HWSW Informatikai Kerekasztal: Opera - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Opera Simply the best internet experience

#241 Felhasználó inaktív   Zuler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 16. 22:41

idézet:
Ezt írta ratonyi:
SZVSZ a bétaverziókat azért adják ki, hogy csiszolgathassák a végső megjelenés előtt. Írd meg nekik ezt a hibát és kérdezd meg tőlük, hogy miért volt ez.
Csak akkor használj bétát, ha elfogadod, hogy az egy tesztverzió azok számára, akik talán a visszajelzéseikkel is segítik a fejlesztést. De ez nem csak az Operára vonatkozik, hanem minden bétaprogramra.
[/quote]

Igazad van a dologban, én is tisztában vagyok ezzel. Tulajdonképpen csak azért lepődtem meg a dolgon, mert az oldal az egyik régebbi munkám volt és szinte az eddigi összes Opera verzióval, bétával és stabillal működött, kivéve ezt a 7-es verziót. Szerencsére a 7.11-el rendesen megy, úgyhogy vissza kellett térnem erre, pedig nagyon örültem a 20-asba belekerült javításoknak.(pl.:session kezelés)
Sajnos nem jöttem rá, mi okozza pontosan a hibát az oldalon, nem volt türelmem végig boncolgatni, de gyanús az animált banner beillesztése.

#242 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 21. 23:42

eltunt a 7.11.2880 -es vindozos Opera-ambol az a kereses ablak, ami a "Ctrl+f"-re
vagy az F3-ra bukkan elo... Demonstralas veget az 5.12-eserol loptam kepet:

Kép

az felbukkano ablak helyett a Address Bar-ba beepitett keresoben keres, ha "Ctrl+f"-et vagy F3-at nyomok:

Kép

szeretnem visszakapni a regi pop-up-os oldalon keresomet... lecci-lecci  ;) A

a Wand [ Ctrl+w ] nalam is jol mukodik  :cool:  ;D

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:17 -kor

#243 Felhasználó inaktív   Eeyore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 12:59

idézet:
Ezt írta blash:
eltunt a 7.11.2880 -es vindozos Opera-ambol az a kereses ablak, ami a "Ctrl+f"-re
vagy az F3-ra bukkan elo...

az felbukkano ablak helyett a Address Bar-ba beepitett keresoben keres, ha "Ctrl+f"-et vagy F3-at nyomok:

szeretnem visszakapni a regi pop-up-os oldalon keresomet... lecci-lecci ;) A

[/quote]

Nálam pop-up ablak jön elő F3-ra (vagy Ctrl-f - re) a 7.11-ben W2k alatt. Beállítások?

Üdv:

Eeyore

#244 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 14:54

Idézet

Ezt írta Eeyore:

Nálam pop-up ablak jön elő F3-ra (vagy Ctrl-f - re) a 7.11-ben W2k alatt. Beállítások?

a beallitasokban [Preferences ablak] megis hol? Mert a Find-nal es a Window-nal nem talaltam erre allitasi lehetoseget... vagy csak nem vettem eszre  :confused:

nalam magyar 98 se alatt jelentkezetett ez a probalema...

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:18 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Eeyore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 16:02

idézet:
Ezt írta blash:

a beallitasokban [Preferences ablak] megis hol? Mert a Find-nal es a Window-nal nem talaltam erre allitasi lehetoseget... vagy csak nem vettem eszre :confused:

nalam magyar 98 se alatt jelentkezetett ez a probalema...
[/quote]

Bocs. Előbb járt a kezem, mint az eszem. Én sem találok ilyen beállítást... :(
Azért még próbálkozom...

#246 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 17:50

Érdekes, nálam F3-ra popup kereső ablak jön fel, a CTRL+F-re pedig az Address Bar-on keres. Mondjuk én már megszoktam, hogy nem takarja el az oldalt a kereső ablaka, úgyhogy maradok a CTRL+F-nél... :)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#247 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 01:17

az Opera levlistan megszuletett a megoldas:

Idézet

ezt irta zp a levlistan:
Az Edit menu legalso sorabol(inline find) ki kell venni a pipat.Legalabbis nalam ennyi az egesz.
[linux-ot hasznal, de vindozon is mukodik    ;) megjegyzes: blash    :) ]
  Kép 

Viszont halalra idegesit hogy a mentesi konyvtarat(download directory) nem
jegyzi meg!!!! Erre nincs valami megoldas??? (a 7.20b1 megoldas, de az
mas okbol nem jo)

mukodik, nagyszeru, koszonom    :D

csak a pipa odakeruleset nem tudom, hogy mi okozta... talan vmi silent update?    :confused:  minjja gyartok osszeeskuveselmeleteket    :D

es az fura, hogy hiaba van bekapcsolva a Értesítsetek e-mailben, amennyiben hozzászólnak a témához, de egy arva levelet sem kapok, hogy ha ehhez a topikhoz hozzaszolnak  :eek:  :o

[ 2003. július 23.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:19 -kor

#248 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 14:39

idézet:
Ezt írta zako:

Még nem csak a 7.20b1-nél tartunk? :p
[/quote]

Hamarosan.
7.20b2

#249 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 15:57

Érdekes, nálam eddig pop-up ablak volt a find-ra, de most kipróbáltam az inline find-ot, és jobban tetszik, mint az előző. Főleg, mert nem takar bele a keresett szövegbe az ablak. Úgyhogy így fogom ezentúl használni :)
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#250 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 19:58

idézet:
Ezt írta KaLeun:

Hamarosan.
7.20b2
[/quote]

Én már ezt használom... eddig jó.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#251 Felhasználó inaktív   bertalan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 15:22

idézet:
Ezt írta zako:

Én már ezt használom... eddig jó.
[/quote]

Én is megnéztem , de nálam állandóan lefagy a 7.2b1-gyel ellentéteben...vissza is tértem a b1-re

#252 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 26. 06:56

idézet:
Ezt írta blash:

es az fura, hogy hiaba van bekapcsolva a Értesítsetek e-mailben, amennyiben hozzászólnak a témához, de egy arva levelet sem kapok, hogy ha ehhez a topikhoz hozzaszolnak :eek: :o

[ 2003. július 23.: blash szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igen, sajnos ez a feature elromlott. Már nem is lesz javítva, majd az új fórummotor megoldja ezt a problémát. Szorri.

#253 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 26. 23:59

idézet:
Ezt írta bertalan:

Én is megnéztem , de nálam állandóan lefagy a 7.2b1-gyel ellentéteben...vissza is tértem a b1-re
[/quote]

Én már megszoktam a fagyásokat... :) az előző verziók is elég sokszor dobtak egy hátast, de hát erre jó a "continue from last time" opció.

#254 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 09:39

Regisztrált Opera7 felhasználó vagyok. A böngésző rém ritkán dobja fel a tappancsát. Szeressük. Az valóban kicsit gáz hogy az új ablak nyitáskor nem dobja ki a címet. Az ablak menüben (melyikre gondoltok amúgy??) én arra, amelyik jobb clickre nyílik az ablakfülön, nos abban már benne sincs a Close All és a Close is legalulra került. Fél perc munka volt. Ezt IMÁDOM az Opera7-ben: nagyon testreszabható. Nézzétek meg a Smiley skint, nagyon jó.

#255 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 10:18

Sziasztok!

Nem igazán találtam meg sem a 6.x, sem a 7.x verzióban, hogy egy ablakban, de külön füleken nyissa meg a beírt url-t. ( Tehát ne kelljen ctrl+n kombinációval új fület nyitni. ) Valahol el van ez rejtve, vagy ne is keressem.

Köszi előre is.

#256 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 12:33

idézet:
Ezt írta bean:
Az valóban kicsit gáz hogy az új ablak nyitáskor nem dobja ki a címet.[/quote]

CTRL+SHIFT+N

Kedvenc skinem: [url="http://"http://my.opera.com/customize/skins/skin.pl?id=569"]Odyssey[/url]

#257 Felhasználó inaktív   Zuler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 02. 20:56

Tud valaki 7.20b2 Linux letöltési helyet?

#258 Felhasználó inaktív   Nores 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 13:29

Na újabb bizonyíték, hogy az én gépem nem szereti az Internet Explorert. Be akartam volna csukni egy IE ablakot, de kb. egy percbe telt, amire becsukódott, közben persze fogta a gépet. Aztán elmentem a gép elől, kb. másfél óra múlva ültem újra elé, mikor látom, képernyővédő nem kapcsolt be. Újra kellett indítani a gépet, mert az IE "bezárása" tisztára megdöglesztette az XP- t(!), ami a két év alatt talán ha 5-ször lefagyott. Nem emlékszem az okokra, de gondolom hasonló beépített szaroktól fagyott, míg a "külső" programokat simán ki lehet lőni.
Ezért használok továbbra is Opera böngészőt. Egyrészt rá vagyok kényszerítve, másrészt még klasszisokkal jobb is az IE-nél.

(IE azért kell mégis, mert vannak weblapok, amiket még mindig nem szeret az Opera, de úgy látszik ezektől az IE is kihal ;) )
A képen M5, de az enyém csak 530-as. Ráadásul Prescott :)

#259 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 08. 05. 21:53

eltunt a legordulo menu az Opera 7.11.2880 vindozos. Nem tudom, hogy mikepp tortent, de egyszer csak eltunt, es most nem tudom visszaallitani a legordulo menut... Most igy nez ki:

Kép 

mig vhogy igy kene kineznie [a Preferences-bol loptam a kepet]:

Kép 

atvizsgaltam a Preferences-t, keresgeltem az .ini file-okban de nem talaltam meg a megoldast.... Ha vki mas is talalkozott mar ilyen problemaval es talalt ra megoldast, akkor irja le, hogy hogyan kell visszavarazsolni a legordulo menu savot.

nem szeretnem ujrainstallalni, mert pontosan nem tudom, hogy melyik .ini file-okban vannak eltarolva a beallitasok. Tenyleg melyek kellenek?

./Opera6.ini
./OperaDef6.ini
./defaults/Opera Software.win
./profile/opera6.ini
./profile/toolbar/minimal_toolbar (2).ini

en elsore ezekre a file-okra tippelnek...

es igen, megoldottam  ;))
Keresgeltem az Opera foruman. Ahol ezeket javasoltak:
  • Operaprofilesopera6.ini file-ba beleirni ezt: "Show Menu=1" [persze idezojelek nelkul], a [User Prefs] reszhez. Nalam ez nem mukodott...

• a masik, hogy ugyanebben a file-ban, ugyanitta a [User Prefs]-nel ki kell kommenetezni a "MenuBar Alignment=0", tehat hogy igy nezzen ki: ";MenuBar Alignment=0" idezojelek nelkul, pontosvesszovel. De akar torolheto is ez a sor. Es ez vegre mukodott  :) Az opera6.ini-t nem futo Opera mellett editaltam  ;)

ahol raakadtam:
MyOpera Forums -> Opera Platforms -> Opera for Windows -> My Menu Bar Won't Come Back

ebben a topikban emlitettek egy masik problemat is, ami akkor fordul elo, ha ugy tortenik a kilepes, hogy _full_screen_-ben voltak megjelenitve az ablakok. Ekkor is eltunhet a menu bar. Es a 7.11.b(2887)-nel is... elofordulhat...  Erre is ugyanaz a megoldas  :)

[ 2003. augusztus 06.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 09. 06:02 -kor

#260 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 16:01

Használ valaki valamilyen reklámblokkoló progit operához? Olyanra gondolok amelyik reklám helyett valami üres téglalapot tesz ki.
Ismerek egy jót (Naviscope), de olyan kéne amelyik nem proxy-ként müxik.

Köszi: Feri

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.