HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#3061 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:50

ottokar, Szabcsi, RiCS!
Ezt a nem Canonhoz kapcsolódó zár/tükör dolgot légyszi > itt < folytassátok.
köszi. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 05. 21:51 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3062 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:54

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 22:50

ottokar, Szabcsi, RiCS!
Ezt a nem Canonhoz kapcsolódó zár/tükör dolgot légyszi > itt < folytassátok.
köszi. :)

ok, részemről amúgy is zárva... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3063 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:56

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 22:45

Mint fentebb kiderült az a 35éves slr ( http://www.praktica-...7_Pentina_E.htm ), pentaprizmás és a zár tipusa "leaf shutter" ( http://en.wikipedia....ki/Leaf_shutter ) azaz nincs mozgó tükör, sem redőnyzár. 1/20000-es reakcióidő meg végképp... :)

Ezeket a marhaságokat honnan vetted? Nekem évekig volt Pentina-E ez tükörreflexes pentaprizmás központi záras gép volt! Értesz te egyáltalán magyarul? Leírtam kétszer is hogy a tükör felcsapódási ideje 1/20000 sec! Utána működött az ötlamellás központi zár.Olyan gép nincs aminek pentaprizmája van de tükre nincs! Mi a nyavaja vetíti be a képet a prizmába?És a tükörnek fel kell csapódni mert a film nem kap fényt! Én is befejeztem.

Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 05. 22:06 -kor

#3064 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 22:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 22:56

Ezeket a marhaságokat honnan vetted? Nekem évekig volt Pentina-E ez tükörreflexes pentaprizmás központi záras gép volt! Értesz te egyáltalán magyarul? Leírtam kétszer is hogy a tükör felcsapódási ideje 1/20000 sec! Utána működött az ötlamellás központi zár.Olyan gép nincs aminek pentaprizmája van de tükre nincs! Mi a nyavaja vetíti be a képet a prizmába?És a tükörnek fel kell csapódni mert a film nem kap fényt!

Na jó ezt még ide... :)
2 prizma + féligáteresztő fix (nem mozgó) tükör. Jóccakát!
Kép
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3065 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 22:12

Ég a pofám, ezért itt vannak a Canon "fix"-ek is hogy legalább a név stimmeljen... :D

http://www.mir.com.my/rb/photography/compa...sources/pellix/

#3066 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 07:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 19:04

Mondjuk filmes vázaknál talán nem is kell ekkora exposzámot elviselnie a tükörnek/zárnak...

Azt hiszem adok 15000 expo-t a 350d-nek és kicserélem a 20d-re vagy annak az utódjára. Bár nagyon jól elvagyok vele az igényeimet kiszolgálja.

Dehogynem kell, csak az egy expóra jutó jóval alacsonyabb költség miatt ez jóval hamarabb kitermelődik. Vagyis amígy egy 500/300 kategóriás gépnek bőven elég lehet akár a 20e expós zár élettartam, addig digitális társának ez a szám jóval hamarabb eljön.

Viszont azt is látni kell, hogy nem egy 500-ast használtak azok a fotósok, akik munkára használták a gépet, hanem a jóval strapabíróbb kettő vagy egyszámjegyű gépeket. Szerintem a Canon mérnökei tisztességesen elmérték a 300D célközönségét (avagy a célközönség értette félre a gép célját) ezért lehet ennyi probléma. Egy 300D-vel lazán lőnek annyit, mint egy filmes félprofi/profi géppel.

Aztán persze lehet, hogy nem kell ennyire kombinálni, egyszerűen a nagy versenyben a mennyiséggel szemben alulmaradt a minőség...

ZooLee

#3067 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 06. 18:47

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget szeretnék kérni:
Pár napja vettem észre, hogy elég sok piszok van a 350D-vel készített képeimen. Nosza csináltam egy tesztfotót, és elég egyértelmű az eredmény. Kép

Három kérdésem lenne:
1, Mit rontottam el, hogy ~1000 expo alatt ilyen lett? (2x cseréltem obit, siettem is vele, vigyáztam)
2, Milyen eszközök kellenek a tisztításhoz (megfelelő ecset, stb), ezeket hol tudom beszerezni?
3, Van-e valaki aki segítene benne, ugyanis ez lesz az első tisztításom, és megnyugtatna, ha valaki megmutatná. Cikkeket olvastam róla sokat, nem tűnik gáznak, de azért nem merem... :)

Előre is köszönöm:
Gyk.

#3068 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 18:55

Eszpe, továbbra sincs semmi?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3069 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:59

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 19:47

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget szeretnék kérni:
Pár napja vettem észre, hogy elég sok piszok van a 350D-vel készített képeimen. Nosza csináltam egy tesztfotót, és elég egyértelmű az eredmény. Kép

Három kérdésem lenne:
1, Mit rontottam el, hogy ~1000 expo alatt ilyen lett? (2x cseréltem obit, siettem is vele, vigyáztam)
2, Milyen eszközök kellenek a tisztításhoz (megfelelő ecset, stb), ezeket hol tudom beszerezni?
3, Van-e valaki aki segítene benne, ugyanis ez lesz az első tisztításom, és megnyugtatna, ha valaki megmutatná. Cikkeket olvastam róla sokat, nem tűnik gáznak, de azért nem merem... :)

Előre is köszönöm:
Gyk.

Szia!

Phűűűű, ilyent még nem láttam. :omg: Esetleg szembeszélnél cseréltél objektívet? Arra is ügyelni kell, hogy ne állj szembeszélben, vagy poros úton (ha lehet).
Nem tudom, az egyszerű fújás segít-e itt, azért kipróbálhatod. Én beöntőpumpával tisztítottam az érzékelőt, sikerrel, bár ezt nem javasolják. Arra vigyázz, hogy fújás közben ne billentsd el a csövet, ne érj vele hozzá semmihez. A felhasználói kézikönyvben leírták, hogy teljesen töltött akkuval végezd a műveletet, nehogy tisztítás közben haljon el, mert akkor visszaengedi a felcsapott tükröt és az megsérülhet a pumpával ütközve. Lehetőleg pormentes helyen tisztíts, a bajonett környékével kezdve, nehogy a szenzor tisztítása közben, után onnan is porszemek essenek a gépbe. Nézd meg az objektívek bajonett felőli végét is, ott is lehetnek porszemek.
Nagyjából ennyi, remélem, segítettem valamit. Bátorság, ha odafigyelsz, nem csinálsz bajt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3070 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:12

Idézet

Semmit.

Idézet

link

Idézet

némi bíztatás :)

Szerkesztette: saen 2005. 09. 06. 20:12 -kor

#3071 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:59

Phűűűű, ilyent még nem láttam.

en mar tobbszor is. viszont rohadt soxor cserelek objektivet.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#3072 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:44

:D :D

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#3073 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:49

:nevet2:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3074 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:50

Köszönöm a hozzászólásokat. ;)

Akkor ha jól értem a lépések:
- pormentesíteni a fürdőt (ebben van tapasztalatom, PDA-ra soxor raktam fel így kijelzővédő fóliát :) )
- teljesen feltöltött akksival sensor clean menüpont (tükör felcsapás)
- megfelelő ecset pormentesítés sűrített levegővel
- szenzor söprés az ecsettel, majd sűrített levegővel ecset tisztítás
- előző pont megfelelő számú ismétlése
- obi bajonett tisztítás
- összeszerelés, tükör vissza, tesztkép, örülés. :D

Ha rendben van amit leírtam akkor már csak egy kérdésem van: hol tudok venni megfelelő ecsetet (350D)? Megmondom őszintén nincs "kedvem" a fenti linkről 100 dollárért rendelni...

Köszike.

#3075 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 21:24

WiZARD!

Nem ilyened van? (indexen garfieldka tud szerezni)

Kép

#3076 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 21:55

" A varázstabletta"

#3077 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:09

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 21:24

WiZARD!

Nem ilyened van? (indexen garfieldka tud szerezni)

Kép

eszpe: mennyibe kerül egy ilyen? Én is akarok venni egy kényelmesebb nyakpántot, mert amit a géphez adtak nem vmi kényelmes.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#3078 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:22

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 21:50

megfelelő ecset pormentesítés sűrített levegővel

ecset eszedbe se jusson.
max direkt erre készült ecset...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3079 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 21:22

ecset eszedbe se jusson.
max direkt erre készült ecset...

a "megfelelő" az ecsetre vonatkozott...
ha ez nem jó, akkor nemtom mit kéne használnom: ecset

azt viszont nem tudom sajnos, hogy hol tudnék megfelelő eszközt beszerezni

#3080 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:45

ez jó :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.