HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1121 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 19:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:04

és mik a 20D modern képességei :)

1Dben a profi kialakítás, masszív méret, tartósság, 45 pontos AF (7 cross érzékelő), ami gyorsabb és pontosabb, spotmérés, 1.3X crop, 1/500 x-sync ami vonz.

20Dben a nagyobb felbontáson kívül semmi igazán vonzót nem találtam. (viszont 4 mpixel és 8 mpixel között eléggé nagy különbség van)

ami még 20D mellett szól, hogy az új lenne, 1Dből használtat vennék. kb 1 árban vannak.

utódok nyilván jobbak lesznek, 1Dmk2 lenne az igazi. de ezzel az erővel sose vennék semmit, mert utód jobb lesz, 1Dmk2 meg nagyon drága :(

SZERK:hmm most találtam:
"... of 'out of camera' jpegs, of the same subjects taken in the same session. Poses slightly different, of course!

The 1D shot has my tone curve and other params ... the Mk. II shot is default jpeg settings. Both Q10.
"
http://home.fuse.net/pets/_O6W9107.JPG
http://home.fuse.net/pets/b9ed1001.JPG

kezdek megint 1D felé hajlani, pedig utóbbi napokban 20D volt közelebb :)

Fogj egy papírt és írd két oszlopban egymás mellé a két gép azon tulajdonságait, amik szerinted jobbak a másikénál és amiket a munkádhoz fontosabbnak tartasz. A végére ne felejtsd el odaírni: új/használt (mennyit használt, ki használta stb.) Ezután alaposan rágd át magad a listán, nézd meg, melyek a számodra valóban fontos tulajdonságok, ezek alapján mit döntenél. Majd aludj rá egyet, nézd át még egyszer, vagy többször, írj hozzá, vagy vegyél el belőle, előbb-utóbb kikristályosodik a véleményed, rájössz, mik a tényleges igényeid. Ezek után már csak jól dönthetsz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1122 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 19:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:08

Fogj egy papírt és írd két oszlopban egymás mellé a két gép azon tulajdonságait...

http://www.dpreview.com/reviews/compare_po...eos20d&show=all

1D-hez nem kell külön portré markolat. :omg: :D
Obival, vakuval 3-4 kg fölé kerülhetsz, kell hozzá egy sherpa is, ami nem olcsó. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1123 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 19:46

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:12

kulonben szemelyesen a Kis Faeger :p

Bazz  :omg: tudtam...  :smoker:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1124 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:16

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:23

Hat ha nem zavarnak a zajosabb kepek, akkor valoban jobb valasztas az 1D. Egyebkent hivatasos fotos vagy, vagy miert olyan fontos az 1/500 x-sync meg a 45 pontos AF?
Vagy en vagyok hivatasos fontos?

Mi a kulonbseg technikailag a ket kep kozott? Nem teljesen vilagos.

hivatásos fotósnak nem nevezném magam. inkább hobbi fotós, aki fotózgat is pénzért :)
1/500 nappal derítésnél jó lehet, 1/200 néha behatárol
45pontos AF meg talán a technosznobságom miatt. bár nem a 45 af pont a lényeg, de a gyorsabb af és főleg a pontosabb nagyon jó lenne. (főleg 300Dhez képest, bár sokan egy kalap alá veszik 300d/10d/20d af képességeit)

egyik kép 1Dmk2-vel készült, másik meg 1D-vel
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1125 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:37

1D-hez nem kell külön portré markolat. :omg: :D
Obival, vakuval 3-4 kg fölé kerülhetsz, kell hozzá egy sherpa is, ami nem olcsó. :(

:)
300Dről nem vettem le a markolatot mióta megvan.
ha könnyű gépet akarok akkor kompaktot veszek :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1126 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 08:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 20:16

45pontos AF meg talán a technosznobságom miatt. bár nem a 45 af pont a lényeg, de a gyorsabb af és főleg a pontosabb nagyon jó lenne. (főleg 300Dhez képest, bár sokan egy kalap alá veszik 300d/10d/20d af képességeit)

egyik kép 1Dmk2-vel készült, másik meg 1D-vel

No ez az, ezért írtam, hogy fontold meg, tényleg hasznos-e egy-egy funkció a munkádhoz, vagy csak jól mutat a paraméterek között. A 20D állítólag gyorsabb és pontosabb autofókusszal rendelkezik. Remélem hamarosan kipróbálhatom a gyakorlatban is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1127 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:27

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 20:17

300Dről nem vettem le a markolatot mióta megvan.

Viszont addot esetben lehetnek olyan helyzetek, hogy annyira a föld közeléből lenne jó valamit fényképezni, hogy az a 4-5 centi is számítana.  Ilyenkor egy levehető portrémarkolat jó dolog (;

#1128 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:44

Vinni kell egy asot vagy legkalapacsot, igy az a 4-5 centi konnyen kihasithato a foldbol :)

#1129 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:46

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 11:44

Vinni kell egy asot vagy legkalapacsot, igy az a 4-5 centi konnyen kihasithato a foldbol :)

Meg egy vödör ragasztót, hogy a szöcske ne ugorjon el, amíg a gödör készül. :D

#1130 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 11:47

Azért szerintem annak is lehet jelentősége, hogy
1D:    Announced 25-Sep-01
20D:  Announced 19-Aug-04

A két gép bejelentése között 3 év telt el. (WiZARD megvenné 2005 tavaszán-nyarán, az mindjárt 4 év a bejelentés óta)
Ennyi idő alatt elég sok fejlődés volt a DSLR-ek terén (AF rendszer, érzékelők, szoftver) és a masszív felépítésen, konfigurálhatóságon, és 1-2 profi funkción kívül nem tudom, hogy mennyi előnye lenne általános felhasználásnál ma egy "korosodó" profi 1D-nek a középkategóriás 20D-vel szemben.

#1131 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:24

Pont ezekre szerettem volna ramutatni kicsit feljebb.
Engem az is elgondolkodtat, hogy az 1D CCD-s, ming a 20D-ben CMOS szenzor es DIGIC II processzor van, es neha jol johet az a 8Mpixel, hidd el.
Egyebkent en sem tudok ellenallni az 1D sorozatnak, olyan gonyoru formaja van ezeknek a gepeknek, hogy mar csak fetisbol is megvennem, ha lenne ra penzem.

#1132 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:26

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 11:47

egy "korosodó" profi 1D-nek a középkategóriás 20D-vel szemben.

Tegyuk hozza, hogy a 20D a kozepkategoria legjobbja.

#1133 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:36

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 11:47

Azért szerintem annak is lehet jelentősége, hogy
1D:    Announced 25-Sep-01
20D:  Announced 19-Aug-04

A két gép bejelentése között 3 év telt el. (WiZARD megvenné 2005 tavaszán-nyarán, az mindjárt 4 év a bejelentés óta)
Ennyi idő alatt elég sok fejlődés volt a DSLR-ek terén (AF rendszer, érzékelők, szoftver) és a masszív felépítésen, konfigurálhatóságon, és 1-2 profi funkción kívül nem tudom, hogy mennyi előnye lenne általános felhasználásnál ma egy "korosodó" profi 1D-nek a középkategóriás 20D-vel szemben.

ez a gondom nekem is, mármint ez a 4 év.

de fordítsuk meg a kérdést. mi a 20D előnye az 1Dvel szemben?
+4 mpixel.
iso1600 (és felette) kisebb zaj
és a vitatható ETTL2.

egyéb?

Szerkesztette: WiZARD 2005. 03. 03. 13:39 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:47

Es a kepminoseg? Ha megnezel sample fotokat a 20D egyszeruen jobb, mert fejlettebb a kepfeldolgozo eszkoze. Az 1D moire problemairol lattam kepeket, es nem egyszeruen zajosak, hanem latszik rajtuk, hogy kifejletlen technikaval keszultek, en legalabbis az osszes 1D-s sample kepen olyasmit erzekelek, ami nincs inyemre.

#1135 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 14:28

Nem csak ISO 1600 es afolott, ugyhogy azt kell eldontened, hogy a hasznalhato kepminoseg fontosabb vagy pedig a hatekonyan elkeszitett kep. Sztem a rosszabb minosegu kepbol nehezebb jot kihozni... es a 4Mpixeles kepbol is nehezebb kivagni, mint a 8Mpixelesbol.
Az 1D-tol nehezebben tudsz majd megszabadulni (a kora miatt), ha egyszer arra kerul a sor - bar az ilyesmit szegyen leirni, mert az ember nem azert vesz fenykepezogepet, hogy kesobb tul tudjon adni rajta, de erdemes ezt is figyelembe venni.

De sztem te ezt mar reg eldontotted, nem is ertem, mit tojozol itt.

#1136 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:06

nézd meg a picit feljebb belinkelt, usertől származó 1D/1Dmk2 képeket. 20D az mk2-höz van közelebb.

dpreview tesztekből az jött le nekem, hogy iso800ig nincs jelentős különbség.
8mpixelből tényleg könnyebb kivágni, ezért is vonz a sok mpixel. különben elég lenne 4 mpixel is...
eladásban nem hiszem hogy rosszabb egy 20D, amit újonan veszek, mint egy 1D, amit használtan, és az előző tulaj bukott rajta igazán nagyot.

az a baj, hogy nem döntöttem el, és egyre távolabb vagyok attól hogy egyértelműen el tudjam dönteni. kb június végén esedékes a vásárlás, addig fogok itt tojózni :)
régen 10Dre fájt a fogam, nagyon tetszett. 20D megjelent és kevésbé tetszik. kisebb, és nekem picit gagyibbnak, illetve kicsit más besorolásúnak tűnik (kategória).

#1137 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:16

Egyaltalan lehet talalni elado 1D-t?

#1138 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 15:06

az a baj, hogy nem döntöttem el, és egyre távolabb vagyok attól hogy egyértelműen el tudjam dönteni...

Segítek:
1D = D
20D = DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A fentiek alapján 1 db 20D felér 20 db 1D-vel.  :D

Szerkesztette: eszpe 2005. 03. 03. 15:21 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:33

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 15:16

Egyaltalan lehet talalni elado 1D-t?

ebay. van bőven.
és vannak egész jó állapotú, alig használt darabok. sőt olyat is láttam multkor, ami zárcsere után, frissen szervizelve volt eladó...

#1140 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:44

Nem értem miért kell ezen agyalni- 4mp rettentően kevés, akármilyen minőségűek is azok a pixelek. Ha ehhez hozzáveszed, hogy igazán jó(diascan szintű) képeket kapj, a kép felbontását bármely gépnél felére kell csökkenteni. A 20D-val így rettenet jó 4mp-es képeket tudsz csinálni-míg ilyen szempontból nézve egy 1D 4mp-e megint nagyon kevés. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.