HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:54

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 15:07

amit kihagytam:
-nincs tv-out  (eddig mondjuk nem is kellett volna)
-nincs ps/2  :down:  :down:  (már pár* jól jött volna a gyorsabb/kényelmesebb gépelés)

-pcmcia/vga-compozit/s-video konverter
- usb

#602 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:26

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 15:54

-pcmcia/vga-compozit/s-video konverter
- usb

-annyira nem fontos
-mondd meg a ps/2-es bill.-emnek :Đ  (egyébként itthon meg távoli asztal :Đ)

Ár? vagy hirdessem meg vmi horribilis áron aztán majd alkudoznak? Ez alapján asszem reális ha 160-170-et adok meg irányárnak nem?  vagy ha vki hajlandó érte 120-130at adni érte, adjam azonnal?  :think:

#603 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 08:27

Erre a legjobb lenne elvileg az aukció, de előtte azért döntsd el, mennyiért lennél hajlandó tőle megszabadulni, az alá jóval ne menj, nem biztos, hogy felverik az árakat.:) A legnagyobb gond az lenne számomra, hogy nincs rá gari biztosan. Ezt a számlás dolgot nem értem a mai világban, minden gépnek egyedileg nyilvántartott azonosítója van. Szóval előbb szerintem ezt oldd meg. Gari nélkül azt kell, hogy mondjam, télleg olyan 130 inkább. Garival 150 körül. De talán érdemes lenne próbálkozni használtnoti-kereskedésben.

#604 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 12:52

Kedves Topictársak,

A napokban vettem egy kitűnő HP NC4000 gépet és néhány kérdésben kérnék tanácsot tőletek. Nem telejsen világos számomra a külső optikai meghajtó csatlakoztatásának a lehetősége. Azt tudom, hogy az egyik USB aljzat áramot is ad, megfelelő (és megfelelően drága) eredeti HP külső combo drive-ot anélkül is tudok csatlakoztatni, hogy annak külön áramforrás kellene. A kérdésem az lenne, hogy

1) Léteznek e olcsóbb megoldások, van e nem eredeti, nem HP gyártmány (a külső házba épített meghajtó kivételével, az világos, hogy működik, de az egyfelől külső áramforrást igényel, másfelől nagy, nem igazán hordozható)?

2) Igaz e, hogy hiába ad áramot az egyik USB aljzat, az már DVD íróhoz nem elegendő?

3) A külső optikai eszköznek ugyebár bootolásra is alkalmasnak kell lennie, pl. Windows újratelepítéskor. Igaz e, hogy ez az eszköz firmwareétől függ, nem mindegyik tudja (az eredeti HP nyilván igen). Honnan lehetne ezt megtudni, illetve tudnátok e konkrét javaslatot, típust, modellt erre (is) adni?

4) A gép alapállapotban, amikor be van kacsolva, de a hűtőventillátor nem megy, ad egy elég halk, de folyamatos kicsit "kerregő" hangot, ami nem a HDD jellegzetes ciripelése, attól függetlenül folyamatosan van, akár ír/olvas a HDD, akár nem (ki akartam deríteni, hogy a HDD okozza e, az energiabeállításoknál megadtam, hogy 3 perc "tétlenség" után kapcsoljon ki a merevlemez, de ez valamiért nem következik be), tehát nem tudom, bár sejtem, hogy a HDD motorja adja ezt a hangot, ahogy forgatja a tányérokat. Annyira "egyenletes alapzajt ad", hoogy gyanítom, ez nem komoly baj, meg volt is nekem már fujitsu winchesteres fujitsu laptopom és mintha az is ezt csinálta volna. Van ezzel kapcsolatban valakinek tippje?

Előre is köszi, és bocsánat a kérdések özönéért, de hátha van itt HP tulaj, akinek egyből megvannak a válaszai.

Bálint

#605 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 10:23

Először is grat a géphez. Ha írnál kicsit részletesebb beszámolót majd róla, hogy tetszik, ezzel növelve a téma értékét, megköszönnénk. :)

1. Persze, sőt a HP semmi ilyet nem gyárt, valamelyik tajvani gyártól veszi, HP-ként felcímkézve. Notebook-független forgalmazó pl. a Freecom, neki vannak vékony, hordozható kivitelú, PoweredUSB modelljei, de...

2. ...igen, igaz, éppen ezért ezek belső akumulátorral bírnak, emiatt tömegük fél kiló felett van. azt nem tudom, hogy az akumulátort ésszerű feltételekkel el lehet-e távolítani, így jó sok súlyt spórolni. remélehőleg. azt kell megfontolni, hogy mennyire számít a tömeg, illetve az elektromos hálózat nélküliség. ha pl. kocsival A-B-be mész, és ott be tudod gond nélkül dugni, akkor sima külsőházas, usb-s is jó, azok olcsóbbak is, olyan bruttó 25 körül vannak. ha viszont sk. cipeled, és esetleg idegen helyeken is szükség lehet dvd-t írni, akkor feltétlen a slim kivitelű ajánlott. ezek viszont nem olcsók. br 40-50-60

3. meg kell olvasni a leírását.:)

4. én nem kerregéssel jellemezném azt a hangot, amelyiket én hallok, de nálam is a gép elsődleges zajforrása a hdd. én inkább búgásnak, sistergésnek hívom ezt az alapzajt.

Nem HP, Portégé-tulaj.

#606 Felhasználó inaktív   hape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:38

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 11:23

Először is grat a géphez. Ha írnál kicsit részletesebb beszámolót majd róla, hogy tetszik, ezzel növelve a téma értékét, megköszönnénk. :)

1. Persze, sőt a HP semmi ilyet nem gyárt, valamelyik tajvani gyártól veszi, HP-ként felcímkézve. Notebook-független forgalmazó pl. a Freecom, neki vannak vékony, hordozható kivitelú, PoweredUSB modelljei, de...

2. ...igen, igaz, éppen ezért ezek belső akumulátorral bírnak, emiatt tömegük fél kiló felett van. azt nem tudom, hogy az akumulátort ésszerű feltételekkel el lehet-e távolítani, így jó sok súlyt spórolni. remélehőleg. azt kell megfontolni, hogy mennyire számít a tömeg, illetve az elektromos hálózat nélküliség. ha pl. kocsival A-B-be mész, és ott be tudod gond nélkül dugni, akkor sima külsőházas, usb-s is jó, azok olcsóbbak is, olyan bruttó 25 körül vannak. ha viszont sk. cipeled, és esetleg idegen helyeken is szükség lehet dvd-t írni, akkor feltétlen a slim kivitelű ajánlott. ezek viszont nem olcsók. br 40-50-60

3. meg kell olvasni a leírását.:)

4. én nem kerregéssel jellemezném azt a hangot, amelyiket én hallok, de nálam is a gép elsődleges zajforrása a hdd. én inkább búgásnak, sistergésnek hívom ezt az alapzajt.

Nem HP, Portégé-tulaj.

Hú, köszönöm a részletes válaszokat. Igen, azt mindjárt gyanítottam, hogy nem a HP maga gyártja, de nem tudtam, hogy "OEM-ként" is kapható, mindenképp rákeresek. Eddig nagyon elégedett vagyok a géppel, ezen a kerregésen, berregésen kívül tényleg semmi bajom vele és ez is csak azért zavar, mert nem tudom, hogy "normális", e. Ha az, akkor tényleg nem zavar, mert annyira nem hangos. De tényleg nagyon tetszik eddig a gép, nagyon élvezem, hogy ilyen kicsi, ölbe kapom, dolgozom és nem zsibbad el 5 perc után a lában, mint az előző laptoppal. Gyönyörű a kijelzője, az egész gépen érződik, hogy egy elég magas kategóriás gép, masszív, össze van rakva, mégis nagyon könnyű. HP Outletben vettem, tkp. kevesebb, mint féláron. És, ami szintén nem mellékes (legalábbis nekem), az az, hogy szép, nagyon designos.

Ami az optikai meghajtót illeti, közben végül is annyira nem életbevágó a méret, kimondottan írásra főleg itthon használnám. Amire még kellene, hogy utazáskor és telken lehessen DVD-zni rajta, de rájöttem, hogy az sem katasztrófa, a telekre kocsival megyek mindig, tehát annyira nem számt a súly meg a méret, utazás (vagy akér telekre menés előtt is) pedig fel lehet másolni azokat a filmeket a HDD-re és onnan megnézni, tehát úgy alapjában a külső optikai meghajtónak nincs is akkora jelentősége. Persze azért, ha árban elérhető,jobb a kis méret.

#607 Felhasználó inaktív   TitaniumBoss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 12. 17:13

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:26

-annyira nem fontos
-mondd meg a ps/2-es bill.-emnek :Đ  (egyébként itthon meg távoli asztal :Đ)

Ár? vagy hirdessem meg vmi horribilis áron aztán majd alkudoznak? Ez alapján asszem reális ha 160-170-et adok meg irányárnak nem?  vagy ha vki hajlandó érte 120-130at adni érte, adjam azonnal?  :think:

Én pont iylen laptopot vettem a ynáron 100K-rét aproneten!De van hozzá cd,floppy is!A tiédhez van,mert ha nicns akkor hogy bootolsz?Nem oylan rosz a noiti,de sajnos nem egy nagy márka.Egy idő után karcolódik reped mint a gericomok egy része.A processzor is elég lassú szeritnem,bár én csak szöveget szerkeszteni használom.Szerintem hirdesd meg 170-ért de 100körül add oda,ha ajánlanak.Láttam már 140-ért 700m-et,ami elég komoly azért.igaz csak 2napig volt fent a hirdetzés.

#608 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 13:44

Idézet: TitaniumBoss - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 18:13

Én pont iylen laptopot vettem a ynáron 100K-rét aproneten!De van hozzá cd,floppy is!A tiédhez van,mert ha nicns akkor hogy bootolsz?Nem oylan rosz a noiti,de sajnos nem egy nagy márka.Egy idő után karcolódik reped mint a gericomok egy része.A processzor is elég lassú szeritnem,bár én csak szöveget szerkeszteni használom.Szerintem hirdesd meg 170-ért de 100körül add oda,ha ajánlanak.Láttam már 140-ért 700m-et,ami elég komoly azért.igaz csak 2napig volt fent a hirdetzés.

Huh,látom a tiednek már tönkremehetett a billentyűzete is. :Đ
Cd-m van külső,  bootolást nem tudom, nem szoktam bootolni csak ha windowst telepítek. Karcolódni annak fog aki összekarcolja, én vigyázok rá. Reped? :D Mit csinálsz vele?
Sztem a proci tök gyors. Nekem bőven elég, nem játszok. Még nem hirdettem meg, nem sürgős. Egyébként én meg itt vettem hwsw-n. :Đ
Egyébként árultak ilyeneket aproneten, de azok via procisok voltak.
Te hogy kaptál hozzá cd-t meg floppy-t? Ez fura. Nincs hely a dobozban nekik és az adatlapjukon sincs több hely. Mondjuk, floppy nekem úgyse kell.
Neked milyen márkájú vinyó van benne?

#609 Felhasználó inaktív   TitaniumBoss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:10

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 14:44

Huh,látom a tiednek már tönkremehetett a billentyűzete is. :Đ
Cd-m van külső,  bootolást nem tudom, nem szoktam bootolni csak ha windowst telepítek. Karcolódni annak fog aki összekarcolja, én vigyázok rá. Reped? :D Mit csinálsz vele?
Sztem a proci tök gyors. Nekem bőven elég, nem játszok. Még nem hirdettem meg, nem sürgős. Egyébként én meg itt vettem hwsw-n. :Đ
Egyébként árultak ilyeneket aproneten, de azok via procisok voltak.
Te hogy kaptál hozzá cd-t meg floppy-t? Ez fura. Nincs hely a dobozban nekik és az adatlapjukon sincs több hely. Mondjuk, floppy nekem úgyse kell.
Neked milyen márkájú vinyó van benne?

Fúú az enyém már alapból turbózott votl:-)Gyári csomagból előttem kibontották azt hiszem fujitsu 80gb-s vinyó került bele.Aztán+gyári cd és floppy.Legalábbis a márka egyezik:-)Uhh a Via még roszabb.Azt is akartak 80-ért de inkább ilyet vettem.Az azstali gépem billenytűzete a rosz:-)Meg sietek is.Egyébként a célnak megfelel szöveget szerkeszteni,de egy p3asnál nem angyon gyorsabb.

#610 Felhasználó inaktív   TitaniumBoss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:12

Én is szerintem most fogom meghirdetni,70-80-90 körül,mert később még alacsonyabb lesz az ára aztán fújhatom,mert a felét sm éri.Nekem már nem kell mert más a munka köröm.De most látom hogy neked kettő van:-DMinek?:-D

#611 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:31

ezt a vázrepedést nem értem igazán, bár nekem nem volt ilyen gépem, csak nézegettem, a kasztni masszívnak tűnt. márha ugyanarról beszélünk, iDot eNote néven futott, fut itthon.

#612 Felhasználó inaktív   TitaniumBoss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 13. 16:22

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 16:31

ezt a vázrepedést nem értem igazán, bár nekem nem volt ilyen gépem, csak nézegettem, a kasztni masszívnak tűnt. márha ugyanarról beszélünk, iDot eNote néven futott, fut itthon.

Amiről te írsz az a Via procis.

#613 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 16:46

Idézet: TitaniumBoss - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:22

Amiről te írsz az a Via procis.

szerintem volt abból a kasztniból centrino beles is.

#614 Felhasználó inaktív   kaltenpeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:33

ThinkPad X41Tablet (94 kép)
ThinkPad X41Tablet (51 kép)

Szerkesztette: kaltenpeti 2005. 10. 13. 17:46 -kor

♫ Erősítő  ♪ ♫ Audio Innovations Alto
♪ CD ♪ ♫ ♪ ♫  Audio Innovations Alto
♫ Hangfal ♫  Audio Note AZ-2
♪ Kábelek ♫  47Lab

„A digitális technológia bizonyos dolgoknak a rögzítésére nem alkalmas. Nem lehet az érzelmeket számokká alakítani, és vissza.”         (Csontos István)

#615 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:08

Viás és centrinos nem ugyanaz,de 99%ban megegyezik. Pl. cf/sd különbség van.

#616 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:16

Idézet: TitaniumBoss - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 16:12

Én is szerintem most fogom meghirdetni,70-80-90 körül,mert később még alacsonyabb lesz az ára aztán fújhatom,mert a felét sm éri.Nekem már nem kell mert más a munka köröm.De most látom hogy neked kettő van:-DMinek?:-D

Na hát akkor add el nekem a gépet 90-ért gyorsan. Nem mindegy ki fizet? :)
Előtted belerakták a vinyót? micsoda kiszolgálás :D
Érdekes hogy a gyártó szerint se adnak hozzá odd-t, floppy-t meg főleg. Valami különleges példány lehet a tiéd. Milyen drivercd-t adtak hozzá? 
Ehhez képest akkor engem jól átvágtak  :nevet:

#617 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:44

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 20:16

Na hát akkor add el nekem a gépet 90-ért gyorsan. Nem mindegy ki fizet? :)
Előtted belerakták a vinyót? micsoda kiszolgálás :D
Érdekes hogy a gyártó szerint se adnak hozzá odd-t, floppy-t meg főleg. Valami különleges példány lehet a tiéd. Milyen drivercd-t adtak hozzá? 
Ehhez képest akkor engem jól átvágtak  :nevet:

Pár kepet tudnatok nyomni errol a notirol? Mert neten eleg szegenyes felbontasuakat talaltam csak, amiken semmit sem latni...

#618 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:54

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 21:44

Pár kepet tudnatok nyomni errol a notirol? Mert neten eleg szegenyes felbontasuakat talaltam csak, amiken semmit sem latni...

Majd TitaniumBoss tölt fel, ő úgyis most akarja eladni.
És én is kérném hogy fotózza már le szegény repedést, hadd tudjam meg mi vár rám.  :respect:  :respect:  köszi

#619 Felhasználó inaktív   TitaniumBoss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:28

A léyneg hogy gyári csomiból kiszedve hogy lássam hoyg eredeti,kivettük a merevlemezt,bele az új.ami tuti 80gb-s.Nem biztos hogy a gyári cd-je csak tudom hogy,öcsém simán bootolt róla míg a freecomról nem tudott!Majd rakok fel képet a hibáról.Bocs de úgy néz ki már meg is van a 90-es vevőm:-DInnen a forumról elég gyorsan kinézte valaki magának.

#620 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:53

Idézet: TitaniumBoss - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:28

A léyneg hogy gyári csomiból kiszedve hogy lássam hoyg eredeti,kivettük a merevlemezt,bele az új.ami tuti 80gb-s.Nem biztos hogy a gyári cd-je csak tudom hogy,öcsém simán bootolt róla míg a freecomról nem tudott!Majd rakok fel képet a hibáról.Bocs de úgy néz ki már meg is van a 90-es vevőm:-DInnen a forumról elég gyorsan kinézte valaki magának.

Még csak most fogod majd meghirdetni de már le is késtem róla? A francba.  :rolleyes:
100e?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.