Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 16:37
Nemhiszem, mivel PC re sokkal több programot adnak el, hisz sokkal több van belöle.
A MAC egyszerüen más.
Az USA-ban a Mac legalább annyira elterjedt, mint a pc, sőt lehet hogy talán jobban. Bizonyos felhasználási területeken még mindig túlnyomó többségben van, pl nyomda.
Mellesleg elhangzott az, hogy a munka fele idő rajta, mint pc-n. Ez nemcsak azért van, mert nem fagy, meg satöbbi, hanem nagyon logikus, áttekinthető és használható a felépítése. Úgy szokták mondani, hogy ha valamit nem tudsz, hogy kell megcsinálni egy maces gépen, hunyd be a szemed, és gondolj arra, hogy logikusan hol keresnéd a megoldást, és ott lesz.
Emellett arról van szó, hogy egy meghatározott hardverhez készült az oprendszer, nem a százmillió videokártyához és a 80 féle szutykeráj dzsunka gyártó alaplapjához. Nemcsak a szoftver, hanem a hardver is igazi első osztályú. Ezt meg is kell fizetni, nem jó ötlet, mikor azt mondják, hogy a mac drága, mert van az illetőnek egy tomato alaplapos duronja, meg egy gf440mx videokártyája, egy 500 forintos billentyűzettel... Igenis egy felsőkategóriás, márkás pc-vel kell összehasonlítani, ahol adnak még arra is, hogy a billentyűzet, az egér is _olyan_ legyen, amilyennek lennie kell.
Én már elgondolkoztam a teljes váltáson itthonra, gyakorlatilag a játék része nem érdekel, mert van ugyan játékom, de mind legális és dobozos, ergo ha megveszem a pc-st, akkor kb ugyanannyiért meg tudom venni a maces változatot, így tökmindegy. Mellesleg megy úgyis csak egy játékkal játszom már bő két éve a neten, azt meg újra megvenném új áron, ha arról lenne szó, így meg aztán...