HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#721 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 21:30

Persze olvastam azt a tesztet is. Én arra gondoltam, hogy vannak dolgok, amik pl még a D70-ből is hiányoznak, és jó lenne egybegyúrni a két gépet (pl. vertikális markolat, fénymérés manuális objektívekkel - igazából ez a kettő jut eszembe). Számomra is a D70 tűnik jobb választásnak. A legnagyobb bajom mind a két hiányolt dologgal amit fentebb írtam, hogy sima marketing, vagyis egyszerű döntés: nem csinálunk hozzá gripet és nem támogatjuk a manuális obik fénymérését. Ez utóbbit akár még egy firmware frissítés is megoldhatja...

Természetesen a D70 sem tökéletes gép, van bőven fejlesztenivaló rajta. A jelenlegi piaci kínálatot nézve viszont ár/teljesítményben nagyon jó. A 300D sem rossz gép, de hiányzik belőle néhány funkció, meg szerintem ronda :) Mondjuk akkor természetesen ilyet kell venni ha a Canon vonal szimpatikusabb, hisz ez is képes profi képekre. Szerintem ez már inkább személyes preferencia inkább, olyat vegyél ami tényleg tetszik.

#722 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 08:24

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 22:37

Természetesen a D70 sem tökéletes gép, van bőven fejlesztenivaló rajta. A jelenlegi piaci kínálatot nézve viszont ár/teljesítményben nagyon jó. A 300D sem rossz gép, de hiányzik belőle néhány funkció, meg szerintem ronda :) Mondjuk akkor természetesen ilyet kell venni ha a Canon vonal szimpatikusabb, hisz ez is képes profi képekre. Szerintem ez már inkább személyes preferencia inkább, olyat vegyél ami tényleg tetszik.

Amikor én a 300D-t vettem, a Nikon még nem jött ki, egyedül az lebegett a szemem előtt, hogy relatíve olcsón (na jó, mondjuk úgy, hogy elérhető áron) fényképezőgépet tudok venni. Most pedig, amikor a telém a dupláját éri a váznak, eszemben sem lenne márkát váltani. A váz cserélődhet, az obi marad. Ez is egy nyomós érv a "márkahűség" mellett, na meg azért a képek minőségére sem lehet panasz. Nem semmi darab az a CMOS. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#723 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 09:58

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 21:37

LEginkább akkor lennék boldog, ha az ilyen direkt elkövetett hiányosságokat belátnák, és egy firmware-frissítés keretében orvosolnák... Túl naív vagyok? :lame:

#724 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 11:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:58

LEginkább akkor lennék boldog, ha az ilyen direkt elkövetett hiányosságokat belátnák, és egy firmware-frissítés keretében orvosolnák... Túl naív vagyok? :lame:

A gyár bolond lesz belátni, hiszen szándékosan butította le, viszont létezik nem gyári "tuning" firmware, ami kitűnően működik egy csomó új funkcióval.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#725 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 17:13

Az olcsóbb kategóriából mindig is fognak hiányozni dolgok, ehhez hozzá kell szokni. Valamivel rá kell venni a vevőket, hogy vegyék meg a drágább cuccokat.

Akinek meg már van komolyabb összeg befektetve az egyik vonalba, természetesen érdemes megmaradnia annál amit anno választott. Igazából szerintem a mai dslr piacon nem igazán lehet nagyon bakot lőni, a gagyi gépek ideje még nem érkezett el. Mondjuk ha megjelenik a D50/3000D ott már lehet vigyázni kell majd, de addig még van idő bőven.

#726 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:33

Sziasztok!

Újabb kérdés. RAW-ot mivel konvertáltok?
Máshogy kérdezem. :) Ki használ C1 PRO 3.5.2-őt. :)
Vagy PS-sel csináljátok?

szerk. oka.: "ki használ"-t egybeírtam. :D

Szerkesztette: eszpe 2004. 12. 21. 20:34 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#727 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:23

középső fókuszpontot gondold meg, mer ha nem tudja a user, és nem figyel erre, akkor nagyon sok rosszhelyre fókuszált kép lesz.
emberek között/mellett... háttére fókuszál meg ilyenek

Köszi, reggel átállítottam mind a 7AF pontra, így is lett több olyan kép, mint amit írtál. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#728 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:39

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:30

Kérdés. A folyosó milyen iso beállítással volt fotózva? Gondolom kézből készült mind a két kép.

Nem tudom. Egyiket sem én csináltam, ezek vannak fent az egyetem honlapján. :)

#729 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:41

én photoshopolok :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#730 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 21:26

Szia Wizard!

Így néz ki a Nova5 (több elválasztó elem van hozzá, de nekem nem kellett mind.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

1. Szűrők
2-3 általában üres, bármi egyebet beletehetek, üdítőspalack, töltő, stb.
4. lens hood, alá befér egy-két apróság, amit ritkán kell elővenni, pl. pótakksi
5. Itt a gép a játékobival (nem volt más fényképezőgép, így nem tudtam beletenni)
6. EF100-400L állítva

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Itt a táska mérete a 100-400L-hez viszonyítva, neked is szinte pontosan ekkora lesz az obid.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 21. 21:27 -kor

#731 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 00:08

thx.
már ups-nél van az objektivem, és 11-én kapom meg :)
de hosszú ez a 3 hét...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#732 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 13:24

Nagyon hasznos nekem ez a táska-diskurzus. Milyen táskát ajánlanátok ehhez: két gépváz, egy 200-as fix és egy 75-300-as zoom tele, egy 28-80-as zoom és egy 50mm-es fix objektív, persze pár szűrő, és egy digikompakt. Szomorú, de ezt mindet szeretném magammal vinni egy táskában. Ajánlanátok valamit? Nem szállítótáska kellene, hanem olyan, amivel lehet a várost is járni.

#733 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 13:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 13:24

Nagyon hasznos nekem ez a táska-diskurzus. Milyen táskát ajánlanátok ehhez: két gépváz, egy 200-as fix és egy 75-300-as zoom tele, egy 28-80-as zoom és egy 50mm-es fix objektív, persze pár szűrő, és egy digikompakt. Szomorú, de ezt mindet szeretném magammal vinni egy táskában. Ajánlanátok valamit? Nem szállítótáska kellene, hanem olyan, amivel lehet a várost is járni.

Nézd meg a fenti nova5 képet. A képen látható obi 189x89mm, állítva pont belefér, tehát nagyjából ekkora mélységgel számolhatsz. A táska méretét a képből már meg tudod becsülni. Szerintem az a legjobb, ha fogod az összes cuccod (bármilyen sok is) és belepróbálod az üzletben.

#734 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 17:15

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 12:40

Nézd meg a fenti nova5 képet. A képen látható obi 189x89mm, állítva pont belefér, tehát nagyjából ekkora mélységgel számolhatsz. A táska méretét a képből már meg tudod becsülni. Szerintem az a legjobb, ha fogod az összes cuccod (bármilyen sok is) és belepróbálod az üzletben.

Ez jó ötlet, azonban Szegeden, ahol lakom, nagyon gyenge a választék. Egy ilyen próbálós-körbemenős túrán már túl vagyok, van is ideiglenesen egy megoldásom. Azt hiszem, nekem marad a netes vásárlás.

#735 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 08:48

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 21:33

Sziasztok!

Újabb kérdés. RAW-ot mivel konvertáltok?
Máshogy kérdezem. :) Ki használ C1 PRO 3.5.2-őt. :)
Vagy PS-sel csináljátok?

szerk. oka.: "ki használ"-t egybeírtam. :D

Én eddig a Photoshop-ot használtam, majd egy ismerősöm tanácsára felraktam a PhaseOne féle C1 LE 3.5.2-t és láthatóan jobb képet készít RAW-ból mint a PS. Az a baj, hogy mindjárt lejár a trial verzióm, és utána nem fogom tudni használni.  :confused:

#736 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 16:04

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 9:48

Én eddig a Photoshop-ot használtam, majd egy ismerősöm tanácsára felraktam a PhaseOne féle C1 LE 3.5.2-t és láthatóan jobb képet készít RAW-ból mint a PS. Az a baj, hogy mindjárt lejár a trial verzióm, és utána nem fogom tudni használni.  :confused:

Ha lejár a trial, akkor tényleg nem tudod használni.
De ha este kapsz valakitől  :rolleyes: egy Kép-t, akkor a PRO is fog menni. Cserébe a valakinek lezs majd 1-2 kérdése.

#737 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 20:59

ez a C1 milyen raw formatumokat ismer?

asszem erdemes lenne kiprobalnom, foleg, hogy ma kiderult, tul regi a photoshopom a camera raw betahoz, amit a multkorjaban szedtem le... ami alapbol van hozza nef plugin, ott semmi beallitasi lehetoseg, csak feheregyensuly nehany presettel, es expozicio-korrekcio. ez mind. hogy hogyan zajcsokkent, sharpenel, azt fedje orok homaly... egyebekrol nem is beszelve.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#738 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 22:03

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 21:59

ez a C1 milyen raw formatumokat ismer?

* C1 PRO 3.5.2 supports RAW files for the following Camera Products:
  Canon EOS 1Ds/ 1D/ 300D/ 10D/ D60/ D30/ 1D MKII
  Nikon D100/ D1x/ D70/ D1H/ D2H
  Olympus E1/ E10/ E20
  Fuji Pro S2
  Pentax *istD

#739 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 22:10

Capture One PRO Ver. 3.5.2. for Windows Trial (2004-09-24, 35MB English)

#740 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 22:19

sityak!

Küldtem privátot 2004. dec. 18., szombat - 22:26-kor. Légyszi jelentkezz.

köszi

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.