HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1061 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 10:58

persze monitoron 100% crop mellett mindenki látja a különbséget.

Kellene egy 6 (8, mégtöbb) Mpixeles monitor... (;

#1062 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:10

Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, véleményeket!

Jól sejtem, hogy az M42-es obiknál csak manual focus van ???

Láttam a soosfoto oldalán használt CANON EOS objektívet, pontosan Canon f/4.5-5.6 80-200mm 29e Ft-ért. Szerintem nekem ez pont megfelelő lenne. Illetve kapható náluk új Cosina objektívek, ezek közül is ezt favorizálom: Cosina 2.8-4/70-210 "Canon AF". Elég jó a fényereje, kérdés milyen lehet a minősége.

Idézet

*EX*
Gratulálok!
És várjuk az új képeid, a régi esztétikai minőségben.

Nagyon köszönöm, természetesen amint a fényviszonyok engedik, indulok fotózni.

Szerkesztette: *EX* 2005. 02. 27. 13:11 -kor

gubitibi

#1063 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:10

A szokásos helyen:

"Adobe Photoshop CS in 10 Simple Steps or Less"
pdf, angol, és a cím ellenére 625 oldal. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1064 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:12

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 14:10

Jól sejtem, hogy az M42-es obiknál csak manual focus van ???

Igen.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1065 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 01:38

Másnak is feltűnt, vagy csak az én szemem csal: a 350d-vel készült fotók mintha túl lágyak lennének, nem?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1066 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:19

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 1:38

Másnak is feltűnt, vagy csak az én szemem csal: a 350d-vel készült fotók mintha túl lágyak lennének, nem?

Szólhatna erről valaki kompetensebb!
Bennem is felmerült, bár én alapobit keresek, és az új 17-85 képeit hasonlítgatottam össze. Ugyan nem egy L-es obi, de amit 20D-n mutatott, az nekem elég, viszont 350-en úgy tűnt, nincs kontrasztos előtere a képeknek, plasztikus az egész. Olyannyira lehangoló volt, hogy be is hívtam néhány 300D/kitobi képet összehasonlításul. Szerintem a képminősége a 350D/17-85efs-nek közelebb áll a 300D/18-55efs-hez (!), mint a 20D/17-85efs-hez. Ez most így nagyon szubjektív, de például DPreview 300D/350D/20D tesztképei között akad néhány hasonló beállítással készült kép. Nekem úgy tűnik, mintha a 350-es szétmosná az apróbb kontrasztokat - zajszűrő?

Érdekelne nálan tapasztaltabb, jobbszemű véleménye - mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

#1067 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:19

mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

Ha nincs az embernek, és be szeretne lépni a DSLR világába akkor OK, de meglévő 300D-t nem cserélném le 350D-re.

#1068 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:19

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:19

Szólhatna erről valaki kompetensebb!
Bennem is felmerült, bár én alapobit keresek, és az új 17-85 képeit hasonlítgatottam össze. Ugyan nem egy L-es obi, de amit 20D-n mutatott, az nekem elég, viszont 350-en úgy tűnt, nincs kontrasztos előtere a képeknek, plasztikus az egész. Olyannyira lehangoló volt, hogy be is hívtam néhány 300D/kitobi képet összehasonlításul. Szerintem a képminősége a 350D/17-85efs-nek közelebb áll a 300D/18-55efs-hez (!), mint a 20D/17-85efs-hez. Ez most így nagyon szubjektív, de például DPreview 300D/350D/20D tesztképei között akad néhány hasonló beállítással készült kép. Nekem úgy tűnik, mintha a 350-es szétmosná az apróbb kontrasztokat - zajszűrő?

Érdekelne nálan tapasztaltabb, jobbszemű véleménye - mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

A dpreview képeihez oda van írva, hogy "Canon EOS 350D Beta Samples Gallery", ha ez azt jelenti, hogy nem végleges verzióval készültek a képek, akkor jobb lesz várni még egy kicsit. Vagy megvárni a firmware frissítéseket is, a 20D már átesett néhány frissítésen, ahogy olvasom elsősorban a képminőségen javítottak.

Egyetértek Georgoval, szerintem sem érdemes 300D-ről 350D-re frissíteni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1069 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:23

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:22

Ha nincs az embernek, és be szeretne lépni a DSLR világába akkor OK, de meglévő 300D-t nem cserélném le 350D-re.

Pontosan erről van szó. Ha mindig csak a technikai részletekbe merülsz bele, és azon azon izgulsz, hogy kijön egy kicsivel jobb gép, akkor sosem a fotózásra koncentrálsz, hanem a technikai aspektusára ennek a nagyszerű dolognak, aminek a művészetről kellene szólnia. Ajánlom GoLAN a következő weboldalt, olvasd el: 

http://www.kenrockwe...h/notcamera.htm

ill. az is kiderül, hogy 1-es szinten vagy a fotósok között     

;)

#1070 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:26

Itt a magyarázat, miért nem érdemes 350D-re cserélni:

Ill.: http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm :)

#1071 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:16

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:23

ill. az is kiderül, hogy 1-es szinten vagy a fotósok között

Gratulálok, de nem emlékszem, hogy ezt bárki kérdezte volna.  :think:

Freeone felvetette, hogy meglátása szerint a 350 képei túl lágyak, Thrawn-al ellentétben szerintem ez nem béta-kérdés, mivel a véleményem nem a DPreview alapján írtam, viszont ott ugyan az a kéz (és szem) tesztelte mindhárom gépet és az obijektívek is átfedésben vannak, témák, fényviszonyok hasonlóak. Ha két külön oldalról hozok példát, azt természetes senki sem fogadná el.

Egyetértek freeone észrevételével, és remélem, hogy Thrawn által is említett update-ek megoldják a final release problémáit. Az "érdemes-e váltani" témában pedig már a kérdésembe beírtam a véleményem. Különben is, nem gépet, lencsét keresek, és bár sokan nem hiszik, van élet f/4.0-án túl is. Engem a képeim érdekelnek, és nem az, hogy Ken Rockwell szerint hányas szinten állok.  :)

#1072 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:19

A dpreview képeihez oda van írva, hogy "Canon EOS 350D Beta Samples Gallery", ha ez azt jelenti, hogy nem végleges verzióval készültek a képek, akkor jobb lesz várni még egy kicsit. Vagy megvárni a firmware frissítéseket is, a 20D már átesett néhány frissítésen, ahogy olvasom elsősorban a képminőségen javítottak.

Egyetértek Georgoval, szerintem sem érdemes 300D-ről 350D-re frissíteni.

Viszont ami érdekes, hogy a Canon hivatalos tesztképei is hasonlóan lágyak, ha nem még lágyabbak. :think:

Ami a frissítést illeti 300d-ről: én most jutok el oda lassan hogy dslr-t vegyek, nekem tehát másképpen kell mérlegelnem.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1073 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:45

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:37

Ami a frissítést illeti 300d-ről: én most jutok el oda lassan hogy dslr-t vegyek, nekem tehát másképpen kell mérlegelnem.

Eladó a 300D-m. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1074 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:59

hehe ;)

Egyébként németeknél már lehet kapni 350 D-t. A németeknek van olyan oldaluk mint itthon az index/digicam meg hasonlók?

#1075 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:52

A slik pro 700DX-es állvány ugye tökéletes ehhez a géphez?
Meg vmi uj info az uj firmware-ről?

byez

#1076 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:58

Idézet: csövike - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 18:52

A slik pro 700DX-es állvány ugye tökéletes ehhez a géphez?
Meg vmi uj info az uj firmware-ről?

byez

Valószínű jó lesz. Miután csaknem 7 kg a névleges teherbírása, óvatosan számolva is nyugodt szívvel rápakolhatsz 4 kilót.
Hacsak nem pl. egy EF 400/2.8 L-el használod, el fogja bírni. :D

#1077 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 20:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:45

Eladó a 300D-m. :D

Újabb 100Ft-tal esett az ára, így már csak 159 900 HUF nettó. :D

#1078 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:08

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:04

Újabb 100Ft-tal esett az ára, így már csak 159 900 HUF nettó. :D

Tudtam én, hogy sietni kell! :omg:  :D

#1079 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:36

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:26

Itt a magyarázat, miért nem érdemes 350D-re cserélni:

Ill.: http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm :)

A "Ken Rockwell megmondja a tutit" weblap summázata:

"There are no professional nature photographers." - vagyis nincsenek professzionális természetfotósok. Jaaa...

"Amateurs almost always shoot Canon SLRs." - az amatőrök majdnem mindig Canon SLR-rel fotóznak. Érdekes megállapítás...

"Professionals shoot Nikon SLRs" - a profik Nikon SLR-eket használnak ----> na itt a magyarázat, Ken barátunknak egyébként Nikonja van...  :think:

Még mindig a profik, akik "They cannot afford gear as good as most serious amateurs." - nem engedhetnek meg maguknak olyan jó felszerelést, mint a legtöbb komoly amatőr... Áááááá....  :eek:

Egyre jobb: "Professionals don't have websites"

Érdekes hogy egyetértőleg belinkeli a Luminous Landscape oldalt, holott pl a RAW témakörből kiindulva utálják egymást annak az oldalnak a készítőjével (ahogy olvastam, általában negatíve linkelik egymást, ilyen "nédd a hülyét" stílusban).

Hát, ezt a Ken Rockwell oldalt újabban nem nagyon szeretem, de ezentúl még kevésbé. Ak idiótának nevezi az olvasóit (lap alja, "ezek miatt az idióták miatt szedtem le a technikai infókat, mert állandóan ezt nézegették, ahelyett hogy a galériámat nézegették volna), attól nem sokat várok innentől. Mellesleg a dpreview olvasóit is idiótának tartja, úgyhogy nehogy bevallja valaki, hogy olvassa azt a site-ot  ;)

Asszem részemről ennyit a kenrockwell.com-ról. Törlődött a könyvjelzők közül.

#1080 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:58

Biztos idiota művészlélek:D

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53