HWSW Informatikai Kerekasztal: Nokia 3310 unlock - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nokia 3310 unlock

#1 Guest_anonimus_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 07. 09. 11:54

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a legegyszerűbb módja a Nokia 3310-es telefonok függetlenítésének? Kaptam már olyan válaszokat, hogy kóddal is lehet függetleníteni, de ezek egyike sem jött be. Kábelt meg nem tudom hol lehet szerkózni.(Mellesleg egy progi sem ártana...)
Köszi a segítséget!!!

#2 Guest_caratyuska_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 16:13

Kábelt szinte bármelyik telefonos boltban lehet venni ,progik beszerzésére pedig ott a net...csak keresgélni kell (www.nokiawarez.com)

------------------
atyuska

#3 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 18:41

idézet:
Eredetileg caratyuska írta:
Kábelt szinte bármelyik telefonos boltban lehet venni ,progik beszerzésére pedig ott a net...csak keresgélni kell (www.nokiawarez.com)
[/quote]
Vagy eppen mobile.box.sk.

A fuggetlenitesnek van elegansabb modja is ( SMS-en keresztul ), csak epp a szolgaltatok tettek rola, hogy ne mukodjon...

#4 Guest_caratyuska_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 20:33

Hmm erről még nem is hallottam.... Kép

Tájékoztathatnál erről ,hogy is müxik ez...

------------------
atyuska

#5 Guest_caratyuska_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 20:35

Miért nem megy az én számlálóm rendesen....

------------------
atyuska

#6 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 21:15

idézet:
Hmm erről még nem is hallottam.... Kép

Tájékoztathatnál erről ,hogy is müxik ez...

[/quote]
Kuldesz egy SMS-t a fuggetleniteni kivant telefonra, ami tartalmazza az IMEI-t, meg meg ezt-azt, csak az a gond, hogy a szolgaltato nem kuldi ki az ilyen SMS-eket, tehat nem mukodik a modszer Kép

A terminal forumon olvastam meg anno...

#7 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 21:56

idézet:
Eredetileg NEUROFiRE írta:
Kuldesz egy SMS-t a fuggetleniteni kivant telefonra, ami tartalmazza az IMEI-t, meg meg ezt-azt, csak az a gond, hogy a szolgaltato nem kuldi ki az ilyen SMS-eket, tehat nem mukodik a modszer Kép

A terminal forumon olvastam meg anno...
[/quote]

Nem hiszem hogy ez valaha akárkinek is működött volna..
SZVSZ ez kb akkora hülyeség mint a Nokia traffipax-jelző Kép

#8 Guest_Jencike_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 22:40

Szerintem nem akkora hülyeség.Én is a terminálon olvastam róla(asszem).Meg is volt magyarázva,hogy miként működik és elég hihető volt.DE ezenfelül szerintem se sikerült még senkinek sem.

#9 Guest_joe39_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 23:00

anno azt mondták a pannonnál, hogy a két év lejárta után "automatikusan" független lesz a telcsi. néztem is nagyot, de így cseppet sem lehetetlen a dolog. ezek után vagy a gyártót, vagy a szolgáltatót kéne megkörnyékezni.... bár ez az egész lockolás bűzlik kicsit:
valamilyen törvénybe, jogba ütközik a kikódolás a szolgáltató szerint.
szvsz a lock a jogellenes, mert ez olyan, mintha a keravillban vett tv-n csak rtl- nézhetnék, a hertánál meg csiga2-re köteleznének.

#10 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 07. 09. 23:51

Az SMS-sel torteno kikodolashoz csak annyit fuznek hozza, hogy benne van a GSM szabvanyban!

Egyeb kerdes? Kép

#11 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 01:08

idézet:
Eredetileg NEUROFiRE írta:
Az SMS-sel torteno kikodolashoz csak annyit fuznek hozza, hogy benne van a GSM szabvanyban!

Egyeb kerdes? Kép[/quote]

Hol? Kép
Egyébként elhiszem hogy létezhet ilyen, de amíg senki nem látta működni addig egy kicsit szkeptikus vagyok Kép

idézet:

anno azt mondták a pannonnál, hogy a két év lejárta után "automatikusan" független lesz a telcsi.
[/quote]

Ez érdekes, apámnak már vagy 4 éves az előfizetése, de a telefonja még mindig lockos. Bár lehet hogy ha szólna a Pannonnak akkor kikódolnák, de szerintem mindenképp be kéne vinnie a Pannonhoz.

idézet:

szvsz a lock a jogellenes, mert ez olyan, mintha a keravillban vett tv-n csak rtl- nézhetnék, a hertánál meg csiga2-re köteleznének.
[/quote]

Szvsz akár meg is tehetnék, hogyha negyedáron adnák a készüléket, a fennmaradó részt pedig a rtl vagy a tv2 állná.. Kép

#12 Guest_joe39_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 07:25

fizető tv Kép

#13 Guest_gyugyuka_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 08:51

A szolgáltatónál a szerződés lejárta után a kilockolás nem automatikus, be kell vinni kérni kell és fizetni. Tegnap néztem a Voda honlapján ott pl 20 000 Ft -ot.

#14 Guest_joe39_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 12:18

Kép nagyon jó! asszem negyedannyiért csinálják a hozzáértők

#15 Guest_Sempai_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 13:04

--------------------------------------------------------------------------------

------------------

Ok, kábelt szinte bárhol vehetsz, de az adatkábel. Feltölthetsz csengőhangot, telefonkönyvet, de függetleníteni soha nem fogsz adatkábellel... Ahhoz szervízkábel kellene...

#16 Guest_caratyuska_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 15:57

Hmmm erről megpróbálok valami infót megérdeklődni a pannonnál.Érdekel ez az sms-es téma.

------------------
atyuska

#17 Guest_Net wizard_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 17:52

Az SMS-ben való függetlenítés létezik, de az nem megy, hogy én a havernak elküldöm sms-ben a függetlenítő kódot, mert az SMSC (short message service center) nem engedi át a vezérlőkódokat.

Egyébként a "tiszta" függetlenítés a telefon billentyűzetén keresztül (!!!) történik.

A régebbi telóknál (3110, 8810...) ez frankón megy házilag is egy kis progival, ami az IMEI-ből és az MCC+MNC -ből generál egy kódot, amit így kell beadni a telónak: #pw+1234567890+1# az 123... helyére kerül a progi által generált kód. FIGYELEM! ez az új telóknál HÁZILAG NEM MEGY! és MAX 3 próbálkozásod van. tehát meg ne próbáld.
Ez az unlock azért is tiszta, mert a teló nem logolja, tehát a szervízben nem látszik a függetlenítés.

A kábeleknél van egy kis zűr.
- adatkábel=FBUS kábel, ez oplogó, csoportlogó, csengőhang, telefonkönyv, naptár stb...
- szervízkábel=MBUS kábel, ua. mint az FBUS, + a lockok, Netmonitor aktiválás, 3210-ben pl. vibraaktiválás stb...
- flasher kábel, ez csak a teló flash memóriájának írására olvasására való, ezzel lehet függetleníteni, teljes mentést készíteni a flashról stb...
A függetlenítéshez a telefon szoftververziójához és típusához megfelelő partial flashre van szükség.

Egykét link a témában: [url="http://"http://www.extra.hu/lesliegsm"]www.extra.hu/lesliegsm[/url] [url="http://"http://www.tar.hu/gslm"]www.tar.hu/gslm[/url]

------------------
Üdv, Net wizard

[Ezt a hozzászólást Net wizard szerkesztette (2001. Július 10.).]

#18 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 19:58

idézet:
Eredetileg Net wizard írta:
Az SMS-ben való függetlenítés létezik, de az nem megy, hogy én a havernak elküldöm sms-ben a függetlenítő kódot, mert az SMSC (short message service center) nem engedi át a vezérlőkódokat.[/quote]
Jaja Kép

Akit bovebben erdekel: [url="http://"http://www.etsi.org"]www.etsi.org[/url]
Nem emlexem hanyas szabvanyban van, valami okos ember megmondhatna...

#19 Guest_caratyuska_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 20:50

Hmm nekem pont ilyen smsc számra lenne szükségem mert nem tudok enélkül flash sms-t küldeni....

------------------
atyuska

#20 Guest_joe39_*

Elküldve: 2001. 07. 10. 21:35

idézet:
Hmm nekem pont ilyen smsc számra lenne szükségem mert nem tudok enélkül flash sms-t küldeni....

[/quote]

villogó sms házilag is küldhető a megfelelő progi és kábel birtokában

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó