HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#41 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 16. 20:04

nah beleptem en is a digit fenykepeszet vilagaba egy Nikon Coolpix 3500 tarsasagaban... eddigi tapasztalatok alapjan... ennyi penzbol inkabb maradtam volna a regi slr-emnel.. igaz ezzel legalabb lehet csak ugy barmulni..
Per Aspera Ad Astra

#42 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 21:45

Ezt írta begbie:
köszi, én olvastam, de sajnos nem túl jó az angolom :(
igazából az is érdekelne, hogy ár/érték arányban melyik éri meg jobban (vs A70)...

kösz:begbie

Nagyjából átfutottam, azért jóval kevesebbet tud a Kodak, mint az A70 ahogy láttam, szóval azt kéne eldöntened, hogy mennyire szeretnél elmélyedni a fényképezésben. Ha neked elég csak kattingatni auto módban, akkor vedd a Kodakot, ha nem akkor A70. A dokkoló meg képletöltés és akkutöltés kombóra jó.

#43 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 22:08

idézet:
Ezt írta saen:

Nagyjából átfutottam, azért jóval kevesebbet tud a Kodak, mint az A70 ahogy láttam, szóval azt kéne eldöntened, hogy mennyire szeretnél elmélyedni a fényképezésben. Ha neked elég csak kattingatni auto módban, akkor vedd a Kodakot, ha nem akkor A70. A dokkoló meg képletöltés és akkutöltés kombóra jó.[/QB][/quote]

kösz a segítséget... ha kapható lesz az A70, az akkori árától teszem függővé a dolgot.
(de azért a kodak sem rossz, nem? ;) )

#44 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 10:48

Sziasztok!

A KODAK jövőben vásárlónak némi segitség. Megvettem a DX3900-ast. Nagyon jó kis masina; kellemesen csalódtam benne. Asszem ez tipus nagyon hasonlit a 4330-ashoz csak 2x és nem 3x optikai zoomja van. Nagyon jó benne, hogy nem mindent bíz az automatikára, hanem kézzel lehet állitani sok dolgot. (F.egyens., shutter, ISO, exposure) Jó lehet makrózni vele, szinhűségét pedig nem érheti kritika. Sajnos csak 8M-ás kártyát adnak hozzá, szal mindenépp be kell ruházni egy nagyobbra. :( Fogyasztásáról igazán még nem tudok sokat mondani, a hozzáadott sima elemet elég gyorsan leszivta, a tölthetős VARTA 1900 mAh-sal elég sokat kattingattam, sajnos mennyit azt nem tudom megmondani, mert a 8 mega miatt sok képet azonnal töröltem, áttettem gépre, aztán onnan töröltem...szóval nem számoltam.

Majd linkelek be képeket.

[ 2003. március 17.: Colonel Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#45 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 18:11

idézet:
Ezt írta begbie:

kösz a segítséget... ha kapható lesz az A70, az akkori árától teszem függővé a dolgot.
(de azért a kodak sem rossz, nem? ;) )

[/quote]

Nem rossz a Kodak, de most úgy néz ki, hogy pont most lesz áresés olyan módon, hogy ugyanannyiért jobb gépet kapsz. Ezért érdemes lehet az újabb gépeket venni.

#46 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 11:55

idézet:
Ezt írta saen:

Nem rossz a Kodak, de most úgy néz ki, hogy pont most lesz áresés olyan módon, hogy ugyanannyiért jobb gépet kapsz. Ezért érdemes lehet az újabb gépeket venni.
[/quote]

Ki mit tud az említett áresésről? Mikor és nagyjából mire lehet számítani?

#47 Felhasználó inaktív   Craine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 18. 12:49

Milyen 3 vayg 4 MP-es fényképezőt ajánlatok főleg BELTÉRI célokra (munka), kinti csak hobbi szinten? A rá szánt összeg br180-190k max, különösebb kikötés nincs, mert ami fontos lenne (legalább 3x optikai zoom, videókimenet), az ebben a kategóriában általános (legalább is én így gondolom). Amivel leginkább szemezgetek, az egy Nikon Coolpix 4300, érveket-ellenérveket várnék + más mszóbajöhető márkát/típust!

#48 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 20:08

idézet:
Ezt írta Craine:
Milyen 3 vayg 4 MP-es fényképezőt ajánlatok főleg BELTÉRI célokra (munka), kinti csak hobbi szinten? A rá szánt összeg br180-190k max, különösebb kikötés nincs, mert ami fontos lenne (legalább 3x optikai zoom, videókimenet), az ebben a kategóriában általános (legalább is én így gondolom). Amivel leginkább szemezgetek, az egy Nikon Coolpix 4300, érveket-ellenérveket várnék + más mszóbajöhető márkát/típust![/quote]

Szerintem a te géped az Olympus Camedia 4000 Zoom. Donphobos már sokat írt róla, nyugodtan olvasd el őket, igazából én is csak ismételgetni tudnám amit mondott.

#49 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 10:22

hello!

láttátok már [url="http://"http://www.extra.hu/digit-foto/"]ezt[/url], és [url="http://"http://www.gaia.hu/"]ezt[/url] az oldalt? ezeken már egy hete hirdetik az A60/70-et. mennyire megbízhatóak, esetleg vásárolt-e már valaki v.melyik helyről? az A70 előbbin 115e, utóbbin 105e...

#50 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 18:05

hello!

újabb infó(ha valakit érdekel): elkezdtem telefonálgatni A60/A70 után. a hivatalos viszonteladók csak április végére mondják, de az előbb említett [url="http://"http://www.extra.hu/digit-foto/"]oldalon[/url] már beszerezhető (br. 115e). sajna nincs hozzá magyar nyelvű leírás, mert külföldről érkezik. ugyanez igaz(nincs magyar leírás) a gaia.hu-n is, de ott is csak április közepére-végére ígérték. ez most személy szerint nekem még mindegy, mert még nem jött össze a pénz, de szerintetek érdemesebb hivatalos viszonteladótól venni, még ha drágább is? (garancia az előzőkre is van:12 hónap)

kösz: begbie

#51 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 19:48

Ha olyan cégtől veszed amelyikből kinézed, hogy még az elkövetkező egy évben talpon lesz és még nem volt rossz tapasztalatod velük garancia ügyben akkor nyugodtan vedd meg. A fenti forrásokat én nem ismerem.

#52 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 14:59

hello!

na, törtem a fejem sokat, és arra juottam, hogy megvárom a [url="http://"http://www.gaia.hu/"]gaia-nál[/url] a canont. meglepően olcsó, 10-15e-rel olcsóbb, mint bármelyik más helyen. igaz, csak április végére ígérik, de addig csak kibírom vhogy. most már csak azt nem tudom eldönteni, hogy A60 v. A70. a legeslegtöbb, amit rá tudnék szánni, az kb.120e Ft, viszont ebben már egy nagyobb memóriakártyának, és esetleg egy töltőnek is helyet kellene kapnia. utánanéztem és mindenhol úgy láttam, hogy az A60 csak felbontásban tér el a 70-től, viszont az árkülönbségből pont kijönne a kártya. szóval szerintetek mit vesztek, ha lemondok a 3MP-ről? vagy érdemes még gyűjtögetnem?

ja, és vajon milyen nehéz lesz magyar nyelvű leírást találni hozzá?

[ 2003. március 20.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]

#53 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 18:31

Az A70 két dologban tud többet az A60-nál. Az egyik a fényképek felbontása amit írtál, a másik a video felbontása. Csak az A70 tudja a 640x480-at, a másik csak a kisebbet. Minden egyéb funkció és fizikai kinézet megegyezik.
A nagyobb felbontás két esetben jöhet jól: az egyik ha nyomtatni akarod a képeket, vagy ha a lefényképezett kép kis részét akarod csak prezentálni akkor a képkivágás után is marad egy nagyobb felbontású képed. Ha gond a pénz nyugodtan vedd meg az A60-at, oda egy 128 mb-s kártya simán elég, és az is kb 10k +áfa különbség.

#54 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 18:52

idézet:
Ezt írta saen:
Az A70 két dologban tud többet az A60-nál. Az egyik a fényképek felbontása amit írtál, a másik a video felbontása. Csak az A70 tudja a 640x480-at, a másik csak a kisebbet. Minden egyéb funkció és fizikai kinézet megegyezik.
A nagyobb felbontás két esetben jöhet jól: az egyik ha nyomtatni akarod a képeket, vagy ha a lefényképezett kép kis részét akarod csak prezentálni akkor a képkivágás után is marad egy nagyobb felbontású képed. Ha gond a pénz nyugodtan vedd meg az A60-at, oda egy 128 mb-s kártya simán elég, és az is kb 10k +áfa különbség.
[/quote]

kösz a választ, még egy (lehet, hogy buta) kérdésem lenne:
egy 1600*1200-as képet mekkorában lehet úgy kinyomtatni, hogy jó(nem elfogadható) minőséget kapjak?

#55 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 19:19

A5-ös méretig nincs gond a 2 megapixeles képekkel, persze nemcsak a pixelszám a mérvadó a lencséknek is jóknak kell lennie.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#56 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 19:57

Steves-digicam-ről:

image size: 640 x 480 for use on a web page or e-mail attachment, 1024 x 768 for 4 x 6 inch prints or 1600 x 1200 size for up to 8 x 10 inch prints.

#57 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 20. 21:12

annyit azert hozzatennek, hogy a pl. 3mpix geppel keszult kepet ha lenyomod 1600x1200-ra (ami 2mpixnek felel meg) szinte biztos hogy jobb minosegu lesz mint amit egy 2mpixessel csinalnal. a zaj is kevesbe latszik rajta

#58 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 17:56

Valaki feljebb érdeklődött a Jenoptik 2300-ról. Szóval nekem is ilyen van, meg vagyok elégedve vele, bár hiányzik a zársebesség, fehéregyensúly, meg ISO kézi állítása, de ennyi pénzért talán ez nem is elvárható.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#59 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 24. 18:30

idézet:
Ezt írta begbie:
hello!

újabb infó(ha valakit érdekel): elkezdtem telefonálgatni A60/A70 után. a hivatalos viszonteladók csak április végére mondják, de az előbb említett [url="http://"http://www.extra.hu/digit-foto/"]oldalon[/url] már beszerezhető (br. 115e). sajna nincs hozzá magyar nyelvű leírás, mert külföldről érkezik. ugyanez igaz(nincs magyar leírás) a gaia.hu-n is, de ott is csak április közepére-végére ígérték. ez most személy szerint nekem még mindegy, mert még nem jött össze a pénz, de szerintetek érdemesebb hivatalos viszonteladótól venni, még ha drágább is? (garancia az előzőkre is van:12 hónap)

kösz: begbie
[/quote]

Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de azért egy extra.hu-n levő 'üzlet' két egész darab mobilszámmal nekem nem a "jövőre is meglesz még a bolt" üzenetet közvetíti. :)

#60 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 03. 24. 19:22

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de azért egy extra.hu-n levő 'üzlet' két egész darab mobilszámmal nekem nem a "jövőre is meglesz még a bolt" üzenetet közvetíti. :)
[/quote]

Ne légy olyan rosszmájú... állítólag van freemailos emiljük is :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.