HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#521 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 16:59

imho leghamarabb februári PMA-n vagy min lehet valami újonc.
de több info nincs, találgatás se. esetleg valami 300D-nél gyengébb cucc amit páran várnak...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#522 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:52

3000D-ről szól a pletyi, 5-700 dollár, kb full automata. Persze ki tudja mi lesz a vége.

#523 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 16:58

PMA-n.
És a szeptember végi Photokina-n lesz esetleg vmi újdonság? Vagy eshet lejjebb a 300D ára még az idén?

Október végén nov. elején cserélném le a Fuji S5000-et 300D-re, csak még nem vagyok biztos benne, hogy minden funkciót amit nyújt kihasználnék. Mondjuk, ha a felét kihasználom, és jó képeket készítek, már megéri.
Csak nem akarok abba a csapdába esni, mint öcsém kollégája, aki (szintén lelkes amatőrként) a 2 éves FujiS602 után vett Nikon D70-et, majd el is adta 1 hónap után, hogy Ő neki ez túl okos, és soha nem fog "belenőni".

2 éve vettem Fuji 2800-at, 1 éve S5000-et (megnőtt a kreatív oldalam igénye), és most már nagyon érzem az S5000 korlátait. De azt is érzem, hogy beleszerettem a 300D-be, és másik kompakt digit miatt nem biztos hogy cserélnék gépet. 5MP feletti kompaktot pedig semmiképpen nem vennék a 6-8MP-es CCD-k képminősége miatt. Sőt, talán másik kompaktot sem, amit ismét cserélnék 1 év múlva, és 10 hónap után a felét sem érné.

Van még 2-2,5 hónapom a vásárlásig, addigis olvasok minden cikket, képeket gyűjtök, elolvasom x-edszer a Nat.Geo Fotóiskola tippek és Trükköket. Megvan a 300D pdf is.

Győzzetek meg a 300D-ről. (mondjuk nem lesz nehéz) :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#524 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 17:29

vedd meg, jó az :D

amúgy lehet bérelni is, valami napi 3-4ezer körül van.
imho annak érdemes lehet 1-2 napra bérelni, aki nem biztos benne. aztán vagy beleszeret, vagy rájön, hogy nem jó ez neki
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#525 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 18:06

Nyugodt szívvel vedd meg! :) Azon meg ne bánkódj, hogy a funkciók 2%-át nem használod ki! És akkor mi van? Van egy jó géped, amivel szép képeket tudsz készíteni, és a kreatív oldaladnak sem szab nagyon határt.

#526 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 18:36

picit jobb kompakton sokkal több csicsa, és felesleges, kihasználatlan funkció van mint egy dslr-en :)

így hirtelen belegondolva a fényképezésen kívül nincs semmi funkciója :D bár azt lehet állítani, de 300D-n elég korlátolt....

#527 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 17:58

Győzzetek meg a 300D-ről. (mondjuk nem lesz nehéz) :D

Eszpe vegyél már 300D-t, vazze! :D  Nem fogsz tudni vele sem mozgóképet, sem hangot rögzíteni. Borzalmas hiányosságok ezek kéremszépen! :D

Viszont ez fényképezőgép. :up:

Szerkesztette: Thrawn 2004. 09. 10. 07:26 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#528 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:30

Wizard, végülis rendeltél obit?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#529 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:57

még nem.
anyámék mennek ki decemberben usaba, kibírom addig...

#530 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 11:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 10:57

még nem.
anyámék mennek ki decemberben usaba, kibírom addig...

Nekem szerencsére összejött, volt ugyan némi fennakadás, de ha szerencsém van, akkor 20.-án kézbe vehetem. A már kezdetektől óhajtott 100-400L lesz. :up:

#531 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 11:53

nekem is meglett volna, fő ok az volt, hogy 200$ pénzt kért érte, aki hozta volna.
sokáig gondolkoztam rajta, hisz így is ez a legolcsóbb út, és ha ismerős nem megy ki, akkor örömmel fizettem volna a 200$at hogy elhozzák, de 3 hónapot inkább kibirok nélküle 200$-ért cserébe :)

#532 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 11:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 12:53

nekem is meglett volna, fő ok az volt, hogy 200$ pénzt kért érte, aki hozta volna.
sokáig gondolkoztam rajta, hisz így is ez a legolcsóbb út, és ha ismerős nem megy ki, akkor örömmel fizettem volna a 200$at hogy elhozzák, de 3 hónapot inkább kibirok nélküle 200$-ért cserébe :)

Nekem mindenképp megéri, mert másképp ennyi pénzért tényleg nem tudom beszerezni.

Szerk: miután Te is szemeztél ezzel az obival, majd teszek fel tesztképeket. Na meg Doszy is ilyet szeretne. Nagyon tanulságos lesz, majd összehasonlítom a jelenlegi 75-300 obimmal. A végeredmény nem kétséges. Nem egy súlycsoport.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 09. 10. 12:24 -kor

#533 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 23:58

Felraktam az oldalamra a pár Kanadában lőtt képemet. Ha van kedvetek, nézzétek meg, érdekel minden vélemény, kritika:
kanada.bolla.hu

(azért beszúrom a másik topicba is, hátha azt többen nézik)

#534 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 18:53

A németországban való gépvásárlásról!

Én most voltam kint Köln-ben, ahol az árak alapján vettem is egy gépet. A legolcsóbb bolt épp a Dóm mellett volt.
Itt adnak garanciát a géphez, méghozzá két fajtát is.
Az egyik egy Európai garancia, de ezt a fajtát sajna nem fogadják el Mo.-on viszont a gép mellé jár egy EWS garancia papir is csak hát ugye a sok vásárló ezt már nem keresi meg a dobozban. A lényeg, hogy ha veszed a gépet ezt még a boltban vedd ki a dobozból, és akkor ők ott helyben kitöltik és lepecsételik. Nem kell semmiféle szervizbe meg ilyenekbe elvinni a gépet. Ezt az EWS-t már elfogadja a Canon Hungária.
A legjobb viszont ha valaki rendelkezik olyan céggel aminek már van EU-s adószáma. Ebben az esetben a cégre is meg lehet venni a gépet, amit itthon le is tudsz irni. Ilyenkor viszont nem kell a bruttó árat kifizetni, hanem csak a nettó árat. Én ezzel a módszerrel jutottam a géphez.

Ja és az árak (aminél még röhej, hogy ha szettet veszel akkor még az alkudozásba is belemennek)
Canon Eos 10D 1275.-
Canon Eos 300D 850.-
Canon EF 28-105 II USM 267.-
Canon Speedlite EX420 230.-
Lexar Ultra High Speed CF 1Gb. 237.-
Ezek az árak bruttó árak, az adó itt 16%

Viszont számomra a hátrány, hogy nincs magyar nyelvű leirás a géphez. :(
A Canon Hungáriát felhivva közölték, hogy 15.000.- magyar pénzért hajlandóak adni egyet  :mad:  :mad:
Ez aztán az üzletpolitika.

#535 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 19:02

ezen topic 10. oldalán be van linkelve a magyar használati ut. .pdf-ben. :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#536 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 16:51

Köszi szépen, de nekem a 10D-hez kellene  :D

#537 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 18:51

Idézet: hamond - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 19:53

Én most voltam kint Köln-ben, ahol az árak alapján vettem is egy gépet. A legolcsóbb bolt épp a Dóm mellett volt.

Ezt a boltot már én is kinéztem magamnak :) Amikor ott jártam akkor igaz épp zárva volt, de a kirakatban olyan cuccok voltak, hogy csak lestem.

#538 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 08:34

Szijasztok!

Mátol én is 300D tulaj vagyok! Merem remélni, hogy nem bántam meg a gépvásárlást.. :)  Most épp töltőn van a kicsike aksija :) Kiprobáltam azt az infrás cuccot, azt hittem hogy a gép veszi magátol, de ezekszerint ahhoz kell vmi infravevő rész is :s nah de mind1, annyira nem fontos nekem a távkioldo most :) Ma ismerkedni fogok a géppel az biztos.
Nah csak ennyit akartam:)

byez

#539 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 09:17

infrához nem kell semmi, csak a távirányító.
de önkioldó üzemmódba kell állítani a gépet, csak ott müxik

#540 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 12:41

Jahhhhh akkor minnyá kiprobálom :D

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26