Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 23:28
Válogasd meg a jelzőid légyszíves!
Nem tudom mit értesz te 30-40 cm-es előhíváson, de az A3=29,7x42 cm. Vagyis thermo, vagy tintasugaras print rendben van ebben a méretben, mint korábban is írtam. Én eddig 20-25 A1-es plakátot készíttettem kiállításaimra tintasugaras ploterrel, de soha nem tudtak 110 dpi alá menni minimum minőséget tartva, akármilyen homogén volt is a téma. Egyszerű, számolj utána mire elég ez. Apró arcokhoz nem tartok szerencsésnek 150 dpi alatti inputot, még frekvenciamodulált rácsozásnál sem.
Azt meg te vedd észre, hogy a nézőpont távolsága nem csak a lapmérettől függ, hanem például a téma méretétől is. Ha pedig 150 arcot akarsz felismerhetően megjeleníteni A1-ben, akkor nem elég a plakátfelbontás. Gondolom ez a kép nem főútvonal mellé kerülne, hanem az irodák falára, ahol a kartársak azt böngészik, hogy milyen bárgyú képe van Taszilónak.
A jelzőért elnézést.
A 30x40cm-es előhíváson 30x40cm-es előhívást értek, Epson 7600-as nyomtatóval méretrevágott fotópapírral.
A lényeg a megfelelő interpolálásban van, nem mondta senki, hogy natív felbontás elég lenne. Természetesen 5cm-ről böngészve nem lesz tökéletes, de azt viszont nem értem miért akar valaki A1-es méretet ha közelről nézi...