HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebook-ot vegyek??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebook-ot vegyek???

#861 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 31. 16:26

idézet:
Ezt írta thundermix:
[url="http://"http://www.ecsusa.com/products/green732.html"]ECS Green 732.[/url] Latott mar ilyet valaki?[/quote]

Igen.

#862 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 19:12

idézet:
Ezt írta zsozso:

Igen.
[/quote]

Bovebben? Milyen gep, megbizhato, hasznalhato?

Kulfoldon vagyok, es itt lehet kapni eleg jo aron. Nagyon rafaragok vele, ha hazamegyek, es bedoglik? Szervizkoltsegekre gondolok, egyaltalan van szerviz ami elvallalna egy ilyen gepet?
thundermix

#863 Felhasználó inaktív   Karmax 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 01. 17:42

idézet:
Ezt írta thundermix:

Kulfoldon vagyok, es itt lehet kapni eleg jo aron. Nagyon rafaragok vele, ha hazamegyek, es bedoglik? [/quote]

A biztonság kedvéért nem árt ha kapásból kettőt veszel belőle! :D

Ezért a sz@rért nem kell külföldre utaznod, mert itthon is utánnad vágják egy százasért...

Szerintem nem fogod megbánni ha kihagyod. ;)
Az első "konfigom" (jelenleg is üzemképes): Sharp PC-1600 Pocket Computer (Optical Serial Port, RS-232C Serial Port, Analog Input Port, System Serial/Parallel Port, LCD display), CE-1600P Printer with Casette Interface (X-Y axis plotter type, 4 colors, max. 160 char/line, min. pen movement: 0.2mm), CE-1600F Floppy Disk Drive, 30x CE-1650F Pocket Disk (2.5" micro floppy), 4x CE-1600M Program Module (32 K-bytes RAM Module), CE-1604L (IBM PC Serial Cable) :D

#864 Felhasználó inaktív   szasz3 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 06. 02. 10:33

idézet:
Ezt írta Agraies:
Oke remelem meg a heten el tudom vinni... nekem win2k van rajt es NTFS de szerintem ez teljesen windoz es filerendszer fuggetlen dolog, mert ha az IdeChnDr kihal akkor ott hardwer gebasz van szerintem... [/quote]

En frissitettem az Intel Application Accelerator-t a 2.2.2-esre, es azota nem hasalt el a gep az idechndrv miatt! (Itt olvastam ezt a tippet: [url="http://"http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/r1045573174"]http://www.annoyance...nxp/r1045573174[/url] )
Mondjuk ettol fuggetlenul azert meg fagyott le vagy ketszer, csak windows-nal soha nem egyertelmu, hogy mi szoftver- es mi hardverhiba...
Azert ha mar elvitted, akkor az eredmenyerol mindenkepp szamolj be!

Andras

#865 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 12:48

van olyan notebook amit ha tv-re kotok akkor nem ugyanazt a kepet latom mint a kijelzon? hanem egy amolyan megnovelt munkaasztal vagy 2. monitort!

#866 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 13:56

idézet:
Ezt írta Red:
van olyan notebook amit ha tv-re kotok akkor nem ugyanazt a kepet latom mint a kijelzon? hanem egy amolyan megnovelt munkaasztal vagy 2. monitort![/quote]

A Radeon chipnél ez tulajdonság. Két monitor között tuti, de lényegében a TV-t is tudnia kell, hogy ezek között nem tesz különbséget. Régebben valami Hydravision (remélem jól emléxem) nevű szoftvert adtak hozzá, azzal tutira ment.

[ 2003. június 02.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#867 Felhasználó inaktív   Bird_of_Prey 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 16:45

Sziasztok!

Csak szeretném kérni a véleményeteket, egy notebookkal kapcsolatban.

Tulajdonságok:
Mobile Intel Centrino 1.3 GHz processzor
Intel SpeedStep technológiával, 1024kb cache memóriával
2x 256 MB DDR266 memória (Bővíthető 2048 MB-ig)
Intel 855PM chipkészlet, integrált Intel PRO/Wireless 2100 vagy 2100A6 hálózati kapcsolat wireless megoldás
15" TFT kijelző SXGA+ 1400x1050 felbontással
ATI MOBILITY RADEON 9000 grafikus kártya 64MB DDR memóriával
40 GB merevlemez
8x belső DVD-ROM & 8/8/24xCD-író combo
1 párhuzamos, SVGA, Infra vörös, 4x USB 2.0,
Line in/out, S-video TV-out,IEEE 1394 FireWire portok,
1 x CardBus PC kártya hely (1x II típus),
1 x RJ-45 Ethernet csatlakozó
Beépített 56Kb/s V.90 adat/fax szoftver modem
Beépített Intel hálókártya 10/100Mbps + Wireless LAN
LiIon akkumulátor
Beépített Acer Smart Card olvasó
Előtelepített 3 nyelvű Windows XP Professional
2.69kg
2 év teljeskörű szervíz garancia

Megéri 399.900,- Ft +Áfa ért?

Kiváncsi vagyok a véleményetekre...

Köszi előre is

BoP :cool:

#868 Felhasználó inaktív   szcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 20:56

Hello!

Megtudna valaki mondani, hogy hol lehet arrol informaciot szerezni, hogy egy adot notebook-ot hol gyartottak? Tehat pl egy IBM ThinkPad R40 vagy egy Compaq Presario 2500, amirol eddig azt lehetett olvasni, hogy a felsokategoria kornyeke, az most azert lett-e "olcso", mert mostmar ezt is a Compal gyartja?
A konkret ket marka is erdekel, de jobb szeretnem magam elolvasni az ujabbak adatait, mint mindig megkerdezni vagy megvarni.. A gyartok honlapjan ilyen infot nem talalni.. (vagy csak en nem talalom?)

Kos

SzCs

#869 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 08:59

idézet:
Ezt írta szcs:
Hello!

Megtudna valaki mondani, hogy hol lehet arrol informaciot szerezni, hogy egy adot notebook-ot hol gyartottak? Tehat pl egy IBM ThinkPad R40 vagy egy Compaq Presario 2500, amirol eddig azt lehetett olvasni, hogy a felsokategoria kornyeke, az most azert lett-e "olcso", mert mostmar ezt is a Compal gyartja?
A konkret ket marka is erdekel, de jobb szeretnem magam elolvasni az ujabbak adatait, mint mindig megkerdezni vagy megvarni.. A gyartok honlapjan ilyen infot nem talalni.. (vagy csak en nem talalom?)

Kos

SzCs
[/quote]
A Compal egy kimondott úri bagázs a "white box manufacturer"-ek között. Egy Compaq Presario ilyen helyen nem készülhet, mert akkor túl drága lenne. A Presario a Compaq alsó szériája, igénytelenebb, de olcsóbb kivitel, mellyel a magánvásárlókat célozzák meg. Tehát, aki azt állítja, hogy a Presarion 2500 felsőkategóriás készülék, nem ért hozzá

Az R40-et tudomásom szerint a Wistron Electronic gyártja, mely szegről-végről az Acer csoport tagja.

ps.: a "gyártók" hülyék lennének odaírni, hogy honnan vásárolják össze a cuccaikat, hiszen pont a vásárlók azon hitéből táplálkoznak, hogy különb gépet vesznek a "tajvani bóvlinál". de a hwsw-n szinte minden héten találsz vmi. infot, melynek általában a [url="http://"http://www.digitimes.com"]www.digitimes.com[/url] v. a [url="http://"http://www.asiabiztech.com"]www.asiabiztech.com[/url] a forrása.

[ 2003. június 04.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#870 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 11:36

idézet:
Ezt írta zsozso:

A Radeon chipnél ez tulajdonság. Két monitor között tuti, de lényegében a TV-t is tudnia kell, hogy ezek között nem tesz különbséget. Régebben valami Hydravision (remélem jól emléxem) nevű szoftvert adtak hozzá, azzal tutira ment.
[/quote]

ohh, koszi szepen. akkor a kove gep valszeg radeonos lesz. nekem sokat jelentene/segitene ez a funkcio. :)

#871 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 11:42

Szeretnek 5400-el porgo 2.5" HDD-t venni, csak kerdes, hogy hol talalok ilyet megfizetheto aron ?

Hogyhogy sehol se nagyon aruljak/hirdetik ezeket ? Nagyon melegednek v. sokat fogyasztanak ? Az ilyen bika asztali gep kivaltasara keszult notebookokban is 4200-esek vannak tulnyomo reszt.. miert ?

Ha reklamnak minosul, plz maganban az adatokat. (olcso, nagy 4200-es HDD-re ajanlatok is johetnek :))

#872 Felhasználó inaktív   Agraies 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 03. 19:36

idézet:
Ezt írta szasz3:

En frissitettem az Intel Application Accelerator-t a 2.2.2-esre, es azota nem hasalt el a gep az idechndrv miatt! (Itt olvastam ezt a tippet: [url="http://"http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/r1045573174"]http://www.annoyance...nxp/r1045573174[/url] )
Mondjuk ettol fuggetlenul azert meg fagyott le vagy ketszer, csak windows-nal soha nem egyertelmu, hogy mi szoftver- es mi hardverhiba...
Azert ha mar elvitted, akkor az eredmenyerol mindenkepp szamolj be!

Andras
[/quote]

Igen valoban ez volt a megoldas. Szegyellem magam mert nagyon azt hittem hogy a winyo a ludas, mivel csak egyetlen file-nal volta bibi de ott barmilyen olvasasi muvelet eseten... Hozza kell tenni hogy idechanneldrivert en meg csak egyszer lattam elszallni, de akkor kiloptak menet kozben az egyik winyomat a gepembol NT4 alol. Azt jogosnak ereztem :) Egyebkent a sowah teljesen korrekt, megcsinalni ugyan nem tudta a srac, :) de megnezte a winyot mindenfele gereblyezoprogrammal es azt mondta semmi baja, ami ezexerint meg is felel a valosagnak. En csak mult penteken ertem ra elvinni, es egybol mennem kellett munkaba, de ha van 1 oram meg is varhattam volna. Igy csak ma mentem erte es kicsit meg nezegettuk a sraccal, de fel ora alatt megvoltunk. Meg az IAA-t is megprobalta letolteni de az nem ment :p. Mindent osszevetve rendesek voltak, bar szerintem a winyoproblema a legkisebb ami egy ilyen gepet erhet, hiszen winyo altalaban van raktaron. Azt mondta ha alaplap defekt lett volna, az eppen nem volt raktaron es egy het lett volna a szerviz mert akkor jott volna ujabb szallitmany.

Agraies

#873 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 11:00

.

#874 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 11:02

.

#875 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 11:07

Nem tudjátok, notebook-ot is lehet majd venni a Sulinetes programban?
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#876 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 15:40

idézet:
Ezt írta AspectRatio:
Nem tudjátok, notebook-ot is lehet majd venni a Sulinetes programban?[/quote]
Igen.
A választék elég szegényes lesz, jobbára az olcsó, amúgy "senkineksemkell" gépek szerepelnek, nemtommiért. FUSI Amilo C1.5 CD-vel, Acer Travelmate C2.0, DVD, stb., stb..

#877 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 18:01

Ez a fusi amilo meg acer cuccos nem hasonlít egymásra ? Nem a clevo gyártja őket és ez a két csoda név meg csak a matricát teszi rájuk ?

#878 Felhasználó inaktív   game 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 08:31

Hali

Tuve tettem mindent a linux clevo d410-en temakorben, de szinte se semmit sem talaltam. Vkinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

#879 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 09:02

idézet:
Ezt írta RiCS:
Ez a fusi amilo meg acer cuccos nem hasonlít egymásra ? Nem a clevo gyártja őket és ez a két csoda név meg csak a matricát teszi rájuk ?[/quote]

A gyártó a Compal és a matricát is a Compal teszi rá. Ha valamelyik márka disztributora árut rendel, akkor az a képviselet a logiszkai vonalon eljuttatja a gyárhoz, amely elkészíti a rendelést és direktben elküldi a disztributornak a cuccot. Ezt még többen így csinálják, többek közt a HP is.

#880 Felhasználó inaktív   game 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 13:57

ASUS L4800
P4-M 2.0GHz, 512MB DDR RAM, 40GB HDD, 16x10x8x24xComboDrive, 15'' SXGA TFT LCD, 56K, 10/100, 2xIEEE 1394 Fire Wire, S-Video TV-out, 4xUSB 2.0, SPDIF out
Intel Pentium 4 mobil processzor, SiS M650, DDR memória (max. 768MB). Belső DVD/COMBO drive, USB FDD (nem tartozék!!!), 8 cellás Li-Ion akkumulátor, 3kg! Tartozékok: magyar billentyűzet, hordtáska, asus optikai egér

355 + afaert szerintetek jo?

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.