HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebook-ot vegyek??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebook-ot vegyek???

#41 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 23. 12:45

idézet:
Ezt írta zsozso:

Ad1.) Kék halál. Mint ismeretes, ez a mai állás szerint általában RAM hiba (külön kerül), esetleg CPU túlmelegedés (külön kerül bele), esetleg M$ gubanc . Vagyis nem feltétlenül a gyártó marasztalható el.

RAM, Op rendszer csere után is fennállt a hiba. Innentől fogva ha a CPU hűtése sz@r, akkor kinek a hibája? :)

[/QB]
Ad2.) A DVD nem a Clevo gyártmánya, sőt általában a Clevo üres készüléket szállít, így ez sem elsősorban a készülék sara, bármelyik másik darabbal megtörténhet.[/QB]

So, ez igaz. Viszont a dvd beszerzése kissé időigényes lett volna (a gép elment azóta).

Ad 3.) Nehéz. Egyes típusa azok, mások nem. Természetesen az olcsó készülék a nehéz. Természetesen legtöbben az olcsó Clevo-t keresik. Tehát csak azt állíthatjuk biztosan, hogy a vásárlók által preferált Clevo nehéz.

Ez is OK. Mivel nem a saját gépemről van szó, csak viszonyítással tudtam rendelkezni... :)

Ad 4.) Lassú. Szvsz önmagát adja, tehát semmivel sem lassabb, mint egy vele megegyező paraméterű brand.

Egy PIII 1000-től komolyabb sebességet is elvárhatunk. Most nem egy bootról van szó (mert ugye ez sok mindentől függ), hanem arról, hogy a gép válaszideje döbbenetes volt, ahhoz képest, hogy egy 98 futott rajta.

Ad 5.) Szerviz 0. A gyártó szvsz megfelelő supportot ad. Már csak az a kérdés, hogy a forgalmazó mennyire áll a helyzet magaslatán.[/quote]

Hát ez nem tűnt túl biztatónak :)

Hangsúlyozom, 1 db gépet volt szerencsém használni, ez nem általános érvényű!

SzaboZE

#42 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 23. 16:02

idézet:

Egy PIII 1000-től komolyabb sebességet is elvárhatunk. Most nem egy bootról van szó (mert ugye ez sok mindentől függ), hanem arról, hogy a gép válaszideje döbbenetes volt, ahhoz képest, hogy egy 98 futott rajta.
[/quote]

Minden bizonnyal Coppermine PIII1000 volt benne. A Gericom Overdose XXL vagy más néven Clevo 3100 lehet, amiről beszélünk.
Gyári ajánlás szerint 850MHz-ig volt bővíthető, de mivel belement a PIII1000/FSB100 Coppermine, ezért nem egy cég beletolta.

Proci túlmelegett, időnként halt-olta magát, amitől lassú lett, vagy egyszerűen csak kéthalálba menekült. Ha viszont 2200-as Clevo-d volt, annak a hűtése alapvetően Tualatinra volt tervezve és vígan pörgött benne az 1.4GHz-es cerka is. Viszont a Coppermine procik csak a fusi fémlap segítségével voltak hűthetők és azzal sem tökéletesen.

[ 2002. szeptember 23.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#43 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 23. 18:06

Nézegetem az IBM notebookjait, és azt látom, hogy a Thinkpad T és R széria árban igencsak különbözik, specifikációban már alig.

Aztán kicsit jobban átböngészetem az ibm oldalán a specifikációk listáját, és látom, hogy a T széria
- majdnem fél kiloval könnyebb. Ezen kívül
- magnézium-titánium ötvözetből készült
- a merevlemeze Schock Absorber-ben csücsül
- TrackPoint+ van sima Trackpoint helyett
- Ultra Port connector a képernyő tetjén (BT, CF olvasó, mikrofonnak)
- meg Celeron helyett PIII és P4 procik vannak benne

Ez persze majdnem 300000 Forint különbséget jelent, vagyis a T széria ára majdnem a duplája az R szériának.

Kérdem én, hogy ezek a dolgok megérnek 300k magyar valutát? Vagy ez is csak porhintés? Vagy az R széria az, amit nem is lenne szabad megvenni?

Arra már rájöttem, hogy lehet, hogy egy 1066-os Celeron jobb, mint egy 1000-es PIII... ;)

[url="http://"http://www.ibm.com/shop/hu/thinkpad/thinkpad_r.html"]IBM ThinkPad R sorozat[/url]
[url="http://"http://www.ibm.com/shop/hu/thinkpad/thinkpad_t.html"]IBM Thinkpad T sorozat[/url]

#44 Felhasználó inaktív   Alfa Romeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 23. 19:43

Hm, megfelelő anyagiak hiányában lehetőségeim a 400 brutto körüli határig mozognak..
A magasabb kategoriáju gépek ennyiért nem elérhetőek, az also kategoriát pedig senki sem ajánlotta. Amit találtam elérhető áron akciósan, az egy
- COMPAL 1.7Ghz,15'TFT,20G,CDRW-DVDcombo,256DDR,16MBATI,WINXP ~340+Á. v.
- SONY VAIO Athlon 1GHz,14'TFT,20G,DVD,256,WinXp ~330+Á.

A kettő közül melyik éri meg jobban? ill. valaki tud olyan notebookrol, ami hasonlo áron jobban megérné?

Bár a fórumot nem én indítottam, most nekem vált aktuálissá a kérdés; Milyen notebookot vegyek?
morrick@posta.net
:confused:

#45 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 06:44

Szerintem mindenképp olyat vegyél, aminek itthon van szervíz háttere. IBM, HP, Compaq, Siemens, Toshiba pl. ilyen. Meg hogy a weben fenn vannak-e hozzá a driverek.

Ha újat akarsz, a 400 bruttoba némelyik IBM Thinkpad R sorozat még belefér, szerintem érdemes lenne megnézned. Annyira biztos van jó, mint egy Compal.

A Sony-t nézd meg előtte, hogy csereszabatos-e a memóriája, a régebbieknél csak Sony ment bele.

#46 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 07:27

Én is azt mondom, hogy ha notit keresel, kezd a szerviz lehetőségek vizsgálatával.

SzaboZE

#47 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 09:01

idézet:
Ezt írta olee:
A Sony-t nézd meg előtte, hogy csereszabatos-e a memóriája, a régebbieknél csak Sony ment bele.[/quote]

Kingstonnal az összes működik. Bár többe kerül, mint a noname, azért így is sokkal olcsóbb.

#48 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 09:07

idézet:
Ezt írta Alfa Romeo:
Hm, megfelelő anyagiak hiányában lehetőségeim a 400 brutto körüli határig mozognak..
A magasabb kategoriáju gépek ennyiért nem elérhetőek, az also kategoriát pedig senki sem ajánlotta. Amit találtam elérhető áron akciósan, az egy
- COMPAL 1.7Ghz,15'TFT,20G,CDRW-DVDcombo,256DDR,16MBATI,WINXP ~340+Á. v.
- SONY VAIO Athlon 1GHz,14'TFT,20G,DVD,256,WinXp ~330+Á.

A kettő közül melyik éri meg jobban? ill. valaki tud olyan notebookrol, ami hasonlo áron jobban megérné?

Bár a fórumot nem én indítottam, most nekem vált aktuálissá a kérdés; Milyen notebookot vegyek?
morrick@posta.net
:confused:
[/quote]

A SONY-t képtelen vagyok beazonosítani, elvileg Athlon 1GHz-vel európai verzió nem készült.
Ami hasonlót tudok, az az FX701 jelű darab, Athlon XP1400+, 256MB, 20GB, DVD, 14", ..., XP home angol 339.000+FA.

#49 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 09:21

idézet:
Ezt írta --== SzaboZE ==--:
Én is azt mondom, hogy ha notit keresel, kezd a szerviz lehetőségek vizsgálatával.

SzaboZE
[/quote]

Egyszer már felvetettem azt a teóriámat, miszerint egy low branddel évek óta és komolyan foglalkozó cégtől nyugodtan meg lehet venni a cuccot. Maga a gyártó mindig jó supportot ad, csak a forgalmazó bénasága kárhoztatja felesleges várakozásra az ügyfelet.
Ha mondjuk egy Portocom, Gericom, Uniwill, Mitac, Clevo bedöglik, akkor a szervizes kibányássza a hiányzó alkatrészt egy másik - új - készülékből, tehát az ügyfél problémája SOS megoldódik.
Ha azonban BRAND-ed veszel, felkészülhetsz két nyugodt, computermentes hétre, mert a szervizek nem spájzolnak és plána nem bányásznak. Van azonban előnye is a brandnek: a vidéki szervizhálózat, illetve a worldwide warranty.

#50 Felhasználó inaktív   Alfa Romeo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 09. 24. 09:42

A Sony-t én mondtam rosszul,az lehet, amit Zsozso írt,
a Compal pedig egy CR1015-ös, erről a [url="http://"http://www.terminal.hu/newsread.php?id=25203706020513"]terminálon[/url]van leírás.
a szervizelésnél mindig nagy kérdés az is, hogy hosszabb külföldi tartózkodás esetén kinn mit tudok vele kezdeni, ha elromlik. Ez esetben integethetek az itthoni szervíznek, ha kintről mindig hazaküldenek.

#51 Felhasználó inaktív   sthubertus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 09:27

Hali!
A cégemtől engedélyt kaptam egy új notebookra. A régi egy Compaq Armada 100 - vásárolva a "költségtakarékosan brandet" akcióban.. Ezt majd kapja valaki "szerencsés" a cégen belül.
A típust én választhatom ki, természetesen bizonyos anyagi kereten belül (Ígéret: 600+FA)

Elvárások: Mobil P4 architektúra, min256MB RAM,min. Ati Radeon 7500, 15" TFT, min SXGA+ felbontás, modem,LAN, DVD/CD-R/RW combo, minél többféle kimenet, ha lehet Firewire is, 3 év gar. Op.rsz. Win XP Pro Hun

Az egyik jelölt: Compaq Evo N800c vagy inkább N800v, mert a c-s drágább.
A másik: IBM A31.
A harmadik: Dell Latitude C840.

Szívesen vennék Toshibát( Satellite Pro), de sajnos az kívül esik a kereten, és külön kell rendelni és fizetni a localizációt.

A HP Omnibook-ok azért estek ki , mert csak év végéig vannak forgalomban, illetve max Radeon M6-tal mennek.

Ha van valakinek tapasztalata , ossza meg. Esetleg az is érdekelne, hogy a Compaq,Dell milyen gyártmányú TFT-t, vinyót ,memóriát, optikai drive-ot hazsnál és kivel gyártatja a fenti típusokat.
Köszi az infót, illetve ha van tipp más típusra.

Kösz!

#52 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 09:38

idézet:
Ezt írta sthubertus:
Hali!
A cégemtől engedélyt kaptam egy új notebookra. A régi egy Compaq Armada 100 - vásárolva a "költségtakarékosan brandet" akcióban.. Ezt majd kapja valaki "szerencsés" a cégen belül.
A típust én választhatom ki, természetesen bizonyos anyagi kereten belül (Ígéret: 600+FA)

Elvárások: Mobil P4 architektúra, min256MB RAM,min. Ati Radeon 7500, 15" TFT, min SXGA+ felbontás, modem,LAN, DVD/CD-R/RW combo, minél többféle kimenet, ha lehet Firewire is, 3 év gar. Op.rsz. Win XP Pro Hun

Az egyik jelölt: Compaq Evo N800c vagy inkább N800v, mert a c-s drágább.
A másik: IBM A31.
A harmadik: Dell Latitude C840.

Szívesen vennék Toshibát( Satellite Pro), de sajnos az kívül esik a kereten, és külön kell rendelni és fizetni a localizációt.

A HP Omnibook-ok azért estek ki , mert csak év végéig vannak forgalomban, illetve max Radeon M6-tal mennek.

Ha van valakinek tapasztalata , ossza meg. Esetleg az is érdekelne, hogy a Compaq,Dell milyen gyártmányú TFT-t, vinyót ,memóriát, optikai drive-ot hazsnál és kivel gyártatja a fenti típusokat.
Köszi az infót, illetve ha van tipp más típusra.

Kösz!
[/quote]

ASUS nem érdekel?

#53 Felhasználó inaktív   sthubertus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 09:47

idézet:
Ezt írta zsozso:

ASUS nem érdekel?
[/quote]

Melyik típus? És egyébként egy korábbi hozzászólásod is megkérdőjelezi.
idézet:
Ezt írta zsozso:

5. Asus. Jó név, sajna egy kicsit az ASUS CD-k minőségét idézi; az alsó kategóriájú készülékeiben asztali procik vannak!!!
[/quote]

Ugyanebben a Sony igen jó helyen van, de ahogy néztem ott is gond a localizáció!

#54 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 10:43

idézet:
Ezt írta sthubertus:

Ugyanebben a Sony igen jó helyen van, de ahogy néztem ott is gond a localizáció!
[/quote]

A fenti hozzászólás ideje 2001. augusztus 17. 13:55.
Azóta határozottan javult a stuff. Desktop procis gép továbbra is kapható, akinek az kell, vegye, vigye.

Az ajánlatom L3800CA, vagy L3800SX.

#55 Felhasználó inaktív   Csabiti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 16:15

idézet:
Ezt írta sthubertus:

[/quote]

Az Asus 3800-as szériát én is csak ajánlani tudom! Két hete van meg, és nagyon bejött!
Ja és nem 600+áfa! Igaz, hogy nincs hozzá gyárilag Op. rendszer, és csak 2 év gari van rá!

Egyedül talán az akksitól vártam volna többet, mivel mobil procis, de ezt leszámítva minden pozitív!
GA-K8NSC-939, AMD Athlon™64 E6 Venice 3200+@2800, 2x512MB Kingmax Hardcore 500, Leadtek Winfast A6200TD@6600+vmod 128Mb, Maxtor 160GB SATA, Seagate 160GB PATA, NEC ND-3520A, Toshiba SDM1802, SB Live Value!, Chieftec HPC-360-2, Tt BigWater H2O, APC Back UPS CS 500

#56 Felhasználó inaktív   sthubertus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 17:18

idézet:
Ezt írta Csabiti:

Az Asus 3800-as szériát én is csak ajánlani tudom! Két hete van meg, és nagyon bejött!
Ja és nem 600+áfa! Igaz, hogy nincs hozzá gyárilag Op. rendszer, és csak 2 év gari van rá!

Egyedül talán az akksitól vártam volna többet, mivel mobil procis, de ezt leszámítva minden pozitív!
[/quote]

Konkrétan melyik típus? Milyen op.rendszerrel és mekkora felbontással használod?
Mit tud az akksi?

Kösz!

#57 Felhasználó inaktív   Csabiti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 25. 17:39

idézet:
Ezt írta sthubertus:

Konkrétan melyik típus? Milyen op.rendszerrel és mekkora felbontással használod?
Mit tud az akksi?

Kösz!
[/quote]

L3800S, ebben nincs író, csak egy Toshiba 8x-os dvd!
Amiben van Combo Drive, az 60+fával drágább, de ehhez 10G-val nagyobb wincsi, és nagyobb proci is jár!

1400x1050-ben használom, most XP Prof. van rajta!

Az aksiból eddig két és fél óra volt a max, amit kitudtam csikarni (netezés), DVD-t nézve kicsit tovább húzza mint két óra!

[ 2002. szeptember 25.: Csabiti szerkesztette a hozzászólást ]
GA-K8NSC-939, AMD Athlon™64 E6 Venice 3200+@2800, 2x512MB Kingmax Hardcore 500, Leadtek Winfast A6200TD@6600+vmod 128Mb, Maxtor 160GB SATA, Seagate 160GB PATA, NEC ND-3520A, Toshiba SDM1802, SB Live Value!, Chieftec HPC-360-2, Tt BigWater H2O, APC Back UPS CS 500

#58 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 08:56

idézet:
Ezt írta Csabiti:

L3800S, ebben nincs író, csak egy Toshiba 8x-os dvd!
Amiben van Combo Drive, az 60+fával drágább, de ehhez 10G-val nagyobb wincsi, és nagyobb proci is jár!

1400x1050-ben használom, most XP Prof. van rajta!

Az aksiból eddig két és fél óra volt a max, amit kitudtam csikarni (netezés), DVD-t nézve kicsit tovább húzza mint két óra!

[ 2002. szeptember 25.: Csabiti szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Felformáztad az aksit, vagy csak nagy izgatottan nekiugrottál, mint tót a vadkörtének?

#59 Felhasználó inaktív   Csabiti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 09:49

idézet:
Ezt írta zsozso:

Felformáztad az aksit, vagy csak nagy izgatottan nekiugrottál, mint tót a vadkörtének?
[/quote]

Töltő be 16 órára, de közben azért már nekiugrottam!

Nem lett volna szabad addig bekapcsolnom? Attól, hogy be van kapcsolva, attól tölti, csak kisebb árammal, ami elvileg még kíméli is az akksit, nem?

#60 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 26. 10:57

idézet:
Ezt írta Csabiti:

Töltő be 16 órára, de közben azért már nekiugrottam!

Nem lett volna szabad addig bekapcsolnom? Attól, hogy be van kapcsolva, attól tölti, csak kisebb árammal, ami elvileg még kíméli is az akksit, nem?
[/quote]

TÖLTÉS, KISÜTÉS, TÖLTÉS, KISÜTÉS, TÖLTÉS.
A BIOS-ban kéne találnod egy BATTERY RECALIBRATING vagy hasonló nevű opciót. Az megcsinálja. Kb. 20% lehet a nyereség.

Egyébiránt mindenféle állítással szemben az átlag mobilprocis gépek sem bírnak sokkal többet egy jól kimunkált asztalival szemben. Kisebb aksit raknak bele, és ezzel komoly súly takarítható meg.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.