HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2821 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 16:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 14:53

hehe mindneki szídja a tesztképeket, de bőven lehet félrefókuszált, vagy bármi, 1 kép alapján nehéz ítéletet hirdetni...
és sajnos nagyon látszik, hogy nagylátó obik amik nem digire vannak fejlesztve, azok FF-nél gázok. főleg hogy nem merőleges a fény beesési szöge a cmosre...
és amúgy is a szélük nem az igazi, ezt egy papírképnél nem látod, vagy nem ennyire, de monitoron, nagyítva minden látszik...

Viszont ez a hivatalos tesztkép, amivel a canon elvileg promótálja a gépét, hogy itt van, ezt tud. És pont a tájkép nagyon nem jó szerintem is. A portré nagyon meggyőző, van rajta éles tartomány és mélységélesség, de a tájkép az egy elmosott, interpolált képnek néz ki, amit mintha egy kompakttal készítettek volna körömnyi objektívvel. Szerintem nagyon problémás kép.
Ha meg félrefókuszált képet adtak ki mint teszképet, akkor az nagyon nagy szegénységi bizonyítvány...  :omg:

#2822 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 16:59

Ma jól meglepődtem. Kiderült, hogy Donphobossal már majdnem egy éve egy cégnél dolgozunk. Szóval így ismerek +1 emberkét innen :)

#2823 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 17:45

Nagyon dicsérik páran a sigma 18-50 2.8-at.
Valami vélemény róla?

#2824 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 18:58

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 18:45

Nagyon dicsérik páran a sigma 18-50 2.8-at.
Valami vélemény róla?

Ár/érték arányban jó, de szokásos Sigma bajokkal: nagy variancia minőség terén az egyes példányok között és enyhén melegebb tónusok, mint a természetes.

#2825 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 20:24

En meg mindeg csak egy kepet kaptam magamrol a huszadikai banzajrol, mas nem csinált? :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2826 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 20:45

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 21:24

En meg mindeg csak egy kepet kaptam magamrol a huszadikai banzajrol, mas nem csinált? :D

Én nem. Bocs. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2827 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 20:46

én csináltam, de lustavagyok rendberakni és küldözgetni :p
majd rászánom magam
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2828 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 06:36

Jo :) Szavadon foglak :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2829 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 07:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 16:53

hehe mindneki szídja a tesztképeket, de bőven lehet félrefókuszált, vagy bármi, 1 kép alapján nehéz ítéletet hirdetni...
és sajnos nagyon látszik, hogy nagylátó obik amik nem digire vannak fejlesztve, azok FF-nél gázok. főleg hogy nem merőleges a fény beesési szöge a cmosre...
és amúgy is a szélük nem az igazi, ezt egy papírképnél nem látod, vagy nem ennyire, de monitoron, nagyítva minden látszik...

A tájkép tényleg nem a legjobb, de a többin nem látok olyat ami bántaná a szemem. Persze lehet hogy én nem nézem ilyen szúrós szemmel  ;)
A 17-40 más vázakon is ennyire befelé dőlős képeket csinál?

#2830 Felhasználó inaktív   Joeyboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:34

Hé skacoK!!valaki megy k ia parádéra fotózni??
ákos te mész,vagy nem fizetnek érte dupla árat???:D

#2831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:55

nem megyek, nem tudnak annyi pénzt fizetni, hogy menjek, illetve tudnak, de nem fognak :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2832 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 25. 10:07

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 8:55

A tájkép tényleg nem a legjobb, de a többin nem látok olyat ami bántaná a szemem. Persze lehet hogy én nem nézem ilyen szúrós szemmel  ;)
A 17-40 más vázakon is ennyire befelé dőlős képeket csinál?

Jaj ne izélj má. Hogyan gondolod hogy egy objektív perspektívikus rajza a gépháztól függene.

#2833 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 11:18

Idézet: Joeyboy - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 10:34

Hé skacoK!!valaki megy k ia parádéra fotózni??
ákos te mész,vagy nem fizetnek érte dupla árat???:D

En lehet kinezek de csak a kis gepemmel mert a 300d-t kolcsonadom vkinek épp akkor

#2834 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 11:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 11:07

Jaj ne izélj má. Hogyan gondolod hogy egy objektív perspektívikus rajza a gépháztól függene.

Gondoltam a crop factor esetleg ezt is befolyásolja vmelyest. :lama:

#2835 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 11:30

Mintha késne egy órát a fórum órája... :think:

#2836 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 15:31

5D sample images
http://web.canon.jp/...d_sample-e.html

Hogy őszinte legyek, a tájkép nekem nem tetszik a 17-40-nel, mintha nem nagyon lennének részletek.

Sziasztok!

Szerintem sokan várták az FF gépet, de a többség nincs rá igazán felkészülve. Egy ilyen szenzor esetében el lehet felejteni az "olcsó" zúmokat, mint az EF 17-40 például. Amíg egy 1.6x-os váz jótékonyan elfelejti kirajzolni a gyenge széleket, addig a nagy szenzor könyörület nélkül bemutat mindent.

Szerintem ilyen vázra már érdemes valami jó fix lencsét applikálni, tájkép esetén például egy 20mm-es Sigma lencsét. Ha pedig a pénz nem annyira akadály, akkor lehet nézelődni a Zeiss kínálatából. Van egy teszt, ahol összehasonlítanak EOS-1Ds vázon Sigma 15-30, EF 17-40 és Zeiss 20mm-es lencsét. Finoman szólva is ég és föld a különbség. A zúmok már régen elkentek minden részletet, amikor a fix lencse még kirajzol szinte mindent.

Egyébként nem olyan baj, ha fix a lencse. Olyankor is lehet zúmolni, de lábbal. Tovább tart, de azért elég sok ideig dolgoztak így a fotósok. Ez olyan, mint a szervókormány. Azért vezettek autót nélküle is… :)

Én a magam részéről szereznék hozzá egy 20-as Sigma lencsét, egy 1.4-es (vagy 1.8-as Mark I) 50-es kanónt és esetleg valami 85mm-es f1.8-ast. Telének pedig jó lenne a meglévő Sigma 100-300. a Zenitar pedig az extra nagylátó, effekt lencse. De ez csak álmodozás, még elég sok mindent nem fotóztam le a mostani masinával sem. Van még perspektíva :)

Üdv!
.
.
.

#2837 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:03

Canon EOS 5D Hands-on Preview + képek

#2838 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 13:34

Sziasztok!

Szerintem sokan várták az FF gépet, de a többség nincs rá igazán felkészülve. Egy ilyen szenzor esetében el lehet felejteni az "olcsó" zúmokat, mint az EF 17-40 például. Amíg egy 1.6x-os váz jótékonyan elfelejti kirajzolni a gyenge széleket, addig a nagy szenzor könyörület nélkül bemutat mindent.

Szerintem ilyen vázra már érdemes valami jó fix lencsét applikálni, tájkép esetén például egy 20mm-es Sigma lencsét. Ha pedig a pénz nem annyira akadály, akkor lehet nézelődni a Zeiss kínálatából. Van egy teszt, ahol összehasonlítanak EOS-1Ds vázon Sigma 15-30, EF 17-40 és Zeiss 20mm-es lencsét. Finoman szólva is ég és föld a különbség. A zúmok már régen elkentek minden részletet, amikor a fix lencse még kirajzol szinte mindent.

Egyébként nem olyan baj, ha fix a lencse. Olyankor is lehet zúmolni, de lábbal. Tovább tart, de azért elég sok ideig dolgoztak így a fotósok. Ez olyan, mint a szervókormány. Azért vezettek autót nélküle is… :)

Én a magam részéről szereznék hozzá egy 20-as Sigma lencsét, egy 1.4-es (vagy 1.8-as Mark I) 50-es kanónt és esetleg valami 85mm-es f1.8-ast. Telének pedig jó lenne a meglévő Sigma 100-300. a Zenitar pedig az extra nagylátó, effekt lencse. De ez csak álmodozás, még elég sok mindent nem fotóztam le a mostani masinával sem. Van még perspektíva :)

Üdv!

Hát pl egy Zeiss Distagonból is ki lehet fogni érdekes példányokat... :)
http://www.dgrin.com...ead.php?t=12344
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2839 Felhasználó inaktív   Joeyboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:41

Wyco majd ha gondolod összefuthatnánK!!megint a csajokkal jössz majd??:D
figyu ha kintvagyok,akor gondolod megcsörizlek,azt összefut6unK!!de én nem géppel megyek,mert asszem nicsn sok értelme!!!:D

#2840 Felhasználó inaktív   Joeyboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:42

WiZARD mért nanyira borzasztó ott fotózni??vagy miért mondtad h nem tudnak annyit fizetni??:D
vagy ott is össze vissza huznak a csajok,hogy fotózd őket??mondjuk igen,erre van esély!:D

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.