HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 11:16

Idézet: kChris - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 0:14

más kérdés: mivel ezek a gépek alapból nem tartalmaznak optikai meghajtót ezért (a batár sima notebookommal ellentétben) tudnak mindenféle USB deviceról bootolni. Meg lehet (vagy inkább érdemes e) megtenni azt hogy az oprendszert egy pendrivera telepítem és onnantól kezdve nem kell vinyót használni csak ha valami kell róla? Friss tapasztalatom nincs ugyan de az XP/Vista mindíg szöszmötöl valamit a vinyón akkor is ha én nem csinálok olyat amihez oda kéne nyúlnia ezért nem tud leállni.

XP nem tud pendrájvról bootolni.

A PE (XPE/Bartpe) tud, de ezeknél kicserélnek pár fájlt a 2003 serverről származóra amitől már tud USB-ről bootolni.

Leginkább azt kell kipróbálnod, hogy levadászol egy MiniPe image-et valamelyik nagy torrentről, aztán az ISO-t simán rá lehet tenni Flashboot progival egy pendrájvra. Nálam évek óta van ilyen pendrive. Kurvajó, mert ha új hardverem lesz, akkor a device driver 3 fájlját bemásolom a megfelelő könyvtárakba (inf, drivers, system32) aztán már egyből kezeli is. Szinte minden gépen megy.

#1962 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:35

Idézet: kChris - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 1:18

se VGA se videokimenet nincs...

!! nono :) d-sub vga out van :) akármilyen crt/tft rámegy

#1963 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 19:30

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:35

!! nono :) d-sub vga out van :) akármilyen crt/tft rámegy

egyel kevesebb negatívum akkor :). mindenesetre ha XPt rakok rá akkor az megmarad h nincs meg a 600-as magasság emiatt sokminden nem fog elindulni.. ha meg linuxot-egyebet rakok rá akkor megint ott vagyok hogy nem XP (azaz vmennyire PC-csere, ha már képes rá..)s progikat futtatok.. személy szerint én emiatt vettem volna ilyet hogy végre Wines dolgokat tudjak rajta futtatni... de 2008at amúgy sem vártam volna meg ezzel... :rolleyes:

#1964 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:02

van akcio, egy helyen 260e MSI subnoti 12.1" kijelzo, 2GB RAM 160GB vinyo 1.8kg.. erdekes h ebbe meg az optikai meghajto is belefert.. elvileg nem rossz vetel, nem tudom mennyire minosegi az MSI eloben meg nemigen talalkoztam ezzel a markaval...

#1965 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:37

én azért állandó használatra nem használnék pendrive-ot. rendben van hogy egymilliószor vagy hányszor lehet írni ezeket, de azért ha ez a rendszer disk egy év alatt beadja a kulcsot (hangsúlyozom, ha ezen van minden)
szóval hagyd meg a HDD-t benne, vagy ha nagyon van pénzed vegyél bele egy 4-8 gigás SSD-t
de amúgy a 120k-s ár egy jó vásár volt érte

#1966 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 12:02

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:37

én azért állandó használatra nem használnék pendrive-ot. rendben van hogy egymilliószor vagy hányszor lehet írni ezeket, de azért ha ez a rendszer disk egy év alatt beadja a kulcsot (hangsúlyozom, ha ezen van minden)
szóval hagyd meg a HDD-t benne, vagy ha nagyon van pénzed vegyél bele egy 4-8 gigás SSD-t

Tévedésben vagy.
Nem használja a pendrájvot csak a boot alatt..

Utána minden memóriából megy...

#1967 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:11

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:37

kicsit offtopic de a pontossag kedveert: allitolag az stimmel h nagysagrendileg millioszor lehet ezeket az SSDket irni, de eleve tobb memo cella van bennuk mint amekkora a kapacitas tehat ha egy cella tonkremegy akkor van mibol potolni, es az elekotronik "elkeni" az irt cellakat tehat ha van 1 hely amit mindig ir a rendszer fizikailag mas cellat fog irni a flashben. ezeket figyelembe veve egy ilyen SSD tovabb tarthat mint egy vinyo...

#1968 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 20:53

Sosem fog tovább tartani, mint egy vinyó, ott a mágneses részecskék sokkal nagyobb számban vannak jelen 1-1 bit tárolásánál, mint ahány elemi cella van egy ssd esetében.Ettől még nem kell bexarni, az Asus EEE háttértára is ki fog  birni pár évet, de csodákat nem kell tőle várni, azt arra találták ki, hogy a xandros elkolbászolojon rajta.
De ha van tuti PEs XP, ami bootol penről, akkor miért ne bootolna USB csatolt SDről is? Akkor meg nudliért bele egy 4 gigás SDt, rá egy kasztrált PEs XPt, gyári 256 ramot kidobni, egy 1 v 2 gigásat beledobni, és mehet a dolog kivirágos lankadatig.

#1969 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 20:53

Sosem fog tovább tartani, mint egy vinyó, ott a mágneses részecskék sokkal nagyobb számban vannak jelen 1-1 bit tárolásánál, mint ahány elemi cella van egy ssd esetében.Ettől még nem kell bexarni, az Asus EEE háttértára is ki fog  birni pár évet, de csodákat nem kell tőle várni, azt arra találták ki, hogy a xandros elkolbászolojon rajta.
De ha van tuti PEs XP, ami bootol penről, akkor miért ne bootolna USB csatolt SDről is? Akkor meg nudliért bele egy 4 gigás SDt, rá egy kasztrált PEs XPt, gyári 256 ramot kidobni, egy 1 v 2 gigásat beledobni, és mehet a dolog kivirágos lankadatig.

Jaj-jaj, ezek a generális kijelentések...extrém írás intenzív környezetben valóban hátrányba kerül az SSD a fáradás miatt, de könyörgöm, egy olvasás dominált felhasználásnál ne beszéljük már ilyen zöldségeket. A mechanika sokkal előbb fog beszarni, mint az elektronika. Hiába megy "egyes körökben" a fújolás az SSD-k ellen, el fognak terjedni a notebookok körében, mert nekem egy 64 gigabájtos elegendő kapacitás mellett hosszabb akkuidőt, hűvösebb működést és nagyságrendekkel magasabb mechanikai toleranciát nyújt, míg a szarért-hugyért vásárlóknak mondjuk 16 gigabájtért alacsonyabb árat. nagyjából az évtizedfordulóról beszélünk, mint áttörési pont.

#1970 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:38

Egyáltalán nem vitatom, hogy az ultaportable vonalon az SSDjé a jövő, az előnyei miatt. De más vonalon ezt az SSD dömpinget, hogy mindenhova azt akarják rakni, már egyáltalán nem tudom elfogadni. Egyelőre ott tartunk, hogy ha nem nyúzzák, akkor a világ végéig jó, ezt senki sem vitatja. Viszont szerintem intenziv felhasználás mellett ezzel az újrairhatósággal nem fog labdába rúgni a rendes hddk mellett. Egy ultaportable, átlagos felhasználás mellett, egy kis word, egy kis internet, társai, el fog menni éveket, de valszeg maga az eszköz előbb megy majd tönkre, mint a tár. De ha nem átlagos userről beszélünk, aki orrbaszájba nyúzza, megy rá az MP3, film telibe, újra és újra, akkor nem jósolok neki éveket, pláne hogy az oprendszer is nyúzza ugye. Persze ettől függetlenül én nem vitatom az előnyeit, de az EEE esetében jobb az óvatosság, ha hosszú életet remél neki az ember, beforrasztott SSDt macerás lesz cserélni, ha bedől.

#1971 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 22:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 22:38

Egyáltalán nem vitatom, hogy az ultaportable vonalon az SSDjé a jövő, az előnyei miatt. De más vonalon ezt az SSD dömpinget, hogy mindenhova azt akarják rakni, már egyáltalán nem tudom elfogadni. Egyelőre ott tartunk, hogy ha nem nyúzzák, akkor a világ végéig jó, ezt senki sem vitatja. Viszont szerintem intenziv felhasználás mellett ezzel az újrairhatósággal nem fog labdába rúgni a rendes hddk mellett. Egy ultaportable, átlagos felhasználás mellett, egy kis word, egy kis internet, társai, el fog menni éveket, de valszeg maga az eszköz előbb megy majd tönkre, mint a tár. De ha nem átlagos userről beszélünk, aki orrbaszájba nyúzza, megy rá az MP3, film telibe, újra és újra, akkor nem jósolok neki éveket, pláne hogy az oprendszer is nyúzza ugye. Persze ettől függetlenül én nem vitatom az előnyeit, de az EEE esetében jobb az óvatosság, ha hosszú életet remél neki az ember, beforrasztott SSDt macerás lesz cserélni, ha bedől.

megy ra az mp3 ujra es ujra? ha naponta 2-3-szor irom ujra az egeszet filmmel mp3al, hany nap alatt erem el a millio ujrairast? ha 10 evet veszek figyelembe mint mukodesi ido, akkor is naponta 27szer irhatom ujra a teljes SSDt hogy kijojjon az 1M... ami a leggyengebb pont az szerintem a swapfile, meg linux alatt mondjuk a directory index (ha be van kapcsolva a last access time fileok eseten). viszont ezek kis memoriateruletet (nehany MB) erintenek tehat ha fizikailag ezek az irasok mindig mashova kerulnek akkor gyakorlatilag nem befolyasolja erdemben a memchip mukodesi idejet.

alapbol en is a mechanikusra tippelek normal laptop/destkop celra, mert jelenleg sokkal nagyobb kapacitas (500GB alapbol egy 3.5"osnal), de azt szerintem kijelenthetjuk hogy a mai vinyok
nem arra vannak tervezve hogy akar csak 5 evig is mukodjenek atlagosan.

ez a vita nekem egy picit hasonlit a flat-rate/hasznalat alapu kulonbseghez: adott ido alatt annyit forgalmazok amennyit akarok (mechanikus), vagy forgalmazok adott mennyiseget idotol fuggetlenul (SSD).

#1972 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:00

hogy kerdezzek is valami ujat:
egy notinal szuksegszeru az hogy ha a tapipadot/keyboardot az ember hasznalja rendszeresen akkor kopik(a recés felület kifenyesedik)? vagy ez markafuggo dolog? ranezesre elegge lehangolo tud lenni egy agyonkoptatott bill+tapipad.. es gondolom eladaskor ez meg is jelenik az arban..

#1973 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:09

Márkafüggő. Van olyan, amelyik 10 éves, és nem kopott, van amelyik szétkopik 2 év alatt. Ez van, sajnos.
SSD vonalon, tudtommal még azért nem a milliós, hanem a párszázezres nagyságrendeknél járunk.

#1974 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 15:02

Dudu:
én a pendrive-os rendszernél úgy értettem a dolgot hogy nem live bootolásként menne, hanem hogy a pendrive úgy működne mint egy HDD, tehát nem menne ramdiskbe az egész rendszer, hanem pendrive-ról ér el mindent, kvázi mint a HDD-nél

az egymillió az egy elméleti szám, gyakorlatilag sajnos nem ér el annyit.

nagy tapasztalatom nincs ebben, hogy mi is murdál el benne vagy nem, carPC-s fórumon több emberke saját tapasztalatról beszél, és ott nem olyan rózsás a helyzet hogy mindenki pendriveolna jelenleg (hangsúlyozom itt is, nem lice rendszerekről van szó, egy carPC-ben még a motor is hamarabb felmelegszik mint hogy a liveXP felálljon :))

#1975 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 15:04

tipikusan Delleknél és bizonyos HP-knál szokott kifényesedni a tapipad. IBM-nél én nem láttam még kikopott tapipadot

#1976 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 20:18

Idézet: kukacwap - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 16:04

tipikusan Delleknél és bizonyos HP-knál szokott kifényesedni a tapipad. IBM-nél én nem láttam még kikopott tapipadot

remelem a bill akkor nem jellemzo :)
bar azt ugyis rel ecceru cserelni... nem ugy mint a tapipadot, de azt utalom hosszan hasznalni, akkor mar inkabb viszek egeret.

#1977 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 21:14

Üdv!

Abszolut nem vagyok képben ilyen hordozható cuccokkal kapcsolatban. Arra kéne megoldás, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy 24/7 online lehessek skypeon bárhol.  Milyen gép kellene erre. Elvárás, hogy legyen rajta qwerty billentyűzet és minél hordozhatóbb legyen.  És forgalom/percdíj nélkül menjen a net. Erre gondolom a vodafonos hsdpa a legjobb, de ahhoz usb kell, az működik egy ilyen tablettel?
Ez minden  :Đ

Ja és word, excel, powerpoint fájlokat meg lehessen nyitni rajta, ez lemaradt.

Szerkesztette: Mumia 2007. 11. 26. 21:25 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 21:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 21:14

Üdv!

Abszolut nem vagyok képben ilyen hordozható cuccokkal kapcsolatban. Arra kéne megoldás, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy 24/7 online lehessek skypeon bárhol.  Milyen gép kellene erre. Elvárás, hogy legyen rajta qwerty billentyűzet és minél hordozhatóbb legyen. És ha lehet akkor mobilként is funkcionáljon. És forgalom/percdíj nélkül menjen a net. Erre gondolom a vodafonos hsdpa a legjobb, de ahhoz usb kell, az működik egy ilyen tablettel?

Ez minden  :Đ

ez eléggé céleszköznek hangzik, nem notebookot vennék, ha másra nem kell, hanem egy okostelefont. most van a szerkben egy htc touch dual, az pont ilyen: HSDPA, QWERTY, Windows Mobile, de nyilván van felhozatal a téren.

ha mobilnet, akkor jelenleg szerintem t-mobile. a hsdpa egyébként használható VoIP-ra, de készülj fel, hogy lesznek vonalbontások, stb.

Szerkesztette: special 2007. 11. 26. 21:29 -kor

#1979 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:19

Vodát felejtsd el...
Lefedettség nuku...

#1980 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:19

Notebookokon van USB, PCMCI, többségükön beépített mikrofon is, de erősen drága ha csak a skype miatt kell. A smartphone-ok billentyűzeteit én használhatatlannak tartom, nem éri meg cserébe a dupla kijelzőről lemondani, úgyhogy ízlés szerint PDA+telefon bluetooth kapcsolatban (több kütyü, nagyobb fogyasztás a bt miatt), vagy smartphone, +egy bluetooth billentyűzet:
Kép

Egy olyan állapotú 1 kiló körüli subnoti többszöröséből jönne ki, amivel legalább a 8-10 óra aksiidőt tarthatod, és út közben nem mindegy, mit kell előásnod ha bejövő hívásod van.

Szerkesztette: -NoVa- 2007. 11. 26. 22:23 -kor

...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100