kezdve nem kell vinyót használni csak ha valami kell róla? Friss tapasztalatom nincs ugyan de az XP/Vista mindíg szöszmötöl valamit a vinyón akkor is ha én nem csinálok olyat amihez oda kéne nyúlnia ezért nem tud leállni.

#1960 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 00:18

Asus EEEpct látott már valaki? szerintem nem sokkal kisebb mint egy igazán pici subnoti, viszont mivel a kijelzőjének csak 480 a magassága ezért ha Wint akarna esetleg használni az ember akkor csomó alkalmazás egész eccerűen nem fog elindulni mert a 800x600 a minimum... illetve csomó dialog box ki sem fér - ez igaz lehet linuxon is.... ja és hogy nehogy Divxlejátszónak lehessen használni, se VGA se videokimenet nincs... én emiatt döntöttem a HP miatt, meg hogy felleltem az aproneten :).

#1961 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:16

Idézet: kChris - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 0:14

más kérdés: mivel ezek a gépek alapból nem tartalmaznak optikai meghajtót ezért (a batár sima notebookommal ellentétben) tudnak mindenféle USB deviceról bootolni. Meg lehet (vagy inkább érdemes e) megtenni azt hogy az oprendszert egy pendrivera telepítem és onnantól kezdve nem kell vinyót használni csak ha valami kell róla? Friss tapasztalatom nincs ugyan de az XP/Vista mindíg szöszmötöl valamit a vinyón akkor is ha én nem csinálok olyat amihez oda kéne nyúlnia ezért nem tud leállni.

XP nem tud pendrájvról bootolni.

A PE (XPE/Bartpe) tud, de ezeknél kicserélnek pár fájlt a 2003 serverről származóra amitől már tud USB-ről bootolni.

Leginkább azt kell kipróbálnod, hogy levadászol egy MiniPe image-et valamelyik nagy torrentről, aztán az ISO-t simán rá lehet tenni Flashboot progival egy pendrájvra. Nálam évek óta van ilyen pendrive. Kurvajó, mert ha új hardverem lesz, akkor a device driver 3 fájlját bemásolom a megfelelő könyvtárakba (inf, drivers, system32) aztán már egyből kezeli is. Szinte minden gépen megy.

#1962 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:35

Idézet: kChris - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 1:18

se VGA se videokimenet nincs...

!! nono :) d-sub vga out van :) akármilyen crt/tft rámegy

#1963 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 19:30

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:35

!! nono :) d-sub vga out van :) akármilyen crt/tft rámegy

egyel kevesebb negatívum akkor :). mindenesetre ha XPt rakok rá akkor az megmarad h nincs meg a 600-as magasság emiatt sokminden nem fog elindulni.. ha meg linuxot-egyebet rakok rá akkor megint ott vagyok hogy nem XP (azaz vmennyire PC-csere, ha már képes rá..)s progikat futtatok.. személy szerint én emiatt vettem volna ilyet hogy végre Wines dolgokat tudjak rajta futtatni... de 2008at amúgy sem vártam volna meg ezzel... :rolleyes:

#1964 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:02

van akcio, egy helyen 260e MSI subnoti 12.1" kijelzo, 2GB RAM 160GB vinyo 1.8kg.. erdekes h ebbe meg az optikai meghajto is belefert.. elvileg nem rossz vetel, nem tudom mennyire minosegi az MSI eloben meg nemigen talalkoztam ezzel a markaval...

#1965 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:37

én azért állandó használatra nem használnék pendrive-ot. rendben van hogy egymilliószor vagy hányszor lehet írni ezeket, de azért ha ez a rendszer disk egy év alatt beadja a kulcsot (hangsúlyozom, ha ezen van minden)
szóval hagyd meg a HDD-t benne, vagy ha nagyon van pénzed vegyél bele egy 4-8 gigás SSD-t
de amúgy a 120k-s ár egy jó vásár volt érte

#1966 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:02

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:37

én azért állandó használatra nem használnék pendrive-ot. rendben van hogy egymilliószor vagy hányszor lehet írni ezeket, de azért ha ez a rendszer disk egy év alatt beadja a kulcsot (hangsúlyozom, ha ezen van minden)
szóval hagyd meg a HDD-t benne, vagy ha nagyon van pénzed vegyél bele egy 4-8 gigás SSD-t

Tévedésben vagy.
Nem használja a pendrájvot csak a boot alatt..

Utána minden memóriából megy...

#1967 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:11

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:37

kicsit offtopic de a pontossag kedveert: allitolag az stimmel h nagysagrendileg millioszor lehet ezeket az SSDket irni, de eleve tobb memo cella van bennuk mint amekkora a kapacitas tehat ha egy cella tonkremegy akkor van mibol potolni, es az elekotronik "elkeni" az irt cellakat tehat ha van 1 hely amit mindig ir a rendszer fizikailag mas cellat fog irni a flashben. ezeket figyelembe veve egy ilyen SSD tovabb tarthat mint egy vinyo...

#1968 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 20:53

Sosem fog tovább tartani, mint egy vinyó, ott a mágneses részecskék sokkal nagyobb számban vannak jelen 1-1 bit tárolásánál, mint ahány elemi cella van egy ssd esetében.Ettől még nem kell bexarni, az Asus EEE háttértára is ki fog  birni pár évet, de csodákat nem kell tőle várni, azt arra találták ki, hogy a xandros elkolbászolojon rajta.
De ha van tuti PEs XP, ami bootol penről, akkor miért ne bootolna USB csatolt SDről is? Akkor meg nudliért bele egy 4 gigás SDt, rá egy kasztrált PEs XPt, gyári 256 ramot kidobni, egy 1 v 2 gigásat beledobni, és mehet a dolog kivirágos lankadatig.

#1969 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 20:53

Sosem fog tovább tartani, mint egy vinyó, ott a mágneses részecskék sokkal nagyobb számban vannak jelen 1-1 bit tárolásánál, mint ahány elemi cella van egy ssd esetében.Ettől még nem kell bexarni, az Asus EEE háttértára is ki fog  birni pár évet, de csodákat nem kell tőle várni, azt arra találták ki, hogy a xandros elkolbászolojon rajta.
De ha van tuti PEs XP, ami bootol penről, akkor miért ne bootolna USB csatolt SDről is? Akkor meg nudliért bele egy 4 gigás SDt, rá egy kasztrált PEs XPt, gyári 256 ramot kidobni, egy 1 v 2 gigásat beledobni, és mehet a dolog kivirágos lankadatig.

Jaj-jaj, ezek a generális kijelentések...extrém írás intenzív környezetben valóban hátrányba kerül az SSD a fáradás miatt, de könyörgöm, egy olvasás dominált felhasználásnál ne beszéljük már ilyen zöldségeket. A mechanika sokkal előbb fog beszarni, mint az elektronika. Hiába megy "egyes körökben" a fújolás az SSD-k ellen, el fognak terjedni a notebookok körében, mert nekem egy 64 gigabájtos elegendő kapacitás mellett hosszabb akkuidőt, hűvösebb működést és nagyságrendekkel magasabb mechanikai toleranciát nyújt, míg a szarért-hugyért vásárlóknak mondjuk 16 gigabájtért alacsonyabb árat. nagyjából az évtizedfordulóról beszélünk, mint áttörési pont.

#1970 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:38

Egyáltalán nem vitatom, hogy az ultaportable vonalon az SSDjé a jövő, az előnyei miatt. De más vonalon ezt az SSD dömpinget, hogy mindenhova azt akarják rakni, már egyáltalán nem tudom elfogadni. Egyelőre ott tartunk, hogy ha nem nyúzzák, akkor a világ végéig jó, ezt senki sem vitatja. Viszont szerintem intenziv felhasználás mellett ezzel az újrairhatósággal nem fog labdába rúgni a rendes hddk mellett. Egy ultaportable, átlagos felhasználás mellett, egy kis word, egy kis internet, társai, el fog menni éveket, de valszeg maga az eszköz előbb megy majd tönkre, mint a tár. De ha nem átlagos userről beszélünk, aki orrbaszájba nyúzza, megy rá az MP3, film telibe, újra és újra, akkor nem jósolok neki éveket, pláne hogy az oprendszer is nyúzza ugye. Persze ettől függetlenül én nem vitatom az előnyeit, de az EEE esetében jobb az óvatosság, ha hosszú életet remél neki az ember, beforrasztott SSDt macerás lesz cserélni, ha bedől.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.