HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 06. 20:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 18:06

oszinten ezt a lassu winyo dolgot soha nem ertettem. ha en subnote-ot keresek/hasznalok, akkor nem a winchester sebessege, hanem a fogyasztasa erdekel. memoria legyen benne sok, es akkor nem nagyon erdekes a hdd sebesseg.. nem videot edital rajta az ember!

Én teljesen egyet értek veled.. Csak azért írtam oda, mert mintha videoeditálást is említett volna az igényei között qnadam fórumtárs :)
Nekem vinyóméretből is bőven elég a 60giga+külső vinyó. Persze ezt embere válogatja :cool:

#2122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 01:08

jahjah, lehet hogy szerkesztenék videót, bár ez nem elsődleges funkció, viszont az akksi élettartama kevésbé szempont. sőt rájöttem, hogy annyira a hatalmas vinyó sem szempont, mert olyan rengetegsok nyersanyagot úgyse használok egyszerre, ha meg mégis, akkor külső vinyóról mehet :)

mondom mindezt úgy, hogy az asztaliban most épp ~1TB tárhely van, és ennek igen kis része üres :D

Szerkesztette: qnadam 2008. 03. 07. 01:09 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2123 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 07:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 19:10

De a mérete ne legyen már 30-60-80 gb amikor már 320gb is létezik és itthon is kapható.
120gb-nál nagyobb 1.8"-os vinyó jelenleg nem létezik.

Nekem a 250gb is kevés.
250 gigás vinyóval egy x60s 10w alatt fogyaszt wifin netezve? Mi kell még?

hát nekem 10 watt alá nem igazán sikerül mennem wifivel. amit nem értek, hogy miért nem lehet x-eket ULV opcióval kérni legalább, vagy akár miért nincs valamivel drágábban egy teljesen újraoptimalizált verzió alacsony fogyasztásra. épp szerdán egésznap irodán kívül voltam, és rohadt kevés volt az 5-6 óra akkuidő, amit wifin és hsdpa-n netezve el tudtam érni. a mai weboldalak renderelése, meg ha nincs kikacsolva a multimédai, akkor a flash meg a többi mozgó bizbasz eléggé leszívja.

#2124 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 07:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido? vagy ez csak ugy ertendo, hogy max 2 orat vagy tavol elektromos halozattol, azt meg barmi tudja?

(persze vedd figyelembe, hogy a tapegyseg nem kis suly am, ha mindenhova magaddal viszed az sem egy elmeny..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2125 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 08:06

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:47

hát nekem 10 watt alá nem igazán sikerül mennem wifivel. amit nem értek, hogy miért nem lehet x-eket ULV opcióval kérni legalább, vagy akár miért nincs valamivel drágábban egy teljesen újraoptimalizált verzió alacsony fogyasztásra. épp szerdán egésznap irodán kívül voltam, és rohadt kevés volt az 5-6 óra akkuidő, amit wifin és hsdpa-n netezve el tudtam érni. a mai weboldalak renderelése, meg ha nincs kikacsolva a multimédai, akkor a flash meg a többi mozgó bizbasz eléggé leszívja.

X60s esetén 1 vagy maximum 2 olyan bios verzió van ami 10w alá tud menni wifivel.
A sípoló hang megszüntetésére (amikor a proci nincs terhelve és nagy ferekvenciájú sípoló hangot ad a kapcsoló üzemű táp a gépben) a biosba raktak pár rutint ami idle állapotban terheli a procit. Ez pedig szépen csökkenti is az akkuidőt.

forum.thinkpads.com -on lehet infókat találni erről. Emellett az is erősen számít, hogy XP vagy Vista az oprendszer. Akárhogy lepusztítod a vista-t nem fog olyan keveset fogyasztani mint az xp ugyanazon a gépen (szerintem).

#2126 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 09:49

szal azt mondod, bioscserével meg lehet hosszabítani az akkuidőt? xp-ről van szó egyébként. nálam nincs sípoló hang, szóval ez azért van, mert a BIOS nem hagyja békén a procit? érdekes.

#2127 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 10:32

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 9:49

szal azt mondod, bioscserével meg lehet hosszabítani az akkuidőt? xp-ről van szó egyébként. nálam nincs sípoló hang, szóval ez azért van, mert a BIOS nem hagyja békén a procit? érdekes.

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?p...ght=bios#182726

A régi biost csak úgy tudod visszarakni, ha kibontod a flasheléshez használt progit és irsz egy olyan winphlash.ini-t ami ezt engedélyezi. (alapból csak az upgrade engedélyezett ha jól rémlik)...

Ha elakadsz, akkor tudok adni kész ini-t.
Mindenképpen ments le mindent a gépedről mielőtt nekiállsz (nálam nem volt gond ilyen esetben) és a régi biost is mentsd le!

A régi biosban ha jól rémlik nincs Vista támogatás és egyéb gondok is lehetnek.
Olvasd el a changest, így megtudod mire számíthatsz hibaként a downgrade után!

#2128 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido? vagy ez csak ugy ertendo, hogy max 2 orat vagy tavol elektromos halozattol, azt meg barmi tudja?

(persze vedd figyelembe, hogy a tapegyseg nem kis suly am, ha mindenhova magaddal viszed az sem egy elmeny..)

azért a táp nem olyan nagy súly, meg azt úgyis vinném, mert szép dolog hogy 4 óráig bírja akksiról, de mi van, ha nekem 5 óráig kell? egyébként meg úccse lenne nálam mindig :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:52

qnadam: en azt nem ertem, hogy miert kell valakinek sub, ha nem erdekli az akuido?

Mert tápostól együtt meg sem érzem a táskámban, ellentétben egy 3 kilós egyéb notesszel.
Make love not Wor.

#2130 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 21:38

Mert tápostól együtt meg sem érzem a táskámban, ellentétben egy 3 kilós egyéb notesszel.

Te mit használsz?

#2131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 23:17

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 23:10

Te mit használsz?

IBM R51, de az már átváltozott asztali/hétvégi cuccnak, hétközben ide-oda kavaráshoz meg Acer 5310 és/vagy Toshiba L40, mikor miképpen. De pár hete eeePC is ott van a táskában, ha webezni/mailozni kell jól, meg üffélnél wlant konfigni, drivert letölteni, netet ellenőrizni.
Make love not Wor.

#2132 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 02:24

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 20:10

De a mérete ne legyen már 30-60-80 gb amikor már 320gb is létezik és itthon is kapható.
120gb-nál nagyobb 1.8"-os vinyó jelenleg nem létezik.

Nekem a 250gb is kevés.
250 gigás vinyóval egy x60s 10w alatt fogyaszt wifin netezve? Mi kell még?

Ne haragudj, de akkor elképzeléseid szerint az Apple iPod Classicban (160gb) milyen winyó van úgy mégis?:)

Szerkesztette: Xero 2008. 03. 09. 02:25 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:38

Idézet: Xero - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 2:24

Ne haragudj, de akkor elképzeléseid szerint az Apple iPod Classicban (160gb) milyen winyó van úgy mégis?:)

Ha jól rémlik akkor az nem PC-s interfésszel van szereleve (nem ATA/Sata, hanem valami USB vagy egyéb megoldás...)  Jó lehetne az is notiba, de valamiért semelyik gyártó nem  alkalmazza...

Részemről megoldva a noti keresési gond...
Találtam HSDPA modult az X61s-be. 2700/350kbps sebességgel megy a beépített modul.
Persze nem IBM/Lenovo, hanem egy Novatel EU870D. Van egy prágai srác aki nagy bios mágus, így kikapta a PCI ID ellenőrző rutint az X61s biosából. Attól kezdve bármilyen Wlant és WWan-t megeszik :)

Lenovo ugyanis nem nagyon árult olyan modult ami független és itthon is működik.

#2134 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 06:53

Nu, ha minden jol megy, pentekre itt az X300 :) HSDPA kartyat, 6 cellas elso es 3 cellas masodlagos aksit meg szereznem kell mondjuk..
Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#2135 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 10:29

Idézet: Kaloz - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 6:53

Nu, ha minden jol megy, pentekre itt az X300 :) HSDPA kartyat, 6 cellas elso es 3 cellas masodlagos aksit meg szereznem kell mondjuk..

Van egy faxa novatel kártyám....
Fentebb említett módon müxik Lenovoban...
Szólj, ha kell...

#2136 Felhasználó inaktív   Kaloz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 11:29

Van egy faxa novatel kártyám....
Fentebb említett módon müxik Lenovoban...
Szólj, ha kell...

Agyalok rajta, bar szivem szerint nem utnem at a biost igy elso nap majd a gepen :) Kartyan eepromot nem lehet atirni, hogy az elfogadottkent megegye?
Kaloz

"Ultimately, all things are known
because you want to believe you know."

Frank Herbert

#2137 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 14:14

http://www.reghardware.co.uk/2008/04/08/hp...ches_eee_rival/
http://www.notebookr...asp?newsID=4352

Szerkesztette: zoli62 2008. 04. 09. 14:17 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2138 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 10:46

Pofas, de draga: Lenovo U110R IdeaPad

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2139 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 10:04

hogy is van az, hogy kevesebbet fogyaszt az SSD, mint a hagyományos HDD?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2140 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 10:42

így

https://www.hwsw.hu/hirek/35684/notebook_ss...fogyasztas.html

Idézet

Az egyre fejlettebb gyártástechnológiával készülő flash chipek előnye talán itt a legnagyobb: a Samsung SSD-je papír szerint működés közben kevesebb mint feleannyit eszik, mint a HDD üresjáratban, legfeljebb 0,36 wattot.

[...]

A minimálisnál eggyel nagyobb fokozatú, még használható háttérvilágítással, 800 megahertzen üzemelő processzorokkal, kikapcsolt vezeték nélküli vezérlőkkel és az előtérben futó Everesttel és feladatkezelővel az SSD-s gép 8,1 wattal merítette akkumulátorát, míg merevlemezes társa 8,9-9 wattot evett

[...]

A HD Tune olvasástesztjének végére az SSD-s gép merülése meghaladta a 10,1 wattot, miközben a merevlemezes testvér megközelítette a 12,9 wattot -- immár 2,7 wattnyi különbséget láthatunk

[...]

Már életszerűbb felhasználást mérnek a HD Tune fájlbenchmark tesztek, melyek különböző méretű állományok és blokkméretek olvasásának és írásának szimulációját teszik lehetővé. Itt tendenciózusan némileg alacsonyabb fogyasztásokat láttunk, így például az SSD-s R500 megállapodott 9,9 és 10 watt között, miközben a HDD-s 12,3 és 12,6 watt között mozogtt

egyetlen olyan pillanat sem volt a teszt során, mikor a HDD-s gépnél kisebb fogyasztást láttunk volna.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.