HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#241 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 02. 23:50

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 0:44

Ami már ennyire nem vicces: A BH-n 200/1.8-hoz egy napellenző csaknem 500$. A szar kis kályhacsőkezdemény!

azt én is néztem.
vagy nagyon el van írva, vagy valami nagyon nem stimmel :)

amúgy elég korrekt árai vannak, 1x rendeltem tőlük, minden jól megjött, jól becsomagolva... és külföldi fórumokon is jó hírük van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#242 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 07:45

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 0:41

Nekem is pont ezt csinálja! Kombinálva azzal, hogy nem megy az autofokusz.

Csak nekem az az érdekes, hogy egy ideig teljesen jól ment, aztán egyszer-egyszer előfordult, aztán most semmi. tekergeti ugyan az AF-et, de nem fókuszál... :(

ZooLee

#243 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 20:50

Most nézem a B&H-n, az 550EX vakut. 300$ plusz 34$ postaköltség. Az kb. 70000Ft szállítással.  :eek: Itthon ha jól tudom 150-160ezer az ára. hmmm...

Szükségem van egy vakura. :smoker:

#244 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 23:23

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 21:50

Most nézem a B&H-n, az 550EX vakut. 300$ plusz 34$ postaköltség. Az kb. 70000Ft szállítással.  :eek: Itthon ha jól tudom 150-160ezer az ára. hmmm...

Szükségem van egy vakura. :smoker:

34$ postát nehogy bevállald, nincs arra biztosítás, lassú, bizonytalan.
50$ körüli, USPS EMS a minimum.

és ne felejtsd el a 8+25% vám+áfát, amit itthon fizetsz.

90-95K körül jön ki.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#245 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 07:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 0:23

34$ postát nehogy bevállald, nincs arra biztosítás, lassú, bizonytalan.
50$ körüli, USPS EMS a minimum.

és ne felejtsd el a 8+25% vám+áfát, amit itthon fizetsz.

90-95K körül jön ki.

Lehet, hogy hülye kérdés, de EU-n belül nincs ilyen hely? Ugyabár most már nincs se fa (ill. csak a kinti, ami kevesebb mint a hazai) se vám. Egyéb területeken (modellezés, motoros felszerelések, spec számítógép HW) megtaláltunk mindent, nehogymá' fotósból ne legyen...

ZooLee

#246 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 08:46

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 8:03

Lehet, hogy hülye kérdés, de EU-n belül nincs ilyen hely? Ugyabár most már nincs se fa (ill. csak a kinti, ami kevesebb mint a hazai) se vám. Egyéb területeken (modellezés, motoros felszerelések, spec számítógép HW) megtaláltunk mindent, nehogymá' fotósból ne legyen...

ZooLee

egyelőre nem találtam.
a legtöbb cucc több €, mint ahány $ kint. bár néha vámmal áfával kintről drágább. de ha van ismerős aki jön haza vagy ilyesmi, akkor usa mindenképp olcsóbb

#247 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 17:16

Jaja, EU-ban közel sem olyan olcsók a cuccok, mint usában. canon.de oldalon találsz eu-s árakat.

#248 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 20:59

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 6:03

ZooLee

Van de drága. Reptéri vámmentes, San Marino, Livigno.

#249 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 21:03

Idézet: zsozso - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 21:59

Van de drága. Reptéri vámmentes, San Marino, Livigno.

Drága, drága, de mégsem az ERVA árszintjén van. (legalábbis más dolgoknál ezt tapasztaltam, hogy érdemes kimenni bécsbe megvenni, vagy a boltba rendelni, mert a kiutazás költségével együtt is olcsóbban jön ki. (termékenként változóan 10-30%-al olcsóbbak voltak a dolgok)
Persze, USA olcsóbb, de ott van a P&P és vám egyebek. Jó lenne tételesen, konkrét adatokkal számolni. NAh, majd keresek én is valamit.

ZooLee

#250 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 09:04

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 22:03

Drága, drága, de mégsem az ERVA árszintjén van. (legalábbis más dolgoknál ezt tapasztaltam, hogy érdemes kimenni bécsbe megvenni, vagy a boltba rendelni, mert a kiutazás költségével együtt is olcsóbban jön ki. (termékenként változóan 10-30%-al olcsóbbak voltak a dolgok)
Persze, USA olcsóbb, de ott van a P&P és vám egyebek. Jó lenne tételesen, konkrét adatokkal számolni. NAh, majd keresek én is valamit.

ZooLee

Ha nem változnak a magyar árak, egyértelműen érdemes kimenni. Egy bizonyos érték felett az útiköltséggel együtt is olcsóbb. Erva-nál EF100-400 685000Ft :eek: ebből majd lejön (ha érvényesíti az áraiban a csökkenést) a vám, de így is legalább 600 pénz lesz. Bécsben 1600€ körül van, ez legyen mondjuk 420ezer. Lehet számolni, megéri-e kimenni? :D  Persze nem tömegével veszik ezt a cuccot, de kisebb ertéknél is megéri, pl. Speedlight 550EX ~150 ezer vs. ~90 ezer.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#251 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 12:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 8:04

Ha nem változnak a magyar árak, egyértelműen érdemes kimenni. Egy bizonyos érték felett az útiköltséggel együtt is olcsóbb. Erva-nál EF100-400 685000Ft :eek: ebből majd lejön (ha érvényesíti az áraiban a csökkenést) a vám, de így is legalább 600 pénz lesz. Bécsben 1600€ körül van, ez legyen mondjuk 420ezer. Lehet számolni, megéri-e kimenni? :D  Persze nem tömegével veszik ezt a cuccot, de kisebb ertéknél is megéri, pl. Speedlight 550EX ~150 ezer vs. ~90 ezer.

geizhals
Olyan, mint idehaza a Depo, a cegek tobbsege kiszallitast is vallal.
Csupa regi cucc

#252 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 13:38

Idézet: Lehel - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 13:43

geizhals
Olyan, mint idehaza a Depo, a cegek tobbsege kiszallitast is vallal.

Ismerem! :up:

Azért ott is vannak vad árak. Az előbb általam említett obi legalacsonyabb ára ~1550€, legmagasabb ~2500€ :eek:  A 2500€ már magyar árban van.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#253 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:24

Es ha utananezel, akkor kiderul, hogy az a hely vhol a Maria....strasse-n van ;))))...
Rendszerint  ott olcsobb a cucc, ahol gyakorlatilag nincs uzlethelysege a cegnek :(
Csupa regi cucc

#254 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:41

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 14:38

Azért ott is vannak vad árak. Az előbb általam említett obi legalacsonyabb ára ~1550€, legmagasabb ~2500€ :eek:  A 2500€ már magyar árban van.

usaban meg 1300$
(1550 € = 1880 $  és 1300 $ =  1070 €)

azért az, hogy ausztriában 50%-kal drágább, kicsit durva.

mondjuk magyar-usa ár közötti diffiből repülőjegy is megvan, meg szállás is :)
postán meg olcsóbb usaból vámot és áfát fizetve, mint ausztriába kimenni érte...

#255 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 15:41

usaban meg 1300$
(1550 € = 1880 $  és 1300 $ =  1070 €)

azért az, hogy ausztriában 50%-kal drágább, kicsit durva.

mondjuk magyar-usa ár közötti diffiből repülőjegy is megvan, meg szállás is :)
postán meg olcsóbb usaból vámot és áfát fizetve, mint ausztriába kimenni érte...

De mi a búbánat miatt van ekkora árkülönbség USA és Európa között? :think:  :confused:

#256 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 15:28

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 15:45

De mi a búbánat miatt van ekkora árkülönbség USA és Európa között? :think:  :confused:

A német tengeralattjáró blokád miatt... :)
A szoftvereknél azzal magyarázzák hogy kisebb a felvevőpiac és az egyébb járulékos költségek magasabbak mint az államokban.

Szerkesztette: Szabcsi 2004. 05. 06. 15:28 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#257 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 07:49

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 16:28

A német tengeralattjáró blokád miatt... :)

Hogy én erre nem gondoltam... :omg:  Így már minden érthető. :D

#258 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 09:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. ápr. 29, csütörtök - 3:21

nézd meg utolsó 3 sorozatom, azok vannak 550EX-el. a többi idei sorozat meg a beépítettel.

Hali Wiz!

A vaku fejet hogy szoktad allitani bulikban? Meg milyen modban fotozol, ETTL?

Udv!

#259 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 10:20

Idézet: [FeRkE] - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 10:45

Hali Wiz!

A vaku fejet hogy szoktad allitani bulikban? Meg milyen modban fotozol, ETTL?

Udv!

sajnos legtöbb buliban nagyon magasan van a plafon, és nem fehér, szóval nem jó bounce-hoz.
úgyhogy egyenesen előre szoktam villantani.
ETTL, +2/3 fec az emberekre.  ha meg "tömeget" fotóztom akkor -1/3 fec szokott bevállni.
iso 100, 1/100, és legtágabb rekesz.

#260 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 15:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 8:49

Hogy én erre nem gondoltam... :omg:  Így már minden érthető. :D

Én is csak az esti hírekben tudtam meg a Discovery-n. :)

Próbált-e már az olvtársak közül valaki SIGMA 4,0-5,6/70-300mm APO Makro Super II-es obit? Igazából az AF-sebesség érdekelne gyenge fényviszonyok mellett. Olcsósága miatt szeretném tartalék (esős-kelős-túrázós) objektívnek.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.