HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1821 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:01

Van abban minden, mi szem-szájnak ingere, na de hogy néz ki? :omg:  Kutyában az ilyent mexikói palotapincsinek hívják. :Đ

Az a helyzet, hogy lehet, hogy így is azt fogom megvenni majd. Nem a profi fotós érzetét akarom kelteni + nem akarok hatalmas telét ráaggatni, viszont tény, hogy lehetne picit kényelmesebb a fogása...Valóban kicsit igénytelennek tűnik...Sajnos...

#1822 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:16

Annyit ajánlgatjátok itt mostanában a D70-et. Nem kéne ezt a topicot DSLR topiccá alakítani? :think: Engem érdekelne nagyon a kevés 4/3, Pentax, Minolta felhasználó véleménye is, de ilyenek talán nincsenek is a fórumon. :omg:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1823 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:17

Keveritek a mexikói kopaszkutya és a csivava nem ugyanaz de mindegyik pici.

#1824 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:32

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 20:06

Az a helyzet, hogy lehet, hogy így is azt fogom megvenni majd. Nem a profi fotós érzetét akarom kelteni + nem akarok hatalmas telét ráaggatni, viszont tény, hogy lehetne picit kényelmesebb a fogása...Valóban kicsit igénytelennek tűnik...Sajnos...

Nem is cél a profi fotós érzetének keltése, viszont a jól megfogható gép bemozdulásmentesebb képeket eredményez.  :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1825 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:37

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:24

Az indexen egy srác csinált összehasolító tesztet 10D és 20D között. Itt van :)

Valami olyasmit is írt, hogy élesítés is van a képen, bár utána azt mondta, hogy nincs.  :think:

Lényeg, tiszta homály minden kép, még lerekeszelve is!  :eek:

Azt mondta, azért, mert 100%-os crop, és ez normális.  :omg:
Ha nekem ilyen képeket csinál egy SLR, akkor nem akarok kompaktról váltani :Đ
Ugye, hogy szarok a képek, hiába 100% crop.

:think:

Ezt milyen körülmények között csinálta? Az tény, hogy a kompaktok elég durva élesítést csinálnak még a kártyára írás előtt, így élesebbnek tűnhetnek a DSLR-es képeknél, viszont utóbbiak sokkal tágabb teret adnak az utómunkáknak. Egyébként a képeken még a CMOS is poros szerintem. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1826 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:41

Idézet: eddie - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:10

Mire eldöntöm, hogy veszek egy 350-est, akkor itt írjátok, hogy ne. Miért lenne jobb választás a D70? Feature-ökben nincsen egetverő nagy különbség. D70 vs 350D
A D70-es kényelmesebb a nagyobb mérete miatt az igaz (mindkettő volt a kezemben).

Ami nekem nagyon hiányzik a D70-ből, a 350D-ben viszont megvan, az a parameter set 3-4-5. Vagyis, fogom a tone, sharpness, saturation stb beállításokat, és erre 3 helyem van, hogy a saját ízlésem szerint eltároljam őket. A nikonnál egy ilyen szerkeszthető van, a Custom. Ez az egy dolog ha belekerülne, hosszú távon se lenne vele gondom. Még egy dolog nagyon tetszik a 20D/350D-ben, a monokróm mód. Én használnám.
A nikonomat viszont minden tanulás nélkül azonnal tudtam kezelni, előtte filmes slr-em is nikon volt, így nekem minden "logikus" rajta - minden ott van és úgy ahogy keresem. Azt hiszem, hogy ezek között a gépek között nincs lényeges különbség, ízlés és szokás kérdése, hogy kinek melyik a jobb.

#1827 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:46

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:24

Az indexen egy srác csinált összehasolító tesztet 10D és 20D között. Itt van :)

Valami olyasmit is írt, hogy élesítés is van a képen, bár utána azt mondta, hogy nincs.  :think:

Lényeg, tiszta homály minden kép, még lerekeszelve is!  :eek:

Azt mondta, azért, mert 100%-os crop, és ez normális.  :omg:
Ha nekem ilyen képeket csinál egy SLR, akkor nem akarok kompaktról váltani :Đ
Ugye, hogy szarok a képek, hiába 100% crop.

:think:

Kevés ismeretem van a Canon világban, de annyit tudok, hogy az alap, default beállítás szerint a canon a képeket 0 élesítéssel menti raw-ban. Ehhez képest az 1-es fokozat már tartalmaz élesítést, azt hiszem 5-ig (majd megmondjátok). Ez döntés kérdése, de mivel raw, kevés a jelentősége - ilyenkor az ember általában a raw konverziós szoftverben állítja be, pl a nikon világban ezt úgy hívják hogy nikon capture control. Gondolom megvan a canonos megfelelője. Utómunkára (is) szánt képeknél ez a fontos, hogy a fényképezőgép a lehető legkevesebbet alakítson a képen. Ha akarod, akkor alakít - beállítod mondjuk a 3-as élesítést, a lényeg, hogy a raw file használata miatt valójában nem élesít, csak hozzárendel egy paramétert a file-hoz. Jpg-ben természetesen élesít.
A kompaktoknál ez azért nincs így, mert jellemzően az azzal készült képeket nem vetik alá semmilyen utófeldolgozásnak, még raw->jpg konverziónak sem, mert azt is a gép csinálja. DSlr-rel fotózni valakinek a nagyon találó leírása szerint olyan (raw-ban), mintha te hívnád elő a filmet, nagyobb a szabadság. Hidd el, meg fogod szeretni. Ha nem, még mindig fotózhatsz jpg-ben (és is szeretem).

#1828 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 20:37

Ezt milyen körülmények között csinálta?

Idézet

Ahogy kérted:

"azonos optikával azonos témáról, azonos fényviszonyok közt, mindkét képet 100%-os nagyításban"

24-70/2.8L@35mm, parameterek 0-án, tárgytávolság kb. 70cm.

Módosítások: crop és autolevels, élesítés, egyéb nem történt.

10D-vel és 20D-vel is 2.8, 4, 8, 16-os rekesszel lefotóztam ugyanazt a csendéletet asztalra tett géppel. A gripben van egy csuklópánt, amiatt ferde minden kép, picit megemelte a jobb oldalát a gépnek. A 20D CMOS-án van egy kis kosz, 16-nál jól látszik a tigris hátán. :)

#1829 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:17

Kicsinyítettem, élesítettem, egész szép képük lett.

Csak az ütött meg engem, hogy ezeken már volt szoftveres élesítés, ezek után szebbnek reméltem, milyen lehetett sharpening előtt..

#1830 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:46

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 21:17

Kicsinyítettem, élesítettem, egész szép képük lett.

Csak az ütött meg engem, hogy ezeken már volt szoftveres élesítés, ezek után szebbnek reméltem, milyen lehetett sharpening előtt..

Feltettem >>ide<< egy utómunkától mentes képet, fine jpg-ben készült 20D-vel, alapbeállításokkal, az adatokat az EXIF-ből kiolvashatod. Kézből kb. ennyit tudok kihozni a gépből.

#1831 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:53

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 20:32

Nem is cél a profi fotós érzetének keltése, viszont a jól megfogható gép bemozdulásmentesebb képeket eredményez.  :up:

Én direkt csináltam aFuji 5500-al és az Olympus 725-el max zoom állásban 8-8 felvételt és a Fuji mind a nyoc képe éles lett míg az Olympus-nál csak öt. Ráadásul a Fuji gyújtótávolsága nagyobb is. Az 5500-as fogása legendásan jó, sok DSLR-nek példa lehetne.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 06. 20:56 -kor

#1832 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 21:46

Feltettem >>ide<< egy utómunkától mentes képet,

Na, pont ez az, amit várnék egy SLR-től! Az eredeti képen - utómunka nélkül - is jól kivehetők a részletek, lásd madár tollazatát.  :up: :)

#1833 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 07:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:41

Azt hiszem, hogy ezek között a gépek között nincs lényeges különbség, ízlés és szokás kérdése, hogy kinek melyik a jobb.

Köszönöm a válaszod! Én is hasonlóra jutottam ezidáig. Érdemes lenne a Canon kitobi helyett egy Sigma 18-125-öt venni mellé? Fórumokon pro és kontra mindent találtam erről az obiról. Ha a Nikon lesz a befutó, akkor ott mindenképpen a 18-70-es obival kell venni. Nekem legalábbis ez jött le a tesztek alapján.

#1834 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 07:58

Idézet: eddie - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:26

Köszönöm a válaszod! Én is hasonlóra jutottam ezidáig. Érdemes lenne a Canon kitobi helyett egy Sigma 18-125-öt venni mellé? Fórumokon pro és kontra mindent találtam erről az obiról. Ha a Nikon lesz a befutó, akkor ott mindenképpen a 18-70-es obival kell venni. Nekem legalábbis ez jött le a tesztek alapján.

>>Ezt<< olvastad már?

#1835 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:35

Köszönöm! Erre jártam már és nem voltam túl boldog attól, amit olvastam. Egyik post szerint szuper, míg a másik szerint bűn ilyet venni.

#1836 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:46

Idézet: eddie - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:35

Köszönöm! Erre jártam már és nem voltam túl boldog attól, amit olvastam. Egyik post szerint szuper, míg a másik szerint bűn ilyet venni.

Lehet, hogy nagy eltérés van az egyes példányok között. Na meg a megítélés is szubjektív bizonyos határig. Azért írom, hogy bizonyos határig, mert ha valami tényleg bűn rossz, azt már csak nem látja senki sem szupernek. :think:

#1837 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:30

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 17:23

dpreview-n láttam:
The art of RAW Conversion
http://www.dpreview....ok_artofraw.asp

Tartalom:
http://www.outbackph...DOP3002_TOC.pdf
RAW, moirés, RGB-LAB-CMYK-Grayscale-Color spaces, color management, ICC profile, sharpening, noise reduction, CA, purple fringing, vignetting, batch processing, B&W photo from color RAW, stb...
Szoftverek, amiket használnak a könyvben:
Adobe PS CS2, Rawshooter, Capture One, Bibble, Canon Digital Photo Professional, Nikon Capture.

39,95$. e-Book, 290 oldal (PDF)

Egy kis összefogással ~1.000 Ft lenne (ha a két topicból pl. 8-an összeállnánk dslr-esek.)

Érdekel?
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#1838 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:22

580ex magyar leírást tud vki linkelni..?
thnx

#1839 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:40

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:22

580ex magyar leírást tud vki linkelni..?
thnx

csak 550ex-hez van. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1840 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:08

Idézet: Savage - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:30

Érdekel?

Nekem is megvan valahol...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első