HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1941 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:09

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:22

Ezért nem is cserélem le :)

Na látod. Nem azt mondtam, hogy nem lehet mire cserélni egy két-három éve még csúcs gépet, hanem azt, hogy nincs igazán értelme, mert lelassult a processzorok fejlődése, és hiába telt el 3 év, nem fogod lecserélni a 2.4-et egy 4Ghz-esre, annál is inkább, mert nincs 4Ghz-es :Đ

#1942 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:33

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 13:26

Akkor közeledsz a zárcseréhez? :)
Vagy volt már?

vázcsere lesz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1943 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:35

én 2.5 ghz athlonnal meg 1 giga rammal nyűglődök, kezdek gondolkozni rajta hogy kéne dualos gép, meg több ram...
csakhát az nem ócsó
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1944 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:38

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:22

Ezért nem is cserélem le :)

Ha viszont az alaplapod támogatja, akkor érdemes beletolni kis ráfizetéssel egy nagyobb P4-et.

#1945 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 15:46

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:09

Na látod. Nem azt mondtam, hogy nem lehet mire cserélni egy két-három éve még csúcs gépet, hanem azt, hogy nincs igazán értelme, mert lelassult a processzorok fejlődése, és hiába telt el 3 év, nem fogod lecserélni a 2.4-et egy 4Ghz-esre, annál is inkább, mert nincs 4Ghz-es :Đ

Én nem ismerem a homokóra problémát. A sebesség nem elsösorban a proci sebességétöl függ hanem az operácios rendszertöl és a 64bites architekturátol, valamint a procik számátol. Ha gépvásárláson gondolkodtok a jövöben, azt ajánlanám, felejtsétek el a PC-t és probáljatok ki egy MACINTOSH gépet. Soha többé nem fogtok WindowsXP elé ülni, azt garantálom. A MAC-en 50% idöt lehet munka közben megsporolni. :eek:
Egy csucs PC uapénzbe kerul mint a MAC.
Játszani nem nagyon lehet rajta, de Adobe programokkal munkára verhetetlen.
A Nikon Capture -t nem probáltam, nincs meg Mac-re nekem, így azt nem tudom gyors e.

#1946 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:20

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:09

... annál is inkább, mert nincs 4Ghz-es :Đ

Banyek.  Ennyire el lennék tévelyedve?  :omg:

#1947 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:25

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:46

Én nem ismerem a homokóra problémát. A sebesség nem elsösorban a proci sebességétöl függ hanem az operácios rendszertöl és a 64bites architekturátol, valamint a procik számátol. Ha gépvásárláson gondolkodtok a jövöben, azt ajánlanám, felejtsétek el a PC-t és probáljatok ki egy MACINTOSH gépet. Soha többé nem fogtok WindowsXP elé ülni, azt garantálom. A MAC-en 50% idöt lehet munka közben megsporolni. :eek:
Egy csucs PC uapénzbe kerul mint a MAC.
Játszani nem nagyon lehet rajta, de Adobe programokkal munkára verhetetlen.
A Nikon Capture -t nem probáltam, nincs meg Mac-re nekem, így azt nem tudom gyors e.

Hát, Adobe programok esetében tényleg sok függ az operációs rendszertől...  De ez nem magának az operációs rendszernek a sajátossága, hanem az Adobe programozóié/marketingeseié/vezetőié, akik képtelenek/nem hagyják a Windowsos változatot rendesen optimalizálni (megfelelő rész aláhúzandó).

Szerkesztette: szeder 2005. 06. 15. 16:26 -kor

#1948 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:37

Idézet: szeder - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 17:25

Hát, Adobe programok esetében tényleg sok függ az operációs rendszertől...  De ez nem magának az operációs rendszernek a sajátossága, hanem az Adobe programozóié/marketingeseié/vezetőié, akik képtelenek/nem hagyják a Windowsos változatot rendesen optimalizálni (megfelelő rész aláhúzandó).

Nemhiszem, mivel PC re sokkal több programot adnak el, hisz sokkal több van belöle.
A MAC egyszerüen más.

#1949 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:40

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:37

A MAC egyszerüen más.

Annál is inkább, mert ugye a Apple most váltott Intel X86 architektúrára... :evil2:
mt

#1950 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:57

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:37

Nemhiszem, mivel PC re sokkal több programot adnak el, hisz sokkal több van belöle.
A MAC egyszerüen más.

Nem hit kérdése.  Lásd pl. Apple topik, pár hónapja. 
Vannak páran, akik állítják, h pl a Photoshop érezhetően jobban megy Mac-en, mint Windowson, de érdekes módon az Adobe termékein kívül más ilyen program nem igazán van...

Ettől még ha valaki leginkább Photoshopot futtat, akkor érdemes lenne megfontolnia Mac-re váltást, mert nyerhet vele.  De az igazsághoz hozzátartozik, h ez nem a Mac érdeme, hanem az Adobe sara.

Szerkesztette: szeder 2005. 06. 15. 18:01 -kor

#1951 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:08

Idézet: m-t - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:40

Annál is inkább, mert ugye a Apple most váltott Intel X86 architektúrára... :evil2:

Ez végül is részlet kérdés. Pár évig még fut egymás mellet mindkét dolog.
A MAC nagy elönye a stabil Oprendszer. Az Intel processzoros Macintosh számítógépbe valószínűleg egy külön chip lesz beépítve, amely szükséges a Mac OS X futtatásához. A PC-ken nem fog menni. A MAC szerintem csak még gyorsabb lesz. És ami nem utolso,  OS X-en nem  léteznek virusok.

#1952 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:30

Biztos jó a Mac, de nincs alá NeatImage, Nikon Capturrel sokkal több a baj, mint Win-es gépen és még drágább is, szóval nálam ez biztosan nem játszik...

#1953 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:57

Idézet: szeder - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 17:25

... a Windowsos változatot rendesen optimalizálni ...

:offtopic:
Lassan tíz éve, hogy az Adobe áttért PC-s fejlesztői környezetre, a kész anyagot fordítják Macre. Nem az Adobenál kell keresni a hibát, a nagy memóriaigényű programok többnyire jobban futnak MacOS alatt. Talán a Mac jobban hagyja érvényesülni az alkalmazásokat, nem véletlen nincs kékhalál. Mindenesetre érdekes lesz az inteles Tiger.

#1954 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:02

Idézet

300, 400mm körüli obi, IS-sel, jó rajzolattal tele állásban is, 100-180e- Ft-ért.

http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...87829&t=9099560

na, ilyet én is keresnék. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1955 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:50

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:37

A MAC egyszerüen más.

Az USA-ban a Mac legalább annyira elterjedt, mint a pc, sőt lehet hogy talán jobban. Bizonyos felhasználási területeken még mindig túlnyomó többségben van, pl nyomda.
Mellesleg elhangzott az, hogy a munka fele idő rajta, mint pc-n. Ez nemcsak azért van, mert nem fagy, meg satöbbi, hanem nagyon logikus, áttekinthető és használható a felépítése. Úgy szokták mondani, hogy ha valamit nem tudsz, hogy kell megcsinálni egy maces gépen, hunyd be a szemed, és gondolj arra, hogy logikusan hol keresnéd a megoldást, és ott lesz.
Emellett arról van szó, hogy egy meghatározott hardverhez készült az oprendszer, nem a százmillió videokártyához és a 80 féle szutykeráj dzsunka gyártó alaplapjához. Nemcsak a szoftver, hanem a hardver is igazi első osztályú. Ezt meg is kell fizetni, nem jó ötlet, mikor azt mondják, hogy a mac drága, mert van az illetőnek egy tomato alaplapos duronja, meg egy gf440mx videokártyája, egy 500 forintos billentyűzettel... Igenis egy felsőkategóriás, márkás pc-vel kell összehasonlítani, ahol adnak még arra is, hogy a billentyűzet, az egér is _olyan_ legyen, amilyennek lennie kell.
Én már elgondolkoztam a teljes váltáson itthonra, gyakorlatilag a játék része nem érdekel, mert van ugyan játékom, de mind legális és dobozos, ergo ha megveszem a pc-st, akkor kb ugyanannyiért meg tudom venni a maces változatot, így tökmindegy. Mellesleg megy úgyis csak egy játékkal játszom már bő két éve a neten, azt meg újra megvenném új áron, ha arról lenne szó, így meg aztán... :)

#1956 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:26

Szerintem ennek a Mac vs PC vitának semmi értelme, főleg nem itt. Miután én a PC-met normális alkatrészekből rakom össze, még az egér is olyan amilyennek lennie kell ezért nincs semmi gondom. Stabilnak ez is stabil, minden fut rajta, vírus és hasonló védelmet is simán megoldottam, tudom mit hol keressek, stb. Ettől függetlenül biztos jó a Mac, de még nem hallottam semmi olyat amiért megérné a magasabb árat kifizetni. Inkább veszek még valami fotós cuccot a maradékból :)

#1957 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 22:38

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:46

A MAC-en 50% idöt lehet munka közben megsporolni. :eek:

off:
videóvágásnál is érezhető, hogy sokkal gyorsabb a macintosh, viszont xp-s gépet használok, amig dolgozik a gép kimegyek focizni :)

Szerkesztette: Fresi 2005. 06. 15. 22:40 -kor

#1958 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:14

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:26

Szerintem ennek a Mac vs PC vitának semmi értelme, főleg nem itt. Miután én a PC-met normális alkatrészekből rakom össze, még az egér is olyan amilyennek lennie kell ezért nincs semmi gondom. Stabilnak ez is stabil, minden fut rajta, vírus és hasonló védelmet is simán megoldottam, tudom mit hol keressek, stb. Ettől függetlenül biztos jó a Mac, de még nem hallottam semmi olyat amiért megérné a magasabb árat kifizetni. Inkább veszek még valami fotós cuccot a maradékból :)

Erről a magasabb árról írtam, hogy mindent egybevetve, nem biztos, hogy az.

#1959 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:11

:offtopic:
Ez a Mac/PC, photoshop téma szerintem sem ide tartozik. Esetleg nyissunk neki egy fotós szoftver topicot.

On:
Indexen linkelték be, elég érdekes. Ezt tudta valaki?
http://www.cps.canon....jsp?faqId=1079
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1960 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 07:47

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:11

Ez a Mac/PC, photoshop téma szerintem sem ide tartozik.

Lehet, de legalább szó volt valamiről. Kicsit elkanyarodtunk az eredeti témáról.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.