HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 15. 14:10

igen, létezik aktív, passzív meg hybrid kijelző. aktív az amelyik tollal működik, a passzív amelyik nyomásra, a hybrid meg értelemszerűen a kettő együtt.
amúgy a tablet gépeknél jellemzően jobb a belátási szög vízszintes irányból, mivel ugye állítva az már horizontális. szóval én pl nagyon szerettem a kijelzőjét a TP 1100-nak.

#2022 Felhasználó inaktív   vivi-ketyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 15. 18:52

Idézet: kukacwap - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 14:10

igen, létezik aktív, passzív meg hybrid kijelző. aktív az amelyik tollal működik, a passzív amelyik nyomásra, a hybrid meg értelemszerűen a kettő együtt.
amúgy a tablet gépeknél jellemzően jobb a belátási szög vízszintes irányból, mivel ugye állítva az már horizontális. szóval én pl nagyon szerettem a kijelzőjét a TP 1100-nak.

Hát igen, a MultiTouch kijelző (Hybrid), az Multiview is.
Ez valami olyasmit takar, hogy automatikusan elforgatja a képernyőt, plusz 170°-os látószög minden irányban, és tükröződésmentes is...

Egyébként tömegben van még különbség a kettő között. A "sima" könnyebb 200 grammal.
Ezek szerint ennyi nyereség van tömegben azon, hogy más a panel, vagy előtte az "üveg"?

Legolcsóbb ár, amit találtam:
http://www.wopple.co...___L001297.html
Hát ez elég jó: 668 * 340 = ~227ezer egy IBM-ért!

Van valakinek tapasztalata ezekről a webes boltokról?

#2023 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 02:05

Idézet: tov - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:56

...XP Tablet PC Edition 2005 SP2b English op rendszer van. A kérdésem az lenne, hogy létezik e ebből magyar nyelvű verzió vagy van e rá mód valahogy magyarosítani?

xp hun mui + tablet mui

előbbi torrent, utóbbi ingyenes

#2024 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 08:38

Idézet: kukacwap - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 15:10

:respect:
--Powered by IBM

#2025 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 09:28

x60s vagy hasonlo gepet nem akar valaki eladni?

#2026 Felhasználó inaktív   tov 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 10:19

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 3:05

xp hun mui + tablet mui

előbbi torrent, utóbbi ingyenes

Köszönöm a segítséget :respect:

#2027 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 13:52

Idézet: ion - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 10:28

aproneten láttam ~200-körül.
--Powered by IBM

#2028 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 13:53

Idézet: ion - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 9:28

akinek van, nem látom be, miért akarná eladni.:)

#2029 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 14:27

nekem is van, azert nem akarom en eladni az enyemet az ismerosomnek

#2030 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 04:35

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. Jan. 3., Thursday - 1:03

Meg ha van legál Vistád, akkor a lopott XP-d is belegalizálódik szerencsés estben.

Ezt egy kicsit reszletesebben?
Az en Vaio-mmal is a Vista Buisness jott, de fajoan lassu es tennek fel XP-t helyette, de azt mar nem szivesen csengetnem ki, ha mar megvettem a Vistat a geppel.
Sony VAIO Type G

#2031 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 08:29

a microsoft license sokszor szabadon engedi meg (azonos nyelven belul, illetve angolt) a downgrade-et.  azaz ha van egy XP-d, akkor hasznalhatsz vele win2000-et. ha angol, akkor csak angolt, ha magyar, akkor magyar vagy angolt.

vagy valami hasonlo.

hogy egy OEM licensre mi vonatkozik, azt nem tudom. utana kene erdeklodni annal, aki eladta, megnezni a papirokat, felhivni a microsoftot..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2032 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 11:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 8:29

a microsoft license sokszor szabadon engedi meg (azonos nyelven belul, illetve angolt) a downgrade-et.  azaz ha van egy XP-d, akkor hasznalhatsz vele win2000-et. ha angol, akkor csak angolt, ha magyar, akkor magyar vagy angolt.

vagy valami hasonlo.

hogy egy OEM licensre mi vonatkozik, azt nem tudom. utana kene erdeklodni annal, aki eladta, megnezni a papirokat, felhivni a microsoftot..

Koszonom :)
Gondolom a Vista kulcsa nem jo az XPhez (Sony mennyisegi kulcs martica van, vagy mi van a gepen. Egeszen pontosan Windows Vista Buisness OEMAct Sony Corporation vagyon rapingalva), ugyhogy azt meg valahogyan szereznem kell az MStol. Nincs sok kedvem atnyalazni a teljes japan licenszet, de lehet rafanyalodok...

Ilyesmit talaltam:
http://www.computerb...ad.php?t=327304
Itt az elejen van egy PDF, amiben ez all:

Idézet

Rights to OEM versions of systems software are granted in the OEM License Terms. The OEM License Terms for most OEM versions of systems software do not grant downgrade rights. The exception is the OEM License Terms for the Windows® XP Professional operating system and the Windows Vista™ Business and Windows Vista Ultimate operating systems, which grant downgrade rights. See the full text of the OEM License Terms for the specific downgrade rights.

Meg ez is szerepel benne:

Idézet

Can I downgrade my OEM version of Windows Vista Business to Windows XP Professional?
Yes. OEM downgrade rights for desktop PC operating systems apply to Windows Vista Business and Windows Vista Ultimate as stated in the License Terms. Please note, OEM downgrade versions of Windows Vista Business and Windows Vista Ultimate are limited to Windows XP Professional (including Windows XP Tablet PC Edition and Windows XP x64 Edition). End users can use the following media for their downgrade: Volume Licensing media (provided the end user has a Volume Licensing agreement), retail (FPP), or system builder hologram CD (provided the software is acquired in accordance with the Microsoft OEM System Builder License). Use of the downgraded operating system is governed by the Windows Vista Business License Terms, and the end user cannot use both the downgrade operating system and Windows Vista Business. There are no downgrade rights granted for Windows Vista Home Basic or Windows Vista Home Premium.

Ez utobbibol csak azt nem tudom kihamozni, hogy honnet lesz telepitokeszletem, azt latom, hogy downgradelhetek XP Pro-ra :) A nemetet sajnos nem ertem :(
Sony VAIO Type G

#2033 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 11:50

a) felhivod a microsoft magyarorszagot, es megkerdezed toluk.
b) letoltod(!!!) valami illegalis forrasbol, es hasznalod. mivel Te nem software-t vettel, hanem jogot, igy teljesen erdektelen, hogy honnan van a telepitokeszlet, nem annak az eredetisege jogosit fel a software hasznalatara. (amugy senki nem is fogja nezni..) az Academic License alatt irott cd-ket kap az ember, amihez raadasul legtobbszor kulcs sem kell. szoval en a helyedben ezen nem gorcsolnek. jogod van hasznalni, oszt csokolom.
a forum ma:

#2034 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 12:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 11:50

a) felhivod a microsoft magyarorszagot, es megkerdezed toluk.
b) letoltod(!!!) valami illegalis forrasbol, es hasznalod. mivel Te nem software-t vettel, hanem jogot, igy teljesen erdektelen, hogy honnan van a telepitokeszlet, nem annak az eredetisege jogosit fel a software hasznalatara. (amugy senki nem is fogja nezni..) az Academic License alatt irott cd-ket kap az ember, amihez raadasul legtobbszor kulcs sem kell. szoval en a helyedben ezen nem gorcsolnek. jogod van hasznalni, oszt csokolom.

a.) Japanban elek. A japan nyelv  "burokratikus" formaival neha meg meggyulik a bajom.
b.) Az Xp kulcs nelkul nem megy fel a gepre.

Itt erdekes dolgokat talaltam:
http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPo...25295&SiteID=17
pl:

Idézet

We have the right to downgrade. if we have purchased windows Vista we have the right to use XP professional. Yes. But the media from which we install the XP profesisonal use has to be legal.

Speaking in common sense the OS is same so the disk doesnt really matter. also we will be using a seperate activation key so the media doesnt matter here too after all its the product key that is tied to the machine.

MS licensing does mention that we can use OEM media even though OEM licenses are tied to a machine. However the source of the Media should be legal and we should hold the necessary information to prove it if required.

If you have a volume licensing soulution and already have a media to install from you need not buy anything as u can use the media that was used to install in the multiple machines under volume license.

Whether we use a media through the OEM/Retail/Volume channels and ir-respective of whether it  was used earlier and activated we should be able to use that media.  But activation will fail due to the change in hardware configuration. In which case we have to call MS Activation support and explain the circumstances which may or may not include explaining the source of the downgrade media. Once determined that everything is in order and the user holds valid vista business/ultimate license the Customer Service Representative will help in the activation process.

Fact is if we have a media that is legal, and we can prove its source we can downgrade.

We hold downgrade rights but it does not  authorize us to use illegal media. If we dont have a legal media, we buy a legal media of the downgrade version OEM / FPP in this case.

License is a right to use. so MS licensing does authorize us to USE xp professional. But we have to install from a legal media. We dont have a Legal Media !! We have to source/buy one !!

We do not have to pay for the right to use XP professional. But we will have to pay for the media if we dont have one.

Hope it helps. !

Vagy ez:

Idézet

After my dealings with MS on the issue the Media does not matter as long as it is XP Pro, Tablet, or 64. The will downgrae using an exsiting OEM Key but the key must not be used on another PC again only on the downgrade so if you have 2 hps 1 xp pro 1 vista if you use the key from your pro to downgrade your vista that will work but you can not use the orginal pro computer with that key so yes you will have to have 2 licenses to do the downgrade and yes microsoft is making you essentaly purchase 2 licenses as you will loose the Pro license to downgrade vista.  The frustrating part is The EULA states that you can downgrade vista business and ultimate to XP Pro, Tablet or 64.  It does not state that you have to have a license for it.  MS is screwing everyone whom chooses to downgrade

Azt hiszem jobban atragom magam a teman, mielott nekiallnek a downgradenek, mint Toth a felesegenek :D
Koszonom a segitseget! :)

Szerk.
No atragtam magam a teman alaposan. Barhogyan is nezem, a Microsoft hivatalos allasa szerint van jogom a downgradere, de azt csak a sajat birtokomban levo XP Pro mediaval tehetem meg. Kifejezetten emlitik, hogy a kolcsonmedia nem jatszik:
http://www.microsoft.com/japan/windows/pro...de/default.mspx

Ezert meg ha kulcsom is lenne hozza ( http://technet.micro...y/bb457096.aspx ), amivel eljutnek az aktivalasig, a media azonositoval (masolt CD sajatja) elvagnam magam a telefonos aktivalas soran.

Oszegezve van jogom lefele lepni, de ahhoz rendelkeznem kell a lefele lepo rendszerrel (arrol nem is beszelve, hogy ugy nez ki, az XP liszensz kotodni fog a Vista-s gephez, ergo a teljes liszenszet hozom vele a regi geprol, amelyiken volt. Vagy veszek egy teljesen uj mediat (mellekesen ehhez kapok liszenszet is), de az meg ugye duplan fizetes esete. Sajat media mindenkeppen kell!
Vagyis nesze semmi fogd meg jol gyonyoru esete az MS-tol. Koszonom nekik :rolleyes:

Es elnezest az OFFTOPIC-ert  :respect:

Szerkesztette: Gab3c 2008. 01. 23. 12:56 -kor

Sony VAIO Type G

#2035 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:55

kulcsot is le lehet tolteni, nem? ;)

van jogod hasznalni. a jogot a szamla es a license szerzodes adja. azt, hogy mirol telepited az egy masodlagos kerdes szerintem, es jogi vonatkozasa nem nagyon lehet.
a forum ma:

#2036 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 13:03

Kozben szerkesztettem  ;)
Sony VAIO Type G

#2037 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:55

kulcsot is le lehet tolteni, nem? ;)

van jogod hasznalni. a jogot a szamla es a license szerzodes adja. azt, hogy mirol telepited az egy masodlagos kerdes szerintem, es jogi vonatkozasa nem nagyon lehet.

na, majd flómen szétcsap közted ha ilyen csacsiságot írkálsz :D

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 23. 13:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2038 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 13:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 13:06

na, majd flómen szétcsap közted ha ilyen csacsiságot írkálsz :D

Pedig igaza van a generic product key-kel kapcsolatban. Fentebb linkeltem :)
Na eldugulok  :Đ
Sony VAIO Type G

#2039 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:56

Több ismerősöm használ XP-t Vista helyett. Magánszemélyként mindegyik esetben kölcsön OEM médiát és CD-kulcsot használtak, aktiválni interneten természetesen nem tudták, ezért a telefonos aktiválást választották, ahol az elején közölték hogy Vista downgrade esete forog fenn és símán ment minden.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2040 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 14:34

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 15:56

Több ismerősöm használ XP-t Vista helyett. Magánszemélyként mindegyik esetben kölcsön OEM médiát és CD-kulcsot használtak, aktiválni interneten természetesen nem tudták, ezért a telefonos aktiválást választották, ahol az elején közölték hogy Vista downgrade esete forog fenn és símán ment minden.

pont ezt akartam írni én is :)

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.