HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1461 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 22. 13:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 13:13

Akkor vegyél 20D-t, oda a fejfájás. :D

350D kiesett ergonómiai okok miatt, a D70-ből meg borzasztóan hiányolom az ISO 100-at.
Különösen allergiás vagyok a képzajra, főleg amióta TFT-n húzom, így a tesztképek komolyabb átnyálazása után sajnos a D70 is kiesni látszik.. Gondolkoztam még a 300D-n, de az meg lassú több szempontból is.
Ha összegyúrnánk ezt a 3 gépet a jó tulajdonságaikkal együtt, akkor lenne jó.
Ez pedig a 20D :cool: Több tekintetben még ennél is több :)

Fejfájást is utálom :D, úgyhogy inkább eltolom pár hónappal a vásárlást, hogy 20D legyen belőle.
És akkor még topilkot sem kell váltanom :D

#1462 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:18

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 14:11

350D kiesett ergonómiai okok miatt, a D70-ből meg borzasztóan hiányolom az ISO 100-at.
Különösen allergiás vagyok a képzajra, főleg amióta TFT-n húzom, így a tesztképek komolyabb átnyálazása után sajnos a D70 is kiesni látszik.. Gondolkoztam még a 300D-n, de az meg lassú több szempontból is.

Fejfájást is utálom :D, úgyhogy inkább eltolom pár hónappal a vásárlást, hogy 20D legyen belőle.

szerintem jól döntöttél. a 20d nagggggyon jóóóóóóóóó! :)
Business as usual. We fucked up everything.

#1463 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 22. 13:41

Tényleg, itthon jár hozzá PS Elements?
Az árlistákban nem nagyon sorolják fel tartozékként.

#1464 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 14:07

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 14:41

Tényleg, itthon jár hozzá PS Elements?
Az árlistákban nem nagyon sorolják fel tartozékként.

röhej, nekem 2 is volt a dobozban. mosmá' annyi elementsem van, hogy beszarás. 2 jött ezzel, 1 a noritsuval, 1 a 300d-vel,  1 a microtekkel és asszem valamelyik monitorhoz is volt 1.  :)

#1465 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 14:09

Szóval készpénznek vehetem, hogy jár hozzá, ha nincs akkor meg felháborodva távozzak? :)

#1466 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 14:11

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 13:07

röhej, nekem 2 is volt a dobozban. mosmá' annyi elementsem van, hogy beszarás. 2 jött ezzel, 1 a noritsuval, 1 a 300d-vel,  1 a microtekkel és asszem valamelyik monitorhoz is volt 1.  :)

Engem érdekelne egy, ha egy elfogadható árban meg tudnánk egyezni. Lehet róla szó?

#1467 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 14:19

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 15:11

Engem érdekelne egy, ha egy elfogadható árban meg tudnánk egyezni. Lehet róla szó?

lugosi: túri rudi? de nem ám a tescós, hanem a maxi! :)
dékán: akkor hagyd ott a francba, ugyis csak az elements miatt vetted volna, he? :D  :D neked is adok egyet, de direkt kínait! ;)

#1468 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:08

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 13:50

Jöhetek :offtopic: Minolta kompakttal, és szintén :offtopic: Pentax filmes vázzal is? :think: :D

Ha valamelyikőtöknek lenne egy EOS-M42 átalakítója, nagyon szeretném megnézni, hogy mit tudnak a Takumarjaim egy 300D-n.

Naná, hogy jöhetsz, ha akad átalakító, odaadom a 20D-t, azon is kipróbálhatod. De utána kérem vissza. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1469 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:41

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 8:22

Arra gondoltam, hogy miután most már tényleg van választék elérhető áron mindkét cég palettáján, akár rendezhetnénk HWSW fotós találkozót is. Mindenki hozná, amije van, akinek meg nincs, megnézhetné, kipróbálhatná a cuccokat, elősegítve a döntést. Mennénk vegyesen nikon és canon tulajdonosok, remélem - és úgy látom - itt nincs esztelen rivalizálás, mint pl. Intel - AMD topikokban. Közös a cél, megtalálni a számunkra  - és pénztárcánk számára - legmegfelelőbb gépet és eredményesen használni. Ebben nagy segítség lehetne egy ilyen összejövetel.

Beírtam a Nikon topikba is.

:respect:  Jó ötlet. Várom a pontos időpontot. :)
mt

#1470 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:42

Idézet: m-t - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:41

:respect:  Jó ötlet. Várom a pontos időpontot. :)

Szerintem várjunk egy-két napot, amíg minden érdekelt benéz ide, azután megdumálhatjuk a nikonosokkal együtt, esetleg nyithatunk egy topikot is, hogy ne ezzel offoljuk szét a gépes topikokat.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1471 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:01

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:11

Ergonómiai okok...
Megnéztem én is a 350D-t.
Tetszik a gép, bár valóban furcsán mutathat egy nagy obival, de a nagy obi még a D70-en is vicces lehet. Az ISO 200 engem is zavar.
Igaz, hogy kompaktnak tűnik, de mint mondtam, nem a komolyság kinézete a lényeg: jó gép legyen.
Az ára is egész jó, amelett, hogy még olcsóbb is, mint a D70. Van, amiben jobb a D70 (pl. jobb obi is jár hozzá), de van amiben rosszabb is (+ a canon felé húz a szívem).
A 20D nekem túl sok, mint árban, mint tudásban is fölös már (nekem).
A 300D-nél jobb a 350D, csak max. kisebb, ami számomra jobb, némely esetekben meg rossz lehet.
Szóval, meg kellene barátkoznom a 350D-vel.
Úgy tudom, hogy a D50 is ISO200-as lesz....
Bár ráérek még, mire gépet veszek, a boltokban már D70s és D50 is lesz, addigra meg a 350D is 200 lesz bruttó (vagy kevesebb).

#1472 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:23

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 14:11

Különösen allergiás vagyok a képzajra, főleg amióta TFT-n húzom, így a tesztképek komolyabb átnyálazása után sajnos a D70 is kiesni látszik...

Semmi baj azzal, hogy Canont szeretnél, hisz nagyon jó gépeket csinálnak, viszont az kicsit vicces, hogy a képzaj miatt zárod ki a D70-et.
Canon azt az utat választotta, hogy kamerán belül alkalmaz zajcsökkentést, így a végtermék kevésbé zajos lesz, viszont ami megmarad zaj az jóval zavaróbb és nehéz eltüntetni. Az iso100 mondjuk itt bónusz.
Nikon ezzel ellentétben semmilyen beépített képzaj csökkentéssel nem operál (legalábbis D70-nél nem, D2X-ben már van bizonyos fajta), így ami kis zaj van, az könnyedén eltüntethető utólag. Ráadásul ha magasabb iso-kat használsz akkor egy korrekt zajcsökkentő progi (pl NeatImage) megismerésével jobb eredményeket tudsz elérni ha tudod mit csinálsz, mintha Canont használnál. Olvastam már sok 300D tulajtól dpreview-n irigykedő hozzászólásokat a D70 képzajáról...

#1473 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:34

300d mellé próbáltam magas isohoz különböző zajszűrő progikat, de egyik se produkált olyan eredményt, hogy gyakran használjam.

viszont amikor picit pattanásos, nem hibátlan arcot akarok széppé varázsolni, arra mindig noise ninja-t eresztem rá, minden kozmetikus irigyelheti azt amit ez művel :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1474 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:18

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 15:19

dékán: akkor hagyd ott a francba, ugyis csak az elements miatt vetted volna, he? :D  :D neked is adok egyet, de direkt kínait! ;)

Persze, hogy nem azért. :D
Ha melóhelyen van PS, otthonra nem vesz az ember  :omg:, de kell valami mindenképpen, átméretezésre, kontraszt, színek, stb. Erre meg pont jó az Elements :)

#1475 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 17:23

Nikon ezzel ellentétben semmilyen beépített képzaj csökkentéssel nem operál

Hmm.. Ezt nem tudtam, azt hittem a D70-ban is van.

#1476 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:32

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:18

Persze, hogy nem azért. :D
Ha melóhelyen van PS, otthonra nem vesz az ember  :omg:, de kell valami mindenképpen, átméretezésre, kontraszt, színek, stb. Erre meg pont jó az Elements :)

Tegnap felhívtam egy adobe-disztribútort, és azt mondta, hogy ha a munkahelyeden meg van véve bármilyen adobe termék, azt az otthoni gépre jogszerűen telepítheted, de akár meg is nézheted a licenszében, mert azt mondja hogy benne van. Az egyetlen feltétel, amire szó szerint úgy mondta, hogy elvi feltétel, hogy egy időben a két gépen ne fusson a program, de alapvetően két gépre szól a licensze az adobe termékeknek. Azért örültem meg ennek, mert azt hittem, hogy a munkahelyemen meg van véve, ma meg kiderült, hogy nincs...  :mad:

#1477 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 17:34

300d mellé próbáltam magas isohoz különböző zajszűrő progikat, de egyik se produkált olyan eredményt, hogy gyakran használjam.

viszont amikor picit pattanásos, nem hibátlan arcot akarok széppé varázsolni, arra mindig noise ninja-t eresztem rá, minden kozmetikus irigyelheti azt amit ez művel :D

ezt nem fogtam. Zajcsökkentő plugint a bőrhibákra? Mi -az évek során- iszonyatosan sok fészfiltert kipróbáltunk, maradt a ps. És 30x40-be nem látod, hogy hozzá lett nyúlva. JÓJAZA PS, igaz kicsit szöszölős, de megéri.

#1478 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:39

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 17:01

Ergonómiai okok...

Teljesen rá voltam kattanva a 350D-re, és mikor kezembe fogtam, teljesen megváltozott a véleményem. Kicsi, de mondjuk az én kezem is nagyon nagy. De a legjobban az zavart, mint ahogy mondtam is, hogy nagyon hülye, rideg anyaga van.

De legjobb, ha te magad nézed meg, lehet, hogy nem lesz olyan nagy gond, van akit nem zavar :)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2005. 04. 22. 17:43 -kor

#1479 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 18:32

Tegnap felhívtam egy adobe-disztribútort, és azt mondta, hogy ha a munkahelyeden meg van véve bármilyen adobe termék, azt az otthoni gépre jogszerűen telepítheted, de akár meg is nézheted a licenszében, mert azt mondja hogy benne van. Az egyetlen feltétel, amire szó szerint úgy mondta, hogy elvi feltétel, hogy egy időben a két gépen ne fusson a program, de alapvetően két gépre szól a licensze az adobe termékeknek. Azért örültem meg ennek, mert azt hittem, hogy a munkahelyemen meg van véve, ma meg kiderült, hogy nincs...  :mad:

figyu, ma már majdnem minden képmanipuláló hw-hez adnak egy ilyet, annyira olcsó....és a számlán nem szerepeltetik külön, tehát ettől még lehet jogtiszta. Csak a CD-t kajtasd elő, ott lesz az. :) Matricával, nagymamával...

#1480 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:48

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 18:45

figyu, ma már majdnem minden képmanipuláló hw-hez adnak egy ilyet, annyira olcsó....és a számlán nem szerepeltetik külön, tehát ettől még lehet jogtiszta. Csak a CD-t kajtasd elő, ott lesz az. :) Matricával, nagymamával...

Te az PS Elementsre gondolsz, ő meg szerintem a full PS-re :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.