HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#2211 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 10. 14:30

ez a szedettvedettebb ami kisse riaszt tole..
az X40-nel egyebkent jol ertem, hogy 512 alaplapi forrasztott, es a melle tud berakni az ember meg 1G-at, mig az X41-ben 2 slot van, amibe igy 2x1G teheto?
a kedves felajanlasodat az x40 megnezeserol nagyon koszonom, felek nem tudok elni vele, mert en mar videki lettem immaron. az elado X41-es viszont erdekel, kuldesz esetleg egy korulbeluli arat privatban?

nezegetem amugy kozben ezt a Dothan-Banias -LV-ULV probloemakort, es tenyleg nem trivialis. azt hiszem nekem egyertelmuen Dothanra van szuksegem (sok cache), es ha jol ertem inkabb a LV valtozatra, ez gondolom tobbet szamit, mint az alatta levo platform. (a videokartya resz fogyaszt tobbet?)
csak ugye az a bajom, hogy ezt honnan tudja meg az ember? ker az eladotol egy reszletes hardware felsorolast? nehez ugy.. van egyaltalan Dothanos X40-es? gyanus nekem a dolog..

Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 10. 14:51 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2212 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 09:30

X40ből nekem is dothanos van, 1,4 LV, de volt 1,2 Baniasom is LV doszt, nem volt sokkal lassabb, a Sonym 900 ULV Banias, az se lassú, relativ minden. Haveromnak meg 1,6 sima van. Amit tudok eladó 41est, az tuti Dothanos mind, de nem tudom LV-s e. Az alján az IBM azonositószámból, pl 27xx-krikszkraksz kiderül minden. Megkérdezem ma az embert.
A VGA úgy tudom mindben sima Intel integrányolt. 512, esetenként 256 ram beforrasztva, 1 slot van plusz, a 41esben van 2 gigás ram, ami műxik, de akkor az alaplapi 512 automatica letiltódik.

A 30asnál a szedettvedettséget úgy értem, hogy csomó rés, nyilás, lyuk, szerelőfedél, csavarhely van az alján, a 40eseknél egy ajtó van,a HDD előre jön ki belőle, és fogásra is sokkal vékonyabb, egyszersmind erőteljesebbnek hat.

#2213 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 10:13

Egy kérdésem lenne az ultrahordozható témakörben. Van nekem ez az ASUS W5F amiben 1,6.os Centrino Core Duo (Yonah) proci van, 2GB 533Mhz DDR2 RAM, 5400-as HDD és Intel 945GM. Most néztem az új Toshiba Portégé R600-at ami talán az egyik legjobb most a piacon és az alap verzióban van Core2Duo 1,4Ghz proci, 3GB 800Mhz DDR2 RAM, 5400.as HDD és vmi Intel 4500MHD. Én az enyémet több mint két éve vettem és azóta hiba nélkül megy, de nem ez a lényeg, hanem egy ilyen új ultrahordozható miben tud több extrát ha csak a felsoroltakban modernebb? Mennyire gyorsabb mondjuk a munka egy Windows XP 32bit alatt? Miért alacsonyabb a CPU frekvencia? Az enyém max három óráig bírja így két évesen, addig a Toshiba két és fél óráig, de mondjuk az enyémben picit nagyobb hat cellás akksi van (így is csak 1,6kg).

Kicsit kusza, szóval érezhetően gyorsabbak ezek az új notik vagy igazából nem érezném a különbséget a kettő között? Az egyetlen erőforrás igényes munkám néha a Photoshop-ban ügyködni, de egyébként semmi más megterhelő nem fut soha.

#2214 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 10:41

CoreDuo az egy igen jol eltalalt processzor, az ujabbak nem feltetlenul sokkal tudnak tobbet.

azert amiben egy Core2Duo tobbet tud, az tipikusan a tobb cache (eredetileg 4M vs. a regi 2M -- de ujabban elszaporodtak a variaciok es 1M-tol egeszen talan 6M-ig van minden..) a masik a valamivel fejlettebb architektura, ami alapbol is ad egy kis pluszt (nem sokat), de tud 64 bitet (igencsak jol jon, ha 4G memoriat akarnal bepakolni a gepedbe) illetve hardware-esen tamogatja a virtualizaciot.

szoval ven kulonbseg, de nem mindenki szamara erezheto.
a forum ma:

#2215 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 10:46

Továbbá, a Penryn-szériások a 45nm miatt energiatakarékosabbak. Nekem asztali gépben van Yonah Core duo, 2 gigás, volt próbából itt egy Merom Core2Duo, is ugyanakkora, a kb 10% volt a kettő közt az eltérés teljesitményben.

#2216 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 10:52

2-More:
X40 processzora: az az egeszeben a legviccesebb, hogy 2 napja turom a netet, es nincs egyertelmu info. az IBM(!) szerint csak Banias-os van. :D a thinkwiki mar emliti a Dothant is. szerintuk az 1.4-es kizarolag Dothan lehet, az 1.2-es lehet mindketto. az ebay-en viszont arulnak 1.4-est 2M cache-el, sot, 1.4-es ULV-t, ami egesz egyszeruen egy nem letezo processzor, mert az LV kene, hogy legyen.. (szoval teljes az osszevisszasag..)

szerintem mindegyik X40/X41-esben LV vagy ULV van, a 41-esben csak Dothan, a masikban mindketto lehet.

a sebessegben eleg egyertelmuek az elkepzeleseim. a mostani 500/600MHz-es p3-ast kell lelepni, azaz nem kell a sebessegbajnok, de legyen hatarozott az elorelepes (kulonben minek veszek ujabb notebookot!?!?) szoval az 1.2-1.4 es 2M cache az amire szuksegem van.

a megepitettseg kerdeseben is osszevisszasag van: van aki a 3x-eseket dicseri es mondja jobbnak, van aki a 4x-eseket.. kerdes meg az akuido: van aki kisse kevesli a 4x-esek 2-2.5 orajat (gyakorlatban), a 8 cellas akuval meg mar a 3x-eseknel jar az ember..

kozben egyebkent meg felmerult a HP 4200/4400-as gepe is, ami ha jol ertem azert joval baratsagosabb aru (nem fizet extra penzt az ember az IBM neveert), mitobb a 4400-as meg ertelmes aron akar core2duo is lehetne.. szoval ezeken gondolkodom meg. (a sony, fuji 10 inches gepeket gyartott, az nem felel meg: kicsi) velemeny?

ettol fuggetlenul az X41 ara erdekel, kerlek szepen kerdezd majd meg!

Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 11. 10:54 -kor

a forum ma:

#2217 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 11:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 10:52

2-More:
X40 processzora: az az egeszeben a legviccesebb, hogy 2 napja turom a netet, es nincs egyertelmu info. az IBM(!) szerint csak Banias-os van. :D a thinkwiki mar emliti a Dothant is. szerintuk az 1.4-es kizarolag Dothan lehet, az 1.2-es lehet mindketto. az ebay-en viszont arulnak 1.4-est 2M cache-el, sot, 1.4-es ULV-t, ami egesz egyszeruen egy nem letezo processzor, mert az LV kene, hogy legyen.. (szoval teljes az osszevisszasag..)

szerintem mindegyik X40/X41-esben LV vagy ULV van, a 41-esben csak Dothan, a masikban mindketto lehet.

a sebessegben eleg egyertelmuek az elkepzeleseim. a mostani 500/600MHz-es p3-ast kell lelepni, azaz nem kell a sebessegbajnok, de legyen hatarozott az elorelepes (kulonben minek veszek ujabb notebookot!?!?) szoval az 1.2-1.4 es 2M cache az amire szuksegem van.

a megepitettseg kerdeseben is osszevisszasag van: van aki a 3x-eseket dicseri es mondja jobbnak, van aki a 4x-eseket.. kerdes meg az akuido: van aki kisse kevesli a 4x-esek 2-2.5 orajat (gyakorlatban), a 8 cellas akuval meg mar a 3x-eseknel jar az ember..

kozben egyebkent meg felmerult a HP 4200/4400-as gepe is, ami ha jol ertem azert joval baratsagosabb aru (nem fizet extra penzt az ember az IBM neveert), mitobb a 4400-as meg ertelmes aron akar core2duo is lehetne.. szoval ezeken gondolkodom meg. (a sony, fuji 10 inches gepeket gyartott, az nem felel meg: kicsi) velemeny?

ettol fuggetlenul az X41 ara erdekel, kerlek szepen kerdezd majd meg!

Akkuidő: nekem 2 óra felett megy a nagyakkuval, ami kilóg a seggéből, a 40es, nade, 60%on van a wear level. 14k egy vacsetta új akku, a nagy. Ha veszel Ultrabase-t hozzá, oda is bemehet egy tartalék akku, az plusz 1 óra. Mindez standard használat mellett.

Baniasban, 0,9-1-1,1es lehet ULV, LV max 1,3, sima max 1,7. Dothanból 1,2 max ULV, 1,4 max LV, és 2,53 sima.

Vidékben, mennyira vagy vidéken? Megyeközelben, vagy mélyvidék?

Sonyban van 12es, de az ritka madár és kurva drága. HP zsák szar.

#2218 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 11:25

Pecs az mi? abszolut megyekozel, de szerintem olyan melyvidek, hogy csak na... miota idekoltoztunk kiderult, milyen messze van innen minden. :D :D (pedig hidd el, en hozza vagyok szokva a tavolsagokhoz, jartam egy "parszor" egy "kisse" nagyobb orszagban.. de ez akkor is durvan messze van mindenhozzan.) de szoktunk kb havonta Budapesten is jarni.. szoval ha nem szokasod Pecsre leruccanni majd kereslek Pesten.

HP altalanosan tudom, hogy nem az igazi, de remenykedem, hogy ez meg valojaban a Compaq tervezes, pont ahogy az enyem is ugye. az biztos, hogy nagyon jo, tudom, 3 es fel eve nyuzom a hasznaltan vett notimat.. tobb elonye lenne: fel tudnam hasznalni  masodik halozati tapcsatlakozomat (ugyanugy 18.5V-os), es ugye van rajta tapipad.

a processzorokban mar asz'szem otthon vagyok, csak idegesito, hogy az ebay-en ossze vissza hirdetnek..
a forum ma:

#2219 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 11:33

Pécsen születtem, tudom hol van :D

HP/Compaq 4110 van itt nálam, nyeklik-nyaklik, mint a fos.

Ebayen hirdettek már transmetás vaio C1et P3nak, még a csávónak állt feljenn mikor szóltam hogy nemaddiga :D

#2220 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 11:38

Esetleg Dell D420-430 ? Mostanában 120-150 körül mennek külső ODDvel...

#2221 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 13:53

A wear level-t milyen progival tudom megnézni? Sandra-val kerestem, de abban nem volt benne. Régen volt valami Notebook Hardware Control vagy valami hasonló nevű, de az már ezer éves. Szóval?  :D

Akkor azért a 10% sebesség növekedésért nem cserélem le.  :Đ Úgy látom nagyon sokáig még ez a notim lesz. Majd ha másfélszer ilyen gyorsak lesznek a subnotik nyolc óra akku idővel meg BR égetővel akkor majd talán cserélek, de az még odébb lesz.  :cool: Igazából erre a w5f-re nem is tudok rosszat mondani, minden extráját használom a firewire-től kezdve a kékfogig mindent.  ja, a modemet nem...

#2222 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:02

Idézet: Capri - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 11:38

Esetleg Dell D420-430 ? Mostanában 120-150 körül mennek külső ODDvel...

az kisse draga mar, es nem is annyira szimpatikus. jobb, mint hondjuk a HP?
a forum ma:

#2223 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:04

Na, beszéltem az emberrel, olyan 110-120k környéke lesz karajcsont után az X41,ugyanennyiben van egy TR5ös sonyja is.

#2224 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 14:02

az kisse draga mar, es nem is annyira szimpatikus. jobb, mint hondjuk a HP?

Attól függ melyik.. Pl a hp 2510es nekem jobban tetszik, mondjuk az picit drágább is :)
Nekem nagyon tetszenek ezek a dell masinák, hihetetlen aprók és elegánsak...
Én egy Dell d400at használok, nagyon jól bírja a strapát. Az új akksival megy 3-4 órát.. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor ilyet is kereshetsz.

#2225 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 16:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 11:33

Pécsen születtem, tudom hol van :D
na es akkor az mi? melyvidek, vagy megyecentrum?  :Đ amugy ha karacsony elott jarnal erre mondjuk valami rokonnezesbe ossze is futhatnank valami vendeglatoipari egysegben.

Idézet

HP/Compaq 4110 van itt nálam, nyeklik-nyaklik, mint a fos.
hm.. akkor hol ilye, hol olyan. az en M300-as armadam teljesen jol elvan.

a 110-120e kisse soknak tunik, de meg gondolkodom rajta.
a forum ma:

#2226 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 17:42

(megint dupla a post, ha mar ket helyen fut a beszelgetes..)
tehat konkretizalodik a keresesem..

szoval az ibm X30-as vonal kiesett (30,31-ben gyenge a processzor, 32 ritka es draga az ebay-en, vegul egy buta kozepkategoriat kepvisel a masik ketto kozott.. wink_2.gif)

maradt az IBM X40/41 (azonos processzorral nezem, ugyhogy gyakorlatilag nincs kulonbseg a ketto kozott, barmelyik jo nekem -- vicces amugy, hogy a regebbi a picit konnyebb..), illetve a HP nc4200-es. az IBM a jobb epitettsegu (velelmezem), joval konnyebb es kisebb. az nc4200-esben picit erosebb a processzor, kozepes az aku, jobb(!) a kepernyo (raadasul kornyezeti fenyhez allitja a fenyerot.. hogy mik nem vannak!), es van beepitett billentyuzetvilagitas. no es persze tapipad (es picokeger is!!)

mindkettot 70-90e Ft-os arkategoriaban lehet ebay-en megvenni, a HP-nak van egy 4e Ft-os elonye, hogy nem kell hozza masodik tapegyseget vennem (a regit tudom hasznalni), illetve a HP-bol lattam 1 ev garanciat is kinalni ebben az arban. (hogy az mikepp mukodik fogalmam sincs..)

szoval a HP kicsit olcsobb, kicsit kenyelmesebb. az IBM kisebb (cipeles), es erosebb. ti melyiket valasztanatok?
a forum ma:

#2227 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 16:43

Ha tenyleg van egy ev gari akkor nem kerdeses, ha nincs akkor sem csak a masik iranyba

#2228 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 16:53

kozben megneztem alaposabban 3 nemet hasznaltkereskedo is arul ilyeneket, mindket tipust, mindket tipusra 1 ev garanciat vallal (persze kerdes, hogy lehet ervenyesiteni..) ara gyakorlatilag ugyanaz, picit dragabb az ibm.

szoval akkor melyik?
a forum ma:

#2229 Felhasználó inaktív   kevlar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 18:22

Sziasztok,ha egyik sem akkor nekem van egy eladó panasonic cf-T5-öm 1.05 Ghz 2 magos procival 1,5 gb rammal 4,5 órát bír az akksi ez tényleges adat beprovval tesztelve,érintő kijelzővel magnézium burkolattal.

#2230 Felhasználó inaktív   kevlar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 18. 18:27

Sziasztok,lenne egy kérdésem:van itt valakinek olyan XP Tablet Editionja ami magyar?Nem találtam sehol sem és egyik mui-val sem sikerült eddig magyarosítanom,egyik feltelepül de nem változik semmi a másik meg azt modja hogy csak tablet pc editionra hajlandó települni ami azért vicces mert arra akartam felrakni.Ha valaki tud légyszi segítsen,előre is köszi

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó