HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#221 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 26. 13:56

köszi a kimerítő választ!

valamennyire azért értettem, bár elolvastam 3x is :)
tehát akkor az egész lényege az, hogy a kisebb "filmkocka" miatt a film és az utolsó lencsetag távolságát kell elvariálni?

mivel a lencsetag mindenképpen adott helyen van (a bajonettzár és az objektívek szabványos mérete miatt), ezért egyedül a "filmet" lehet mozgatni. ha azt akarom, hogy a fénykúp (gúla) a megfelelő helyen messe, akkor eltolom a filmet és egyből ugyanazt a látószöget kapom. mivel eltolom, ezért bejön az 1,6x szorzó. jól írtam?

a látószög fordítottam arányos a gyújtótávolsággal, ugye? minél nagyobb a fókusztávolság, annál kisebb a látószög? mármint ez egyértelmű, de van még valami együttható is vagy csak sima fordított arány?

ha tehát így van, akkor az összes objektív úgy viselkedik, mintha a gyújtótávolságot megszoroznám 1,6-al, de nem veszítek fényerőt? vagyis a bemozdulás iránti hajlandóságuk megnő és ezért rövidebb záridőket kell használnom?

mert akkor egyértelműen IS optikára fogok gyűjteni, hogy kézből lőhessek mindenre. bár akkor nem csak a fókuszban lesz 1,6x szorzó, hanem az árban is 2,2x-es :)

a zajról (hogy én is mondjak valamit és ne csak kérdezzek :) ) annyit tudok, hogy hasonlatos a filmes mákosodáshoz. pirosas-zöldes pöttyök jelennek meg, esetleg beégett pixelek. vannak olyan gépek, amik úgy szűrik ki ezt, hogy még egyet exponálnak zárt blendével és kivonják a pöttyöket az eredetiből. ez lassú, de majdnem biztos módszer. a Canon menet közben szűri ki és az is jól működik, de nem sok infót adnak róla. az EOS-10D gép állítólag olyan 3 perc körüli B-módnál már zajos lesz, de ennyit ritkán exponál ez ember. valamelyik Nikon gép, talán a D1X még valami 15 percnél sem zajos, de hát az majdnem két misi, amiért már autót is vehetsz.

az egésznek egyébként az az oka, hogy a digitális érzékelés miatt a túlvezérlést nem bírja az érzékelő. mivel valami kis egyenetlenség mindig van az érzékelő kis "sejtjei" között, így az erősítés miatt a kicsit zajosabb pontok beégnek és akkor ott lesz egy fehér pöttyöd.

remélem, hogy okosakat írtam, hirtelen ennyi jut az eszembe a zajról. főleg a dpreview review-ból szedtem össze az infót, tehát sajnos nem saját bölcsesség :)

a lényeg tehát az, hogy jelen esetben indokolt az IS objektív, ugye?
.
.
.

#222 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 14:16

idézet:
Ezt írta donphobos:
köszi a kimerítő választ!

valamennyire azért értettem, bár elolvastam 3x is :)
tehát akkor az egész lényege az, hogy a kisebb "filmkocka" miatt a film és az utolsó lencsetag távolságát kell elvariálni?
[/quote]

Igen, legjobb tudomásom szerint ez a helyzet.

idézet:
mivel a lencsetag mindenképpen adott helyen van (a bajonettzár és az objektívek szabványos mérete miatt), ezért egyedül a "filmet" lehet mozgatni. ha azt akarom, hogy a fénykúp (gúla) a megfelelő helyen messe, akkor eltolom a filmet és egyből ugyanazt a látószöget kapom. mivel eltolom, ezért bejön az 1,6x szorzó. jól írtam?[/quote]

Erre azért ne vegyél mérget. A hátsó lencsetag helye sem feltétlenül adott, ugyanis ha a megfelelő távolságot csak a CCD mozgatásával nem tudják elérni, akkor kénytelenek lesznek a vázon az optikát is mozgatni. Pl. beljebb süllyesztik a bajonettet, vagy épp kijjebb tolják egy picivel. Egyébként jól írtad, ez a helyzet, ezt akartam én is elmagyarázni, csak neked sokkal egyszerűbben sikerült. :)

idézet:
a látószög fordítottam arányos a gyújtótávolsággal, ugye? minél nagyobb a fókusztávolság, annál kisebb a látószög? mármint ez egyértelmű, de van még valami együttható is vagy csak sima fordított arány?[/quote]

Látod, ez jó kérdés... nem hiszem, hogy volna ilyen együttható, ugyanis azt sem mondanám, hogy a látószög és a gyújtótávolság között ilyen összefüggés volna, hiszen a kettő tulajdonképpen egy-és-ugyanaz. A látószög, és a gyújtótávolság a fotográfus szempontjából ugynazt a dolgot adja meg. Mindegy, hogy azt írjuk le egy optikáról, hogy 5° látószögű, vagy hogy 300mm gyújtótávolságú (kisfilmes formátumnál), mert ugyanazt jelenti. Egyébként abban igazad van, hogy minél hosszabb az optika gyújtótávolsága, annál kisebb a látószöge.

Egyébként azért nem merek belebocsájtkozni olyan kijelentésekbe, hogy van-e olyan arányszám, ami megadja a gyújtótávolsághoz tartozó látószöget, mert ez függ a negatív méretétől is. Azaz ami kisfilmes optikánál normál-objektív, az mondjuk úgy 50mm gyújtótávolságú. Ugyanilyen látószögű optika középformátumnál kb 140mm-es... míg APS-nél meg mondjuk csak 28mm gyújtótávolságú. Szóval, látod, különféle gyújtótávolságú optikák, mégis más látószögűek, mert más méretű negatívra vetítenek képet. Tehát a látószög függ a negatív méretétől is, és éppen ezért "nyúlik meg az optika" CCD előtt. Kisebb képméret -> kisebb látószög -> megnövelt gyújtótávolság.

idézet:
ha tehát így van, akkor az összes objektív úgy viselkedik, mintha a gyújtótávolságot megszoroznám 1,6-al, de nem veszítek fényerőt? vagyis a bemozdulás iránti hajlandóságuk megnő és ezért rövidebb záridőket kell használnom?

mert akkor egyértelműen IS optikára fogok gyűjteni, hogy kézből lőhessek mindenre. bár akkor nem csak a fókuszban lesz 1,6x szorzó, hanem az árban is 2,2x-es :)
[/quote]

Pontosan így van. A digit CCD elé téve nem csak a telék lesznek hosszabb gyújtótávolságúak, hanem az 50mm-es alapobiból is enyhe telét csinál. MINDEN elétett optika gyújtótávolságát megnöveli. Akkor jó ez, ha sokat használsz telét. Ha belsőtérben fotózol, vagy szükséged van sokszor nagylátóra, akkor vagy iszonyúan a zsebedbe kell majd nyúlni (nagyon-nagylátók, jó minőségben 5-600ezer is lehet), vagy egészen egyszerűen nem fogsz találni megfelelő optikát. 16mm-es nagylátót már láttam, de az a digit elé téve is csak 26-os lesz. Ami meg azért már nem olyan nagyon-nagy durranás nagylátóban. Szóval egyszerűen nem fogsz találni olyan optikát, amit a digit SLR elé téve 20mm-nek megfelelő látószöget fog adni neked.

idézet:
a zajról (hogy én is mondjak valamit és ne csak kérdezzek :) ) annyit tudok, hogy hasonlatos a filmes mákosodáshoz. pirosas-zöldes pöttyök jelennek meg, esetleg beégett pixelek. vannak olyan gépek, amik úgy szűrik ki ezt, hogy még egyet exponálnak zárt blendével és kivonják a pöttyöket az eredetiből. ez lassú, de majdnem biztos módszer. a Canon menet közben szűri ki és az is jól működik, de nem sok infót adnak róla. az EOS-10D gép állítólag olyan 3 perc körüli B-módnál már zajos lesz, de ennyit ritkán exponál ez ember. valamelyik Nikon gép, talán a D1X még valami 15 percnél sem zajos, de hát az majdnem két misi, amiért már autót is vehetsz.[/quote]

Hát, igazándiból nem erre godoltam. A magasabb érzékenységnél a zajosodás a digitálisok problémája. A durvább szemcsézet analóg sajátosság, majd keresek rá képet, amin gyönyörűen látszik. A zaj a képen sosem jó. A durva szemcsézet viszont jó lehet, ha ügyesen használjuk, hatásos tud lenni.

Ui: Ha fussa rá, vedd meg az IS-t. Jó az. (de azért vehetsz mellé egy jobb monopodot is, mert annak is jó hasznát venni - IS-sel is fordulhat elő, hogy még hosszabbat kell lőnöd)

#223 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 15:03

köszi az infókat, most már kezdek felhomályosulni!

azért tetszik nagyon ez a 1,6x szorzó, mert alapjában tele mániás vagyok. ha az objektívek kapnak egy kis pluszt, az csak jó nekem. riktán fényképezek olyat, ami kívánja a nagy látószöget, ha pedig rákényszerülök, akkor távolabb megyek. tudom, hogy néha muszáj nagy látószög, de hát mindent nem lehet :)

azt tervezem, hogy lenne egy 28-105 zúm és egy 70-300 IS zúm. így megszabadítom magam egy kisebb vagyontól, de lesz egy szinte univerzális kicsi és egy szuper tele objektívem. elsőre úgyis csak a kicsit venném meg, az a szorzó miatt 45-168 lenne, ami már jobb, mint a filmes gépen a tele. így már kapásból sokkal több témát be tudnék fogni, mint a mostanival. aztán kicsit később pedig jöhetne a durva tele, amivel aztán kedvemre tudok mindenféle madárról és növényről csoda képeket csinálni. ez a terv, aztán a valóság majd kiderül.

az igazi megoldás egyébként egy Canon EOS-1Ds lenne, annak nincs ilyen szorzója, de hát az kapásból 2,9 milkó. még az EOS10D is kicsit húzós lesz, most éppen verem a fogamhoz a garast :)

a zaj és a szemcse témájában (vassalás témájában :) ) igazad van. a szemcseméret növekedésével romlik a nagyíthatóság, viszont javul az érzékenység. tehát hiába látsz jobban sötétben, ha nem tudsz nagyítani. egyébként az ISO 6-6400-ig megy, nem? milyen a 6-os, olyanra fényképeznek a kémfilmekben? vagy ez már a kémrepülőgépen van? tudom, hogy az nem kisfilm, csak azért az is érdekes lehet. főleg a több méteres gyújtótávolság...

most sajnos lassan elindulok haza, így nem tudok hétfőig írogatni, de ha bármi eszedbe jut még a témáról (az objektívek főleg), akkor írd le lécci, mert mindenfajta ismeret érdekel.

köszi az eddigi infókat is!
jó hétvégét kívánok, üdv!

u.i.: megpróbálok egy KCS-t küldeni, remélem, hogy sikerül.
.
.
.

#224 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 15:05

hah, le van tiltva a lehetőség. mindegy, akkor csak szóban küldöm :)
.
.
.

#225 Felhasználó inaktív   krisz073 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 15:15

Sziasztok.

Még mindig fényképező vásárlás elött vagyok és most vivodok 2 gép között.
Az eggyik egy Nicon CoolPix 2100.
A másik egy HP 720-as.

Ha valaki tudna segiteni,hogy a 2 gép közül melyikkel érdemes komolyabban foglalkozni azt megköszönném.
Othoni használatra kellene a digi fényképezőgép.

#226 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 15:32

Canon A70-nél a blendét F8.0-ig lehet állítani. Előszedtem a szekrényből a régi fényképezőgépünket, valami ősöreg orosz cuccos :) , azon pedig 11-re és 16 ra is lehet állítani. A digi gépeknél átlagos ez a 8-as felső határ?

#227 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 10:35

Szerintem átlagos.(F2.8-F8.0-ig).
Pl. az Olympus E10, E20, Fuji S602-nél F11-ig megy, de az más árkategória.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#228 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 27. 17:44

A60/70 témában kérdeznék: Szerintetek megéri azt az árkülönbséget ami a kettő között van? 25k csak a gép + még a kártya a 60-ashoz elég 128mb-s, a másikhoz már inkább 256 javasolt. Megér ekkora árkülönbséget szerintetek, hogy 1 megapixellel nagyobb a felbontás? Épp most ezen gondolkozom...

#229 Felhasználó inaktív   Koala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 00:32

Ne haraudjatok, hogy nem olvastam mindent végig, de megköszönném, ha adnátok tanácsot.
Fater beajánlott nekem egy digi fényképezőt, ajándékba. Ennek én örülnék is nagyon, de én szeretek utánaolvasni a dolgoknak, mielőt veszek valamit. Annyit tudok a jelöltről, hogy HP, 4MP, és 100 rugónál valamivel drágább. Ahogy elnézem a neten, ez csak a 812 lehet, igaz? Olvastam két cikket róla, és részben meglepődtem. Ebben az árkategóriában nincs manuális állítás? Bár azt írták, viszonylag ügyesen lövi be autómatikusan a színeket és a fehéregyensúlyt, de tetű lassú (5 másodpercenként fényképez), kicsit túl lágy a képe (új firware részben javítja).

Akkor ez most elfogadható vétel? Eddig keveset foglakoztam fényképezéssel (általánosban egy orosz csodával), főleg amatőr módon lövöldöznék, de azért nem durva, hogy semmit sem lehet állítani? Az optikáját sem dícsérték agyon...

Van valakinek a HP gépekről véleménye, esetleg javaslat a 100-120 ezres gépek közül? Pár napon belül tudok közbeavatkozni, ha szükséges, szóval jó lenne, ha segítenétek!
Köszi előre is!
AthlonXP 2500+ (2200Mhz@200fsb), factory cooler + Whisperrock 4 fan, Asrock K7S8X-E (sis748), 2x512MB DDR400 (200Mhz 2,5-4-4-7), C3D Radeon9800 Pro 128MB, Audigy, 120GB Maxtor+80GB Samsung, 400W AzonaPFC, LG 1710B TFT DVI, NEC 2500A DVD-RW, Toshiba SD1612 DVD-ROM

#230 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 08:23

idézet:
Ezt írta Koala:
Ne haraudjatok, hogy nem olvastam mindent végig, de megköszönném, ha adnátok tanácsot.
.
.
.
[/quote]

szia!

mindenképpen olvasd végig a fórumot, mert annyi utánajárást megér a dolog. addig is elmondom az én (szigorúan saját, nem szentírás!) véleményemet. szerintem ne vegyél HP gépet, nagyon alap és nem egy nagy durranás. inkább egy Canon A70-et, ez még közel van az árhatárhoz, de sokkal több manuális lehetőséget tud és egészében véve komolyabb masina.

a HP inkább amolyan "előveszem és kattintok, de nem érdekel a minősége igazán" gépeket csinál, a jobb gépei pedig nagyon drágák.

korábban sokan írtak az Canon A70-ről és nagyon tetszett nekik, tehát nem alaptalan a vélemény. itt egy kép róla:

Kép
[url="http://"http://www.digitcam.hu/kozepso/canon/a70.htm"]itt pedig az adatai[/url], nézd meg a sokféle beállítási lehetőséget.

[url="http://"http://www.imaging-resource.com/PRODS/A70/A70A.HTM"]itt pedig egy teszt a gépröl[/url], ezt is olvasd el mindenképpen. azért érdemes sok manuális lehetőséggel venni a gépet, mert akkor nehezebb helyzetekben is tudsz fényképezni, nem köti meg a kezedet az automatika.

tehát én nagyon nem javaslom a HP-t, többet tudsz tanulni egy ilyen komolyabb masinával. az ára pedig nem sokkal magasabb, éppen belefér a keretbe.

és a legfontosabb: ne csak az én véleményem számítson, olvass teszteket és fórumot!
üdv!
.
.
.

#231 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 08:26

idézet:
Ezt írta cssandor:
Canon A70-nél a blendét F8.0-ig lehet állítani. Előszedtem a szekrényből a régi fényképezőgépünket, valami ősöreg orosz cuccos :) , azon pedig 11-re és 16 ra is lehet állítani. A digi gépeknél átlagos ez a 8-as felső határ?[/quote]

az Olympus C4000Z elmegy egészen 11-ig, de a többi típust nem ismerem. szerintem ez a 8-11 határ reális lehet. az igazi optikák talán 22-ig mennek általában, ha nem tévedek.
azért elég az az F8 is, a mélységélességet prímán megnöveli.

üdv!
.
.
.

#232 Felhasználó inaktív   cssandor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 08:59

OK, köszi!
Megnyugodtam :)

#233 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 09:33

idézet:
Ezt írta cssandor:
Canon A70-nél a blendét F8.0-ig lehet állítani. Előszedtem a szekrényből a régi fényképezőgépünket, valami ősöreg orosz cuccos :) , azon pedig 11-re és 16 ra is lehet állítani. A digi gépeknél átlagos ez a 8-as felső határ?[/quote]

nekem sony dsc-s75 F2.0-8 között állítható. sajnos kevés alóskategóriás gép tud F11-et, inkább komolyabb, drágább gépekre jellemző az F11, és esetleg nagyobb blende

[ 2003. április 28.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#234 Felhasználó inaktív   Koala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 09:43

Köszönöm a segítséget, már nekem sem volt túl szimpi a HP... Mindjárt elolvasom linkeket. Addig is nagyon ajánlották nekem egy boltban a Canon-t és Nikon-t, az utóbbbiból szimpatikusnak tünt (szakértő módon :)) a Nikon Coolpix 3100. Erről esetleg tapasztalat? Egyébként tényleg el fogok olvasni mndent, mert egy kicsit tanulni is akarok a témában.
AthlonXP 2500+ (2200Mhz@200fsb), factory cooler + Whisperrock 4 fan, Asrock K7S8X-E (sis748), 2x512MB DDR400 (200Mhz 2,5-4-4-7), C3D Radeon9800 Pro 128MB, Audigy, 120GB Maxtor+80GB Samsung, 400W AzonaPFC, LG 1710B TFT DVI, NEC 2500A DVD-RW, Toshiba SD1612 DVD-ROM

#235 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 11:10

idézet:
Ezt írta WiZARD:

nekem sony dsc-s75 F2.0-8 között állítható. sajnos kevés alóskategóriás gép tud F11-et, inkább komolyabb, drágább gépekre jellemző az F11, és esetleg nagyobb blende

[/quote]

amire még érdemes lehet "rágyúrni", az az F1.8-as lencse. az Olympus nem lebutított gépei ilyenek. például a C4040Z F1.8-as, a C4000Z (lebutított) csak F2.8-as. éjszaka sokat számít ám...

asszem az 5050Z is F1.8-as, de az eléggé kilóg a meghatározott keretből sajnos. pedig leginkább azt ajánlanám :) (még magamnak is, ha lehetne :) )

üdv!
.
.
.

#236 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 11:26

idézet:
Ezt írta donphobos:

amire még érdemes lehet "rágyúrni", az az F1.8-as lencse. az Olympus nem lebutított gépei ilyenek. például a C4040Z F1.8-as, a C4000Z (lebutított) csak F2.8-as. éjszaka sokat számít ám...

asszem az 5050Z is F1.8-as, de az eléggé kilóg a meghatározott keretből sajnos. pedig leginkább azt ajánlanám :) (még magamnak is, ha lehetne :) )

üdv!
[/quote]

jah az jó lehet, bár már 2.0 se rossz, nagyonsok gépnél a minimum 2.8
még a Minolta DiMAGE 7Hi -nél is 2.8 a minimum, pedig nem egy ócsó cucc.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#237 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 11:43

idézet:
Ezt írta WiZARD:

jah az jó lehet, bár már 2.0 se rossz, nagyonsok gépnél a minimum 2.8
még a Minolta DiMAGE 7Hi -nél is 2.8 a minimum, pedig nem egy ócsó cucc.

[/quote]

így múlik el egy világ dicsősége... :)
.
.
.

#238 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 18:31

idézet:
Ezt írta Koala:
...Addig is nagyon ajánlották nekem egy boltban a Canon-t és Nikon-t, az utóbbbiból szimpatikusnak tünt (szakértő módon :)) a Nikon Coolpix 3100. Erről esetleg tapasztalat? ...[/quote]
Szia! Ha nyomsz pár "PageUp"-ot megtalálod:
"cssandor 2003. április 25. 15:54
Azonosító: 10178 "
Ő is e két gép között vacilál. Esetleg össze tudtok dolgozni. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#239 Felhasználó inaktív   bfg900 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 30. 13:22

Azt írja a canon-om manualja, hogy nem lehet külömböző tipusú elemeket 1xre a gépbe rakni sőt olyat sem lehet hogy mondjuk a 4 lemerült elemből kiveszek kettőt és 2 jóval helyettesítem. Mondjuk hogy nem veszem vérkomolyan a manual egyes bekezdéseit :), de érdekelne hogy ennek van-e valami alapja.

#240 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 30. 14:44

idézet:
Ezt írta bfg900:
Azt írja a canon-om manualja, hogy nem lehet külömböző tipusú elemeket 1xre a gépbe rakni sőt olyat sem lehet hogy mondjuk a 4 lemerült elemből kiveszek kettőt és 2 jóval helyettesítem. Mondjuk hogy nem veszem vérkomolyan a manual egyes bekezdéseit :), de érdekelne hogy ennek van-e valami alapja.[/quote]

van
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13