HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#681 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:38

Understanding Histograms

Már régen olvastam, de úgy emlékszem hogy a köv info nincs benne. Az nagyon fontos, hogy mindig amennyire csak lehet a histogram jobb oldalára exponálj, úgy hogy közben nem égetsz ki semmit. Ez azért fontos, mert ugyanannál az iso értéknél a világos részeken kevesebb zaj van, mint a sötéteken. Így összességében kevésbé lesz zajos a kép.

Szerkesztette: saen 2004. 12. 16. 22:40 -kor

#682 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:05

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:09

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a djágaszágom. ...

...
köszi
eszpe

Na, akkor megvan a öröm, meg a bódottá!

Én még technikai dolgokban nem nagyon tudok infót adni, megvan ugyan a gép, de még csak a kezdeti megfogdosáson és egy pár tesztképen vagyok csak túl :( Sajna semmi időm.

A grip ajtaja nekem is lötyögös, de nekem nagyon fel sem tűnt, ha olyan, hát olyan :)

Táska: 6.5k volt Case Logic, a pontos típusát sajna nem tudom, de vidd magaddal a gépet és nyugodtan próbálgasd bele. Voltam az MM-ben, ott felírták egy papírra hogy Canon 300D aztán bevihettem, aztán voltam a EW-ben, ott csak legyintett az ör hogy mehetek. Aztán meg mentem a Fukarékhoz, Na ott még azt is megkérdezték hogy van e benne memória kártya, de egy szó mint száz mindenhova beengedik a gépet.
Jah, az utóbbi helyen vettem a táskát.

Kártya, 100 €
Nos a 256-os kártyához elég egyszerüen lehet hozzájutni, van az a kupon, van rajta egy vebcím, oda elmész, bepötyögöd a kódot, meg a címet és egyszerüen oda kipostázzák a kártyát.
a pénz: Ahhoz ha jól olvastam akkor kell a számla, már sajna nincs nálam, mert vissza is küldtem a Bátyámnak, intézze ő. :)
a lényeg az hogy kapsz majd egy 100 €  vásárlási utalványt. egyenlőre ennyit tudok a dologról.

Ha nincs kinti címed akkor behozatom neked a kártyát, meg az utalványt is.
Ha kell elküldöm a tesóm címét ahova rendelheted a kártyát, vagy ha gondolod akkor megrendelem neked én, dönsd el.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#683 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:06

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 22:38

Understanding Histograms

Már régen olvastam, de úgy emlékszem hogy a köv info nincs benne. Az nagyon fontos, hogy mindig amennyire csak lehet a histogram jobb oldalára exponálj, úgy hogy közben nem égetsz ki semmit. Ez azért fontos, mert ugyanannál az iso értéknél a világos részeken kevesebb zaj van, mint a sötéteken. Így összességében kevésbé lesz zajos a kép.

Azt hozzátenném, h a 300D csak azokat a képpontokat jelöli kiégettnek, amelyeknél mind a három színcsatorna túlcsordult.  Azokat, melyeknél a háromból csak egy vagy kettő, már nem.  Ez ellen a 300D hisztogramja sem véd...  Hiába van még fél blendényi hely a hisztogram jobb oldalán, ettől még egy színcsatorna simán túltelítődhet.  Nyáron egy kisebb biciklitúrát végignyomtam úgy, h ~fél bledényi hely volt még a teljes beégésig [mert én is olvastam a linkelt írást (;], aztán utána meg lestem, h vhogy a világos polók árnyalataival vmi nincs rendben...  Mire rájöttem, h 0xffa5b8 és hasonló árnyalatok vannak ott...

Szóval vigyázni kell azért, nem "ütközésig" exponálni...
Vagy RGB hisztogramos gépet kell venni.  Dehát ugye... (;

#684 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:32

Huhh, ez rossz hír. D70-nél szerencsére a highlight funkciónál már a közel kiégett állapotot is mutatja, tehát ott nincs ilyen gond.  Ettől függetlenül biztosan ki lehet tapasztalni, hogy hová kell exponálni, úgy hogy még ne égjen ki semmi.

#685 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:32

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 23:38

Understanding Histograms

saen!

Azért UV szűrőn gondolkozok még, köszi a histogram linket.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#686 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:45

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 0:05

Ha nincs kinti címed akkor behozatom neked a kártyát, meg az utalványt is.
Ha kell elküldöm a tesóm címét ahova rendelheted a kártyát, vagy ha gondolod akkor megrendelem neked én, dönsd el.

Üdv.

Szia!

Valami ilyesmit szerettem volna kérni, mivel nincs kinti ismerősöm. :)
A kártyás weboldalt már megnéztem, de ugye Magyarország miért is lenne bent a választható országok listájában.  :mad:
Ausztriában van ismerősöm, de oda meg a 100€-t nem tudom intézni, max csak a kártyát.

Majd kereslek még ezek miatt.

üdv: eszpe
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#687 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:04

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 23:32

Huhh, ez rossz hír. D70-nél szerencsére a highlight funkciónál már a közel kiégett állapotot is mutatja, tehát ott nincs ilyen gond.  Ettől függetlenül biztosan ki lehet tapasztalni, hogy hová kell exponálni, úgy hogy még ne égjen ki semmi.

Hja, azt nem tudom ám pontosan, h tényleg csak azt jelöli-e visszanézéskor kiégettnek, ami valóban 0xffffff, vagy vmennyire lejjebb van a határ...  De az egycsatornás beégések azok elég messze szoktak lenni...

#688 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:36

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:09

Tegnap megérkezett a djágaszágom. :D
....

parameter 2-öt használok, ezzel kb ugyanolyan képet csinál, mint 10D default (parameter 1). kevesebb élesítés > kevésbé zajos. meg amúgy is inkább én nyomok rá usm/sharpent

nálam is lötyög

táska:
lowepro-t ajánlom, nagyon jó.
viszont sokkal kevesebb fér bele, mint amit weblapon írnak.
lehet hogy lesz is 2-3 héten belül egy eladó nova 4esem.
vaku+váz+grip+2 obi > imho kell a nova 4 arra.

samsonite maradjon bőröndnél :)

szűrőt én is minimum hoyát vennék (nem volt raktáron végül B+W lett... :)), bevonat nem rosz dolog, de egy 20-30ezer ft értékű objektivre beteg dolog 5ezer ftnél drágább uvszűrőt tenni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#689 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:37

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:09

Sziasztok!
4) Szeretnék még egy táskát.
Táskából a Samsonite Trekking 210 -et és a Lowepro Nova 2-3 AW-t néztem.
Jelenleg gép+kitobi+grip, de jövő tavaszra tervezek vakut, és esetleg egy 28-135 IS USM obit ha minden jól megy. Méretre elég lenne pl a Nova 2 AW? Azt írják, hogy a kapacitás:
SLR lencsével, 2-3 további lencse és kellékek. Elvileg beleférne a gép+kitobi+grip+vaku+28-135, de nem tudom hogy igazából is elég -e, amíg nincs táska nem akarom cipelni a gépet belepróbálgatni.

Szia!

Gratula a géphez.

Táskából nagyobbat vegyél, a fele ha belefér kényelmesen, mint amiről írnak. Én az Extreme Computernél vettem táskát (Nowa 5AW) és bizony vittem a cuccot belepróbálni. Egy szót nem szóltak, nagyon készségesek voltak.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 17. 10:38 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#690 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:09

WiZARD, Thrawn!

köszi, megnézek egy Nova 4-et.

#691 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 18:35

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 0:45

Szia!

Valami ilyesmit szerettem volna kérni, mivel nincs kinti ismerősöm. :)
A kártyás weboldalt már megnéztem, de ugye Magyarország miért is lenne bent a választható országok listájában.  :mad:
Ausztriában van ismerősöm, de oda meg a 100€-t nem tudom intézni, max csak a kártyát.

Majd kereslek még ezek miatt.

üdv: eszpe

Rendben, várom.

Üdv.
Panorámák

#692 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 21:36

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 19:35

Rendben, várom.

Üdv.

Nem kell tovább várnod. :)

#693 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 21:56

Végülis vettem ma egy kék-fekete Nova 4-et 15-ért. (volt még rondazöld-fekete, szürke-fekete)
Nagyon tetszik, variálható belső, minőségi táska. :cool:

Medikernél volt készleten Nova 3-4-5 is. Mondtam, hogy van nálam váz+kitobi+grip, szeretném belepróbálni, és jövőre tervezek még vakut és "WiZARD-féle szigetobit", férjen bele minden, de ne legyen túl nagy.
Amíg én beleraktam a cuccaimat, ők szó nélkül levettek a polcról egy vakut, meg egy szigetobit, és belepakoltuk azokat is.
A 3-ast 4-est kipróbáltam. Tényleg kellett a 4-es!
Aztán mondtam, hogy a táskát kérem ajándék vaku és obi nélkül. :D

Azt hiszem veszek még lcd védő fóliát, aztán leállítom magam tavaszig.

köszi a tanácsot.

#694 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:17

én meg félek hogy 70-200 2.8 IS nem fog nova4be beleférni... (január 11-én kapom meg)

na majd meglássuk
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#695 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 13:50

Sziasztok!

Az elkövetkező fél évben tervezem új gép vásárlását, és a D70 fórumban elhangzottak nyomán (buta kérdéseimre válaszoltatok) kiderült hogy mégis dslr lesz én nem bridge. Tudom, hogy az a kérdés, amit fel szándékozok tenni, nagyon flame-gyanús, de tényleg a gépválasztás ("rendszerválasztás"  ;) ) egy nagy dilemma nekem. A kérdés az, amit végül a D70 topik végén is feltettem (lényege, hogy melyiket válasszam, az eos 300d-t vagy a D70-et), hogy miért éppen az adott márka (canon vagy nikon) mellett döntött az, aki már választott.

#696 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 14:18

imho canon :)

szerintem canonhoz nagyobb választékban van mindenféle objektiv és kiegészítő.
canonban mindenképp tetszik, hogy van fullframe gépük, és nem ragadnak le /kötelezik el maguk az 1.5x crop factoros DX méretű érzékelőhöz.

amúgy picit olyan kérdés mint ati/nvidia, amd/intel, német/japán autó...
ati, amd, német és canon a tuti imho :)

#697 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 14:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 14:50

Sziasztok!

Az elkövetkező fél évben tervezem új gép vásárlását, és a D70 fórumban elhangzottak nyomán (buta kérdéseimre válaszoltatok) kiderült hogy mégis dslr lesz én nem bridge. Tudom, hogy az a kérdés, amit fel szándékozok tenni, nagyon flame-gyanús, de tényleg a gépválasztás ("rendszerválasztás"  ;) ) egy nagy dilemma nekem. A kérdés az, amit végül a D70 topik végén is feltettem (lényege, hogy melyiket válasszam, az eos 300d-t vagy a D70-et), hogy miért éppen az adott márka (canon vagy nikon) mellett döntött az, aki már választott.

Az én döntésemet szintén a többféle objektív, és a CMOS érzékelő súlyozta.

Üdv.
Panorámák

#698 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 17:35

Canon vs Nikon vitának szerintem sok értelme nincsen, mindkét cég termékei alkalmasak az abszolút profi képek készítésére. Canon jelenleg a piacvezető, de igazából ez két dolog miatt van. Marketingben ég és föld a két cég közötti különbség, illetve Canon tőkeerősebb, nagyobb cég, jóval gyorsabban tudja frissíteni a termékválasztékát, mint a Nikon. Ha arra vágysz, hogy évente új vázat vegyél és élvezd a "megapixelverseny"-t, akkor feltétlen Canont javaslom. A választék összehasonlítására sincs szükség, mindkét oldalon vannak olyanok amik a másikban nincsenek, inkább azt kell megnézni, hogy meg van-e az amire neked szükséged van.

Ha szimplán a 300D vs D70 vita érdekel, részemről egyértelmű Nikon győzelem.

#699 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:26

Nekem valahogy jobban tetszik a 300D (10D) CMOS-ának a képe. Továbbá az obi és tartozék választék / ár is előny volt. Vásárlás előtt elolvastam minden angolnyelvű cikket róluk amit találtam, és úgy döntöttem, hogy a Nikon + funkciói, és az árkülönbözet nekem nem ér annyit, végül a "userek képei" győztek meg.

És ma rájöttem valamire:
A vázsapkát és a kitobi hátsó védősapkáját egymásba lehet csavarni (tudja ezt a D70?) :), és akkor vagy együtt veszíted el őket, vagy nem veszíted el egyiket sem. :)

WiZARD!
Tudnál küldeni (vagy feltenni valahova) egy képet, hogy a Nova 4 belseje neked hogyan van berendezve?

köszi

Szerkesztette: eszpe 2004. 12. 19. 20:34 -kor

#700 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:26

És ma rájöttem valamire:
A vázsapkát és a kitobi hátsó védősapkáját egymásba lehet csavarni (tudja ezt a D70?) :), és akkor vagy együtt veszíted el őket, vagy nem veszíted el egyiket sem. :)

WiZARD!
Tudnál küldeni (vagy feltenni valahova) egy képet, hogy a Nova 4 belseje neked hogyan van berendezve?

köszi

mivel nyilván a nikonnál is a bajonett egyik illetve másik fele a kupak, ezért nyilván azt is egybe lehet csavarni :)

képet nemsokára kapsz (nem tudom hogy pdaval, vagy mobillal lesz szebb a kép :))
de nagyon szarul van berendezve :(
de emberrel nem találkoztam még aki elégedett lett volna azzal, ahogy berendezte :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.