HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2081 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 21:26

vicces, de kezd tokre megtetszeni a 350d, lehet hogy marad az 1dmk2 helyett :Đ
amugy tenyleg nem rosz gep, 300dnel sokkal jobban tetszik. varosneeshez, grip nelkul kifejezetten jo a kis meret, bar fogni nem az igazi :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2082 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 21:58

Na jó, elárulom, hogy csak azért nem veszek 1dmkII-őt, mert nem lehet leszedni róla azt a rohadt gripet városnézéshez. :p

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2083 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 03:26

ma jol megszoptam es a BH Photo bolt is bezart pont az orrom elott, fene gondolta hogz NewYork kozepen Manhattanben 7kor zar egy ekkora bolt...
ugyhogy az obivasarlas (sigma 50-500 DG, bar sajnos nem az enyim, csak havernak viszem, de amig itt vagyok hasznalhatom - picit felek is a vamtol, bar ha elkapnak nem az en bajom, vazzal nem lesz gond, max a felesleges 350dvel :p ) meg a nezelodes marad holnapra. rohadt nagy bolt, meg kirakaton benezve jonak tunt :)
potakku, meg memoriakartya meg ilyen aprosagok, esetleg egy uj fotostaska meg remelem osszejon....
aztan estere hazaerek, es itt var az uj vaz ha minden jolmegy, mar naggyon varom :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 07. 06. 03:29 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2084 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 07:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 12:00

azért az a halszem nem túlzás? :)

szerintem nem. egy 1.6x-os vázon kábé 19-20mm-nek felel meg, ami pont jó városnézéshez. kicsit rá kell tartani a szélén, mert nem azt kapod a képen, amit a keresőben látsz (plusz a kiegyenesítés is változtat a széleken).

FF vázon biztos sok lenne, ráadásul ott a torzítás is sokkal jelentősebb, többet kell interpolálni a progiknak, nagyobb a rontás a képminőségen (rászáll a rontás :) )

a nagy álmom egy EF 16-35 városnézésre, de az valami 1400 dollár, ami kibírhatatlanul sok pénz...
üdv!
.
.
.

#2085 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 10:18

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 22:58

Na jó, elárulom, hogy csak azért nem veszek 1dmkII-őt, mert nem lehet leszedni róla azt a rohadt gripet városnézéshez. :p

Én meg azért nem, mert imádom az 1.6-os szorzót. :up:  :D  Komolyan!
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2086 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 10:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 4:26

ma jol megszoptam es a BH Photo bolt is bezart pont az orrom elott, fene gondolta hogz NewYork kozepen Manhattanben 7kor zar egy ekkora bolt...
ugyhogy az obivasarlas (sigma 50-500 DG, bar sajnos nem az enyim, csak havernak viszem, de amig itt vagyok hasznalhatom - picit felek is a vamtol, bar ha elkapnak nem az en bajom, vazzal nem lesz gond, max a felesleges 350dvel :p ) meg a nezelodes marad holnapra. rohadt nagy bolt, meg kirakaton benezve jonak tunt :)
potakku, meg memoriakartya meg ilyen aprosagok, esetleg egy uj fotostaska meg remelem osszejon....
aztan estere hazaerek, es itt var az uj vaz ha minden jolmegy, mar naggyon varom :)

Egy ideje már olvasgatom a hozzászólásaitokat (kb. 1 éve), de egy kicsivel sem látom tisztábban a dolgot mint az elején. Most akkor kinek milyen a tapasztalata a különböző DSLR gépekkel? Mert volt itt már minden. Ha egyszer végre összejön a pénz - talán még idén - akkor vennék én is egyet, de teljes bizonytalaságban vagyok. Van aki a 300D-t van aki a 350D-t és van aki csakis a 20D-t isteníti. Most akkor nincs is köztük komoly különbség átlagos felhasználás terén vagy csak ennyire elfogultak vagytok. Eredetileg 300D-ben gondolkodtam mondván az a megfizethető, akkor kijött a 350D. Gondoltam akkor majd ez lesz a befutó hisz újabb, talán jobb is. De azok akiknek 20D-je van nagyon lehúzták mindkettőt. :(
Mostmeg WiZARD ícsérgeti a 350D-t az 1DmkII-vel szemben.  :confused:
Na nem mintha az 1DmkII vásárlása fenyegetne hisz a 20D is kész anyagi csőd, de azért jó lenne valami olyan infó is ezekről amasinákról amik segítenének a majdani vásárlásban. Eddig csak üvegen keresztül láttam őket és az itt leírtak alapján teljes a káosz. Boltaban meg nem sz igazi kipróbálni. Az A70-em is tetszett az első képek után, de használat közben elég sok gyengéje előjött.

#2087 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 12:21

Picasu> szo sincs hogy 350d akar csak megkozeliteni 1d-t, csak poenbol irtam.

eddig 300d-m volt, azt igazan senkinek se ajanlottam, annal sokkal inkabb 10d/20d.
de 350d nagyon tetszik, ha korlatozotak az anyagi eroforrasok, akkor jo dontes lehet, jo kis masina

na koran reggel van, nincs erom tobbet irni, majd este talan :)

#2088 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:45

Picassu: tökéletes gép nincs, még az 1DsmarkII sem az, meg a Nikon D2x sem.
A 300d/350d legnagyobb hibája az ergonómia, egy tárcsa engem frusztrálna, nehézkes használni, ráadásul pici, kényelmetlen fogni, stb, stb. Ettől függetlenül ha megtanulod elviselni ezeket a korlátokat, simán képes kiváló képek készítésére.
10D/20D már túllép ezeken a nehézségeken, bár a 20d nekem már megintcsak pici, továbbra is lehetnek fókuszproblémáid a hibásan megválasztott circle of confusion miatt. Emellett mindkét váznak vannak még apróbb hibáik, de összességében így is nagyon jónak számítanak.
1d/1ds sorozat. drága, mint a fene, itt már nem lesz fókusszal bajod, közelítik a tökéletes gépet erősen, de nagyok és nehezek + itt is vannak azért "kisebb" hiányosságok, pl olvastam már igen neves divatfotóstól megjegyzést, hogy vett néhány más márkájú gépet is, mert az 1DsmarkII-jeivel bajai voltak, file-ok tüntek el, stb. Persze Canon ezeket a hibákat nem ismeri el, csak csendben javítgatja az újabb firmware-kkel amit tudnak.

Ezektől függetlenül nyugodtan vedd meg pénztárcától függően a lehető legjobbat és használd egészséggel, mindegyik gép képes abszolút csúcsminőségű képek készítésére, csak meg kell ismerni a hiányosságait és ahhoz igazítani a fotózást.

Szerkesztette: saen 2005. 07. 06. 17:16 -kor

#2089 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:57

Előttem szólókhoz csatlakozva, még annyit fűznék hozzá, hogy szűkebb pénztárca esetén én inkább vennék 300D/350D-t mint 20D-t, és a külömbözetet jobb obira költeném. Többet ér, mint a 20D+kitobi. Egy jó obipark viszonylag "állandó", vázak meg évente jönnek ki. Ha kinövöd pl. a 350D-t, ráérsz majd vázat cserélni. Vagy ha nem félsz a használt vázaktól, esetleg lehet 10D-t venni.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2090 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 11:18

Én meg azért nem, mert imádom az 1.6-os szorzót. :up:  :D  Komolyan!

Hát igen, enélkül semmit sem ér az a 100-400L. :Đ
Nem olvasok sokat a Tamron-ról. Nem használod? :)

#2091 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 2:26

picit felek is a vamtol, bar ha elkapnak nem az en bajom,

Ez a vám dolog hogy működik? A vámosok mennyire ismerik az árakat? Pl. honnan tudják megállapítani egy fényképezőről vagy egy obi-ról, hogy mennyit éris?
Ha valaki nem ért hozzá és nem nézi meg a neten az árakat...és gondolom minden utasnak nem vizsgálják át az összes cuccát egyenként a neten keresve az értékét...
Illetve mennyire nézik át a külföldről jövőket mind az autós, mind a reptéri vámnál?
Tudom, hogy van ez a nyilatkozatos dolog, de pl. amikor Egyiptomból jöttem, a kutya se nézett se a kézipoggyászomra (csak át lett világítva), és a táskámmal se foglalkoztak.

#2092 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:03

Vám az szerencse dolga. Leggyakrabban simán átsétálsz, senki rád sem néz, azonban lehetsz peches is. Egy haveromat elkapták egyszer 1db filmes vázzal (Elan 7) és két ultragagyi tamron obival, mondjuk itt ő volt a hülye, mert a számlát a gép mellett tartotta, de neki bírósági ügy lett a vége és ügye itt közel sem nagy értékről beszélünk...

#2093 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:12

számlát messzire elpakol, cuccot saját dobozából kivesz, ilyesmi :) legjobb  az egészet fotóstáskába bepakolni, mintha általában is használnád és már befelé is nálad volt :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2094 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 18:04

Hát igen, enélkül semmit sem ér az a 100-400L. :Đ
Nem olvasok sokat a Tamron-ról. Nem használod? :)

:D

Keveset használtam a Tamront, most jön a premier, szombattól 1 hét Angliában. >>Itt<< az első képek egyike, A Bazilika mellett vettem, kivittem próbaképet csinálni. Csak annyit nyúltam a képhez, hogy forgattam rajta. Néhány téglakémémyes, meg hasonló képet csináltam, amit le is törölgettem szemrevételezés után. Egyetlen idegesítő hibája van, a fókuszgyűrű forog AF módban, vigyázni kell, hogyan fogom, de ez megszokható. Az AF sebessége sem rossz, nyilván nem veszi fel a versenyt egy jobb USM-el, de erre nem is lesz szükségem ezzel az obival. A képminőséget ítéld meg magad a belinkelt kép alapján (már amennyire abból meg lehet). A téglás képeket nézegetve úgy látom, nem fog csalódást okozni. :up:  RAW-ban pedig még nem is próbáltam. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2095 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:32

Milyen Tamronod van?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2096 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 22:12

számlát messzire elpakol, cuccot saját dobozából kivesz, ilyesmi :) legjobb  az egészet fotóstáskába bepakolni, mintha általában is használnád és már befelé is nálad volt :)

Ettől még simán lebukhatsz, ugyanis nem lesz nálad olyan nyilatkozat, hogy kivitted az országból.

#2097 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 03:13

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 21:59

Ez a vám dolog hogy működik? A vámosok mennyire ismerik az árakat?

en kifele irtam papirt, hogy mit viszek ki, hogy hazafele azokkal ne legyen gond.
volt aki mondta hogy elore pecsetelve kapta a papirt, azt irt bele amit akart.
nekem nem igy volt, de epp hogy valamit rairtam (canon eos digital) igy ha gond lenne akkor az 1d-t vittem kifele is... max az uj obibol es az extra 350dbol lehet gond...
de remenykedek a legjobbakba...

allitolag newyorki gepre szeretnek raszallni. hogy arakat honnan veszik az jo kerdes.

megvan vegre az 1dmk2, nagyon tetszik bar meg sokat nem tudtam vele csinalni, most toltom az akkut...
17-40 eleg jo nagylatoszog rajta :)
nagy, nehez, kenyelmes, de ezt eddig is tudtam :)

fedex siman lerakta haz ele, mert nem volt itthon senki...
50-500 is megvan, tetszik igy elsore, most jon 1 het bevetes ha minden igaz :)

BH Photo bolt kegyetlen. 1.5 orat voltam ott, de meg fel napig elnezelodnek szinte minden van, raktaron, kiteve, fogdoshato, probalhato...
iszonyat profi kiszolgalas... (mar ertem mer hivjak zsido boltnak :p )
vettem is gyorsan egy nagyon jo konyvet, de meg muszaj visszamenni nezelodni, van par aprosag amit akarok venni, meg meg konyveket is akarok.

#2098 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 03:49

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 4:13

BH Photo bolt kegyetlen. 1.5 orat voltam ott, de meg fel napig elnezelodnek szinte minden van, raktaron, kiteve, fogdoshato, probalhato...
iszonyat profi kiszolgalas... (mar ertem mer hivjak zsido boltnak :p )
vettem is gyorsan egy nagyon jo konyvet, de meg muszaj visszamenni nezelodni, van par aprosag amit akarok venni, meg meg konyveket is akarok.

Azért is hívják zsidó boltnak mert tényleg azok, betartják az összes zsidó ünnepet, zárva is vannak olyankor pl... Helyszínen nem voltam sosem, de rendeltem már tőlük, tényleg jó kis bolt :)

Milyen könyvet vettél?

#2099 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 05:00

najo, ha mar zsido boltozunk(nem mintha barmi bajom lenne veluk, csak egesz maig nem ertettem miert mondjak bhphotora hogy zsido bolt). tegnap sikerult zarasra odamenni, ott volt kb 20-30 zsido (kalap, vagy kis kerek ize a fejukon (nem tudom mi a neve), meg kicsi furt a fuluknel....) neztuk, hogy biztos valami csoport. nem, mint kiderult ok az eladok, a boltban minden eladon volt a kis kerek fejfedo.... :)

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller...egoryNavigation ezt a konyvet vettem, belelapoztam, megtetszett hogy szep kepek vannak benne, es kepek melle kis magyarazat, hogy mit miert van, es egy oldal es felulnezeti kep, hogy milyen fenyforras, merre allitva volt... elegge gyakorlatiasnak tunt, es ez tetszett meg.

tobb mint 1 oraja csak nyomkodom 1d-t, hmmmm..... :D

50-500at meg fogdostam, ami valtozatlanul nem tetszik, az a canon Lhez kepest nehezen forgo zoom gyuru(bar gondolom idovel kilazul), es egyik vegetol masikig sokat kell tekerni, el kell engedni kozben. na meg az is fura, hogy valtozik a merete. af is picit lassunak tunt HSM ellenere. de majd hasznalat kozben derul ki hogy milyen, lehet hogy csak meg kell szokni. eloszor 70-200 zoomja is tul szorosnak tunt.

ha mar zoomokrol beszelek. elejen is feltunt hogy L zoomja finomabban konnyebben (meg ha 70-200nal szoros is) allithato mint olcso obi. mostanaban szinte csak L-t hasznaltam, es tegnap 28-135ot feltettem, es rettentoen zavart hogy picit nehezkes es "akadozo" (muanyag muanyagon) a  zoomja az Lhez kepest (ahol gondolom valami finomabb zsirozott fem).

ja es meg valami.
eddig feltem hogy 17-40 tele vege keves lesz varosnezeshez, es 28-135 nagylato resze meg nem eleg nagylato.
1.6x croppal varosnezeshez tokeletes volt a 17-40.
1.3x-el  majd meglassuk, ennel 17-40 mar picit torzit, legalabbis ugy tunik, elegge fura. (bar neztem mar 12-24 sigmat fullframe gepen, az volt a durva... olyan erzesem volt hogy hatam moge is latok :p )

na mara ennyit a szofosasbol, remelem sikerult ertelmes dolgokat is irni. most fekszek aludni, reggel meg idenezek, de lehet hogy 1 hetig nem leszek netkozelben...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 07. 07. 05:01 -kor

#2100 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 07. 07:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 4:13

fedex siman lerakta haz ele, mert nem volt itthon senki...

:omg: És mi eszpével épp nem jártunk arra. :( :] :D

Ez, hogy nem írtál pontos géptípust a vámpapírra, nagyon jó ötlet, emellett igyekezz úgy intézni, hogy ha számlát találnak nálad, akkor az mindenképp a 350D-é legyen. A másikat dugd el, nyeld le, add fel postán.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.